Gott nytt år alla!

Jag har egentligen inte tid skriva nu.. men en liten kortis...

Till all nära o kära, vänner långta borta, vänner på nära håll: Ett riktigt Gott nytt år önskar hela family Franz till er!!

Jag hoppas 2011 blir lite mer rofyllt än 2010 :-)
2010 var ett grymt år på många sätt, vi gifte oss ju för f-n tex :-) men sen har det varit många turer fram o tillbaka och mkt ensamtid och en hel del strul som jag gärna kunnat hoppa över... Fast iofs min livsfilosoi är inte sådan. Jag tycker inte  man ska ångra något i livet. För alla val man gör eller de flesta händelser har ju någotting annat med sig i bagaget för framtiden...
Så hur än 2011 må bli så tror jag att det för med sig något gott till framtiden.. Om inte annat lite visdom och kanske några gråa hår... ha ha..

nejdå 2011 ska bli ett mer harmonsikt år i min lilla kropp hoppas jag! :-)

Jag har redan nu flera små saker att se framemot så 2011 känns som ett kanonår!
Låt bara alla vänner och nära och kära få vara friska och må bra, det är det viktigaste!!

Men men Gott nytt år önskar vi från Davos:



Ibland är det tufft leva ett kringresande liv ;-) (dagar som dessa kunde man stanna borta forever.. men trust me tristessen och bristen på rena kläder börjar göra sig påmind :-)

Nej vet ni nu tänkte jag kila ner till ishallen och förhoppningsvis se killarna vinna hela skiten!!

Heja heja heja!!

Gott nytt år darlings!!

En dag i min smak...

Finally we are back on track!!

Idag har vi varit ute och åkt skridskor på förmiddagen. Det var isande kallt men solen sken. Ibland när man kikade upp mt bergen kändes det faktikst som man såg mot en uppsatt bakgrund..
Det var mysigt... men jisses min arma fötter... jag hade glömt hur satans ont i fötterna man får av skridskorna...

Var så nära tjacka en kamera idag men brissten på engelska manual satte stop för det, lika bra det bättre köpa hemma!

Ikväll har familjen badat lite, perfekt tröttat ut lillagubben... :-)
Japp så ikväll var kvällen vi för första gången på 11 dagar fick äta en middag i lugn och ro, kan jag säga att jag NJÖT!!!
Vårt bordsällskap fick nog sår i öronen av att höra mig bubbla, kändes liksom bara skönt få sitta avkopplad och kunna bubbla om allt från, väskor, bb, resor, New York, hockey etc..
Jag hoppas att denna rutin kan fortsätta... hmm kan dock bli svårt imorrn efter en hockey match då man suttit stilla i flera timmar ja vi får se, kanske man hinner med ett litet dopp då med :-)

Fick iaf höra lite om Nyår (ryssarnas tid då tomten kommer... eller jag fattar eg noll, vad händer 7e januari då?? !)
Ja ja vi skulle iaf kirra paket till våra egna barn så skulle de läggas under granen och tomten skulle komma och allt.. Ska nog berätta för Tindra att hon kommer få träffa tomten fyra gånger i år, Gissa nån som kommer bli lycklig :-)

Kan inte bestämma helt hur vi ska styra upp morgondagen.. om det blir softa på hotellet fram till lunch o så match sen.. eller om vi ska kila ut mitt på dagen, åka griller o sen äta lunch nere vid arenan och direkt därifrån gå på matchen...Man kan även hyra långfärdsskidskor där, såg riktigt mysigt ut, men satan i gatan skuolle nog dräpa mig om jag gav mig på det :-) hmm ja vi får lura på det där... lite segt sitta där med alla täckkläder.. oxå.. Tomorrow tomorrow... ni vet planerign är inte min starka sida ;-)

Måste säga det är mysigt med alla folk i rörelse nu och den saliga blandningen av människor som är här, ortsbor, familjer/släktingar till alla olika lag., hockeynördar blandas med skidnördar alla i en salig blandning...

Tidigare tyckte jag att Tyska var obegripligt (läste franska o spanska i skolan) , men nu när man omgett isg med ryskan ett tag och sen kommer hit så känns tyskan faktiskt rätt enkel. Man förstår ändå en hel del av det man läser och kan förstå en del saker de säger. I like it :-)


Nu startar folkfesten...

Vilken skillnad det var idag när vi traskade mot hallen, mycket folk ute och det sjöngs och hejjades. Cafeer och pubar var det mycket folk på.
Japp det kändes lite som att nu börjar festen... Erkänner att jag allt blev sugen få gå in och trängas lite på en en pub..  kul med allt folk!! (jag vet boring utan kamera..)

Första matchen blev iaf vinst! Gött!

Nu väntar middag på kinaresaturangen med de övriga svenskarna.. men känns inte som att vår halvkrassliga dotter orkar med det, märker på humöret hon inte är kry.. men vi får se....

Fattar inte denna teve... är samma filmer två dar i rad... eller aha måste ju såklart vara nån slags filmkanal ,tindra är iaf glad Mamma Mia två dar i rad .. :-)




Nu river de rummet snart..

Så där ja nu har vi karantänat klart snart... ungarna verkar krya, de river då snart rummet...
Jag mår oxå bättre i både kropp o själ...
Vette fan om det är för att man drömmer sig bort till solen eller för att man såg bilden hos Jessica o inser att bara vi tar oss ut så börjar solen skina på oss igen.. (japp en fika bild betyder mkt för ett kakmonster som jag ha ha)
Så imorrn blir det match, men till veckan blir det då, varm choklad, kanske låta tindra åka griller,ev  söka rätt på barnbacken, tjacka en pulka till troy...


