Dagens....

Dagens mys:
Min promenad o till golfbanan, var så härligtväder ute o doftade så gott, mötte massa vårnjutande människor härligt..

Dagens oturliga:
Magens skrik i sllutet av prommisen :)

Dagens saknar:
Mina härliga skogsprommisar i gbg med en Freya som kastar sig fram över stockar o stenar. Både härligt med luft o roligt se gumman i action

Dagens vill ta:
Gröna kortet vill jag verkligen ha, blev ännu mera inspirerad efter min lilla prommis

Dagens vill ha:
Ett snyggt fint golfset, men även en finare vit eller rödklänning o snygga klackedojor (måste ju rusta garderoben inför party kanske)

Dagens tv:
Hockey som vanligt, grrr, fast lite spännande se vem som blir finalmotståndare.

Dagens fördelsdeagstjej:
Thilde 2år!!

Dagens middag:
Grillade hammisar m bröd o strips i solen på baksidan

Dagens fundering:
Hur en del människor orka leva sitt liv och bara se allt negativt och gnälla på sin omgivning.  Orka Liksom!

Dagens chock:
Luleås tränarstab inför nästa sässe 3xRoger...

Dagens besvikelse:
Att det bara för att solen börjat skina börjar spela Per Gessle på radion konstant när det finns så mkt bättre att spela

Dagens ros:
Till de gamla gulliga pensisarna som så gulligt hälsade o pratade om våren med mig. Sköna söta gamlingar

Myspys!

Fredagen var en myspys dag, vi begav oss till Gamla Linköping under dagen. Var så mysigt med de gamla husen o omgivningen. Vi hittade dock en farlig affär som vi tidigare bara hört talas om : Cloetta-Chokladboden, mumma. masssa gott godis till bra priser svårt komma därifrån tomhänt (se bild nedan)
 
Vi gick där och mös i godan ro , kom på att det tar ett tag innan man hittar alla mysiga saker i en ny stad, ser fram emot sommaren tror det är jättemysigt där då. Fanns en stor ute sommarteater där. Typiskt för gumman så spelade de "Petton o findus" hela förra sommaren, undra vad det blir för spännande i sommar.
Ser även fram emot åka o kika in de mysiga badstället som en del pratat om. Kul kul kul...

På kvällen hade vi bjudit in Wille med päron på middag. vi grillade o käkade potatisgratäng, gott gott (fast hmm grillningen var ju nästan premiär för i år o gratängen var lite osalt men men på det stora hela mkt gott) Sällskapet var dock klart bäst!  Wille var så söt igår, är så kul se när barn kommer till ett nytt ställe med nya leksaker, finns så mkt att utforska. Våra barn kom i andra andningen sent på kvällen när nog många andra barn sov. då dansade det o kördes bil för fulla muggar. Nu verkar även de börja känna varann lite bättre, Tindra har pratat om "Bile" hela morgonen.  Kul kul!

Får väl önska Simon Lycka till idag! Nog för att matchen kanske inte var huvudmålet för helgen, men håller tummarna för visnt ändå! =)

Stort Stort grattis Till Thilde på din stora stora dag!  2år tänka sig vad tiden går. Vi saknar er !!Så  räkna  med ett besök när vi kommer hem, Present fås på plats!! Stort grattiskram från oss!!
Hoppas allt gick bra för under gårdagen tänkte på er många gånger, jobig dag men hoppas den blev fin ändå!

Nu dags kila ut i solen, åka till lepkarken med gumman men so long vi hörs kram




image175
Pappa O Gumman myser i Gamla Linköping

image176
farligt farligt, Chokladboden, blir lätt en "Liten påse" med godis =)

image177
På upptäcktsfärd i gamla LKPG

Final Jipppppiieeeeeee!!

Fatta vad sjukt kul man kan knappt fatta! blir så glad när jag tänker på det. Lite sur blir jag när jag hör att damerna på olerays har super trevligt beställt in champange o helrör o grejer, grrrr vill oxå. Inte direkt van att missa såna här saker. Fast unnar dem de såkalrt önskar bara jag oxå kunnat vara där!!


Återigen superduepr tack till våra päron o faster som lovat hjälpa oss med gumman nu under finalserien o (förhoppningsvis nångra dagar efter åt så man kanske får fira... men men lång lång väg dig kan lika gäna bli fyra raka förluster... ) Gummsan åker nog upp redan till påsken för då kommer brollan hem o mamsen o papsen är lediga o ville vara med henne. sen jobbar de visserligen men det ska även bli sååå kul att gumman får vara lite med farmor o farfar o faster!  Hon saknar er alla o pratar om både Luleå o kalix!

Hmm hon är välrdens sötaste fast hon har ju även kommit in i lite trotsperiod så kläd frågan är en disskusion varje morgon, (tjejigt??) Kan själv eller vill ha något annat, oj oj oj men sen när man busar o leker så kan man inte annat än att skratta åt hennes påhitt. som idag fick hon min gamla mobil. Hon började inte låtsas ringa, nej hon började knäppa kort. skadad ser väl som mamma alltid gör, knäpper jort hit o dit på henne.Mammas gobit kommer sakna henne nått så in i bomben. Fast jag ändå på något sätt tycker det ska bli supertrevligt bara vara jag o gubben en sväng oxå. Det behöver vi efter alla resor denna säsong. alla kast o ovisshet, har faktiskt varit en ganska tuff sässe för oss alla, om ändå med mycket trevligt.Men kan vara skönt bara få rå om varandra oxå. O ha liten egentid.Och uppelva detta ordentligt, för lhc är ju detta redan historiskt så kan varak kul vara med!

Till mormor, morfar, morbror,farmor,farfar, faster: Shar sagt det förr men säger det igen från djupet av mitt hjärta. Verkligen tack för att ni finns o ställer upp !!! det är verkligen "guld" (ha ha) värt!!

sitter faktiskt här med tårar på min kind både av glädje över gubben o laget, fatta vad kul för dem. Men även för våra underbara familjer, så snällt!

Stor kram o gonatt på er!!


Lite påskstämmning..

Ville skapa lite påskstämning här på bloggen, bytte därför sidlayout =)

Vädret ute är så fint varje dag nu, Jag och gumman har varit ute lika länge idag och dagen har faktikst sett nästan identiskt ut med igår... Alltså trädgårdsstoj med Syskonen Öhrstedt sen lite prommis och stadstur för att sen komma hem o vara ute en stund på baksidan innan middag och bad. Nu sitter gumman fastklistrad framför bollibompa . Så söt...
Det är det som är en av de härliga sakerna med våren/sommaren, man är ute hela dagarna och märker knappt vad klockan är helt plötsligt har den svichat iväg och blivit 17. Lite farligt med all fika och glass i solen bara =)

Man längtar så efter våren innan den kommer, men jag blri överumplad varje år ändå över HUR härligt det är. Är hundra gånger skönare och msyigare än man föreställt sig (ändå harm an föreställt sig den mysig) det kan vara lite skönt och charmigt med att uppleva en ny stad. Se hur den verkligen blommar upp med solen. Tokmysigt. Jag har sett flera mysiga fik som jag o gubben måste passa på att kila på om vi nu blir ensamma i stan ett tag...

Är lite avens på kära snutten, han ringde nyss och var på väg på Beck, jag vill oxå se den! snyft nåja får la fixa det sen. Idag ska jag iaf dreggla lite över dr Sheppard. Så surt jag missade det sist..

Fatta vad skönt de vann igår igen, man tror kanppt det är sant.. Håller verkligen tummarna det går vägen. Men är det något lag som kan vända ett underläge så är det väl FBK, men samtidgt så finns det nog inget annat lag som har så stor press på sig att gå till final, helt sjukt egentligen.. Men Hoppas hoppas t"vi" hålelr i det här, vore sååååå skoj!
Men om det skulle bli så måste jag nog be mamsen rota fram mina vita jeans , vita kjolen och min vårjacka från sakerna hemma så jag får ner det.

Kändes lite småsurt igår när Linda pratade om o'learys imorgon, hörde även en pappa i parken som skulle dit o kika på  matchen, hade som sagt varit såååå kul men men man kan inte få allt här i världen. Jag är nöjd om jag får vara med sen. Men  Anna gullungen sa att jag mest troligen kunde komma förbi henne och kika om jag ville imorgon.Så vi får väl se under morgondagen vad som sker. Under dagen imorrn tänkte jag nog ta med damen min upp till valla kika på lite djur. men vi får se inget helt planerat...


Så här är gumman varje gång man närmar sig parken: På språng
image171




Soliga varma hälsningar från Gumman och mig här i LKPG!



Sämsta försöket...

Fy fan vad jag garvade....

