springa i shorts

Igår var det ca -15 grader ute.. Vad möts man av då. Jo en stolle som är ute och springer i shorts??
Dagen innan hade en annan av svenskarna stött på en man som sprang i bar överkropp....

Ok i värme och på sommaren, då kan jag förstå fullt ut... Men i 15 minus??? Har människorna ingen köldkänsla brr brr brrr......

Vinst igår, åhhh såå skönt. Pressen här är ganska mkt större än hemma. Det kan ibland kännas lite som att killarna verkligen är små schakojäser på ett bräde. Personen som styr/ äger det mesta, flyttar de lite som han vill och känner han för att knuffa ut någon så gör han det. Problemet är väl bara att han kanske inte alltid följer schakets regler. Han är så stor att han tycks skapa sina egna. Men så länge hans "gubbar" är på väg mot schack så sitter han halvtålmodigt och väntar och gör inga oväntade drag. Dock är han absolut långt ifrån nöjd och kommer titt som tätt med små knuffar på sina gubbar, för att visa att spelets regler snabbt kan ändras. För egentligen är han bara nöjd om hans gubbar snabbt rasar på och går mot shack matt!

Tiden närmar sig teveinstallation...hmmm kommer de idag??
vad tror ni, jag tvivlar ha ha?
Igår skulle min rysstele blitt fixad men same problem.. hoppas problem lösts idag. Lite segt inte kunna rigna ut... kan dock iaf messa på min tele..(gamla numret..)

Ja vi får se hur det blir. Om det blir stockmann handling behövs, eller om det blir megamal/ikea... vi får se..

Troy vaknade 10.40 idag ,fattar ni??? Men då sov han middag väldigt sent och var ju uppe på hockeyn... Jag klagar inte på våra ryssrutiner... :-) Dock vill jag ha mina svenska egna kvällar när vi väl kommer hem... he he vi får se..

ja ja kanske dags klä på sig om nu tevegubbarna skulle råkas vara i tid :-)


...

Är man i russia måste man liksom köpa skor. Det finns så många skoaffärer i stan att man blir snurrig..
Har iaf hunnit med att köpa mig två par... (är dock lite stressad o lite sur att jag aldrig har tid att hinna hitta mig att par nya stövlar/stövvletter)

ett par klackar:



och sen har vi ett par mycket värdefulla skor i mitt rysslandsliv:


Gissa vilka som används mest ?! :-)
Åhh I love mina gröna Ikea tofflor... Sååå sköna..
Har nu haft ont i fötterna två kvällar i rad av klackar... jag har ju som lite kommit av mig i det där..
Vår fötter är fan inte skapat för sånt dära :-) men jag ska nog plågsamt vänja de ... (mina vanliga stövlart är ok de är liksom helt ok klack..)
Fungera typ zon salva på onda fötter?
och till den som uppfinner fotmassages strumpor ger jag en stor fet kyss, äh vad fan jag hånglar upp denna helt och hållet. Så galet skönt det vore när man lägger sig där i sängen. Få dra på sig ett par strumpor osm knådar skiten ur ens onda fötter... För visst ibland kan man tjata till sig lite fotmassage, men inte är det ofta o då inte heller särskilt länge...

Fast iofs  det får bara knådas ett tag... För strumpor i sängen hur sexigt är det på en skala .... :-)


Till lunch har vi lekt restaurang besök. Jag har både varit mamma och servitör/kock.
Vi åt Paella. Men i Tindras värld blev det : Ris med Bellla (det är inte alltid så lätt med alla ord Paella=Bella)



Nu tackar kocken för sig och säger  so long för denna gång



PUUUSSSSS PÅ ER!


mission failed...

Dagens mission eller egentligen kan man väl inte kalla det mission eftersom det mest var för skoj skull.. fördriva lite tid, och handa lite nötter o titta in i affären brevid... Var att gå till den där slags inomhus marnaden ..

Såg så enkelt ut när vi åtke bil och sara förklarade.. men nja riktigt lika simpelt var det inte att gå... Jag tror nog vi skulle ha vängt där jag tänkte... men kände mig ändå så osäker... Allt såg så annorluda ut idag när det var så pass mkt mer trafik...  Så det blev MISSION FAILED!
Japp lördag och söndagar är bästa dagarna ranta runt här i stan. Då är det "lugna gatan" ( om man nu nånsin kan kalla det så).. Meni jämförelse med veckodagarna så är det mkt lugnare...

Imorrn ska det tydigen bli svensk teve..Jag tror då inte på det förrän jag ser det :-)

Så då får vi se om man får styra om planerna.. För det var imorrn vid halv 12-12tiden..( men det känns som att i rysk tidsuppfattning så är det snarare 13-13.30 )Ja vi ser hade ändå inte bestämt..
Tänkte ev åka ut på megamal/ikea o storhandla lite o låta kidsen busa av sig..velar om jag ska göra det när J är borta eller som eftermiddgs mys...(men nu kan ju inte göra det innan så vi får se..)
Men vem vet det kanske blir onsdagens bestyr....Börjar vara dags handla båda det ena o det andra eller iofs om det får bli affären i gallerian på onsdag.. ja vad fan den som lever får se...
Måste iaf ha badblöjor till lillherrn (men det borde ju finnas där kanske, hittade tyvärr inte på stockmann) så vi kan åka till vattenlandet nån dag:

http://www.waterville.ru/

Ska nog även eventuellt testa på Bowlingen nn dag i veckan. Jisses vad barn snappar upp grejjer. Jessica hade i förbi farten skojjat och sagt till mig: Hon är bra med barn. Speciellt småbarn ;-)
Så då säger gumman idag när jag säger att Jessicas mamma är nog på matchen ikväll... Med en liten ledsen och orad ton ." Jaha men hon var ju inte så bra med mig"
Sen spann vi viadre och jag förstod hur hon tolkat hela situationen.. lilla gumman! Inte alltid lätt vara storasyster!

Japp nu är det matcher titt som tätt tycker jag.: idag, ons och fredag sen tisdag igen. Sen hem till svedala på onsdag..

Det är därför man får tänka till lite på hur man vill lägga upp saker för att få till det bäst (stora problem I know.. ha ha) På matchdagar ses vi ju inte alls så då får man hitta på små roliga saker själva sen finns det saker som man kanske vill göra alla tillsammans eller som man inte riktigt orkar dra iväg på själv...
men ni vet hur jag är tänker en massa sen blir det lite hur som i slutändan ändå ha ha :-)

På nått sätt känns inte ryssland lika skrämmande som man hade trott innan. Speciellet när jag tänker på att det bara är min andra vecka här. Känns redan som man kommit in i lite slags rutiner. DEet finns ju rätt roliga saker fördriva tiden med ( vissa saker är bara extra energikrävande pga tids åtgång i trafiken...) bara man tar sig för ...

men men nu är det hög tid att skrubba min lortgriasr efter lite mellis med varmchoklad efter vår utepromenad. Solen sken vackert ute men det bet rätt kallt i kinderna och på benen brrrr....

see u puss

en mycket bra söndag!!

Jag är så glad vi inte bangade ur brunchen!
För den var faktikst sagolik! Det var grymt god mat av massa de olika sorter... Sen dessert bordet det gick inte av för hackor...
Igår balett idag Jazz brunch, ja vad sjutton kanske blir kulturmänniskor av oss till slut.. ha ha. Nejrå håll i hatten det kommer nog aldrig ske :-)

JA det var iaf ruskigt gott, och trevligt!  Tindra fick även gå iväg och göra en chokladfigur.. Det var en mycket stolt tjej som visade upp sitt färdiga alster... Hon kom på vem som skulle få den i julklapp.. Någon som tycker mycket choklad... Vem denne någon är kan jag ju inte berätta här.. Tyvärr tror jag inte att kaninparet kommer överleva så länge :-)....

Här har vi den:
Man kan inte alltid stå o visa saker fint.. klart man måste få spela ut lite ibland oxå :-)



Troysan trivdes då iaf, han åt och mådde gott :-) (synd bara mamma glömt haklappen):
Han var lugn och snäll, det är ju iofs alltid när mat finns i närheten, förutom att han blir tokig o vill ha allt..
Han är verkligen  en snäll kille (peppar peppar ta i trää) måste säga han är rätt lättsam... För när man har två kan man ju jämföra.. och Tindra är oxå världens finaste!! Dock så har hon aldrig varit särskilt lugn ...Hon är den som stått för farten och energin i familjen...Hon har alltid varit rätt intensiv.  Just nu är hon inne i en dansa, sjunga, teater apa fas... varje  match man ser härmar hon cheerleadersen.. (tack o lov är SKA's flickor både "välklädda" och utan juckande porrrörelser, till skillnad från en del andra ryskal lags cherreleders..)
Det är bara konstatera.. med  risk för att bli tjatig haha: våra barn är underbara, men faktiskt på väldigt olika sätt :-)

HÄr har vi troysan in action på brunchen!


Efter brunchen rullade vi och då menar jag bokstavligen rullade vi vidare mot lite shopping och strosande i den nyöppnade gallerian med 270 ffärer och bowling plus bio. Mycket bra. Jag kan ingent annat än säga att vi trivs här! sen finns det såklart bättre o sämre dagar.. 

Men jag ska inte sticka under stolen med att de andra svenskarna gör guldkant på vår tillvaro här!!
I eftermiddag hade vi delikat sällskap: Den där lilla tjejen (dvärgen som Tony och Tindra  kallar henne), liten tjej i lyx förpackning! :-)
Och så har vi ju Tony Marone, Johans nya favvo kille. Ni vet han som han hakar efter och tar samma som... Bra smak på livet, vet hur degen ska rullla (ska jag gråta eller skratta ha ha)
 De gör vår tillvaro här grymt bra!!  Denna söndagen eftermiddag vore inte ens hälften så kul/trevlig utan de!!
(hoppas nu bara de inte är helt knäckta av vår familj.. Ni vet yra family franz... vi är liksom energikrävande kan jag tro ha ha, spec för familjer som inte har egna barn..)
Tack för att ni (de) finns och lär oss om "Russian lifestyle"




Snart grande finale... Jag är som orolig...
Jag tror Emma kommer välja fel.. Jag tror hon väljer Andreas, tyvärr... Jag tror att Jimmy är bättre för henne i längden... så satans söt och gullig dessutom... Jag har ju tidigare snacat om andreas att han var fin, men nja... på nått sätt lite för mesig.. ni vet han förösker se hård ut ,men på nått sätt lite för mjuk innuti inget fel med mjukhet men, mesighet går bort... :-)
Jimmy is da cop of tea today...
Men självklart inget går upp mot min stilige herre.... mmmmm mmm mmmm hot hot hot I löööve you : From here to eternity darling!!!


det var bra..

Ryska teatern/baletten var en bra upplevelse . Kanske inte min grej direkt. Men såklart slukades jag oxå med till viss del. Mest tänkte jag på dansarnas kroppar och vilken enorm kroppskontroll samt rörelsemönster de har. Sjukt. Där ligger man i lä :-)

Sen hela alltet med scenen, musiken etc. Det är ett himla jobb bakom. Men visst lite segt i lägden blev det nog allt. Och ibland blev jag allt lite skrattig, spec när jag kikade på min man som inte såg ut att njuta allt för mkt av föreställningen. Och sen är jag ju så dumt funtad att mina tankar drar iväg. Jag kunde inte låta bli tänka det var Johan som dansade runt där i trikåer he he...
Ja ja barnen skötte sig ypperligt är ännu i chock. Troy & Tindra satt tysta i ca 3 timmar, jätteduktigt! behövde inte ens dra fram mutorna... Jisses!,
Dock blev det sent..

och det märktes lite på humöret idag. Då Sara har varit med oss till en slags inomhus markand där man kan köpa kött, frukt och grönsker mm mm... Mysigt! (tyävrr glömde jag kameran...) Tyvärr hade tindra inte direkt sin bästa morgon och humöret var väl inte strålande...

Blev inga bra bilder från gårdagen då man inte får fota hur och var man vill...tyvärr...

 men här kommer iaf en bild på hur duktigt lill prinsbus satt:


mammy gör sig redo för teater mys:



Nu ska vi iväg o käka lite Brunch på ett hotell, don't ask me vilket, jag följer med strömmen i dett falll :-)
Dessertbordet ska tydligen inte gå av för hackor ... me like  :-)
Ikväll är det ju sista avsnittet av ensam mamma söker.. jisses ska man hyra in sig hos grannarna eller ha tålamod o vänta tills det kommer upp på webben...det lutar väl åt det.. men tänk om det blir fel då.. kan ju inte ha följt ha hela serien o sen missa grande finale ha ha...
får fundera...

velandet ett ansikte...

Som vanligt ger jag velandet ett aniskte...

Jag väger hela tiden gäldjen och utbytet i det hela mot  arbetinsatsen det innebär..
Rysk/teater balett  lär ju vara en upplevelse man inte kommer göra annars...och säkerlgien väldigt trevligt!!
Saken är den att hur kommer in lilla ettåring bete sig?? Då det hela börjar 19.00  då brukar nämligen lill herrns mat och sovklocka ringa om ett tag.. men han kanske somnar på vägen dit och är pigg under tiden.. men hela tiden är det ett maybe.. för man vet aldrig ...

JAg hoppas då verkligen vi får sitta brevid Johan isånt fall, så vi kan hjälpas åt...ibland behövs det ju mer än två armar :-) TIndra är nog inga problme hon kommer nog tycka det hela är riktigt kul :-)
Efteråt var det tydligen lite mat o grejjer på scenen.. så visst det kan nog vara nice!.

Vi åker väl dit och blir det kaos så får jag väl ta mina kidz under armen o vingla ut....
Några nya kläder blev det då inte idag, inga fin skor till gumman heller, fanns flera men alla var slut i hennes storlek attans... ja ja...VI kötpe iaf, chips och choklad så kvällen är räddad ha ha :-)

Teatern väger mot taco kväll, mysfilm med gumman när lilleman somnat.. rätt soft o skönt faktiskt...
men vi får väl insupa lite ryskht nu :-)

Jag har iaf invigt stockmann idag.. tyvärr blev det inga kort då vakten km o buffade mig i armen då jag skulle knäppa :-) Blev lite kär i en del småsaker från deras hemavdelning så dit vill jag hinna snart igen :-) hmmm vissa saker är lite opraktiskt få med sig hem bara :-)

men men time att gå in i duschen nu, har ju ingen hårtork här ha ha...

Hoppas kunna bjuda på lite fina bilder ikväll eller imorgon puss...





finn ett fel...

Finn ett fel på denna bild:



Ledtråd:
* man kan lätt kalla mitt barn för skitunge i denna stund :-)
* Man kan även aanvända sig av uttrycket: Det går då inte en sekund så har " de skitat ner igen"

Det är alltså inget fel på den där ljushåriga krulltotten i mitten till höger av bilden. Nejdå han är rätt go!
Dock så verkar han ha lite svårt förstå att man inte SKITER på mammas nyskurade golv ... ha ha...
Båda mina barn var nakenfisar för stunden ,skulle strax in i duschen innan pyjamas på. Jag stökar för fullt undan middagen när jag hör min tös skratta för fullt samtidigt som hon är mycket förfärad och hoppar och skriker.. Ja bara det var en rolig syn... Att sen se min "gamla gubbe" (han har en rätt gubbig gång) spatsera omkring helt obrydd i att han precis lagt världens kabel på golvet var en rätt rolig syn...
Attans att Johan missade detta.. Hade velat se han hoppa o studsa omkring så där som Tindra, han hade nog antagligen blivit än mer förfärad ha ha....


Idag har vi då inte gjort någonting... Jag har i ärlighetens namn inte ens varit utanför dörren...
Tänkte först gå ut till lekparken eller ner på de där leksaksmusset nära oss  men vi hoppade faktiskt över båda o hade en inne dag idag. Vi har bakat lussebulla (en mix paketet), Det blev som vanligt inte lika gott som det ska. Vi skyller på mixen ;-)

Imorrn får vi se om jag o kidsen åker ner till nya gallerian på förmiddagen  o även stockmann, eller om vi väntar på gubben. Vi får se... Beror lite på när de har träning.. kan bli tight om tid.. SKa ju på den där teatern imorrn kväll.. (om jag orkar) Borde hinna köpa mig nått nytt till det. Är nog rätt fint säkert.. Lite segt men samtidgt en kul upplevelse som man nog inte gjort annars..ja men vi får se... :-)

Ska bli skönt få hem gubben i natt iaf :-)


Just ja igår var vi ute en sväng. Då stötte vi på svensktalande barn på gården. Kul för mina barn :-)
De var från finland, men hon pratade mest svenska o talade svenska med barnen, mannen pratade finska så de hade en liten blandning.. Även deras stor pojke gick i den finska skolan ... attans att inte gumman kan finska..
Deras barn var i 6år och 2  år, två pojkar.

men men orkar inte bubbla mer svammel idag..
 see u

....

Kaffesuget var nog på tok för sist stort.. För när jag glad ihågen klev upp idag och brygde mitt kaffe, satte mig längtande och väntade.. Så insåg jag inte vad som var på väg att ske... Kaffet smakade verkligen BAJS.. jaha bara ge sig ner på affären o leta rätt på gevalia.. hittade inte det sist.. men denna ryska sort var inget för mig som liksom dricker mjölk med kaffe.. o när inte ens mkt mjölk kunde dölja den hemska kaffe smaken så får det stå där  :- / buu huuu.... 

Det snöar fortfarande idag... Så vi får la se, efter lunch nån gång traskar vi väl ut en sväng iaf... lite frisk luft o energi behöver vi få!

Talande bild: Fast egentligen borde den vara tvärtom: J som tittar upp - För så är det nog. Han säger ännu de känns smått märkligt spela i samma lag som flera av de här stjärnorna...
Här höll iaf Johan de obligatoriska rookie talet på lagmiddagen i novemer.. (jösses jag tänkte nu gömmer mig ha ha...) Det gick fint :-)


Jag har iaf nyligen fått se en av de fräshaste 50 taggarna jag sett. Nämligen denne mans fru. Hon är en av de första supermodellerna. Lång som få och galet fräsh för sin ålder!!  Jag tappade typ hakan..

Nu ska Gumman ta en dusch sen lite lunch o så ut o traska... see u!

puss

tiden springer fram...

Tiden bara rasslar fram det är helt sjukt...
Känner mig nästan lite stressad över att det snart är 8e dec o sen får jag inte hänga i mitt nya hem förrän början på januari :-) SÅ det är väl ett gott tecken...

Idag har det snöat hela dagen, en del ligger kvar men mycket slask är det. Trafiken är väl inget vidare pga av snön.. För min del får det gärna bli lite vitt på backen iaf så mkt mysigare :-)

Vi har varit på megamal idag, köpt lite leksaker 8dock könns det lite halvbra till gumman men hon är då nöjd så..
Ska erkänna att första timmen (innan jag fick mitt kaffe ha ha) var lite tung, bara gå förbi alla skyltfönster med skor o kläder utan att ens få dra en snabbkik o kolla om det var nått värt att ha... men när den känslan lämnat kroppen så var det rätt mys. Idag blev det leksaksaffär, ikea(+deras cafe) och mataffär. Detta tog fyra timmar. men totalt var vi väl borta cirka 5 1/2 kanske...

Sen hann vi bara hem så plingade det i J's tele. det var våra udnerbara grananr som bjöd på tacos... Tindra blev mkt glad. Då tacos är henens favvorätt :-) Tacos eller blodpudding ska man bjuda på om man vill ställa sig in ha ha...

De hade dessutom testat stockmann idag så det var ett tips att pröva... bra mat och mkt som man kände igen. Såna saker är guld värda när man bor i ett annat land!
Nedräkningen tickar på för fullt till den nya gallerian som öppnar: Taaa ddda Imorgon. Kul! Så den måste även den få sig ett besök :-)

Blev även bjudan på rysk teater på lördag kväll och efter det liten middag/fest. teatern var obligatorisk för killarna.. en annan ryska skulle ha med sin son på teatern så vi hakar väl på och kikar teater.. vi får se...

Hoppas det slutar snöa till imorrn , då får vi se om vi beger oss ut till pynt/blomaffären iaf.. Johan åker imorrn o match på fredag...Imorrn gör vi ett nytt försök med svensk teve. Jag hoppas verkligen det kommer då!

Ska hjälpa Tindra packa upp en leksak nu...
hörde förresten att några vänners barn fått vattkoppar, hoppas tindra & Troy klarar sig denna gån g. Vet det är bra göra bort, men skipper helst det just nu...

insett..


Man inser man nått beroendegränsen när man finner sig själv slita febrilt så att naglarna nästan flyger... När det ändå inte hjälper rafsar man febrilt efter en kniv, tar den vassaste man hittar och håller på cupen att skära fingrarna av sig..

Ja till slut blev det så. Jag får inse. Jag har kommit till det stadiet då jag inte klarar mig utan kaffe.
Sååå nu njuter jag med min kopp i handen!!
Det var till och med så att jag tänkte när jag stod där och febrilt behövde få upp paketet så tänkte jag: S-tans idag är det ju match oxå.. Jag behöver verkligen mitt kaffe.. Alltså energikick på vägen :-)

Har iaf väntat på några tevesnubbar idag i dag två timmar.. Sen ifck jag vet det nog inte kommer idag, behövdes tydlgien nått tillstånd av ägaren och hon är då inte snabbast i världen... åhhh hoppas imorrn iaf!

Är det någon som har nått bra film tips by the way??


Första fruksot/lunchen in russia...

Gissa om jag inom brods suckade högt när min ananrs inte så kräsna dotter ratade ryska mjölken efter första klunken... Dren var visst blä.. .Den är ändå en av de bättre kan jag tycka. Helt ok!! Men iofs sådan mor sådan dotter... Jag är oxå kräsen med mjölken hade mkt svårt med mjölken i schweiz... Nåja vi får tebba ett annat märke till henne... Vi blandande oss senare ett stort glas oboy och då gick den iaf att dricka tyckte hon ;-)


Ballongbus....



Påväg ner med soporna.. som blev en liten lekstund i lilla "lekparken" nedan för ossStötte på en annan mamma som faktikst var riktigt duktig på engelska hon hade tydligen bott i finland i 15 år. Lappenranta (eller vad det heter). De hade nsys flytatt tillbaka..Hennes pojke gick på finskt dagis... Hmm fick mig att tänka på om det ev ändå kan finnas skandinaviskt dagis?? Det där var inte det, det var rent finskt... Fast finland är ju grannland så kanske därför...Attans att jag glömde fråga henne om hon visste, för hon var ju ryska... ja ja no need just nu...




Trött efter en handlingsstrapats.....

Har varit och handlat idag.. Måste säga att bara en sån sak kan göra en smått trött...
Jisses, för det första har vi ännu inte fått vår nyckel till utehissen (som ni märker är det inte sån ordning på jut vår tant osm ska hjälpa oss, de som bor i andra porten har mkt bättre flyt... ) så det var lite kånkande på vägen hem.. Affären tog sin lilla tid.. det tar ju ett tag vänja sg vid ett anant land, hitta det man vill ha eller iaf något så när... Idag sökte jag efter kryddor ett bra tag, sen när jag väl hittade så inte f-n visste jag vad som var peppar, jag tog det som mest likande det... kycklingfond nja det var lite överkurs ha ha.. :-)
Japp så en handlingstripp i ett småruggigt sankt pete tog musten ur mig.. (därav ovanstående episod med kaffepaketet oxå...)

Handligstrippen hade två väldigt bra saker med sig: Den mysiga pyn/blomaffären som jag tycker så mkt om hade fått in en jättefin julsak jag mstse in och köpa imorgon...Tindra vill dessutom köpa Tilda burken till sin kompis.. Dessutom sprang vi som av en händelse förbi ett slags nyöppnat leksaks museum, fattade inte helt vad de var, men de spelade teater där och de fanns små lekhörnor (ungfär som de i usa kändes det som..) hade öppet varje dag 10-20 så det ska vi oxå tebba nån dag...
Innan vi åker hem denna gång har vi iaf utlovat cirkus besök och vattenlands besök. Så det blir kul . Jessica verkar var lika barnsligt förtjust som jag (o johan i såna där saker så de hänger nog oxå på, kul the more the merrier..)

Men nytankad med energi är det hockeymatch som gäller... Det blir spännade. Troy har ju inte varit på hockey i år så det blir spännade för både jag och han :-) Får hoppas han har lite ro i kroppen iaf :-)
Tindra är iaf laddad och längtar. Jag vet inte hur många gånger hon frågat idag när vi ska åka till hockeyn...

Så heja heja heja ....

see u soon...

hemma...

Resan gick faktikst riktigt bra. Fast det är ändå somatt msuten lite går ur en när man väl kommer fram.
Men kidsen skötte sig fint, inga förseningar, inget borttappat babage.. SÅ nej vi har inget att klaga på...

Tindras första intryck har varit positiva.. När vi flög ner genom molnen och hon såg St Pte från luften Så var det en stor värld, men kanske inte såå fin. Fast sen ropade hon: mamma mamma Alladins slott...
När vi närmade oss hemmet kom samma utrop denna gång mycket mera uppspelt. Då såg hon byggnaden man ser från vår gård. Vi körde förbi alldeles utanför den..
 Troysan han tultar på som vanligt och upptäcker sin små tjusningar i världen. mmm Trappor (mamma får panik ha ha), en tvättmaskin att vrida lite på (mamma tänker f-n ställ inte tillbaka den till ryska nu bara...).. Ryssland har tandborstar jiippii, Ja det fanns en matstol till mig här.. Skor att gå i... Så ja han verkar även han nöjd...

Det var skönt vi blev bjudna på hemlagad middag och trevligt umgänge. Dert tacakr jag sååå mkt för!. FÖr vår kyl gapade tom och ett stillasittande restaurangbesök efter en mycket stilla sittande dag är inte att rekomendera ;-) Tindra blev ännu mera glad när hon insåg det faktiskt fanns de som pratade svenska här. Det gick tom så långt att hon sa vd matbordet hon aldrig ville åka hem..
Imorse var till och med sängen såå skön... SÅ ja hennes första intryck går då inte att klaga på...

Ska bli spännande höra vad hon säger idag, är vi ska gå ut i ljuset och hon mer märkrer de faktiskt pratar ett konstigt språk...

En annan sak som  är lite skum. Det är att igår kändes lägenheten för första gången som ett riktigt hem. Jag antar det är för att nu var allt som det skulle. Två barnsängar, lite leksaker och ffa fullt ös... :-) Det känns riktigt bra och jag ska inte sticka under stolen med att vårt svenska umgänge här gör allt så mycket trevligare! Det är toppen! Det är skönt veta de finns här nära iaf :-)

Johan var så söt innan han åkte. Han väntade ivrigt på att barnen skulle vakna. Gjorde färdigt välling som han ville gå in och ge: Nej du väcker han inte. Sen skulle helt plötsligt Ac'n på i deras rum:Nej du väcker de inte :-)
Så våra kidz sov ännu när Johan fick till hans stora besvikelse ha ha...

Troy sover ännu medan Tindra ligger brevid mig och lyssnar på sin ipod, just nu är det faktiskt ljudsagan Alladin ha ha..
Enligt rusk tid sover han mega superduper lägne, klockan är ju 5 i 10 :-)
men tänkte det inte gör något då det är match i kväll bara bra om han sover middag senare än vanligt...

Får se, hoppas få igång vår svenska teve idag. Pratade med en ny kontakt och allt tog en väldig fart, men jag skulle inte bli förvånad iaf det saga continues...

Idag är iaf Corren och tv 24 här eller vad sjutton de nu heter här. De ska följa T &W men även göra nått med Johan för 24 norrbotten etc...

Ikväll match, imorrn förhoppningsvis ledigt (men då krävs nog vinst...) oavsett så blir det megamal och då framför allt ikea och leksaksaffären...

Får visa er lite bilder later eller imorrn... vi ser hur tiden och lusten faller på...
sköt om er!!




Söndagkväll

Gumman är resfebrig, hade svårt att somna, frågade x 3 mamma när ska vi åkta till pappa i Ryssland: Imorgon när du vaknar så sov nu...  :-)

Japp pappa och Tindra längtar nog allra mest.. Men så är det väl "Pappa-dotter love"
Längtar oxå men ser mest framemot komma hem till Sphalernya 60 ... Alltså tills själva resandet är avklarat , lektantat färdig, mutat färdigt, svettas färdigt.. Aaaa då ska fötterna upp i soffan :-)

Ska bli härligt få gå på stora leksaksaffären en dag o låta barnen köpa sig lite Toys.. Mamma vill ha en liten klubba och mål för det är så kul få skjuta mål ha ha... :-)  Troy vill säkert ha en liten bil brumma runt i .. Tindrisen ser säkert nån barbie eller liknande.. Men det har jaf redan tagit med nån så tänkte om det finns nått typ lite mindre variant av något slags barbiehus eller liknanade ..vi får se :-)

Åhh dear god låt gudarna vara med mig imorrn o resan gå smidigt!

Resan idag gick iaf bra: japp idag har dagens spenderats tillsammans med Cammi. Vi har gjort Ikea.
Det var mycket trevligt vara bara hon och jag för en gångskull. Även om vi allt har fina små  troll... och även kaoset som blir när båda hela våra familjer sammanstrålar.. Så erkänner jag idag var det gött bara vara vi...
Jag lyckades såklart med några små fadäser... Jag är så fokuserad på att lysena på bilen ska slås av efter en stund.. att jag bara kikade på det.... Det faktum att jag faktiskt helt glömt slå av bilen missade jag .. Det upptäckte vi när vi långt senare kom ut från barnens hus TYPISKT MIG, ja ja låst var den ju :-)

På väg hem från vårt dagsäventyr upptäcker jag till in förfasa tack vare den mega  stora lampan och texten: bränslereserv! (annars hade jag helt glömt bort det!!) att jag alldeles glömt bort att tanka. Jisses jag som skulle tankat på vägen dit och nu var vi helt plötslgit på väg hem.. Ja ja vi tog oss dit vi skulle... men så går det när man är med en förrvirrad tjej som mig..
Ja ja nu har båda barnen iaf fått sig nya bilbarnstolar till ryssland...

På ikea blev det då långt ifrån så mkt som tänkt. Den matta jag ville ha var slut. Överkastet var inte lika fint som jag trodde.. Roliga lampor si det fanns då inte..inte heller bra dörrmatta till dubbeldörrar.  Inte heller särskilt roliga julsaker...
Men jag kom hem med ung det vanliga från ett ikea besök: ljus, kuddar, leksaksbackar, glas, ram, skohyllor små mjukisdjur...
ja ungefär det vanliga :-)

Ja är nöjd med dagen och ska nu försöka sova och sluta gå igenom listan på allt som jag antagligen glömt, kommer glömma få ner imorrn. Jag får INTE glömma vagnen bara!!


Ja ja nu ska jag inte tänka på mellanmjölksverige för si så där två veckor.. (såklart jag kommer .. )
Och i två veckor ska jag skämma bort min familj med kärlek och pussar, förhoppningsvis roliga upptåg i ett antagligen grått sankt petersburg... Men visst fan kommer det oxå vara segt ibland... Men ja det får bli min flykt från vardagen för ett tag..  För att sen fly tillbaka hem till dagis vardagen igen.. Just nu känns den kombiantionen riktigt bra.. OM jag bara slapp allt packande och planernade..

Sen Dagens diss blir till alla ni som ju faktiskt läser... Varför det vet ni nog :-)
Ibland kan det vara trevligt med lite anant än bara i fyllan: "Joo jag läser ju din blogg" he he...

Jaha är det så här det går till i år...

Jul & Nyårsfirande

 

 
______________________________________________________________________________________________
Ryssarna har det hektiskt under jultiden. Först firas ”vanligt” nytt år den 31, sedan jul 7 januari och den 14 januari nytt år igen. Det sista jul och nyårsfirandet beror på att den ryskortodoxa kyrkan går efter den julianska kalendern. Mycket av det som hos svenskarna som kopplas till julafton - presenter, mat, julgran – hör hos ryssarna till nyår. Det är då som Fader Frost och Snöflickan kommer med presenter. Festen för barnen kallas Jolka.
Den 31 december är årets största helgdag. Dagen firas med rysk champagne och stort fyrverkeri.
Julen firas på mer stillsamma sätt än påsken, med ett traditionellt besök på kvällsgudstjänst då klockorna ringer i hela stan.
Troende människor förbereder sig inför julen med 40 dagars fasta. På julafton äter man enligt gamla traditionen kutja - vetegröt med russin och krossade vallmofrön. 12 rätter serveras under julmiddagen.

Enligt folktron härskar på julafton två krafter, den goda och den onda. Den ena uppmuntrar till julsång och hyllning av Jesus födelse vid julbordet, den andra samlade häxor till sabbat.

1918 hamnade firandet av jul i onåd hos sovjetiska makthavare och var förbjudet till 1935. Trots detta fortsatte många att fira jul i det tysta. Inte förrän 1991 blev julen (7 januari) återställd som statlig helgdag.
Svjatki är en nästan två veckor lång festperiod. Den börjar från julafton den 6 januari och sträcker sig till 19 januari – trettondagsafton (Kresjenie).
Förr firades dagarna med pompa och ståt. Människor deltog i maskerader, dansade, sjöng och åkte trojka (att köra trojka – trespann var en gång en första klassens statussymbol i Ryssland. Av de tre hästarna skall den s.k. stånghästen köras i trav och ytterhästarna i gallopp).

Under forna tider firade man nytt år vanligtvis i mars månad då naturen på nytt vaknade till liv.
1492 beslöt man att kyrkligt och civilt nytt år skall börja räknas och firas den 1 september.
1699 flyttade Peter den store firandet av det nya året till 1 januari.


 
Länkar på ryska:
http://christmasland.ru/


Ded Moroz

Ded Moroz (Farfar Frost) har inte samma rötter som Santa Klaus. Om Santa Klaus var en verklig historisk person, vilken för sina goda gärningar blev helgonförklarad, då är den ryske Ded Maroz snarare en hednisk ande, huvudpersonen ur många legender och folksagor.
Vinterns och frostens herre hette från första början Ded Treskun. Från november till mars var han herre på jorden, han ägde allt och alla. Hans elaka fru hette Vinter.
I ryska folksagor är Ded Moroz en sträng med mycket rättvis och omsorgsfull vinterande.
I sagan ”Morozko” belönar han den arbetsamma och godhjärtade flickan, medan den elaka och lata fryser ihjäl.
Morozko var en gråhårig gestalt klädd i en blå fårskinnpäls med vit pälsbräm och en stor mössa. Med sin vandringsstav kunde han förtrolla elaka människor till istappar eller frysa ihjäl dem.
Senare började Ded Moroz framträda tillsammans med Snergurotjka (Snöflickan). Även hon var huvudpersonen i många folksagor. Snergurotjka är symbolen för frusna vatten och floder.
Dagens Ded Moroz har en lång röd fårskinnpäls med vita pälsbrämmar, röda filtstövlar, stor mössa och vandringsstav. Han förflyttar sig till fots eller med en släde förspänd med tre hästar s.k. ”trojka” och bor i Ryssland i Vielik Ustjug.
Ded Moroz kommer, tillsammans med Snegurotjka, på nyårsafton och inte på julafton som den svenska jultomten gör.
Ingen annan jultomte i världen har ett så snyggt och trevligt sällskap som den ryske Ded Moroz.

..

Känns som det är sista natten hemma...
Det är bara för att väskorna i stort sett är färdigpackade (hrrrmmmff... hmmm nja det är nog en hel del kvar..)

Det är tomt och tyst hemma, kidzen har myslördag med mormor och morfar. Jag hade egentligne tänkt mig på liten eget vuxenmys. Men kände jag inte kunde koppla av utan helllre faktiskt röjde till här hemma och packade iordning det jag kunde...


hinner ju se "ensam mamma söker" innan jag åker ;-) Då myser alltid jag o gumman för fullt :-)

Är lite worried jag missat en kalasinbjudan till Tindra på hennes dagishylla.. Har legat rätt många teckningar där på sistone och jag har haft händerna fulla jämnt så jag har liksom inte orkat titta igenom där.. O jag är lite lur på att en kalasinbjudan kanske kan ha legat där på hyllan.. Ja ja Kalas imorrn iaf! o present inhandlad så gumman är ändå nöjd!!
Det där andra håller vi bara tyst om.. hon kommer vara lika nöjd över det ändå...

De har iaf spoalt isbanan (lite pluss på dagisgården nu, rink finns vid skolan) så skrillor måste oxå inhandlas inom kort...

ja ja... ska spana runt lite här på nätet ev se ett till avsnitt av pensionärjävlar satan i gatan vad roligt det var :-)




bullmamma det blir jag aldrig..

HAr haft en trevlig dag på leo's med vänner..
Fick iaf bekräftat och vi skrattade gott åt mina "bakkunskaper" : Att nej bullmamma det blir jag då aldrig"

he he... Men vad det är väl inte så himla lätt skilja på jäst o saffran ;-)
ha ha....

Ja ja nu har jag iaf hittat min himla mix o bullar f-nskapen kan bakas för dotterns skull :-) jadå för min oxå när de väl är klara...  för om än det blir torra o jävliga  så nog vette fan det går åt där i ryssland :-)

Nu till nästa fundering, Julmust det måste väl ändå finnas på ikea där... Joo det tror jag?!?
Inga lussebullar utan julmust...

Vi har redan fuskat o satt upp lite julsaker hemma blev så mys så..
Har framför allt fått upp gardiner i köket och gud så mkt hemtrevligare det blir.. Nu längtar jag efter mina gardiner till sovrummet... och helst mitt vita överkast från ikea...(f-n de om det skulle råkas vara slut när jag kommer dit...)


Min dotter verkar för övrigt inte ha förstått vitsen med en tvättmaskin. Hjärtat gav mig sakerna så hängde jag upp de. Varenda trosa och strumpa som kom höll hon i med nagelspetsarna och rynkade näsan åt, likså åt Troys byxor.. så tvättmaskinens arbete verkar hon då inte lita på... :-) Förutom när hennes kläder kom, de handskades de ordentligt med ha ha
En annan rolig grej som hände för nåndag sen var när hon skulle få göra önskelista. Jag sa ringa in de sakenrna du vill ha.... Varpå hon sätter sig o tittar i katalogen, efter ett tag går hon iväg och hätmar bärbara telen. Kommer tilblaka börjar kika på utsidan av katalogen : "mamma vart ska vi ringa då"
JAg fattar ingenting, mycket frågande skrattar jag lite och säger nej nej inte kan man ringa dit...
Varpå hon snabbt repliekrar: "Men maila då"
he he sen förstod jag ju: Ringa in.. Det var ju helt rätt tänkt av henne...
Det är många gånger man nu förstår svårigheten av att två ord eller slang man använder sig av kan ha olika innebörder.. Blr ofta lite småkul :-)

Igår gjorde Tindra för övrigt "Vårulvar" till hela familjen med sin Play do deg.. Just där och då fick det heta det. Att det heter vårrullar hinner hon lära sig en annan dag :-)

SÅ Vi avslutar denna fredgkväll med att rekommdera dessa goda "vårulvar" :-)
Sköt om er och trevlig helg!

fredag...

Tur jag ringde!! Annars hade mitt pass nog förmodligen åkt i lådan och vi hade missat vårt flyg på måndag. Men nu blir det som sist att hämta ut det på arlanda! Fine!
Nu får jag mitt multivisa nice!! Och barnens skulle nog oxå hinnas göra klart när vi pyser hem i december!

Rackarns karlskrällar. Här går f-n skapet och köper en ny bil. Resten ska liksom lösa sig av sig självt....
hmmm först o främst fick jag styra iordning för att få plats med båda i garaget. För NEJ att börja stressa och sälja den ena själv nu, det blir för mkt faktiskt! (dessutom bättre på våren)
Sen fick jag brev på igår från DHL om attj ag hade ett kolli att hämta ut på typ 100 kilo... eller boka utkörning.
framför mig såg jag först en helt förstörd bil, och sen en avbruten rygg och mycket funderande jag som inte fattar vart de skulle få plats...
Men tillslut kom jag på att DHL fåt köra de till förvaringen där vi har de andra däcken, smart slipper jag se skiten oxå ha ha...
Skojjar lite bara. Jag är supernöjd med vår nya bil, grymt skön!

men lite så är det i vår familj. Herrn i huset är bra på att kirra grejjer, men inte liksom styra upp efter sig sen...
Ja ja.. Några månader i russia är nog ruskigt nyttigt ha ha :-)

Idag blir det iaf Leos... sen får vi se om vi styr lite smågrejjer... Tror jag ska börja packa redan idag..
Fast egentligen så är vi hemma igen om två veckor och åker härifrån Schweiz.. så lite fel i packningen bidde det nog allt som vanligt ha ha :-)

9-10 december får jag veta om jag kommer in på ryskan ha ha. vore faktiskt kul!! 
Dessutom vore det gött för Tindra kunna vara fyra- fem dar i veckan på dagga när vi väl är hemma... Få lite kontinuitet i det hela....
 
Förstår ni att snart är det 2011... ?? Jag gör det inte!!


värmer oss...

satan i gatan vad kallt det är ute ,brrrrr brrr brrrr...

Nåja vi hittar andra mysiga värmekällor:
Idag blir det garanterat en bastu med kidsen, Det är sååå mysigt!!




Fan idag har jag irrat runt på maxi, men i år verkar det inte finnas "lussebulla mix" j-klarns oxå.... För den borde väl ha kommit....ska kika in coop imorrn eller söndag...

thank god it's monday soon

Var bara tvungen räkna lite...
JA jag kände bara att kvällarna när man lagt sig under täcket har börjat kännats mer o mer sega... så jag var tvungen räkna lite på det... Inte underligt man sakanr varandra. Vi är ju vana hänga tillsammans liksom, ja iaf bra mkt oftare än så här:

På 72 dagar har Jag & J träffats totalt ~22 dagar . Barnen har han träffat ~13-14 dagar totalt...
Så nja så fasligt mycket är det inte att hänga i julgranen....

För mig går det bra (förutom det är tomt när man ska nanna kudden...)
Men jag kan förstå det är satans tomt för J. Så en stor jäkla eloge vill jag ge till honom idag!!
Han är världens bästa helt enkelt. Som ändå håller modet uppe så bra. Att vi vuxna är i från varann må ju vara, klart vi saknar varandra... MEN det är barnen som gör att han är såååå satans grym!! Jag hade aldrig pallat. Spec inte nu när vår skypebild inte ens funkar så han inte ens får se de...

JAg brukar skratta och skojja lite om att han är sååå söt när han saknar oss så fasligt mycket. Men ser man det så här rätt upp och ner så är det då verkligen förståeligt.
Shit vilket bra jobb han gör!!! Och vad vi ska visa uppsakttning för det på måndag... Då blir det pusskalas gånger tusen för hela familjen :-)

Jepp då är ordning återställd och vi får träffas iaf lite oftare :-)

nu vet jag...

Varför mina ärden aldrig tar slut:
*dels för att det hela tiden fylls på med nya..
* för att jag så smart säger: "Jag tar det imorgon" om typ ALLT!!

oj oj..så massa småjox kvar :-)

I kväll:
*Kika på J's match, fan känner mig nervös....(man vet aldrig vad som händer där nämligen.. se bara på de andra svenskarna.. surt! men hopaps de kommer någonstanns bättre istället!! Till ska skulle jag då välkomna de med öppna armar, the more swedes ther merrier :-)   )
* hämta ut troy's overall
* ev förbi växtriket (om jag hinner... tveksamt.. annars får det skjutas upp till en annan dag ha ha)

Börjar vara mkt att stå i innan jag åker nu:
Torsdag:
* Frans fix
*sen bränna av ärenden, allt från clas ohlsson till lagerhaus till hm... mkt som ska hinnas ;-)
* Kvarts samtal dagis...

eftermiddagarna är rätt" tomma"
Då är det hemma sysor på schemat.. T är inte s förtjust i att åka runt överallt om hon inte måste...
ev handling... Förra året vetj ag det fanns färdige lussebulle mix (JAg veeeet inte lika gott ,men sorry jag kan tyvärr inte annars o jag orkar inte söka rätt på alla ingredineser i russia... Tänkte nämligen vi skulle lussebulla baka hela familjen nån dag...)

Fredag:
*Leo's med min ena fosterfamilj (om deras bil vill vara med) annras sång inne i stan..
*Lämna in bilen på tvätt...

Fredagsmys...
tvätta upp alla kläder som ska med...

Lördag:
Tror jag ska packa iordning det mesta då!
vette fan om det blir storheden ärendena då... ev på eftermiddan när jag dropapt kidsen en sväng..
Sen lite mys på 21:an

Söndag:
Ikea med Cammi, wihhho. denna gång måste vi ta oss, massa småjox i need...
Barnkalas för gumman...
Packa det sista, städa lite och packa ur det som krävs ur kyl/frys...
Sova...

Måndag:
russia here we come :-)


Just ja påminelse till mig själv: förbered så mkt du kan av barnenes visumansökan så den bara är att posta vid nästa hemfärd.
samt boka hemresan den 8e!

ja hur mycket jag har glömt det vette fan men skit samma nog vet jaqg vi överlever ändå!!

gaaahhh förresten hjälp nu måtte mitt viusm komma i lådan snart..... fan det hade jag glömt....

Förövrigt är jag helt galet kär i den där ringen som vissa av er sett åhhh vill ha!! men jag har sett andra fina och klockan oxå.. men nja känns som fel köpa min 30års present själv, den vill jag ju som helst iaf ha med Johan när vi köper... ja ja vi får se.. för han är ju liksom ALDRIG hemma så det blir svårt väntqa på han....





..

Det går inte ens att nämna orden "efter säsongen" så börjar min hjärna snurra på för fullt...

Jag vet 2 saker jag vill göra: Det ena är en svensk hederlig skidresa: varm choklad (host host), skidor, (bryta av sig benen, fastna med ryggsäcken i liften,tappa skidan... skratta, skratta skratta.. after ski.. mm mm mys i stugan !
jeps Det vill jag!!!  :



Sen är min man än mer inne än jag på att i år, I år ska det fan bli och inte gå i kras: I år ska la family franz ta sig till Thailand. Japp gärna så där som vi iaf tänkte sist. en vecka på typ grymt bra barnhotell med barnklubb etc, gärna all incklusive kanske tom och andra veckan nått annat supernicigt hotell med lite mer perosnligare "lyxigare" karaktär.. men ändock tillåtande för 2 små barn i närheten....
Fyyyyy fan vad gött!!


Allt detta innan riktiga sommaren/våren för då vill vi va hemma, ja iaf på svensk mark :-)


..

Fan vad sega kvällarna är ensam :-(
Fast iofs så blir det rätt tiiiidiga kvällar ha ha :-)

Den jäkeln som har mod att nämna mina små damråttor i hörnen eller smått kladdiga speglar fyllda med barnhänder.. I promise den skulle jag morra friskt åt ha ha. ha.. Tryt it yourself skulle jag säga :-)
Det är egentligen inte tiden som saknas bara orken helt enkelt...

Jag har kom på idag vilka kontraster det finns emellan oss småbarnsföräldrar..
För mig som ända sen Tindra var 1 år och 2mån i princip bott på annan ort än hemma, förutom ett år här nyss... Ser inte resande och farande som en så stor grej.. Visst jag gnäller och blir trött av det och på sitt sätt oroas jag.
MEN inte i närheten av en del andra föräldrar som knappt rest något med sina barn.
Det var tex en mamma idag som fått en resa i present.. Dock nästa sommar (inte ens nu till sommarn) för att hennes man visste " hur hon var" : Att hon inte ville åka någonstanns innan barnet fått all sin vaccination..
Resan gick dessutom till en vanlig (i mina ögon helt ofarlig) plats i europa...
I mina ögon så var detta smått obegripligt...
MEN inte på ett fördömmande sätt , utan man bara inser man alla har olika upplevelser och tankar...
För mig är resandet egentligen en del av mitt liv. En del som jag både älskar och hatar.  Jag våndas ibland och vill bara vara hemma. Samtidigt som en del i mig får spunk om detta skulle vara allt... Hur gör man egentligen när man börjar leva sitt liv ordentligt på en plats?? Hur skapar man spänning i vardagen då?
OCH hur får man fortsätta upptäcka saker och lära sig så mycket nya saker om sverige, utlandet, sig själv.. etc..
Jooo jag vet jag saknar det ju som fan ibland.. men nu är jag mitt uppe i småbarnsbubblan så nu tillåter jag mig verkligen vara där..men visst sen ska det bli grymt få arbeta, få lära sig saker där och utvecklas på det sättet..

Jag ser iaf tillbaka med ett leende på läpparna på våra år på vift. Det finns inget jag skulle vilja vara utan.(ja möjligtvis avslutet från linkan.. men utan det: inget Lugano.. inget luleå..så nej det går inte heller att önska annorlunda om..) Nej inte ens de där 3 veckorna i Björneborg... Inte ens den tuffa resan dit själv med tindra, tåg byten och tusen kilo packning, en nerskiten unge och overall.. Som behöve bytas på den trånga tågtoaletten...
Inte heller de tio dagarna i manchester och evighetsresan dit själv med två barn och massa packning... Framkomsten dit och de ovissa stressande dagarna som följde... NEJ inget av det vill jag nog vara utan... (visst resan till usa kan vara onödig med tanke på att det inte blev något... )  För alla dessa saker stärkte mig som person och gav mig nya erfarenheter...
SÅ nej, att resa med barn verkar vara många förlädrars skräck... men just den biten kan jag nog inte instämma i...hade det varit det hade jag ju för sjutton fått stressmage för länge sen haha..
Att jag sen inte alltid  är så sugen på en resa när man väl är ledig.. kan nog kanske vara lite förståeligt...

Många längtar bort på semstern... Menför de som lever/levt ett flackande liv är känslan ofta lite annorlunda.. Först och främst är semstern på tok för kort!!! Dels vill man hinna hälsa på folk, men inget absolut inget går upp mot att bara få vara hemma!!!

NEJ det här är inte heller för att få nånslags: Vad duktig du är Jenny kommentar..
Jag blir som smått stressad av folk som hela tiden säger det.. Nej jag är fan inte särskilt bra... Jag är trött och arg och sur o tvär mellan varven, jag är inte värsta lekmamman och bullmamman, men jag gör så gott jag kan.. och nu råkar det vara så att det här med att sköta barnen själv o resa är min vardag nu... hänger ni med. Min vardag.. Det är liksom inget övernaturligt utomordentligt med det... men visst längtar jag redan lite till april/maj när man får ha en mer "vanlig vardag" ihop...
Då kanske bloggen kan bli lite roligare igen... för satan i gatan vad tråkig den är nu :-) ha ha ha.. Sorry!!!!
Men from nästa vecka o två veckor framåt är vi för första gången en hel familj tillsammans på äventyr i ryssland.. det kan bli kul ;-)
 
Imorrn är det fan i mig viktigt vara i tid till dagis och jag lovar det är satans svårt för oss... men imorrn är det gympa avtågande 8.30 o Tindras grupp har gympa... Imorrn ska det bli kors i taket o vi ska vara på plats on time!!..
Sen är det som vanligt dags bränna av en massa ärenden... Hur i hela friden kan ens "viktiga ärdenen" hela tiden fyllas på o aldrig tyckas betas av??? Jag fattar det inte!
Imorrn är det iaf jag som ska köpa mig en kalender för det här håller bara inte....



Uppdaterad: diskuterade precis en sak och har kanske redan styrt om min flygplanering kring julen i fall så skulle vara fallet... Så visst lite bangen är jag fan allt.... börjar nog vara lite less på att resarunt med de själva....
spec om andra alt finns som oxå känns bra!!... får se...OM så är fallet kanske jag reser ett par dar senare med en.. frågan är vem, lillis eller storis... ja ja ..det är ju långt fram... we will see..


farsdag...

Vårt farsdagsfirande kanske inte kan ses så traditionellt:
Jag satte nämligen far min i arbete... Behöve hjälp med att kirra iordning i garaget för att få plats med 2 bilar.. Att få allt på plats själv var en smärre omöjlighet, dels hade jag aldrig vågat rörat hans motorcykel, sen så hade jag då aldrig själv fått ut grillen i bodan...
Men det inte pappa kan...
Därför är han ju världens bästa oxå!!
Ställer alltid upp och fixar och hjälper mig (oss)!


Var fint ute idag men faktiskt riktigt kallt, måste kirra nya vantar till troy imorrn el på tisdag.. Lilleman var alldeles kall om händerna...

Efter vi varit ute så fortsatte hjälp patrullen in. Då hade han dock sin lilla hjälpreda till hands...
Problem  på problem löste illa kvickt.. Inte underligt Tindra brukar säga : min morfar kan allt!
(fast hmm ltie hänger det nog samman med att en annan mr inte kan så mkt ;-)   )

Ja ja papsen fick sig faktiskt kaffe o bullar oxå! Trevligt sällskap . Så jag tror inte han misstrivdes faktiskt :-)
Presang fick han sig igår..

Vår lilla skrutt pappa som vi gärna firat idag.. häckar ju "tyvärr" i ryssland så han är det lite svårt fira idag...
men det får vi ta igen sen, med ett stor kramkalas....
För även du är ju världens bästa!! Jag och barnen älskar dig sååå! smack på re!!!:

Pappa du vet väl om att vi älskar (och saknar) dig så!
Vi älskar att du alltid har tid att busa med oss.. att du skojar och leker med oss..
Att du kan ge oss 3 glassar per dag..(hmmmm fick mamma precis veta... gaaaahh, jag hoppas det var sjukdom inblandat då!!)
Att du stannar med bilen och brummar så där så det ryker från bilen... (har mamma oxå fått veta i efterhand... hmm)
När vi spelar fotboll ute varje kväll på sommaren, när du springer i vattenspridaren med oss och busar med mamma...
Vi tycker om att se på film med dig allra helst ser vi på Jönssonligan eller Göta kanal...
Vår pappa är helt enkelt underbart bäst! och det tycker vi även om mamma suckar åt dig ibland för att du stökar ner och tjatar så mycket om bilar... För om du inte gjorde det så vore du ju inte du heller.. Det är ju därför vi älskar dig så.Mamma oxå!! :-)  Du är vår bästaste pappa i vått och torrt!!....




hur var det nu jag sa...

hmm vad var det jag hoppades på:

En tjej med båda fötterna på jorden med stor dos ödmjukhet i kroppen....

OK Detta uttryck av min dotter känns tyvärr helt åt fanders om man ser på vad jag hoppas "uppnå" i framtiden...

:
Mamma den svarta bilen kan vi ju ha kvar om vi ska köra sopor eller så i den.....


Jisses!!!
Tack o lov vet jag bakgrunden till detta uttryck. Till saken hör att Johan körde bort skräp med den direkt när han köpt den vita. Sen har den fått stå där på sin plats och bli översnöad (tills jag på nått konstigt vänster ska lyckas skapa plats för den i garaget.. men jag har en plan torde inte vara så svårt ändå...)

Så tack och lov, riktigt så dryg och bortskämd är hon INTE!
Det är min värsta mardrömmen få ett/"skapa" ett drygt otacksamt och bortskämt barn.
Visst fine klart barnen kan få saker och unna sig grejjer. Inte det som de handlar om. Men varje sak de pekar på och önskar sig. Nej man blir inte lyckligare av det.
Det finns andra värden i livet som betyder så mycket mer än bara materiella saker. Jag vill att hon (de) ska veta hur mycket vi älskar henne, att vi alltid finns här för henne, no matter what... 
Och den kärleken behöver man inte alltid visa genom materiella saker... (självfallet såklart..)
Jag vill att hon även ska lära sig om olikheter i världen och om förstå att saker och ting kostar pengar...
(vilket hon inte riktigt gjorde med svart bilen nu ha ha)

Såklart får hon grejjer, inte riktigt det som de handlar om heller... Hon är nog i en dels ögon lite bortskämd... Men visst lite vill jag nog få skämma bort mina barn! :-) Men aldrig till den mån att de blir odrägliga och otacksamma!
Det är en balansgång med såå mkt i barnuppfostran kan jag tycka... Inte fan kosntigt man själv mognar en del på vägen oxå ;-)

blir lätt kladdigt...

Det är inte alltid lätt hålla sig ren när man äter ....


men huvudsaken man är lika glad ändå :-)

På förmiddagen har vi hunnit vara ute och leka en del. Troys nya hockeymål invigdes, till hans stora förtjusning.. "heja heja" föröskte han säga hela tiden.. Klubbföringen var väl kanske inte den bästa, men vad gör väl det så länge man försöker...



En annan höjdare nuförtiden är att gå till garderoben och hätma sig ett par skor. Allra helst sina stövlar. för att sedan knata omkring i dessa inne:



Min stora tjej har blivit så ruskigt stor.. Jag hänger ärligt talat inte med. Hon var lycklig när vi var på idol. Först lite blyg men sen framåt, skulle fram ochdela stol med en flicka hon inte träffat innan och i slutet så stod hon upp mellan varven och hoppade till "jump" låten. Sjöng med och ropade att Jay var bäst...
Det är mammas flicka det ;-)

Hon skrev dessutom autografer som hon skulle ge till idolerna... ha ha


I övrigt så verkar 6 års åldern närma sig med stormsteg... gaaahhhh.... Man får verkligen brottas med olika steg i utvecklingen var dag.. Jag hoppas att denna lilla underbara tjej i slutändan ska bli en tjej med båda fötterna på jorden, ödmjuk, men framåt och med skinn på näsan.  Levnadsglad och nyfiken på livet. Våga välja sin egen väg vart än den må leda (Dear god, påminn mig om si så där 12 år när min dotter står där och sgäer hon vill åka iväg och backapacka med två andra tjejkompisar... Påminn mig då att jag vill ju det. Att hon då faktiskt är 18 år och intre ännu den här lilla snart 6 åriga flickan som jag säkert på nått sätt inbillar mig att honännu  är...)

Johan ringde nyss med glädjande besked.. viusm papret var på G. Borde betyda vi kan ta oss iväg den 22a... :-)
Sen hade de fått uppsatt tre lediga dagar i december... vilket innebär att jag och barnen ev (antagligen)kommer åka hem ytterligare tre dar innan det...
Dock är visumet för barnen ännu still ett problem tror jag... o nu hade de sagt nått i stil med "last time"... nåja till barnen måste de kirra på ett eller annat sätt...
Kommer iaf mest trolgien flyga direkt från sverige till geneve sen... nice! (fast antagligen vidare därifrån, för jag tror vi skulle vara i nån liten by och det är inte direkt geneve...)

Troy lekte för övrigt lite med Alva idag. Roligt det här med barn, man ser direkt änr de börjar gå att ålderskillnaden spelar mindre roll... Fasr ute blir det mera tydligt. Det skiljer inte så mycket mellan de egentligen men medan troy ännu kröp så var han inte ute på samma sätt... Nu lullade de runt tillsammans ute i snön ett tag och åkte bob tillsammans. Så det blir nog en bra polare för Troy längre fram... kul

familj...

Igår kväll när jag skulle somna var jag nästan lite ledsen...
Egentligen var man nog mest trött på allt bara.. En hel höst/början av vinter utan ordentligt familjeliv blir stundtals kännbart.. Man saknar bara det vardagliga att göra tillsammans... Det spelar liksom ingen roll vart man är bara man är tillsammans..
Fast å andra sidan är jag så nöjd och glad över vår situation. Vi har vårt hus hemma och jag vet att Johan har iaf lite svenskt umgånge när han är borta..snart svensk teve oxå..så han sitter inte i  sjön... Att sen kunna åka över och vara där längre perioder för att sen kunna åka hem och få lite svensk mark under fötterna för barnen ett tag, känns riktigt bra. Hade vi INTE haft huset hade jag garanterat varit mycket mindre tillfreds med situationen.. Nu känner jag mig liksom lugn och trygg hemma. 
Ja lugn och trygg med allt faktiskt!! 

Till saken iaf: Jag är såååå glad över våra vänner här hemma! Jag har i prncip två fosterfamiljer som får mig att må så gott. Ja har man ingen egen hel familj hemma får man liksom hyra in sig i en annan ;-) Japp jag har två familjer som känns ungefär som min egen: Galna, spontana och roliga. De får mig att trivas och må gott!
Stort tack till Sveriges skönaste familj!! = Familjen westman/bäckström!!

Tyckte nästan synd om gubben när han ringde idag, när han hörde vart jag var o var vi var... Han hade nog gärna varit med oss busat i snön o åkt mer pulka än barnen själv.. Men det hinns :-)

Haft en grym fredag! Det är absolut bara ibland när man ska sova man känner sig lite låg, ananrs hinner man då fan aldrig tänka efter...
I eftermiddags bjd vi sen farsan på middag o så fick vi lite hjälp med småsaker, underbart!!

Bilder från dagen i jämtön som bjöd på både: madrass åkning, korvgrillning, mumsigt fika o massa surr:

Älskade goungar!!




Troy mycket faccinerad av elden, tyr sig dessutom snabbt till killarna man hänger med, vet inte om det beror på saknad av pappa, eller bara att de är roligare än oss tjejer ;-)









Äh vad f-n här ser det riktigt mysgt ut med att ha en hel drös med barn.... ha ha Ska man verkligen nöjja sig med två?!? ;-)

Nu börjar Troy ha vuxit till sig lte och snart är de nog finfina lekkamrater med varandra :-)

Linslusarna tykte det var minst lika kul att se på alla bilderna på kameran sen..


Allra sist kör vi lite grimars race.... Bläää på er, hace a nice friday night!!!




genrep..

Fy sjutton vilken otur: Johans lilla minivisit hemma, slutade med två sjuka päron. Alltså både jag och han.
Så bla den inplanerade lunchen med lite folk ställas in.. synd...

Tror mest vår mage fick en chock av att komma hem till svedal o verkligen köra en riktig moffar dag. alltså äta typ allt allt allt.....flott o gott!

Ikväll blire iaf Idol genrep med gumman, tänkte först gå imorrn men kom på hon nog uppsakttar lika mkt se idag och kommer nog tycka det är ännu rolgiare så på teve imorrn...

I övrigt har jag "som valigt" styr o ställt inför visum. Nu är min bit avklarad.. får baa hoppas ska fattar galoppen o får in det nödvändiga pappret fortt som f-n...
Ang barnens visum så vette fan måste ev ut ur landet med de oxå i december för att sedan ta mig in i landet igen efter schweiz trippen.. ja vad fan återstår att se... Gubben som sysslar med visum trodde det... men samtidgt så har ju en annan donna stannat i landet för att få sitt visum ordnat så där tror jag faktiskt inte jag behöver...men vi får se...

Jag känner att en almanacka är nått som står högt på min things i need list.
Beöhver få lite kontroll på alla datum till höger o vänster, skriva upp viktiga nummer, ja everything....

Imorrn får vi se om vi brummar ut till byn...kanske lutar åt det, vore som nice...

Nej time to go.... see you

fri....

fy fan vad kul! Det som inte skulle hända hände..:

Idag när jag stod på arlanda och höll på att boka om tickets så stod först Caroline af U brevid mig. TUR inte Tindra var där för då hade jag fått skämmas.. (då hade vi hört nått i stil med: mamma mamma  det är hon som sjunger snälla snälla i regnstövlarna....)

Men sen då.. vem kommer upp brevid mig efter det.... Jag ser inget. Johan ser det först. Han småviskar till mig och frågar vem det är. Att han känner igen han. Jag sneglar dit.. det tar typ en nanosekund så faller polletten ner.. Ungefär i samma veva som han säger sitt namn till expediten...
Jag börjar bara garva till Johan.. Fatta där står mitt FRKORT... helt jäkla insane ha ha ha...

Nu skulle jag ju aldrig velat nyttja det så.. men när vi sa det så sa vi ju på skoj. Johan sa såklart:Men vad fan du kan ju inte ta en svensk.
Jag replikerade nått i stil med, men vad fan hur stor är sannolikheten att jag stöter på han ändå, det bor närmare 8 miljoner människor i sverige...

Hade varit kul att skojja med mannen o bara sagt att han var mitt frikort.. ha ha,, men nja mest pinsamt av en luffande trött flygande tjej... Johan blev i af sugen ta hans autograf... (nja inte för han är mitt frikort..) Han är ju typ skoterproffs o kör cross o sånt.. JApp jag såg nån film med han o det var det som var grejjen... Norrländsk o lite farlig så där...ha ha....

Mitt riktiga frikort skulle nog vara Collin farrel eller nån sån där.. det får iaf inte vara för perfekt o tillgjort.. Not my style...

MEN de facto är såklart att inget frikort i världen skulle få mig att vika en tum från min underbara mans sida!!! Love love love!!
(frikortsgrejjen är ju självfallet bara en kul grej.. men fatta  att han ändå stod där..insane!!! missat frikorts chansen nu ha ha Men nu förstår jag varför en svensk inte är tillåtet ;-)   )




Söndag..

Känner mig lite pirrig idag..
Känner på mig det kanske blir en lite sämre match idag, men jag hoppas såklart jag har fel! (ja ni vet det har gått så himla bra de två sista.. så ja lite pirrigt känns det allt idag..)

Nu vankas det iaf snart lite shopping, sen hem svida om och ner på areanan för match sen lagmiddag.
Jisses hoppas de vinner, ja vilket som blir spännnade se hur den är.. Fast jag tar då inget för givet, mitt vad det är så är det ingen lagmiddag...ja ja.. middag blir det hur som helst...

Sen hem o snarka o sen tillbaka till svedala.. lovely!
Igår sa både jag o gubben att man nästan önskade att barnen var här, känner mig rätt less på att åka fram o tillbaka .. höger o vänster utan vill bara börja få en vardag..Men det ska bli grymt komma hem.
Dock kommer vi nog längta åt olika håll på torsdag.. Johan kommer nog ha megaångest över att åka tillbaka själv (de har de mer lärda berättat för honom om... första ggn man åker tillbaka själv) samtidgt som jag faktiskt kommer önska vi kunnat åka med..

Men det ska självfallet bli grymt få vara hemma. Speciellt som schweiz resan ser u då vi är borta från 16e -31a dec.. Så det blir mys mys mys nu när man är hemma!!!

Jag är iaf oerhört tacksam över de svenskar som finns här sen tidigare.. Jisses hur hade dett gått annars.. Nu börjar vi vara på banan och hänga med lite iaf...Men de är verkligen guld värda!! Oerhört imponerad över hur de klarade sitt första år spec paret och då främst tjejen som var på ett lite mindre ställe där typ ingne kunde engelska. Det är tufft jobbat! Jag antar det gjorde tjejen som redan var en "stor liten tjej" Ännu större.. Japp för är det nånstanns man växer och lär sig ta vara på sig själv så är det nog här.. En erfarenhet för livet helt klart!!


Johan har såklart redan lyckats med en dunderolig tabbe.... vad det är håller vi på ett tag till... ;-)
Jag skrattade iaf så jag nästan kissade i brallan, fan kunde inte sluta skratta.. först tyckte han väl det var si så där kul, men det slutade med att vi båda vred oss i soffan av garv..... :-)
Man kan ju lugnt säga han kommit ur garderoben ;-)


soft lördag...

Idag har varit en soft dag..

Sovit länge, tvättat lite.. sen åkte vi iväg på ett mysig bad/spa och bubblade lite .. myspys!

Gårdagen gick inte av för hackor, ja nu tänker jag inte när vi stressade runt på mega mal.. eller jo denna gång tog vi deet lugnare o hade riktigt trevligt. Men jag blir som lite sur när inte jag hittar nått :-( ja ja johan fick lite småsaker...

Det som var det extraordinära för kvällen. Var den superfina restaurangen vi blv bjudna till och tillsammans med övriga svenskklanen hade en mycket trevlig kväll, men god mat och en hel del prat om kärlek.. Av naturliga skäl. Grattis Herr och fru W!!!
Jag åt otron för första gången i mitt liv, kanske det är en sån sak man måste äta flera ggr för att tycka om, för nja slibbiga klumpar som smakar saltvatten är nog inte min grej ha ha... Ja ja vi drack iaf rätt mycket bubbel och hade grymt mys! Det åts av det mesta av havets läckerheter, underbart! sen skulle vi göra en rysk tradition men det slutade med att den blev lite egen mix, helt perfekt. Vi skapar våra egna rutiner här nere...

Imorrn är det gametime igen och sen är det tydligen lagmiddag, trevligt! Sen på måndag hem hem hem till mina gulklimpar för jo nu saknar jag mina småhjärtan!

KÄRLEK


Vyn på kvällarna när man ska upp i sin trappuppgång är faktiskt riktigt fin:


Hänger på megamal:

Detta kommer nog tindra gilla iaf:


Sökte efter bilder, har inte knäppt nån bra själv än... Tänkte visa er trafikkaoset som kan vara här ibland.
Detta kom upp i mitt sökresultat (pga det även stod om J's övergång till ska i tidningen) :

Fortsatt trafikkaos vid Kalix busstation

Måste säga att vi båda garvade bra mycket då.. För Man får liksom lite andra perspektiv på vad som är trafikkaos när man kommit hit...

ska visa er bilder på det senare...

Nu mys med idol och lost... självklart godis oxå :-)


..

Vi hejjade bra :-)

Vinst med 7-0 idag. 2 mål av Johan, matchens lirare och lite champagne i logen... Ja detta var en riktigt bra match :-)
Me like!! Logen och hallen är riktig fin faktsikt!

Sen blev det middag ute, gott gott gott!!

Ja nu när jag kan kommunicera med omvärlden känns det allt mkt bättre.. Det är nog oron för visumet som gnager lite, känner mig less på att styra om planerna spec innan jag vet hur jag ska göra....men jag tror även det kommer bli fint...
resan till schweiz, visade sig vara mkt längre än vad jag trodde men jag ska nog kunna styra till det bra oxå... :-)Planera vårt liv tycks ju vara min grejjj ...

Saknar mina gofisar lite..

men som sagt imorrn blir en myyyyyssssdag!
Först och främst sovmorgon för oss båda!!! :-)

Har iaf hittat lite grejjer för barnen (främst tindra)
-Cirkus , djurpark
-Aqua land
Sen brevid oss en park med mkt yta och lite lekparken..
Ska även finnas en park här nära där man kan rida häst.
Ska även finnas ett slags badhus och barnen ska kunna åka skridskor på nån rink här (?? måste höra bättre sen förstod inte riktigt vad hon menade)
Håller även tummarna för att barngympan som finns här i en lokal på vårt  område ska vara ok hoppa in i nån gång då och då och sånt... Vore topppen!
Det klarnar liksom mer och mer för var dag som går.. Känns grymt spännnade.. Ni vet hur jag är, nu blir jag bara mera ivrig att få lära mig mer om denna stad, få känna mig som hemma hitta små saker "to do".
Så visst lite svär jag åt visumtjafset nu...men det blir kanon det med ;-)


russia...

Ja vad ska man säga.. Det är nog lite för mkt i min skalle nu för att liksom eg få ut nått vettigt..

Jag har lärt mig några saker iaf: Saker tar tid i ryssland, ska man få som man vill får man ligga på, och mera på!
Denna lärdom tog jag efter krångel med internet o lite andra småsaker i läggan... men men nu är vi på gång med det...Får väl se hur det går med vår svenska teve.. på måndag skulle de tas tag i .. det är ju röda dar även här nu...

Idag var första gången som jag kände mig riktigt liten och hjälplös och tårarna kom.
Allt blev liksom lite väl mkt, vi har ingen teve,inte haft nät, min tele har inte gått att få igång,( men nu finns jag iaf tillfälligt på Johans mobilnummer...) så ja lägenheten har kanske varit lite väl tyst och tom..
Fast jag ska inte klaga för på nått sätt är det de som krävs för att få mig att vila mig. Det ska liksom inte finnas någonting annat att göra.. Så jag har klvit upp ätit frukost och sen vilat mig igen. SKÖNT!
Dessutom har "mäklarkvinnan" äntligen varit här och fixat nätet, finally!!! :-)

Igår var vi iaf på Mega mal. Åhh jag vill ha skor,  kunde inte bestämma mig igår. Igår shoppade vi ingenting. Förutom dvd och en lostbox. Ska tillbaka på fredag då de är hellediga gå i lugn och ro. Ska bli nice. Men jag fattar inte vad det är med ryssar och värme.. det var galet varmt inne i köpcentrat.. pust (lika varmt i varje affär som på 21:an.. sjukt varmt alltså ;-)  )

Idag är det dags för match igen. Var kul se sist då fick johan göra sitt första mål för CKA oxå :-)
Det var lite kul se deras inamning av bortaklacken, kanske vore nått hemma i svedala oxå ibland... :

Såg roligare ut i verkligenheten då bortaklacken var så liten och såg rätt väna ut...

Chauffören som vi åkt med nån gång är rätt söt. Men stackarn vilket tråkigt jobb när man inte förstår någonting. Han blir så lycklig när han liksom förstår och hänger med.. han var så söt när jag frågade om han såg matchen sist.. men han förstod inte så jag pekade typ Johan och visade klubba etc.. Då sken han upp gjorde tummen upp:super Jooohan super .. och klappade han på axeln x100... (lustigt det där, han kanske tänkte jag menade: såg du vad bra han var.. ha ha.. jag menade liksom bara om han såg matchen och kul att de vann ha ha..)

Det är verkligen både häftigt och spännande men samtidigt lite läskigt, man ställs verkligen varje dag inför situationer man inte förstår mkt av, men man lär sig för varje dag som går.. Så nog ska vi hanka oss fram här. Inga probleeemmm :-) Jag har tex redan fått lärt mig lite små saker:
Pectopah= Restoran, P=R C=S, H=N   Aha då förstår vi vad det beytder: resataurang...

(Mockba= MoSkVa   för B=V.. tror jag..)

Jag blir så glad över småsaker i vardagen som man lyckas rätta till till det enklare:
Som tex detta:
Engelska på både tvättmaskin och teve..

Att det sen står nått konstigt på ugnen ett tag efter man använt den är en annan femma.. men borde vara nått om att den är varm ha ha...

Ja själva lägenheten då, den känns bra. Det känns iaf lugnt och tryggt det är det bästa! Bilder från den kommer senare. Men msåte få visa den rolgia portelefon:
I can see you:


En liten bild på mig och Jessica från min "hemma debut"
(lånad av J, hoppas det är ok.. eller jo fan.. det får du bjuda på.. med tanke på hockey säng bilden ha ha)

Idag kan an nog säga det är min riktiga hemma debut.. Idag ska jag stå själv på egna ben. Wish me good luck!
Jak ska åka dit själv och sen få de att förstå jag vill ha ut min logbiljett och sen hitta upp.. Jag tror inte det är några problem.. Ska bli kul hejja idag igen. Hoppas på vinst!!

Imorgon kommer dagen helt gå i kärlekens tecken.. Om den nu kan det på ett varmt klibbigt mall.. men vi ska göra så gott vi kan.. Kvällen osar då kärlek! Härlig fredag!

Blir nog hemma längre än planerat i sverige ändå. Lite visum krångel. Så jag och barnen blir nog hemma till 21-22 november skulle jag tro... vi får se.. då ska jag då gå på idol med tindra (säg inget till henne ska bli en överraskning) ,sen kanske lite party på lördagen... o sen kör vi på men vanliga vardagsruinter nice!

see u!

Vill ni veta en till lite mysko sak.. Nu längtar jag efter att komma hem och få  gå o köpa mig en rysk ordbok.. Eller ännu bättre få läsa lite ryska. För ja ska man bo här kan det vara lite kul, fatta lite iaf. Jag tror aldrig såklart jag kommer lära mig så bra, men ändå det känns faktiskt lite som att ska jag nu vara här i detta land så kan jag ju faktiskt försöka förstå mig lite. Och ja jag ser det faktiskt som en riktigt kul grej :-) Russia Da Da Da Da


..

Kvart över fem började min son skaka galler idag. Försökte påpeka att detta int var ok när jag var in med välling till honom. Tyvärr förstod han inte mitt: "Du måste sova längre tal" .. Han åt upp sin välling och stod sen och surrade ett tag i sängen...

För en gångs skull har jag planerat bra: jag är så fasligt morgontrött så kanske kanske han är tillbaka att börja vakna vid 7 när jag kommer hem ;-) Men vill inte ha en nattsuddande pojke för det. Fast det orkar han ändå aldrig. Han är helt knäckt vid halv 7-7 på kvällarna....

Nej nu ska man väl kliva upp... Blev inte riktigt så mkt sömn i natt som jag hoppats på.. men vad gör väl det när jag får sova hur jag vill i en vecka nu :-)
mkt tjat om min sömn nu... men ja jag är glad över att veta jag med säkerhet får sova hela nätter nu!!

men men time to go!