illamående utan magsjuka...

Att jag är less på vara gravid. det vet ni redan om. Dagens less attack går till att jag på sistone väldigt ofta är riktigt illamående (igen). 
Fick en attack nu när jag satte mig ner. Beror väl antagligen på att herrn där inne tar så stor plats nu och trycker på grejjer hit o dit... Blir lite nervös över frissan. För jag blir stundtals så illamående eller det är väl inte pga av illamående men iaf uppkommer känslan av att det känns som jag ska svimma också. Varje dag får jag liksom fundera över, hmm ska jag få magsjuka nu eller är det som vanligt... Det är bara inse det är som vanligt. Jag kommer vara så jävla glad när lillis är här. Det är såklart naturligt o vi längtar så efter att se vem som bor där inne. Men jag är sjukt less på att vara hotell åt en oförskämd gäst just nu..;) Så även därför kommer jag gå runt med min barnvagn med ett fånigt leende på läpparna. 
 
Nåja 33 dagar kvar idag. 
Inte länge! Fast det ibland känns så ;)
 
Jag längtar som fan efter få TRÄNA!! även om jag vet orken säkerligen kommer tryta då...
 
Funderar på nån resa här i vår kanske. I sånt fall blir det barnvänligt deluxe ni vet med stoooort poolområde eller iaf flera olika och all inklusive. Gubben började även säga att det vore mys med en långweekend till Barcelona igen. I sånt fall, han, jag o bebisen. Jag älskade den staden. Vore perfekt med bebis oxå inte bara stad utan strand allt inom bekvämt gångavstånd. Vi får väl se vad som hinns oxå. Öland är redan inplanerat.
Sen ska utebastun målas om, altan räcket (även bytas ut en bräda). I sommar ska jag lyckas få några möbler både på altanen vid utebastun och ja den där bänken som planerats bygga där inne sen länge kanske är dags få dit också ;) Utemöblerna vet jag ungefär hur jag vill ha det gäller bara att hitta. Ville först ha typ en fatboy hängmatta i rött där. Efter lite funderande insåg vi hur mysigt det skulle vara MEN även hur ofta det skulle vara slaggis över att ligga där o mer en leksak som välter o snurrar runt etc...
MEN igår vräkte snön ner här. Det var jag inte direkt sugen. Som ni märker så räcker det med att solen börjar lysa lite och redan då går jag in i mina vår o sommar tankar. Älskar våren o sommaren!! Mer värme o varför inte semester till folket!! ;) 
 
 
 
 

inte som tänkt...

eftermiddagen blev inte som tänkt men ganska bra ändå...
 
Jag råkade ta fel på frissatiden med en timme, men hon hade msisat ta mitt nummero  hade förståelse så det var Lugnt. Ny tid imorgon  kl 14. rätt skönt ändå. För då fick vi hela eftermiddagen med familjemys. Lite extra sugen på det nu då J snart ska bort i 8dagar.  Tindra lekte med kompis först så då passade vi på att bygga lego, rita och spela gitarr med Troy. Mysigt värre! Erkänner är lite för dålig på att vara den där krälande mamman på golver, nu har jag väl en ursäkt men ruskigt mys är det iaf. Spec när man får lite egentid med varje barn för sig. Man ser liksom hur de själva riktigt njuter av att vara allena och få egentid med oss. Har hunnit läsa lite bok med Tindra sen innan J drog iväg o körde lite skoter med henne.
 
Snart är det dags för lilleman att sova. Jag o Tindra ska la följa vår nya utin se på "date med mig".
 
Blir iaf skönt fixa burret imorrn. Morsan hade redan planerat hämta barnen på dagis och så skulle vi äta där (J är borta ) så det var kanonbra att det fanns ny tid redan imorrn!.
 
Så inte många mer knop som blir gjorda ikväll, Ja lite tvätt som vanligt. Alltså jag förundras över hur mkt tvätt man egentligen har. Man hinner sällan tömma bort därifrån förrän det är fullt med nytt. Ja ja lite tvätt må väl vara men annars blri det soffan o sen förhoppningsvis sängen i tid o kika på nån film. Ska bli gött sova i natt. Renbäddat o vädrat hela eftermiddagen.s
 
 

...

