sjuksköterskanslön= skandal

Ja finns inga andra ord egentligen.
Har flera kill kompisar som inte har nån egentligen utbildning för det dem gör o de tjänar flera tusenlappar mer än mig. O de är ju väldans roligt för dem, saken är bara den att sjuksköterskans lön är på tok för låg.

Så dera friends.. gå in här o skriv på!!


www.upproret.se

Att lönen är så dålig handlar väl om att det är ett kvinnodominerat yrke samt att man inom sjukvården inte gör några vinster, de tjänar liksom inga pengar på oss, utan vården kostar ju bara pengar..Men för att få folk att vilja arbeta inom vården, stanna kvar att göra det dem trivs med så måste något hända faktiskt...

Kommentarer
Postat av: Cicci

Självklart skriver jag på! Sjuksköterskor gör ett ovärdeligt jobb!

Postat av: Anonym

Jeppz det gör vi/dem faktikst, synd bara att det så ofta glöms bort...

2008-03-13 @ 18:25:36
Postat av: Lotta i LKPG

Du kan lägga till en sak på den där listan av anledningar till att löneutvecklingen är statisk och det är att sjuksköterskorna är många vilket innebär att löneökningar skulle bli dyra för arbetsgivaren (i förlängningen landsting och kommun).
Jag tror att trögheten till stor del ligger i det. Detta är också en inflationsdrivande faktor och sådant vill de ju undvika. Dessutom finns det ju ett elittänkande i samhället idag som ser ut att genomsyra de flesta områden och då tänker jag i första hand på läkarnas löneutveckling (som du ju säkert känner till ser HELT annorlunda ut). Det är sååå viktig att locka de bästa (ironi). Och att det ska se snyggt ut utåt.

Nu lät det som att jag inte alls tycker att ni ska ha högre lön. Men så är det inte alls. Jag har följt snacket om detta i Corren de senaste veckorna och jag retar mig något kopiöst på att sjuksköterskornas löner är så dåliga. Eller framförallt att löneutvecklingen är så kass. Det skiljer aldeles för lite i jämförelse med uskorna både i fråga om lönenivå och löneutveckling, och det skiljer alldeles för mycket jämfört med läkarna.

Tjing!

2008-03-13 @ 22:59:05
URL: http://mittsakalladeliv.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback