...

Så var denna julen förbi. Fortfarande lika dåligt med bilder. Ska bättra mig lovar! 
 
Tomten tyckte som vanligt vi alla hade varit riktigt snälla. Ibland undrar jag om han förbi sett barnens raseriutbrott ibland med tanke på den stora högen klappar de fick ;)
De var allt från ipod, hockeyspel, nya skidor, skridskor, hårgrejer, slalompjucks, pysselgrejjer, vinterhandskar, underställ, kläder, lego, cdskiva, filmer.. ja u name it...
 
Jag fick lite rå om mig själv saker: presentkort på 2 olika ställen som gör olika behandlingar, presentkort på sminkaffär etc. Både jag  o Johan fick varsin prenumeration på en tidning var vi tycker om. Vad johans handlar om kan ni aldrig gissa: Bilar... ha ha En ny weeeeber grill till gubbens stora förtjusning. Oj oj han tror redan han ska bli nån slags grillkung i sommar. Får han gärna bli jag kan zippa lite rosé i solen :-) För i år måste liksom sommaren bli bra! Ja tomten kom som vanligt med massa smått o gott.
Av mig fick gubben slalomutrustning så nu är det såna klipp som nöts på datorn. Han får genast vattenskalle o tror han är nån av grabbarna där o ska visa sina tricks. Blir lätt nervös inga knän vill vi pajja. Jag fick en ny fin plånbok från Wien:-)
 
För övrigt så börjar barn kläckas nu o andra har mindre än en månad kvar nu. Det är så roligt höra o se. Men det känns dock som att sista tiden går ännu segare då. Jag vill oxå ha bebisen nu!! gosa bebis o så vill jag kunna röra mig normalt utan smärta igen! Jag vill träna så det skriker om det. (tjatar jag vet men jag kämpar med mitt humör, inte kul känna sig som Agda 90 bast)
 
Ett stort Grattis till lilla S som föddes nu i julhelgen. Vi saknar hela din familj ännu mer nu!! Längtar efter att få se dig! Ta hand om mamma ,pappa och storasyster!! Du har haft tur lilla vän bättre liten familj kunde du nog knappast få komma till! Du kommer överösas med ömhet och kärlek var så säker. Blir du less på mamma o pappa någon gång så är "tant Jenny" alltid bara ett samtal bort :-) All kärlek till dig o resten av familjen från mig <3
 
 
 
 

sista klapparna

Ville egentligen bli klar med klapparna igår men det blev inte så. Det vi skulle köpa var slut :-(
 
Ja ja jag hann grunna lite o insett att Troy "måste" få två till annars blir det orättvist i klapphögen här hemma. JAg hari af kommit på vad det ska bli. Fanss en söt hockeytejp på en sportaffär med döskallar el flames . Han brukar nämligen stjäla min  vanliga hudtejp till att "tejpa sina klubbor" ;) O så några småpuckar. Sen ska han få en badrcok/morgonrock. Perfekt att ha efter badet o även de gånger vi bastar/badar utomhus.  Men säg nu inget åt honom i förskott.
 
Igår kväll blev jag iaf ruskigt besviken och jag hatar när man får den här känslan att man bara skulle vilja lämna stället o åka nånstanns en stund men man kan inte för barnen sover man är själv hemma. Jag tror ibland det är just det som gör känslan att man vill "fly" just för att man inte kan. Jag är inte den som brukar göra så annars men just idag skulle jag vilja.  Vi får se ska ev på glöggmys hos grannarna men just nu känner jag INTE för det. Inte pga av grannarna det vore jättetrevligt o barnen skulle ju älska det men på grund av andra saker. Ja ja det blåser väl förbi. 
 
Känns iaf skönt åka o shoppa det sista idag, barnen är uppåt väggarna redan, ni vet så här dan för dan... väntan på tomten... Får se om man köper sig nån bingolott är som ändå ltie tradition o nu hinner ju tindra med en egen lott men vi får se...
 
Nu var det nån som ville ha skjuts hem så dags att pysa..

Julafton på 2 dagar

Har inte riktigt hängt med i svängarna julafton på 2 dagar vad hände??
Iaf insett att idag måste julklappsinköpen bli klara. Känns is så där lockande dra med hela familjen ut på julklappsshopping men ja vi får väl ta en fika kanske eller nått.
 
Om 3 dar går jag in i v31 även det känns lite skumt. Å ena sidan känner jag mig spyless på att vara gravid och det känns som jag varit det forever. Men egentligen så blir jag lite chockad när jag inser vi snart kommer ha 3 barn. Hur gick det till egentligen??
 
Igår/förrgår var jag o J i vårt vanliga essä kändes länge sen. Vi spanade in en fjällstuga. Har gett ett bud men tror säljaren är för snål för det. På mäklaren lät det som att han tyckte att han borde tänka över vårt bud men , ja han verkar lite svår.  Jag har inte varit mycket för sånt tidigare men nu känns det riktigt mysigt. Kunna åka upp över helgen, el när man så känner. Ungarna får vara ute o busa. I början av vintern är det mest tindra o J och om Troy ska lära sig åka. Men de stunder inte papsen är med får tindra åka barnbacken o jag o Troy hänga i pulkbacken brevid... Ja det vore mysigt. Kul med besök i stugan  oxå etc... men men det blir nog inget..
 
Kylan är för övrigt här. I går kväll var det ca -25 brrrr. Idag har jag bara öppnat dörren o släppt ut Loranga kändes inte direkt varmt idag heller. Hoppas på lite varmare mitt på dan när J tränat färdigt o vi ska iväg o fixa...
 

en stor dag idag..

Idag är en stor dag för min son. Idag är nämligen dagen då han ska sluta med tutte. Det var nog lite vemodigt igår och idag på förmiddagen. Vi gick på nappletar jakt igår o samlade de i en påse. Han var liksom tvungen smaka lite på alla, byta lite då och då men var noga med att sätta tillbaka dem i påsen sen. Idag i bilen ville han prompt ha den  en stund sen sa han " Jag är stor nu man får tandtroll av tutte och tänderna blir inge fina när man är så här stor" och gav den till mig. Han liksom arbetar in argument för sig själv. 
 
Det har snöat till förbannelse men sagt o gjort idag var det dags vi tog påsen och gich till skogen. Trollbebisarna skulle nämligen få dem. Påsen märktes med Troys namn för att tomten skulle se för om man är duktig så får man ett paket av tomten sen. Vi gick inte särskilt långt in i skogen då snön gick upp till midjan på mig nästan där vi plusmade. Mamma (jag) modifierade historien lite och berättade att man kan lämna dem vi skogskanten så kommer trollbebisarna sen när vi människor inte ser och hämtar napparna. Han sa så fint hejdå till sina nappar he he.
 
Så det blir spännande se hur det går. Nu ville han vila o se film. Såklart ville han ha en napp, fick påminna att han slutat o att trollbebisarna har dem nu. Så det gick över. Spännande se hur det går ikväll dock det blir det riktiga testet. JAg hoppas på bra! Jag är nämligen själv i risig form ,förkyld o troligtvis feber så suget för jobbig natt är inte så stort. MEN har man förberett o pratat om vad man ska göra på lördag hela veckan så känns det viktigt hålla fast vi det.....
 
Åker nog till morsan i em o kikar lite när J jagar puck i semifinalen. Hejja hejja hoppas de vinner!!

snön den fortsätter vräka ner...

Ja jisses vad det snöar nu, stora lapphandskar faller ned till marken. Mysigt! 
 
12.12.12. o så var det 12.12 på det. Jorden skulle gå under eller vad var det nu det fabulerades om. Men som vanligt inget händer.
Det enda som skrämde upp mig lite var johans samtal vid ett. "Ville bara ringa o säga jag älskar dig" Tydligen ska de åka med nått skit litet plan så det har fått strikta order om ej ta med sig resväskor eller hur trunkar ska packas. Dessa order dök upp för ett par dagar sedan.. hugaligen, Ja ja, jag tycker de hade kunnat skippa packningen o ta med oss så vi fått gå på julmarknad o mysa i schweiz/österrike. Ingen riktig koll på vart de ska ;)
 
För två år sedan firade vi jul och nyår med ryssarna i Schweiz, shit vilka omgivningar.  Det är lustigt att man uppskattar vissa saker mer när man får distans till det. Där o då var det lite jobbigt vara själv mycket med två kids som var halvsjuka mm men så här i  efterhand så ser man det som en grym upplevelse! Tycker det här laget oxå kan vara med i spengler cup o att familjer kan få följa med! Det hade varit ännu roligare!
 
Det är tur jag har Loranga ibland, hon är som min bromskloss från att ivra iväg alldeles för mycket. Just här o nu är det precis vad jag behöver. Hade jag inte haft henne o tänka på hade jag säkerligen ränt runt som en tok nu idag o sen varit helt slut ikväll. Men julklappsshoppingen börjar pocka på dörren, vad ska man egentligen ge folk. Jag tycker om julen o jag tycker om att ge saker. Det jag inte tycker om är när man inte kommer på nått bra o så blir det liksom en sak bara för att....
 
Imorrn tror jag jag ska köpa barnen varsin julklapp iaf. Vi kommer nog inte köpa så mkt själva till de. Dels får de saker då o då under året och sen så får de såååå mkt av våra föräldrar att berget ej behöver utökas mer. Troy ska iaf få nya skridskor och Tindra en digital fotoram som jag laddar in massa bilder på.
 
Troy ska lämna sina tuttar/nappar i trollskogen som han säger med ett brev att det är från honom. När sen tomten sett att han är en stor kille nu så kommer han få ett paket av tomten för det. Han ska nog få nån vinterpulka, ni vet typ en sån man står på. Han har börjat tjata om att han vill ha en "snojjboord" av tomten (En snowboard alltså, lite liten kanske men kul han verkar gilla det :-)

vintern är här..

Äntligen har vi också lite jul här i norrland.  Skönt. På jul vill man allt ha vitt och snö. 
Igår slogs vi nästan om spaden. Jag ville nämligen väldigt gärna skotta eftersom jag tänkte det klarar jag väl iaf av. Mycket av sysslor o träning sätter ryggen/fogarna tyvärr stopp för. Påverkar mitt humör, men försöker tänka framåt. 
 
 
 
Idag har iaf varit en "bra" dag på skolan. Det är skönt när det inte varje gång är extra saker eller elever som inte mår bra.  Det kan vara skönt att ha såna dagar oxå.  Har iaf fått veta att vår uppsats ska omarbetas  till engelska för att sedan publiceras som en artikel. Så det måste ju ändå vara ett gott betyg . kul!
 
För övrigt plågar jag mig själv lite med att spana på  fjällstugor. Anledningen att det är plågeri är alltså för att jag måste vänta med skidor tills bebben är kläckt + sisådär 8v. Vill inte skaka ut underredet liksom ;)
Jag hoppas verkligen jag hinner åka i vårvinter, det vore såååå nice!!
 
Tänkte test på spinning imorgon, vet ej om det är ett försök att ta liv mig eller om det kommer falla ut väl. Svårt att veta hur ryggen/fogarna reagerar men jag vill testa iaf. Tänkte försöka mig på gymmet i veckan iaf motionscykla, borde funka bättre än promenader som jag knappt kan göra pga värk :-( Det blir dock spännande hitta några som helst träningskläder som passar just nu, för jisses jag är stor som ett hus nu. Känner mig lite som big momma ni vet ..
 
men men v29 imorgon så framåt går det...