Inser att det här med att vila om så tid ges inte riktigt håller längre. Vilar jag "för sent" så värker min rygg som fan ett par timmar. Dessutom får jag så sablarns mkt sammandragningar o skit om jag inte vilar...
 
Så idag har jag tagit det lite chill pastill ett tag. I eftermiddag ska jag och fixa burret behövs verkligen. 
Tror jag ska dra på den där babykvällen på B.hus ikväll och se om det är nått bra att ha. Fast vänder nog om det är miljoners med folk samtidigt som jag...
 
Hunden har börjat löpa. Jag minns inte, hur länge är det som de brukar löpa?
Jag har även funderat lite kring om man ska Sterilisera henne. Då det ändå föreligger avelsförbud på henne sedan  hennes två operationer. Nu är det självfallet inte så att jag tror att hon skulle ha möjlighet att tjuvpara sig men det är ju ändå onödigt. Jag vet inte, tanken har slagit mig. Måste läsa på mer och höra mig för mer hur det påverkar. 
 
Tindra skrek förövrigt som en stucken gris från sitt rum igår ja jag blev på riktigt rädd, Hon höll på att städa, jag tänkte nu har hon vält eller tappat något tungt, typ sin tv. Nej då efter vrålet kommer nästa mening utskrikandes: "Äääääääääää Loranga har "löpat" i mitt rum" ha ha ha. Det var alltså inte så farligt men hon fick PANIK.
 

discotime

Idag är det disco dags. Nej inte för mig så kul ska vi inte ha det. Man hade väl knockat ner alla på dansgolvet. Jag kommer nämligen på mig själv titt som tätt att bumpa in i folk. Jag glömmer nog liksom bort min storlek eller är inte så bra på att förstå vilken plats jag tar i ett rum för tillfället :-)
 
I natt kom jag iaf på att nu till helgen får då bebisen INTE komma! Det får den hur som helst inte, lite väl tidigt. Jag är medveten om att jag/vi nog får vänta drygt en månad till.   Men man kan som ändå inte låta bli tänka på att snart kommer han. Dock skulle mitt mammahjärta brist om det hände på typ lördag natt. Tindra har nämligen Innebandysammandrag hela söndagen. Så att börja med att missa det för att "lillebror kommer till välrden" nej fy då skulle mitt dålig samvete mot storasyster få jobba rejält. Den känslan känner nog alla igen som har syskon. Det är som oundvikligt. När Troy kom blev man lite överrumplad över de där känslorna, att inte räcka till. Nästan känna litegrann som "Vad har vi egentligen gjort mot Tindra, hur kunde vi". Den här gången är man mer förberedd det kanske gör ännu lite mer att vissa datum i kalendern är liksom inte meningen att Otis/Lennox/Morris/Aston/Milo ska komma. Han är så välkommen när han så känner men helst inte när Tindra har matchsammandrag så Käre Lillebror vi kan väl försöka skippa 26 jan, 9 feb och 23 februari. 
 
Det känns i dagsläget nästan viktigare än att ha Johan på hemmaplan. Det är säkert lite homoner inblandat i den känslan också. Jag vill såklart att han ska vara med. Kommer säkert grina floder om han är borta bara därför. Fast just nu känns det lugnt. Man har gjort det här förr. Ut kommer liksom barnet på ett eller annat sätt. Dock är datumen lite fler att hoppas att lillebror inte kommer så. Ja det får räcka med det där 3 datumen jag skrivit i övrigt hoppas jag bara att det blir när Johan också är hemma.
 
Har försökt städa badrummen idag. Iaf rensat i badrumsskåpen mm. Det känns dock i ryggen nu men men man måste ju fixa lite :-)  Har skrivit en lista med saker jag "måste" handla idag. När jag läste den insåg jag att  så brukar aldrig mina listor se ut. Känns som att det bara är städgrejjer. Ett litet tecken på att man är hormonstinn mother to be som boar  eller bara det faktum att solen börjat lysa in rejält och alla hundhår, damm mm syns så jäkla väl. 
 