En väninna till mig var ute på krogen här i söndags. I baren står en lite förfriskad man o flirtar. efter ett tag kommer han fram och presenterar sig. H

Han: "Piiip Piiip" (en spelare i lhc med gnaska ovanligt namn)
Hon: Vad sa du?
Han upprepar: "piip Piiip" lägger även till i LHC
Hon: Menar du i a-laget
Han lite självsäkert: Ja visst självklart
Hon sågar han vid fotknölarna: Nej du det tror jag inte, det är  nämligen så att min sambo spelar i LHC
Han mumlar något om att han menade i innebandy och gick snopet därifrån


ha haha sicken idiot, shit vad vi garvade men han kan inte ha vairt särskilt smart som valde just den spelaren som har ett ovanligt namn och dessutom är ganska välkänd.Dessutom skulle inte jag bli särskilt intresserad av nån som kommer o kastar i mitt ansikte att han e hockeyspelare det första han gör , då har man liksom inget annat att komma med. såsom personlighet o charm... Tur att det inte var till mig fan jag hade skrattat så jag hade dött :-)

 Verkligen dålig raggreplik =)
Tyvärr går den väl hem på en del. Hoppas bara inte han kört den på många bimbosar innan, snacka deras chock när de säger till nån de varit med "piiip piip" o sen ser att f-n de e  ju inte alls han. Stackars "Piiip piiip" om den gått hem på flera så kanske de tror han är värsta rumlaren... Men tror inte det för denna kille verkade inte ha alla hästar i hagen ( eller vad man nu säger)

En underbart härlig dag!!

Vädret kan kanppast bli bättre så härligt ute. Alla som haft möjlighet har nog varit ute idag. Var såå mkt folk ute idag på fiken oh kön till Bosses (som tydlgien slagit upp portarna) var redan ganska lång. Bosses= stans hetaste glassbar, har jag fått veta =)

Våra egna planer bestod av trädgårsstoj med Jenny, Lukas O Nora. Var trevligt vi träffades vid 11 och barnen stojade på tills efter ett. Då var de nog bådfe trötta och hungriga. Jag fortsatte min färd ner mot staden tog en extra omväg med vagnen så att gumman skulle somna 8ananra hade jag kunant glömma spatsera på staden) Vi snabbkiakde förbi på dagiset som ajg valt som förstahans alternativ till gumman vår. Hoppas hoppas vi får plats där såg supermysigt ut, alldeles brevid trädgårdsföreningen. Var jättesvårt välja dagis. Fanns flera föräldra kooperativ men känns inte ritkgt som min grej, jag tycker att dagispersonalen kan sköta de där så bra själva. Fanns även ett dagga på vår mest trolgien blivande gård men kändes lite väl nära...

Nåja när väl gumman somnat spanade jag in i lite olika affärer, messade lite med en kär gammal vän!
Blev inte mkt handlat mest spaning. Vill ha ett par nya pjucks, typ converseisar eller nike men kan inte ritkigt bestämma mig eller  om jag ska köpa ett par låga tygisar men de har jag ju redan så vi får se...

Snart ska Linda komma förbi o kika lite Hockey, anna udnrade eg tidigare idag om jag skulle komma förbi henne o se med hon o henens polare men jag avstodkändes skönare att vara hemma när jag för en gångs skull kan se en match o om jag har ritkgt tur kanske gumman somnar udner matchen...

På torsdag skulle en del damer gå på olearys o kika på matchen hade varit råkul följa med, men vi har inte kirrat nån barnvakt här nere ännu. Så vi har sagt att OM (många om ännu!!!) de skulle gå till final får nog gumman åka hem före oss, så både jag och gubben kan ha ritkgt mys pys. dels kan jag göra sakerna som ordnas med damerna och så kan vi ta det lugnt o mysa (ladda ha ha) tillsammans och sen parta lite med alla innan man åker hem... Det verkar som att våra supersnälla päron ställer uppp och hjälper oss med detta. stort tack!!! (inte varje dag man kanske går till sm-final, så vi känner bara att OM det blir så vill vi båda kunna njuta o se fullt ut...)
Nu kanske det låter som att jag tagit ut detta i förskott det har jag verkligen  INTE är appppnervös varje match o inte mindre i kväll =)


Hörde det ryktas om att vi eventuellt får besök till påsk, vore verkligen superkul, Vi saknar våra goa göteborgare massor, vore superduperskoj ni är så välkomna!!

Förresten så tjackade vi ny kärra igår, var så dyrt hyra,så vi köpte en mellanbil får väl se hur länge vi har den men den är jättefin och skön. Får väl lägga ut en halvtaskig bild så ni ser den iaf...

Men nu msåte jag fixa med lite fruktsallad tills min gäst kommer så på återseende vi hörs!!

image164
Lukas och Gumman mumsar banan o dricker festis... Gumman har som vanligt haft en egen bestämd åsikt om vilka kläder som ska bäras, fattar inte att man kan börja redan nu...



image165
Här ser man tydligt henens egna klädval, klänningen under ville jag ta av henne idagm en då blev det ttokhöga protestter klänning skulel man visst ha, sen propsar hon på att ha mina solbrillor dessutom upp o ner men ganska cool ändå =)


Dålig bild på bilen men här är den i af (Volvo s80 T6)

image167
Så här kan det gå när man kan själv och är som "Emma tvärtemot" då blri tröjan genast byxor o skorna på fel fot men så skulle det tydligen vara enligt damen själv..





Måndagens Lista:

. Var hittade du den här listan?
Hittade den som vnalgit hos någon annan bloggare...

2. Var är dina föräldrar födda?
Mamma är född i Överkalix ( eller närmsat BB  var nu det var) i norra Sverige.
Pappa är född i Pajala

3. Vad är det senaste du installerade på datorn?
ja du säg det, veti nte vad det hette men något man behövde för att kunna kiak på något spec program 

4. Vilken är din favoritrestaurang?
Waldorf hemma går alltid hem, man blri liksom aldrig less.

5. När badade du i en pool senast?
Ja förutpm vår lilla här hemma som jag badar i nästan varje dag, så var det på badhuset för en ca 3v sen. Ute pool var nog fakktiskt på mallis sist..

6. Har du varit med i någon skolpjäs?
Nja jag o Frida hade en egen liten teaterpjäs när vi gick på fritids...

7. Hur många barn vill du ha?
Två eller tre. I alla fall mer än ett men inget syskon ännu...

8. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Ja sån här som bara skriker på eller låter dunk dunk dunk i alla oändlighet.. 

9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
Nej fär så länge kvar så det får tiden utvisa

10. Vad har du för TV-kanaler?

Ja de so mde allra flesta har, 1,2,3,4,5 mtv,ztv,6, tv4plus, cnn, cartoon, bbc, dicovery, eurosport mm mm

11. Har du åkt moped någon gång?
Ja men jag blir så rädd att åka ochä r värdels på att köra, elelr en vespa som man inte växlar på är lugna puckar..

12. Har du busringt någon gång?
Ja,massa gånger när jag var liten vi hade hur kul som helst

13. Har du fått felparkeringsböter?
Jodå alldeles för många gånger.

14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Bungyjumphar jag gjrot var döhftigt, Fallskärm är nog ltie för högt för att jag skulle våga. Fattar itne jag vågade hoppa bungyjump, jag som är döhöjdrädd

15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Det måste varanog vara Bali, vilekt underbart ställe!!

16. Har du en egen trädgård?
Nej men jag skulel gärna vilja ha det med tillhörande hus såklart, inte för att man har särskitl gröna fingrar :-) 

17. Vilken är din favorit bland tecknade serier?
oj vad svårt, har nog ingen ritkgt favvis men är ritkgt kul kika på tecknat ibland

18. Kan du alla orden i nationalsången?
Ja utan problem! Man börjar ju ha hört den några gånger nu =)

19. Badkar eller duschkabin?
Badkar fast helst en dusch och ett badkar, skönt kunna ha både och.

20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
Oj då msåte vara the holiday

21. Favoritpizza?
Ingen spec favvis men jag gillar de ritkgt onyttiga med beasås, oxfile, färska tomater, och paprika

22. Chips eller popcorn?
Förut hade svaret varit chips men nu föredrarj ag faktikst popcorn

23. Vilken färg på läppstift använder du?
använder mest läppglans och då i någon ljusrosa nyans

24. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
Nej du det visste jag itne ens man kunde...

25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Nej du inte det...

26. Apelsin- eller äppeljuice?
svårt val, föredrar nog oftast äppeljuce men ibland är apelsin superdupergott...

27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Var med Vilde Thildes familj vi käkade lite pasta  och pasta

28. Favoritchoklad?
Tycker om all möjlig choklad och godis, Polly är mums mums

29. När röstade du senast?
Jag röstade faktiskt inte sist skäms på mig..

30. När åt du en hemodlad tomat sist?
Ja det var mkt länge sen

31. Har du vunnit en prispokal någon gång?
jo då med fotbollen och basketen men ingen individuell

32. Är du bra på matlagning?
medel bra, ingen superkock men en del rätter blir ritkgt goda,

33. Klarar du att tanka själv?
Ja självklart ha ha.

34. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?
Nej du verkligen inte hatar dem programmen byter kanal så fort de börjar?

35. Pepsi eller Coca Cola?
Coca cola, men jag dricker det rätt sällan.

36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
Uniform och uniform men mina vita sktöerkekläder är väl rätt hotta dem med =)

37. Vad var det senaste du handlade?
Minimorötter till gumman på hockeyn

38. Har du kräkts offentligt?
Nej du tack o lov inte
 

39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
den sanna kärleken har jag redan hittat, behöver inte bli mångmiljardär men lite mer nollor på kontot skulle väl inte skada...

40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Jajjamen, kanske inte kärlek men att man fastnar för sin drömman.

41. Har du ringt något betalnummer?
nej inget sånt nummer men säkert ringt och röstat i nån tävling etc

42. Kan man vara vän med sitt ex?
Oftast inte på något bra sätt. men för en del fungerar det säkert. Är väl oftast så att någon ahr svårare släppa taget elelr har kvar för mycket känslor så det kan mest bli jobbigt...

43. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
Var nog när Twinsen kommt till sunderbyn sååå små och söta dem var!

44. Hade du mycket hår som liten bebis?
Ja, ganska mkt tror jag

45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Ett vanligt trist som de flesta säger. " hej ni hr kommit till bla bla kan tyvärr itne svara jsut nu bla bla bla"

 46. Vad har du i din väska?
Massa skrot och även läppglans, börsen, smink, nycklar, blöjor kanske.. mm mm

47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Sjävklart få min snuttepuss av gubben =)


Trevlig intensiv helg...

Fredag eftermiddagen påbörjades med litet kalas med Kalle Thea & Tuvis på besök. Var väldans trevligt. Det lekte på för fullt och bråkade om sakerna mellan varven  medan vi mammor satt o surrade. Fick veta att även andra mammor upplever denna tid som jobbig och att jag inte var ensam om att gråta i förtvivlan /trötthet ibland, inte ens ensam på fredagförmiddag. Vi skrattade ganska gott när det rframkom att båd jag och en annan mamma båda suttit i bilen och fällt en tår över vilka monster våra barn fövandlas till mellan varven =)

Nja alltså Tindra är inne i en period då hon kan bli vansinnigt arg om hon inte får som hon vill, hon bara kastar sig på marken, grinar och skirker, sparkar omkring sig, ingenting är bra inte om man förösker vara roligeller muta med något eller rent av vara sträng, Tillslut är det inte ens bra om hon får som hon vill, nej då är hon fööööör arg för att veta vad hon egentligen ville från början.. Nåja skönt höra många andra har det likadant. Just nu är det tex ingen hit gå på stan med gumman, helst låter man bli och går själv sen..

Nu  till resten av helgen: På fredageftermidag var det dags hämta Thilde och hennes härliga mamma och pappa. När jag såg dem var jag (ni vet känsliga jag) nära på att fälla en tår så glad blev jag att se dem, insåg man saknat dem ÄNNU mera än man trott. Thilde var precis lika härligt glad som alltid Full rulle hela tiden. en sprudlande glad tjej som gör omgivning lite gladare oxå.
Vi hade väl hoppats att våra damer skulle somna tidigt så vi fick mysa lite men tji fick vi så blev det inte. De var inte särskilt sugna på att sova när deras mor och far önskade så..Kikade iaf lite halvt på Let's dance. Sen när jag nästan just gett upp hoppet om hockeyn och skulle stänga ner radion från datorn så blev det 2-1 jisses vad jag ropade, och mitt skik vid 2-2 var inte mindre det heller =) Att de sen faktiskt vände och vann, helt j-kla otroligt bra, jag belv sååå glad!!

Lördagen stod staden och busfabriken på schemat vi hade en trevlig dag när väl damerna somnat i vagen, Tindra var som vanligt asssssförbannad innan och vägrade typ sitta i vagnen men när jag sa att vi skulle dela på oss en sväng så jag kunde promma lite med henne så somnade hon på typ 2 minuter... Busfabriken var en höjdare för oss alla =) Bara synd det var lördag och tokmycket folk...

När vi kom efter det så fick karlarna i huset åka o handla medan vi var ute en stund med barnen på baksidan, då hade fakitkst solen kommit fram och det var ganska skönt ute. Tyvärr har det ju inte varit vädret som det lovat under helgen utan ganska kallt och blåsigt faktiskt.

Middagen blev helt udnerbart god mumma, ska nog skynda mig äta resterna innan johan kommer hem ha ha

Tyävrr har jag varit dålig med kameran under helgen men hoppas få något fint kort av cammi sen..

Var i alla fall jättekul se tjejerna tillsammans, på något sätt var det som att de ännu kommer ihåg varandra, de var inte alls reserverade för varann ,inte ens från början. de lekte mycket bättre än vad jag hade trott och hade stundtals väldigt väldigt kul Tindra hade lite svårt komma till ro på kvällen då hon såklart undrade vars "Bille" (Thilde) var. Klart det blev någon lite fight mellan varven men så är det väl med dessa 2 åringar =)
Det är jättekul att Tindra har en kompis som hon lekt med ända sen bebistiden, skiljer ju bara elva dar mellan de 2 töserna, vilekt tydligt märks , trots deras olikheter och olika personligheter är likheterna slående =)

Hur som helst vi saknar er redan, hoppas ni kommer hit snart igen! Kanske i sommar så vi kan hitta på myspysiga somamrgrejor med våra damer!

Cicci, synd vi inte hann ses i helgen, får ta det snart. Har ju glömt säga vad Tindra sagt: Hon såg en bild av dig och sa: " Vart har Cicci tagit vägen" Så hon saknar nog dig oxå! Hoppas vi kan ses ganska snart i af...

Några av dem få bilderna jag tagit från helgen:
image159
Tindra och thilde med sina fina gitarrer.
Gummans finfina present. Det roligaste var dock se Thildes min när Tindra öppnade sin (hon hade ju redan fått en som nu var nedpackad i resväskan) . Ögonen blev välsigt stora och hon sa genast min min.. Trodde såklart att mamma varit så grym slagit in hennes gitarr och gett bort den. Tur som var tog Cammi fram hennes och de satt och spelade på varsin

image160

image161
Byta grejer med vrandra var en hit ibland, se tex här: då har damerna bytt jackor med varandra, under stadsturen så åkte de i den andres vagn en stund, var så mkt roligare så =)
image162

image163

Gudmor ringde gumman

Gulliga gulliga Laura ringde ännnnnnnda från afganistan för att gratta tindrizen. där ser du Laura du har rätta gudmorstakterna trots itne är med i svenska kyrkan ha ha ha

Nej men det värmde i hjärtat av att höra hennes röst i luren, var en gullig gest av henne att ringa till oss och gratta.
ska bli såå kul ses i sommar, Ta hand om dig ordentligt tills dess vännen min!!

Även ett vädligt fint paket damp idagen innan in  av Emelia, mkt fint och kommer nog bli välanvänt i vår/sommar. Gumman skulle ju genast ut och testa dem =)
Är lite lustigt för gumman och Emsan har ju inte lekt så mkt med varandra på sistone men ändå så har Emelia fastnat på hennes näthinna. För ofta när jag säger vi ska åka o träffa några barn eller likannade så säger Tindra, "Träffa Mela" Så det ska oxå bli grymt roligt ses efter sässen, om nu Annsipannsi orkar med det =)

Fröken Sanna och Farbror Alice tack för det fin fina kortet!!
såg förresten bidlerna på wilhelm ute första gången för i år, drog lite på smilbanden för jag kan tänka mig hur han ritkgt ålade sig fram först, sötisen...

kramelikram





Busfabriken oj så skoj =)

Vi styrde kosan mot busfabriken i morse, där skulle jag o gumman nämligen möta upp Viktoria, Wille Samt Cilla & Lukas. Var som vanligt en väldigt uppskattad sak av barnen. Det är så roligt att se barns olika personligher, och olika faser de går igenom.  Wille är så där störtskönt kolugn, en riktig myskille medan gumman som vanligt drar fram som en ångvält...

Framåt lunchtid märktes det ganska väl på Tindrizen att dagen innan blev sen, mkt sen (pga hockeyn som de lyckades förlora j-klar!!)  för innan vi käkade var humöret inte det bästa när man inte kunde göra det man ville. Vi lyckades nämligen pricka in den förmiddagen då det var typ 2 skolklasser där samtidigt. Annars är nog förmiddagarna ganska lugna. Fick säga åt min dam riktgt ordentligt en gång då hon var på tok för hårdhänt med Lukas, då skämdes hon lite för vad hon gjort och blev ledsen och ville komma upp i famnen..

Imorgon får vi besök av Vilde Thilde, så det lär nog bli en rolig och fartfylld helg, våra damer kommer nog vara slut efter helgen av att umgås i ett i ett...Ska bli så kul träffa dem! Vi har ju saknat er massor!!
Men innan dess hinner även Kalle och Thea  komma hit busa och fika lite, egentligen så skulle ju Lukas o hans lilla lillasyster Nora oxå fått vara med men dem är i karlstad...

I dag var vi och handlade men blev som vanlgit, känns som att man gjort så nu i flera veckor, liksom bara handlat lite för man vet ju aldrig när säsongen tar slut, onödigt handla hem massa mat till frysen då eftersom vi snart inte ska bo här mer.. Fast oroa er itne för att vi itne äter ha ha =)

Nästa vecka måste vi även försöka hitta nån tid När Wille kan få med sig sina päron och komma över hit, börjar ju va dags för oss bjuda igen, så en liten fika date får det allt lov att bli =) 

Mamsen & Papsen tack för att ni hjälper till och fixar med vår post o betalr in räkningarna!! Är såå snällt av er!!
Så mamma om jag lät irri dag så var det bara för att  jag brukar bli så när jag sprättar kuvertena hemma själv och nu är det ju tyvärr du som gör det och läser upp för mig, så absolut ingenting mot er utan bara min vanliga irritation över alla jävla räkningar!!

Nu dags för mys afton så kramen på er allesammans


Måste testa...

Hittade denna kuliga grej hos en galet rolig sjuksöterskevän till mig kunde inte låta bli norpa den:


Sådan är jag:

Find the first letter in your first name:

A-Selfish
B-Gorgeous
C-Pretty
D-Jewish
E-Christian
F-Retarded
G-Boyish
H-Gothic
I-Girly
J-Beatiful
K-Gangsta
L-Popular
M-Slutty
N-Preppy
O-Hot
P-Gay
Q-Punky
R-Hot
S-Sexy
T-Emo
U-Ugly
V-Wonderful
W-Geeky
X-Bitchy
Y-Under-appreciated
Z-Over-appreciated

Now the third letter in your middle name(if you dont have one use your last name):


A-Slut
B-Boy
C-Bitch
D-Obsesser
E-Sex machine
F-Retard
G-Queen
H-Jew
I-Girl
J-Goth
K-Nerd
L-Motherfucker
M-Beauty queen
N-Geek
O-Whore
P-Punk
Q-Crackwhore
R- Alcoholic
S-Butthole
T-Fucker
U-Prince (ess)
V-Jackass
W-Babe
X-Scaredy-cat
Y-Coward
Z-Chocoholic

Now What Color Is the Shirt You Are Wearing:

Red- Who's Good With My Hands
Blue- Who has crabs
Orange- Who Likes It In The Butt
Yellow- Who Wants To Have Sex With You
Green- Who will do anything for Sex
Purple- Who Will Do Anything For Crack
pink- Who Will Rock Your World
Black- Who Everyone Wants To Fuck
White- Who Masturbates At Work
Gray- who gives great head
Teal-Who is bangable



Slutresultatet:

Jag blev: beatiful alcoholiv girl who everyone wants to fuck (ha ha ha)
Gubben blev:  Beatiful alcoholic who gives a great head(ha ha )


Nervöst nervöst...

ja usch ja from ikväll kl 19.00 kommer jag vara sååå mnervös igen, hugligan , spännande (hoppas det iaf...)
Gubben ska spela igen men frågan är hur mycekt det blir då det säkerligen kommer va en hel del utvisningar...
Nåja på helspänn kom mer man iaf vara, hoppas gumman vill sitta och se lite elleri af stå där och kika, inte bara sprigna runt som en tok..

Igår hade vi Patrik och Anna på besök, hoppas hoppas de blir kvar nästa år, oxå sååå trevliga och lätta att umgås med. TYVÄRR har ju båda grabbarna  nån slags förkärlek till att kolla på sportbilar typ men men iofs kan det bara vara bra då kan jag och anna surra annat strunt :-) Har iaf kommit på att gröna kortet ska tas i sommar, jag är då ladad för det =)  

Idag skiner solen igen men jag har inte varit ute ännu, har dock hört att de lovat kanonväder till helgen, vore ju superskojsigt om det var så när vi kanske har besök då..
Tyvärr är  både jag och gumman asförkylda, men jag hoppas det blir bättre snart. Jag har ändå lite smått kört igång med träning igen, sååå skönt. Var i förrgår, jag kände mig som en ny människa efteråt, så skönt träna och rensa tankarna lite. Jag tycker verkligen om det så idag blir det nog ett styrkepass igen svårt att gå på pass idag/kväll då gubben har match... Men jag får liksom köra pass varannan dag och när han har hemmamatch så kan ju jag glida iväg nu när han kommer så det är lugnt.
Gymmet verkar iaf vara jättebra, superfint med jättefin relaxavdelning, de har faktikst tom barnpssning om man så önskar 2 kvällar i veckan, men det ska nog inte behövas :-)  

Gumman var nog nöjd med sin födelsedag mest gick hon väntade hela dagen på att få äta tårta =)
Vi köpte inte så jättemycket till henne nu (gjorde istället den där myshelgen) då vi snart ska få hem allt, fast vi har kommit på att en del av hennes saker kanske vi kan försöka få plats i nåns förråd för det är ju typ bara 3-4saker...
Hon fick iaf ett litet tält som var mycket mycket uppskattat, en söt mjukiskrokdil. en jättejättefin docka, Amanda. Hon pratar och håller rätt på tiden mm, En box med Pettson &Findus filmer som går i ett i ett här hemma..Massa jättttttttefina kläder och så har hon även en trehjuling som står hemma och väntar på henne, men sccccchhhhh det får ni inte skvallra om för det vet hon ju inte om =)
Såååå tack så mycket för presenterna!!

Lite bilder från födelsedagen:

image154

image155

image157


image156

Tindrizen 2 år idag...

Idag kl 18.22 för 2 år sedan så kom du alltså till oss du älskade tös.
du kom efter många timmars hårt arbete och onda värkar men du ska veta att jag/vi skulle göra om allt tusen gånger om bara för att få just dig här hos oss! Det var den lyckligaste dagen i våra liv och nu förgyller du alla våra dagar. Att se dig skratta är det bästa som finns. Gudarna ska veta att du har fått ett hiskeligt humör men allt blir som bortblåst när du blir glad igen. Så nu har tiden rusat iväg och du har redan hunnit bli 2 år, du går ständigt mot nya upptåg och bus. Vi lovar att följa dig och försöka lära dig vad som är rätt och fel. Vara ditt stöd i livet när allt kanske inte känns lätt. en axel att gråta på när så behövs. För gumman för oss är du mest värdefull!
Vår älskade lilla diamant!

Så liten så liten var du när du föddes:

image152
(din första dag i livet..)

image153
(och nu stora damen!)

Grattis på din stora dag önskar Mamma och Pappa!!









Måndagens Lista

Klart nya veckan måste invigas med en lista:

10 favoriter:
Färg: Marinblått och rött
Mat: Mycket välja på men ceacarsallad
Skådespleare manlig : Collin farel såå het!
Skådespealre kvinlig: Kate Hudson
Bok: Läser ju aldrig men skulle väl vara någon av Liza Marklund typ Gömda 
Sport: Hockey
Årstid: Sommar sommar sommar
Veckodag: Fredag då har man hela helgen framför sig
Glassmak: Gammeldagsvanilj
Tid på dygnet: Kvällskvisten


9 för tillfället:
Humör: Mätt och belåten
Smak: godis smak
Kläder: träningskläder= svarta byxor, svart sport bh o grönt linne
Bakgrund: En grå
Nagellack: rött
Tid: 19.47
Omgivning: Köket
Irritationsobjekt: att johan envisas se på hockey vareviga dag ha ha


8 första:
Bästa vän: få se här kan nog ha varit Lotta.
Screen name: Ingen aning vad är det?
Förälskelse: Petter A
Piercing: ja om inte hål i öronen räkans så var det nog hål i navlen, när jag var 16
Lärare: Brigit
Musik: hmm kommer inte ihåg, vet att jag o hanna spelade ina massa kosntiga band med låtar som hennes brorsa lyssnade på.
Bil: En opel
Kyss: En varm sommardag, Andre


7 senaste:
Alkoholhaltiga dryck: Smarrig drink i torsdags.
Mat: potatis och fiskgryta
Dryck: Vatten.
Biltur: Ikväll hem från gymmet 
Kyss: INär jag kom hem från träningen
Spelad låt: Sjävklart Sarah Dawn Finer!! I love that song!! 
TV-program: Gissa?! Hockey j-kla skit 


6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner: ja det kan man väl nästan säga..
Brutit mot lagen: Jadå
Blivit arresterad: Nejinte det bara stoppad av civil polis efter vägen men fick inte ens böter.
Badat naken: Självklart
Varit med på TV: jooo
Kysst någon du inte känner: Har väl hänt


5 nej tack:
Kläder: Läderbrallor
Mat: Bruna bönor 
Musik: trance o hårdrock
Dryck: tomatjuice (smakade i helgen hualigen vad äckligt!)
Personlighetsdrag: Snobb


4 saker:
Du gjorde igårkväll: Försökte söva Tindra i evigheter
Du kan höra just nu: Tv:n  samt I remember Love
Du vill göra: Dricka vin med goda vänner
Du gör när du har tråkigt: sitter här


3 personer:
Du beundrar: Mamma, Pappa, Jonna my hero, väldens bästa ensamstående morsa!
Du tycker om: Ingen nämnd, ingen glömd...
Du inte gillar: starkt ord, finns en del som får mig att känna mig illa till mods, en del som jag inte förstår hur de tänkermen förösker att inte ägna mig så mkt åt att tänka på dessa utan fokusera på dem jag tycker om!!

2 val:
Kaffe eller te: Te
Vår eller höst: våren, så underbar


1 önskan:
Att vår sommar blir härlig uunderbar,äventyrfylld, rolig och precis så underbar som jag hoppas!

Mys helg i stockholm!

Middagen med damerna i torsdags kväll var mysig o trevlig. Vi var på en indisk resurang, åt god mat drack vin o surrade. sen gick några av oss vidare till Bk's Lounge o satt där o surrade ett tag till, var nog hemma vid halv ett tiden. Så skallebangen var inte så farlig på fredagsmorgonen...

Jag o gubben hade velat fram o tillbaka vad vi skullehitta på dessa lediga dagar, vi kikade på allt möjlgit, valde mest mellan att åka hem elle en liten tripp till sthlm. Men då de har träning på söndag em så uteslöt vi tillslut resan hem, kommer ju hem inom en relativt snar framtid ändå, dock inte alltför snar hoppasjag.. så vi packade väskan o kom på att vi skulle göra en liten mysutflykt till stockholm med stopp på kolmårdens tropicarium först. Sen in till storstaden bo på hotell o mysa. För att på lördagen gå på junibacken. En liten födelsedagspresent från oss till vår största kärlek som fyller 2 år på tisdag.

Vi hade sååå trevligt hela familjen. Var kul men lite läskigt på tropicarium, är väl inngen fantast av ödlor, ormar o krokdiler direkt så lite rädder blev jag allt när "herr krokodil" låg där mittframför mig. Och huga vilka stora ormar det finns. Trodde nästan jag skulle få mardrömmar av alla läskiga ormar jag såg. Men den oron behövde jag inte oroa mig för var såå trött på kvällen så jag somnade väldans tidigt i min sköna hotell säng.  Vi gick faktiskt knappt något på stan denna gång, men både jag och johan hann se att vi måste åka tillbaka för lite vår/sommar shopping om inte allt för länge. Finns såååå himla mkt fina saker. En affär som jag tror jag kommer tycka mkt om är Zara, fina kläder till bra priser, fina roliga barnkläder hade de oxå, I like a lot!!

Visst gjorde lite ont i hjärtegropen inte få göra sina vanliga shoppingstråk när man väl är i storstan utan bara glider förbi o ser allt fint, men kommer fler gånger. Har återigen kommit på att Linköping ligger rätt bra till i vårt avlånga land. För jag tycker mkt om sthlm när det gäller jsut shopping men även så vacker stad på sommaren. Skulle nog inte palla bo där pga av all konstant stress. En sak är säker köra bil där när man inte hittar bra är NO fun, fast vi lyckades ha ganska kul ändå, trots vi körde fel ett antal gånger. Det går ju inte direkt vända bara så där (spec inte på en fredag em vid 15snåret) men vi kom alltid fram tillslut i af =)
(Saknar dock bo i götet lite, den stan är verkligen oxå asgrym speciellt på sommaren!)

Idag på dan var vi ut på djurgårn på junibacken, tänkte först kila in på vasamuseet oxå men vi tyckte junibacken räckte efteråt. det var mycket uppskattat av Tindra o även av oss. Väldigt fint dock sååååå mkt folk på lördag  sen började vi åka hemåt men stannade på heron city för att käka o spela lite spel ... som jag såkalrt vann i. Fick massa poäng tillsammans så vi hämtade ut en ltien mjukisgubben till gumman. Fast det var nog det fulaste pris vi fått. en tjockmjukisgubbe med glasögon o läderbälte, nåja vi döpte han till Berra

Nu åter hemma, tyvärr blåser det i ande kallt trots sol mellan varven, hoppas hoppas de varm härliga dagarna  snart kommer åter!!

Lite roliga saker att berätta:

Får kanske besök norr ifrån mot slutet av veckan, av tindrizens buskompis Thilde. Tänk att våra rackar ungar snart är 2, tyckte det var nyss vi satt med våra stora magar på föräldrautbildningen och pratade förlossningar... så kul när de får träffas o leka lite, jag även råkul träffa hennes päron såklalrt!

Sen får vi även kanske besök av våra gobitar från götet, Cicci o Freddan, vore trevligt!

(alltid så, ingen ingen ingen kommer sen kommer alla samtidgt men BARA roligt!!)

Även stort grattis till govännen min som har en växande mage, tänk att emmsan ska bli storasyrra, stora damen liksom =)










Lite bilder från helgen
image124
"Pappa" fick en kompis som ville följa med oss, sååå söt liten vän.

image125
Inte lika söt vän, "mamma" livrädd trots den tjocka glasväggen..

                                                       
Måste kika närmare                  Okej kan väl se lite på er         men nu har jag inte tid mer,
på lilla ormen                               snabbis då...                         fanns så mycket intressant   


image129
Hajar inte heller min favorit speciellt inte av denna storlek...

image131
Nästan tur man inte skulle utomlands dan efter...


Hajar i lite snällare format...


image150
Dags för hotell frukost, sen uppletning av bil och avfärd mot junibacken

image134
Hej hej Mumin, vi kikar in och slår oss ner ett tag...






    
Hej mumin jag testar din fotölj..    
                                                 
  
Klättar lite o ser mig runt

                             
                         
Sätter mig o vilar lite en stund...


image140
Vi hittade även hem till Pettson och Findus. Till tindra stora förtjusning såklart .-)

image141

image142
Men så liten han var, "herr nNils Karlsson pyssling"


det allra finaste var sagotåget, men där fick man tyvärr inte knäppa kort, sen är deti nte så lätt fota en ivrig 2årig som ser nya saker hela tiden....

image143
Pappa i dansartagen ha ha roligt hade vi =)


image144
Jag spöar gubben i basket men han kämpar på.... snart är somamren här så vi kan köra våra vanliga 21 turneringar..

                                                     
Tindra provar lite hon med..  testar några moves..    Bankar lite på ett spel..    dansar mera...



image149
Sisita tuen i rutchkana med "Berra" innan hemfärd. Hoppas ni alla andra oxå har en dundermysig helg

kram kram






Äntligen får jag lägga bort mammarollen ett tag..

JA iaf för några timmar, middag med damerna, vem vet kanske en sväng om ut på krogen,Men jag blir glad bara av att få komma ut en sväng dricka lite vin o surra massor!ska bli sååå trevligt:


En liten bild på mig:

image123


Dagens...

Dagens fundering:
Hmm många men den som upptar huvudet mest just nu är väl hem eller inte hem, väska eller inte...

Dagens mat:
Känner starkt för ute mat,just  ja middag med damerna idag (om ingen  hemresa förstås)

Dagens vill ha:
Kan absolut inte bara säga en sak men skulle väl vara den där svarta väskan då, som jag så lnäge spanat in men nu var sluuuut, fan! Men jag hittade en annan fin

Dagens väder:
(börjar ju bli gammal så den punkten måste väl vara med )  Soligt växlande molningt

Dagens positiva:
Vad vi än väljer så kommer det nog bli en härlig helg, sköna val välja mellan

Dagens djupa tanke:
Som vanlgit morfar min, men även en tanke till farbror hans! När jag tänker på döden känner jag mig i bland som ett litet barn som inte kan förstå varför döden msåte komma och varför "han" alltid tycks välja de snällaste människorna först.