Kanske hinner klämma in en vila nånstanns också men det är inte prio ett, man får slägna sig i soffan sen så det är lugnt.

En bra dag

Skönt!! Det verkar varit en bra dag på skolan. När jag kom och hämtade så lekte de ett stort gäng grabbar o Tindra o en till flicka. Hon följde med oss hem o de har även hunnit vara ute o leka med två killar ifrån 1an ute igen. Så det känns bra idag!! 
 
Mamsen har jävulusiskt ont i ryggen idag. Kl 19.00 hoppas jag dagens "arbetspass" då skulle jag vilja kasta mig i sängen o glo lite hockey... Jag har dock svårigheter se ibland sen min son brytit sönder mina glasögon. Han var helt säker på att tomten skulle komma m nya till mig men inte då. Lite kul för han har inte glömt det. Var o handlade för någon dag sen då såg han massa läsglasögon. Tittade allvarligt på mig o sa att tomten kommer med glasögon till mig, ska du se mamma :-)
 
så jag får väl gå till optikern nån dag, kanske vara lite busig sen slå in de i ett paket o låtsas att de är försenade från tomten ;)
 
Tindra har snart sin första street dans klass. Idag hoppas jag innerligt man får sitta o tittapå. Orkar inte ranta runt under tiden.

Oro för ens barn

Att känna oro för sitt barns måående är inte kul någonstanns. Man funderar, tänker, oroar sig, blir lite ledsen o även arg ibland! 
 
Älskade Tindris har sen ett tag innan jul ofta ringt hem minst en gång per vecka med magont och illamående. Det har liksom aldrig blivit någon magsjuka av det. Dessutom är hon väldigt pigg när hon väl kommer hem. Så när det återigen började efter jullovet blev faktiskt min mage också rätt ond. Vi låg o pratade i sängen o det kom fram att hon i vissa situationer känner sig utanför men att hon vill berätta för någon. 
Vi låg där i sängen o samtalade. Johan hade egentligen redan åkt men tydligen glömt något så han kom tillbaka. När han kom in i sovrummet och jag skulle börja berätta fick jag inte för TIndra. Han såg lite oroad ut o när jag fick hejdå kramen av honom kom såklart tårarna. Tindra frågade varför mamma är ledsen. Jag minns inte riktigt vad jag sa men något annat iaf.  
 
Tindras fröken är jättebra och vi pratat och mailat med varandra kring det här och det försöker hålla koll o se vad det kan vara. Det är verkligen en av mina största mardrömmar att mitt barn ska må dåligt psykiskt!! Jag kan ta mjölkallergi, brytna ben eller så. (Självklart pratar jag inte här om barn som är riktigt sjuka!!)  men snälla låt mina barn få ha en bra skolgång med kamrater och att det tycker skolan är roligt att gå till. Ja iaf till den här obligatoriska perioden "Jag gillar inte skolan" kommer för ett tag. 
 
Ibland är det svårt att veta också. Det är inne i en känsligare period i livet och det kan räcka med en liten grej som hänt och kanske något nej på rasten för att man ska vilja ringa mamma o komma hem. Samtidigt har hon lärt sig har man lite tråkigt o är sjuk får man komma hem. Vem vet det kanske även har att göra med ett ytterligare syskon på väg. Kanske tankar kring om hon "bara blir stor då" etc.. Det kanske även är en liten blandning av allt.
 
Det är iaf inte roligt, jag kommer på mig själv  titta på klockan när den närmar sig ett och fundera på. Kommer de ringa idag eller inte.  Men jag dock tilltro till fröken o skolan. Jag hoppas att de som sagt inte ska vara någon allavarligare grej på g, utan att det varit en period. För ensam kan jag inte riktigt tycka eller se att hon varit. Oftast är hon o leker med kompisar etc när man kommer! Det kan vara så att det är jobbigt ibland när många tjejer i klassen redan har sin bästis. Tindra är sån o har alltid varit att hon liksom leker lite med alla. Den som det passar med för dagen. Vilket jag tycker är bra. 
 