Dagens "Jenny klantighet":
Ja alltid tycks ju något hända,idag var inget undantag. När jag skulel öppna min splitternya foundation lyckades jag komma åt att öppna hela tuben så det bara flög foundation över hela mig.

Dagens önskan
Lite party i helgen :-) Men det får väl vänta ett tag till...

Dagens ros:
Till gubben min för hans omogna sätt och hans underbara moppemucche ha ha
Nej dagens ros får nog viktoria som så gulligt svarar på alla knäppa frågor jag/vi har, tack det är guld värt!!







Tindrisen humör var inte lika strålande som solen var..

Vill inte vara tjatig men idag var det lika underbart väder, fatta vad jag älskar våren. sjukt underbart!!

Dock var vår tösabit inte på världens bösta humör idag när vi tänkte gå på mystur på stan. Nej då hon visade upp sitt allra värsta register. Ni som sett hon sä där vet vad jag menar. Fast idag var det nästan tio resor värre. Hon var sååå arg arg när vi skulle gå hem från lekplatsen. Hon vägrade sitta i vagen o en bit var vi tvungen bära henne annars sprang hon såklart tillbaka dit. Men sen efter ett tag så glömde hon liksom bort vad som var problemet så ingenting var bra, hon bara tjöt o tjöt. Där vi gick familejn franz mittp å gågatan .... Nåja man belv inte lika stressad som jag innan föreställt mig att  man skulle bli, när man sett andra med barn som är på detta humör. Klart det inte var roligt fast man fick så många förstående miner o många som log lite så det var liksom lugnt. Sen tillslut gick deti af över o hon fick knata runt lite själv. det är lustigt hur det ä  som att vända på en femöring ibland. då blev hon helt plötsligt så glad o gick där o var så lycklig o genast så tittade jag o gubben på varandra sådär lyckligt o tänkte hon är vår . Inte som sekunden innan grymtat om att nu är det din tur bära en stund =)
Hon är allt go, men en vilja av stål o envis som sjutton, men hon är vår o vi älskar hon så!!

Stadsturen avslutades med det vi sagt vi skulle bättra oss på. en stor stor godispåse. Nåja lite bättre känns det iaf eftersom jag då visste jag skulle ut på prommis med Viktoria på kvällen.

För middagen ble vi bjuden på lasagne hon Wille ,Viktoria o simon, Väldans gott och trevligt. efter middagen var det dags för vår prommis, var superhärligt ute, jag hade nog kunat gå riktgt långt men eftersom vår dam inte var på sitt bästa humör så kändes det som en lagom prommis. Dessutom fick jag höra när  jag kom hem att gogubben var inne i en period då bara mamsen dög att natta, så kanske bra för dem oxå vi kilade hem i tid.  Så kan nog tindris oxå vara ibland , fast det oftast är johan som lägger henne. Men jag brukar oftast försöka smyga mig åt sidan för ser hon mig så kan hon ligga o tokgrina o bara ropa att mamma ska komma.  O nu när jag är hemma hela dagarna med gumman så känns det både skönt för mig o bra/roligt för gubben få ha lite mys tid med gumman oxå.

Vi gick iaf o kikade på hyreslägenhetsområdet där vi nog mest troligen kommer bo nästa säsong. Har iaf sagt till att det är där vi vill bo. Jättemysigt o bra när man har barn, hört mkt bra saker från olika  människor om att bo just där..Så det känns bra, så hoppas vi får en fyra el trea där.

Idag kom även kurskatalogen till LIU, får väl se om jag aknske läser en kurs, så svårt med sköterske jobb o kombinera med johans tider. Vill inte ha gumman på ob dagis, så vi får se kanske blir nån kurs ändå, o samtidigt söka de dagjobb som finns.  Men vi får se...

Menn u gilmore girls och sen desperate

kramis

En härlig härlig dag!!

Ja så kan man sammafatta dagen, en riktigt härlig vårdag!!! Det enda som förstörde lite var min hemska förkylning men det överskuggades snabbt av solens värmande strålar ute...

Våren är en bra härlig tid, jag älskar den! Folk tinar liksom fram igen, barnen börjar vara ute o leka på gatan, folk är ute mer o promenera, Allmänt ser folk så mkt mera välmående ut, härligt härligt!!

Vi har dock inte gjort så mt speciellt som vi borde ha gjort men de har ju lovat fint hela veckan så vi hinner nog:-)
Vi var bara ute på baksidan o busade lite, jag orkade inte riktigt åka någonstans med min dunderförkylning ville vara hemma o kurera mig lite inför kvällens spännande match..

Som vi vann jippie!! Semifinal hmm tänka sig, konstigt men skönt!  så nu blir det fler nagelbitar matcher, huga klarar mitt lillhjärta det :-)

För trött i både bollen o kroppen för att svammla här mer nu så jag avslutar med nån liten bild istället..


Vem vet blivande Martha kanske :-)
image120


Vårstädning på gården ...
image121





Hälsning från Linköping till er alla!
image119

Förmiddagen i parken..

När vi klev upp idag sken solen och det var 8 plus grader, så valet var rätt självklart. Blev en förmiddag ute i parken. Tindra fick träffa sina nya kompisar, så det var trevligt. Sen gick vi vidare o käkade lunch på ett väldigt barnvänligt matställe med lekrum. På vägen dit sprang vi ihop med Jenny, Lukas o Nora, så det hänkade på oxå. Väldans trevligt. Lukas blir även han snart 2 år, fyller år i april. så det är nästan en hel bataljon med 2åringar =)
Kul fast vissa gånger kan det bli lite livat, eftersom typ alla är i "minåldern" ha ha

Passade på att knäppa lite kort när vi var ute, jag är ju för dålig på att ha med mig kameran men idag lyckades jag komma ihåg, fast glömde bort den nästan lika fort igen, Men något litet kort blev det alltid:


image114

image115

image116

image117
Tindra,Kalle & Thea, Inte finaste bilden men svårt få kort på 3 2 åringar samtidigt, får fixa något bättre sen =)
Kul har dem iaf... Även här har Gumman tagit ett tag på sig att visa sitt riktiga jag, i början är hon sååå lugn o lite avaktande, men idag på Clara's började man känna igen gotjejen vår. då skuttade hon runt o ilade fram o tillbaka som hon brukar. Men klart man måste känna sig för lite med nya kompisarna, vem gör inte det?! =)


Mina inlägg= grekiska ibland =)

Satt här o funderade ett tag på att jag nog borde börja skärpa mig i min blogg inlägg. Kanske ha lite mer tanke bakom o se vad jag egentligen skriver.  Men så kom jag på att NEJ DET HÄR ÄR JU JAG OCH MIN SIDA, MINA TANKAR. Nästan som en slags dakbok för en virrig tjej som mig så jag faktiskt kan komma ihåg lite vad som skett. För jag fattar inte vad det är med mitt minne, det är mindre än en guldfisks, jag kan kanppt komma ihåg vad man gjorde igår. får alltid känna mig så dum när folk frågar tex "vad har ni gjort i veckan" öhhhhhh få se nu...... Minnet är inget vidare....Fast en dag som jag aldrig aldrig kommer glömma är nog tindras födelse, konstigt där kommer både  jag o gubben ihåg varenda liten detlaj. Måste var för att det är en så stor händelse.


Ser man på hur  mina inlägg så rallt är liksom ett enda virrvarr men det är ju jag i ett nötskal. Kommer mycket ord ur min mun. såklart även massa tankar. Jag är ju en tjej som älskar livet o tar ganska lätt på det. Tycker om att ha skoj o se det positiva i saker. Klarar inte av människor som bara går o gnäller o ser det negativa i allt.
Min sida kan ibland se lite gnällig ut dock. Men detta är mitt forum för att ventliera lite av alla de tankar som bubblar upp. När man möter mig live så är jag en ganska okomplicerad tjej med lätt till skratt. framför allt har jag lätt att prata, jag har ganska lätt öppna mig för nya människor o då pratar man såklart även om jobbiga saker! Men jag är nog ändå en sån tjej som älskar livet för mycket för att grubbla på småsaker. finns självklart 2 stora saker som gör det riktgt lätt att älska mitt liv: SNUTTEN & TINDRA LOVE U!!!    Tack för att ni är en del av mitt liv o förgyller många stunder!!


Trött förmiddag men härlig eftermiddag

Var så trött så trött imorse, gumman är inne i nån slags sova dåligt period o vakna rmassa gånger per natt, visst somnar  hon om lätt sen. men man blir trött av att varje natt få sömnen sönderyckt. (Men verkar  kanske va nå  åldersfas, för thea var likadan just nu...) Så förmiddagen var väldans lugn, bara det vanliga fm plocket efter vilden dragit fram. Både jag och hon kröp till kojs när det var dags för middagsluren o jisses vad vi sov, skönt skönt!