Ja jag ska försöka att inte titta på min klocka idag vid ett. Sen blir det att prata lite ikväll om hur dagen varit. 
 
Till alla föräldrar som varit med om att deras barn blivit utstötta eller mobbade  vill jag ge en stor kram o eloge. Det är inte lätt o man kan känna sig maktlös men sluta aldrig kämpa, sluta aldrig tro. Det är liksom vi som måste finnas där o se och reagera!! Till alla föräldrar som INTE bryr sig vill jag ge ett stort ris!!  Vad kan vara viktigare än ens eget barns måående, påvekar det inte ditt eget måående också så stanna upp ,tänk till och gör en förändring, framför allt reagera och agera!!!
 

..

Brukar kika in lite bloggar då o då.
 
Idag blev Olga R på Mama min räddning. Jag ska försöka ha det här i bakhuvudet o tänka så. Inombords vet jag ju att det är så men det är jobbigt när man redan nu känner lite stress över hur fan man ska få tid till att träna.
Ja jag vet man kan gå på promenader o träna hemma. Men jag tycker om att svettas på gymmet o att gå på pass, ibland är den ekvationen svår att uppnå med J's jobb o ja snart 3 barn... MEN vet ni det braiga är att när min 6-8 veckor efter FL är passerade så borde slutspelet närma sig sitt slut. = Mamma kan träna mera när hon vill ända till hösten :-))))))) (De är självfallet inte lediga men de är iaf inte borta på vift några dar per vecka)
 
Så här skrev iaf Olga:

Jag brukar prata om role models. Men role models som är på riktigt. Som har samma förutsättningar som du, samma kroppstyp som du, samma längd, samma ålder. För jag tycker att om man är 35 med 3 barn så är det dumt att sträva efter samma fysik som en 22 årig tjej utan barn och familj.   Inspireras? Visst. Men inte bita sig själv i armbågarna bara för att kroppen inte svarar på samma sätt. Det har med hormonerna att göra.

Klart man vill se bra ut och trivas med det man ser och hur man känner sig. Men utgå ifrån vem du är. Förbättra det du kan förbättra. Men ha inte för bråttom och jämför inte dig med andra!

Och så cool down…
 
 
För lite så är det nu med instagram o allt det där. Folk gillar bilder på vältränade snygga, ofta yngre tjejer än en själv, (iofs tror jag ju än att jag är 25 typ)) så där oförskämt vältränade. Men jag måste väl inse att mitt liv inte riktigt ser ut som deras. Jag tycker inte bara det har med hormoner att göra utan även livspusslet. Men kämpa det ska jag. Fast i sommar får det nog bli vassen ;)
Däremot är jag för mycket livsnjutare för att gå på soppdiet som
 
 

fy fan blir arg ännu...

Såg precis i expressen att Mamman o hennes dåvarande kille , de som brutalt torterade "Bobby" så han dog, sedan gömde hans kropp redan är ute. JA så kändes det. Redan?? Den där händelsen minns man så starkt o jag blir ännu så ila berörd av det där fallet.
Jag såg i slutet av artikeln att de varit ute sedan oktober förra året efter fängelse i 6år 8mån. Jag är nog i vanliga fall inte den som tycker det ger så mkt mer att sitta i fängelse hela livet.
Men inte ens 7 år i fängelse för den tortyren o de barnalivet som de tog??? De tycker jag är sjukt!!! 

...

Man kan nog säga att jag börjat boa så smått.
Idag hämtades spjälisen in från gäststugan och allt tvättades. Nu står den bäddad redo o klar.  Troys vagn motnerades om till liggvagn. Jag var smått orolig innan att han skulle protestera om att det var hans. Nej istället så kände han sig nog stor. Han ville bara provköra vagnen när den var klar.
 
Jag tvingade även upp gubben på vinden för att rota efrer småsaker. Tyvärr verkar de vara bortrensade så jag måste inhandla kudde till spjälisen (vagn kudden ligger där nu). Samt täcke o påslakanset till vagnen. 
 