Var fortfarande i nattmössan när snutten ringde hem o undrade om vi ville haka med ner till trädgårds med Pajen o dem men klart jag tyckte vi skulle haka på. Var jättetrevligt komma ut i det härliga vädret, Att Tindra fick busa av sig lite med andra barn. träffa "Dennis" (fattarinte vars jag fått det i från) Pajen alltså som heter Niklas men jag säger alltid  Dennis hmm.. Hans gulliga sambo Helena o deras Charmtroll Tuva-lina o Thea. deras äldsta var hemma för att fixa sig innan hon skulle på disco med klassen. Shit pomfrites tänk när Tindra blir den stora damen =)
sen kom även Linda, Jocke  o kalle förbi. Man såg dem på håll, man såg liksom magen komma vaggande fram (bebis dags i maj) Så trevliga människor kul att alla dem är kvar nästa sässe. Både Kalle o Thea är jämnagamla med gumman. de blev nämligen 2 i januari så det är ritkgt skoj. Gumman får träffa dem imorrn med o busa lite o förhoppningvis kan vi kika iaf lite på hockeyn :-)

Egentligen var planerna dem att ta en tur upp på chokladfestivalen efter parken men tid bara flög i väg så det hanns inte. Japp ni hörde rätt chokladfestival, mumma =)  Men kanske det blir en sväng upp dit imorrn efter trädgårds om det är fint väder.

Gubben skrattade nyss massor åt mig, närj ag lite halvpanik i bilen kom på attj ag glömt köpa de där fina byxorna jag så gärna ville ha, utan lagt undan. Grymtade o skrattade fram frågan "varför jag inte köper dem på en gång" Kan va svårt ibland när det finns så grymt mkt fint o tom plånka man msåtel iksom rannsaka sig själv o välja ut det där ynka plaggetm an kan tillåta sig själv köpa.. Men dem bara måste jag ha. så jag ringde lite stressat o nervöst nummerupplysningen för att numret o kunna lägga undan dem till på mådag. Puh de fanns kvar. Lyckliga lyckliga jag =)

Nu sitter jag här o smuttar på ett vinglas o njuter av fredagskvällen o ska snart laga lite god fredagsmiddag för att sen hoppa i ett härligt bad med tända ljus o så soffan o let's dance. Fast gubben envisas med att vi ska se på lite kvalserie hockey. Kan val ite kul ändå så vi får se. Fasrt känns som att det e så mkt hockey nu ändå, e ju match varannan dag. Kvalserien har jag ingen riktig uppfattning. dock harj ag två förhoppningar ang hockey jsut nu. det ena är såkalrt att LHC ska gå långt, ritkgt långt. Kan dock bli tufft om vi går vidare o alla andra av de som var först oxå gör det, för då blir det FBK i semi, tufft tufft men men hoppas först på kvarten. Sen hoppas jag även mkt på att det går bra för tängen o dem grymt kul om de gick upp i allsvenskan. ajg o gubben har surrat en del om er här på sistone. så synd man inte umgick mer , skönt o tokigt par precis som vi men efter sässen får vi kanske allt ses, även cicci freddan såklart =)

dags kika vidarel ite, först på hemnet så kalrt, shit så svårt låta bli ...

men men kram kram o mys för fullt goa vännerna!!




Hemska tanke...

1.11 stod klockan på när det hemska inträffade, man fick rysningar ik roppen när man tänkte på vad som kudne skett o hur det kunde sluta. Kroppshåren reste sig på hela mig av tanekn. det var alltså Robin som åkt på en tackling o låg kvar på isen, länge länge o till slut fick bäras ut på bår. Gissa min suck av lättnad när jag hörde att allt gått relativt bra ändå!   detta kan verkglein vara en baksida med hockeyn,för jag ska erkänna att tankarna skenade iväg ännu mer o man tänkte.TÄNK om det hade varit snutten min, fy då hade jag inte vetat vars jag skulle tagit vägen. Är så lätt hänt att det går galet så rätt kontigt att det  inte händer farligare saker oftare. Men tack gode gud för det!!

Blev förlängnign o till sist vinst skönt skönt. efter matchen såg jag en sak som fick mig att se rött, vad det är kan jag inte säga men blev så upprörd. Tänk vilka svin det finns!!  Nej vissa förstår jag mig verkligen inte på. En del människor får man bara rysningar av att se, jag visste att denna person var så innnan men att verkligen få se detta nu oxå nej fy, det tar priset. Stackars rara lilla människa som är tillsammans (gift??) med detta kräk, ja i mina ögon är denn* inte mera värd än så.. Nej fy nu över till något trevligare!

Ja läggan på Valla var gööööör mysig, men nu blev det så in helsike budgivning så vi banagade ur efter ett tag. Mycket pga attt grundhyran iden var så pass hög. så nu får vi se hur vi gör. Spanar runt lite lätt. Finns hur många som helst superfina 2or, men nada superniciga treor, typiskt!!

Har beslutat mig för att inte orka hänga med till Luleå, då d åker först på lördag, hadej ag varit själv, nemas problemas bara skoj. Men nu med tindra så känns det lite jobbgt för så få timmar. Eftersom vi snart ändå kommer hem. Lite tungt då hon hatar va still en minut o grabbarna kanske vill vila o ta det lugnt innan matchen på planet/bussen. Nej jag skulle va blöt i svett innan vi ens va framme så jag åker nog till Helena o ser matchen med dem i stället, mkt lugnare o skönare!

Men nu lite kladdkake rester =)

kramis!!

Lite klipp....

"Jag vet inte hur din ser ut men"... =)

http://bubblare.se/tv4_tabbar2/






Klantig som man är msåte man visa detta ... :

http://bubblare.se/humor_som_gor_ont/




O sen denna tjej, fan elva år o vilken röst  grymt!!!!! :

http://bubblare.se/bianca_ryan_fran_american_idol/

Gubben skäggigare än nånsin-...

Ja nu är det ju slutspelstider o smartskaftet passade inte på att raka sig innan så nu är skäggig nåt så in i h-vete. Nåja lite manligt kanske ha ha :-)   Tycker bara inte om när det klias när man pussas...

Är precis hemkommen från staden, våren börjar verkligen komma, så mysigt! Men det ger mig även huvudbry finns så många fina olika skor väskor mm att jag verkligen inte kan bestämma mig för vad man ska vilja ha. Behvöer eg nya byxor men fan det är svårt hitta.Hatar köpa nya byxor! Skulle eg vilja ha ett par ljusa lite baggy snygga jeans nu till våren somamren, tycker det kan vara sååå schnygggggt, med bara en pike eller ett linne till o några niciga skor. Men behöver även "vanliga" byxor hmm Hittade ett par snygga shorts aktiga brallisar på MQ som var gör fina..måste kanske slå till...  Synd bara det ekar i börsen...

Kom på att jag kanske skulle kunnat börja få introd på någon avdelning på natten för då skulle jag ju kanske kunna börjat jobba nu. Fast insåg även det blir lite svårt med gubben matcher varann dag. Då han ju är borta tills efter kl 22 så jag får nog helt enkelt vänta tills våren. men det kanske e lika bra då man inte vet när sässen är slut o vi packar vårt pick o pack o drar hemåt...

Var iaf på en läghetsvisning igår på en supermysig lägga,vi är med i budgivningen så här till en bötjan så får vi väl se. den var helt ok. skulle bara byra ut så alla maskiner är rostfria nu var det blandat o det kanske inte är så hippt :-)

De skulle kolla upp om jag o stumpan fick plats på lördag så kanske kanske "I show in Luleå" på en blixtvisit. hoppas det, vore kul komma hem en liten snabbis. Kul träffa Cammi gumman oxå.  Men annars får man kanske dra ihop något med nån av damerna här...

Igår var vi på öppna förskolan igen, jisse vilekt liv så många ungar. Nu börjar gumman visa sitt rätta jag= vildhjärnan alltås. ibörjan ahr hon varit lite lugnare, inte blyg eller så men bara inte kastat sig ut för rutchkanan o sånt som vanligt... Men igår var d några so msa att nu syns det hon börjar känna sig hemma här. Ja gisses hon sprang runt där o tjoade o hoppade.  Inte blyg för f em öre. Jag har fudnerat lite och orat mig för så hon inte ska bli så mammig nu när hon "bara" är hemma med mig. Men verkar inte vara så. Hon bryr sig inte om mig när vi kommer ut någonstans där det finns barn eller leksaker. Inget fel i att vara mammig Men jag vill ju inte att hon ska bli inåtvänd o försiktig o få svårare att komma in på dagis sen när det väl blir dags igen.eftersom hon varit /är så orädd o framåt nu.  Mensom allt är nu känns det som att nästa inväning kommer gå lite lättare. 

'Nu dags för dagens lilla busstund kramen kramen



 

Bilder på gogumman!

Här kommer lite bilder på vår tjej från då mormor, morfar och morbror var här. Tack för de fina bilderna!:


image104
Läsa Tidningen det är en höjdare. Men kalrt att favvisen ändå är:

image105
När någon läser för mig. Och det gör mormor så gärna!
Finns även an annan sak som jag tycker mycket om:

image106
Godis såklart =)
Annars älskar jag att vara med och hjälpa till, jag skjuter min stol överallt för att kunna vara så hjälpsam som möjligt:

image108
Här hjälper jag mormor med att vispa lite grädde.

Medan kakan gräddas väntar jag så glatt och busar med annat:
image109
Hej på er!


Att vara ute är även det toppen, tycker mycket om att springa iväg på egna äventyr. Finns ett ställe jag gärna går till:

image111
Ja jag älskar guna gunghäst och åka rutchkana det är toppenkul. Men ibland vill jagä ven ha med mig någon annan på promenad:


image112
Ja bebisen min måste oxå få gå ut och åka vagnen lite...


men nu har Mormor, morfar och morbror åkte hem för denna gången. Jag brukar prata med dem i telefonen ibland och så lekar jag även att jag ringer till dem ibland:
image113
Jag brukar även få prata med farfar i telefonen ibland. Och nu har han sagt att han kanske ska komma och hälsa på mig snart. Om inte så får jag ju träffa dem ganska snart i alla fall.Jag längtar efter att se er alla och få visa alla nya bus jag kan och berätta allt jag brukar göra på dagarna.

Kram på er Mormor,morfar, farmor,farfar och såklart morbror, faster och farbror oxå!!









Så var det klart...

Inte bara klart med slutspelsplats utan även vem LHC ska möta. Måste bara säga att  jag tyckte hela upplägget var lite töntigt. Nåja nu blev iaf motståndet Luleå. Vilket väl de allra flesta förståt... Blir svårt, spännande o kul, Men
 kunde "vi" inte ha mött dem lite längre fram...... Är ju oxå "mitt" lag....


Nåja nu får vi se jag o gumman kommer kanske glida med upp till "bortamatcherna" ,varför inte passa på åka hem nån extra gång när man kan. O träffa lite folk, ha lite barnvakt o se på hockey, sounds great = ) Men vi får se...kanske iaf på lördag, tiddagsmatchen kanske blir lite sen. Attans att mamsen jobbade hela veckan, jag o gubben kom på att vi kanske hade kunnat få mysa till det från tiskväll till lördag em (att gumman kanske stannat kvar fr tis-lör) Men mamsen jobbade tyvärr hela veckan. Men vi kommer ju snart hem så det får la gå. För jag vill samtidigt inte stanna där upp för då missar jag ju torsdagens "hemma" match

Idag har vi iaf varit och hälsat på Vilhelm, Simon och Vicktoria. Var supertrevligt. Kändes inte som att man var där första gången, alla pratade på som bara den. Härligt när man träffar såna människor. Shit vad fint dem bodde, stort härligt  kök, o dundermysigt vardagsrum.

Har kommit på massa mysiga saker som Fam franz ska göra i sommar. Linköping ligger faktikst rätt bra till i landet msåte jag säga. Vi kommer åka till Kolmården, vimmerby (Astrid Lindgrens värld) Nån helg till sthlm med shopping, skansen och gröna lund. sen blir det nog nån helg till Göteborg oxå, me love that city!! Underbar på somamren, skulle även vara kul hälsa på Cicci o Freddan ,kanske fara ut till smögen en sväng... Vill såklart  även se Sanna och Alice... Så denna sommar känns som att den kan bjuda på många små gobitar från vårt lilla land.

Nu blir det snart teven o lite melodifestival o så klart gosaker. Sen filmen Helens små underverk. vet inte varför men jag gillar Kate hudson. Klart blir det mumma till det :-)

Hmmm känns som att många av mina inlägg slutar med att  jag ska gå till soffan o snaska, shi inte bra. Men imorrn ska  jag börja träna så då får jag väl föröska dra ner lite på det där, eller iaf så kan jag snaksa med gott samvet ha ha

massa kramisar till alla er!! Eller ja kanske inte alla av er, ni är ju rätt många som läser. Men alla av er som jag känner!



Det är inte jag som gjort undersökningen jag lovar....

Hittade denna på nätet, kunde inte låta bli visa er:


Eniglt en udnreösknign på ett Egnelstk univreisett så kan man srkiav bkostväre i vlikne ornding som hlest och det går ädnå att lsäa då hjrnäan upfpatatr odret så lnäge fösrta och sitsa bkostaevn är på rtät palts.
Dttea breor på att vi itne lsäer vrjae bkotsav för sig uatn odret som hleteht


Passar mig som handen i handsken eller hur??!! =)    =)

Tåget var fullt i natt

Igår natt kom äntligen min kära hem, han kom dock så sent så jag var alldels i natt mössan. Han hade tydligen kommti fram till mig o viskat om vi skulle kila iväg till ett annat rum så vi kunde sova lite ostört  (gumman hade nämligen intagit hans sida av sängen) men jag var alldeles yr i bollen och sa att han fick ta ett annat tåg, här var det tyvärr fullt ha ha.  Konduktören Jenny säger stopp =)

På dan igår var jag ogumman på Öppna förskolan var som vanligt väldigt trevligt. Hände en rolig sak. Första gången vi var dit, var även Johan med o då surrade vi vädligt mkt med ett annat par som hade en kille i nästan samma ålder som Tindra. de var  jättrevliga o rara människor. Så vi sa när vi gick därifrån, att hopas man träffar dem flera gånger, för det var folk vi lätt skulle kunna umgås med. Men man vill ju inte hoppa på människor direkt man ses, =) Men igår var hon o hennes lille son Wilhelm där igen och då frågade hon om vi inte ville komma över till dem på en fika nån dag, KULl De hade nämlgegn sagt samma sak som vi efter förra gången men ville inte känna sig så påtränangde o hoppa  på nån så där på en gång. Var iaf trevligt o snutten blev även han glad när hag berättade det för honom.


Måste få beärtta ett till litet uttryck min kära kära men inte händiga man lyckats kläcka ur sig. Vi var återigen o kikade på radhuset (som vi inte ska ha) Johan skulle försöka ge något lite slags expertuttlåtande. Så han knackade  lite på sovrummsväggen och sa "Ja du här var tapteserat en hel del gånger ser man "  Jag brister ut i asflabb, för det var nämligen så att det var en sån här vägg som det inte sitter en enda tapet på, bara målad =) Mitt lillahjärta, ingen kan då komma o säga att han har fått de händigaste händerna. Men men han lär sig väl han med! O han är ändå bäst!!

Igår kväll var det match igen, pirrigt som vanligt. men äntligen är slutspelsplatsen säkrad. Skönt o kul!! Blir spännande se vad som händer imorgon, ska hålla tummarna!

Har kommit på att jag o gubben kommer bli mäkta avens i sommar när vi hattar runt till alla våra vänner som en efter en blir husägare. Och dessutom mysiga små place. Ja nu måste vi ju kika till ute i jämtön hur dem har det. Och ska även bli kul hälsa på Family Erixon/Johansson. Mkt mkt kul!!

Ja så bär det då av på måndag för mina kära vän Laura, ja du vet vad jag sagt, spritt språngande galen är du, men jag hoppas verkligen du får trevligt och tar väl vara på dig! Och om möjligt kanske man kan få en lite uppdatering hur du har det ? Stort lycka till!!

Imorrn som sagt dags för sista omgången av hockeyn innan slutspel .Fick höra av  Anna  att de som hade barn skulle försöka fixa barnvakt så skulle det drickas vin, och det är ju inget jag inte tycker om ha ha..
Men blir nog ingen barnvakt för min del men ett glas vin kan ju alltid slinka ner ändå, sen om det nu skulle va så att damenra planerat utgång, så är man väl inte den som bangar ;-)
Ska iaf dra en repa på stan imorrn på dan var sååå länge sen nu. men nada dinero handla för  men men kan ju alltid kika lite....

Funderar iaf på att bjuda hem lite folk på middag på lördag kväll så får man väl samtidigt passa på att se vilket lag man ska svära åt nu i ett antal matcher.. Inte alltid man har Frallan x2 i soffan =) ha ha

Nu till gumman o lite bus i soffan kramis kramis