Imorrn ska jag luncha lite med en till blivande 3 barnsmorsa. Hennes tid är dock snart ute. Vad kul för dem!
Jag har för kommande "latte stunder"  erbjudit mig vara kurator vb, känner mina skills utvecklas för var dag som går i mitt skolsköterskejobb.  Men hon fick lova vi inte bara prata sånt i genäld lovade jag att vi inte bara skulle prata barn. 
 
Missförstå mig rätt lite så blir det ju fler barn man får desto mindre sug har man att prata o jämföra varje utvecklingssteg som ens kotte gör.  Lite nyfiken är man alltid o en hel del barnprat blir det självfallet!. MEN när man väl träffar en annan vuxen människa är det rätt kul prata om annat också :-)!!
Det handlar självfallet inte om att man är mindre brydd eller mindre intresserad av sitt barn/sina barn för det utan mer det faktum att med flera barn i hushållet så går liksom stor del av ens vakna tid åt till just barnen o deras behov. Det är såklart underbart!! 
Jag förstår inte hur det kan vara så men varje dag oavsett om vi i stunden innan bråkat eller så så tittar jag på min dotter o bara blir så stolt o varm i hjärtat! Hon är så go o fin min lilla tös!!
 
Hon är nog rätt lik mig när jag var i hennes ålder. Jag var nog kanske inte lika rätt fram o tuff som hon är men annars. Tindra leker ganska mycket med grabbarna. Idag hängde grannpojken med hem från skolan o sen var det som mest fyra grabbar här. jag lekte också mycket med killarna när jag gick på lågstadiet.  
 
Nej nu ska det duschas barn, sen en lortig mamma efter det blir det soffan... so long...
 

...

Åh nu blir det mera gnäll.. ovanligt va?! Promise när bebben är här ska jag ge mig :-)
 
Jag vill ha tillbaka min kropp. Jag vill slippa ha ont, jag vill kunna röra mig normalt. Gå på en jävla promenad o bara må gott. Kliva upp ur sängen utan att grymta som  att kroppen ska gå av. Busa o stoja med mina två barn utan att få göra det med en känslan av värk inombords. 
I tisdags efter jobbet hade jag så jävla ont att jag tjuvgrinade i duschen, ja kidsen ska inte behöva fundera på varför mamma är ledsen...
så nedräkning deluxe!!
 
Men det känns ännu smått overkligt..
Igår inhandlades iaf: Napp, Nan, Nappflaska... 
Vill börja ta in spjälisen o tvätta upp de grejerna. Fixa bilbarnstol, babysitter, babygym.
Vill även ha en bärsele/sjal. Funderar på tricottin som jag trivdes bära Troy i när han var liten eller ergobaby med spädbarnsinlägg vi får se.
Skötväska kanske man behöver oxå...
Klurar oxå lite på om vi behöver en "riktig babyoverall". kan ju vara ganska kallt när den kommer. Men samtidigt har vi redan en fodrad fleece o så ligger de ju i åkpåse...
Har hittat två riktigt fina från lindberg. Här är den ena:
 
 
 
 
 
 
Lillparvelns andranamn är så gott som spikade. De blir släktnamn Nils,Holger. 
Nils kommer från Johans sida hans farfar heter det i 2a namn o hans farfars far hette det i förnamn. 
Holger kommer från min sida och en underbar människa som ligger mig väldigt varm om hjärtat. Min morfar hette nämligen Holger. Jag tänker ibland på det och tycker det är tråkigt han vare sig han träffa Johan eller våra barn! Fast jag vet  han sitter där uppe så där på köksstolen vänd bak o fram o skrattar som han brukade. 
För alltid saknad men för aldrig glömd!!
 
Vad lillparveln ska heta i förnamn är ännu lite osäkert. Det lutar dock starkt åt Otis eller Lennox men vi får se :-)
Aston & Milo finns oxå med i tankarna ibland... Vilket tycker ni??
 
nä ska gå o se om det finns kvar nån mango i frysen nu blev så sugen 
ciao!