Efter en liten svacka stiger vi upp och rider vidare på vår guppiga väg mot något som ibland kan kännas som destination okänd.. men det viktiga är ju att oavsett hur guppigt det än må vara så har vi alltid varandra <3!

Trots att vårt rum är i totalt kaos just nu, kan man inte annat än att älska de här trollungarna.. Den ena som glider runt i blöja med sina lockar och hittar allt möjligt  spännande, från en tappade mössa till en klocka... Allra mest spännande är det dock om det prasslar... Andra kiddot: hoppar runt med sin magiska häxblanding och fräser ur några slags trollformler på något galet påhittat språk...

Snart middagstid får se om jag skickar ner J &T och får upp min mat på rummet, eller om man vågar chansa på att Lille T ska behave... Han verkar i rätt stämning nu men det vet man liksom aldrig före...


Kärlek, kärlek kärlek, oändlig kärlek!


En eloge!!

Fy f-n vad jag haft det bra hittills alltså! Mina barn har varit väldigt friska , väldigt sällan sjuka!

Så dagens stora eloge blir till er småbarnsföräldrar som haft barn som är/varit mkt sjuka! Ni gör ett grymt jobb!!
Här sitter jag och får nippran i kroppen av att ha hängiga barn, inte (kunna) vilja dra ut de på några större adventures. Bada känns inte heller rätt.. men kanske en promenad till nått cafe... men känns som vi bara äter dagarna i ända haha...

Det är en sak när man hänger hemma i sitt eget hem och har mera sina egna grejjer... men still boring... Men återigen ni gör ett grymt jobb!! Jag är väldigt imponerad!!

Peppar peppar ta i trä. Låt inte Troy bli en sån här sjukling när väl entrar dagis världen...

Jag erkänner idag har jag f-n hemlängtan!! Man blir smått crazy känna sig instängd på ett hotellrum, men vi har det ändå bra ,med ett relativt stort rum och (sccchhhhh hemlis) fungernade internet..

Johan frågade mig nyss vad det är för veckodag idag: Kom då på mig själv med hur jäkla lost man är just nu... Jag har verkligen ingen aning och det är sant. Inte johan heller.. Skärmmande... Bott för länge på hotell nu utan några vettiga sysslor.

Det finns ett par i laget som bott på en svit i ett superfint hotell i dryga 2 år om jag minns rätt... Jag fattar det inte?!? visst det kan låta kul och flashigt för ett tag, men med barn går det då fetbort .. Jag vill kunna ha mina egna rutiner, laga lunch o middag när jag vill och barnen är hungriga.. (jorå room service finns.. men kanske då inte korv och makaroner) Nej tack , hotell och semster det är lovely!  men hotell som boende, njet!

Sorry att jag är så satans gnällig nu, promise snart kommer more cheer up inlägg.. men ni vet ju att man måste få skriva av sig lite om hur man känner oxå.. Och alla vet ju att inte alla dar i livet är lovelyh...
som sagt friska barn och  sol är min önskelista just nu!!!!




god jul!

God Jul allesammans! (lite så här i efterskott...)
Men på ett sätt är det bra, för här firas det idag också :-)

Julafton blev väl inte direkt som hemma.. Ni vet är det någonstanns man ska vara på julen så är det hemma. Eller ja det finns två saker: Med sin familj! I mitt fall så var vår lilla familj här i år :-)
På förmiddan sprang vi lite på stan o köpte de sista smågrejjerna, fanns verkligen inget vettigt till Troy så han fick en liten bil av oss... Han hade två paket att öpnna på kvällen.. De var han inte särskilt intresserad av att göra utan han höll hellre på med datorn och nyckeln...ha ha

Japp vi fick göra det bästa sv situationen ocvh styrde så gott vi kunde upp en liten liten julkänsla, med deras glögglikannade vin och choklad, nötter, frukt.. tomten var tyvärr sjuk (men han hade lämnat klapparna utanför dörren)... Det verkade gå hem o gumms blev glad över allt småjox hon fick..Det var trevligt få över de andra svenskarna på besök, det gjorde det hela på nätt sätt lite juligare iaf.. på julen ska man liksom vara tillsammans!! Jag längtar tills när vårt hus kan stå fullt i juleskurd och vi kanske till och med kan fira julen hos oss..

Dock fick hon en sak som är lätt beroendeframkallande, nu slåss nästan jag o johan om spelet ...
Nostalgitripp: Super mario bros!!
Blev så inne i att tjacka spelet igår att vi helt glömde bort kolla på kamera o nu är det stängt åtmisntone tom 26 på em.. så vi får se..

Igår var det gumms tur med feber och hosta, relativt pigg nädå, men det syns så tydligt på henne när hon är risig, hon blir så blek i ansiktet o alldles blank i ögonen.. manmmas lilla hjärta.. jag är oxå lite ohstig men inte mer än så att jag överlver ;-)

Börjar vara rätt segt med hotellvistelse utan liksom ledighet på riktigt...Det är svårt få vår son  sitta still under måltiderna middagen är värst.. antagligen är han både för gtrött då o inte heller särskilt hungrig... Vi skippade finmiddagen igår, velade som vanlgit fram till sista minuten, men kändes inte kul Om troy inte skulle somna.. Vilket han inte hade gjort...föröskte söva han här uppe sen för att få äta middag i lugn o ro på hotelelt men så klart inte :-) så det fick bli ltie middag på rummet...

Ja jisses nu längtar man nästan hem till Sankt petersburg.. eller helt ärligt varför inte hem till huset! Men nja det blir nog åka till russia först då jag o barnen ska vara hemma så pass länge sen.. känns inte fair mot Johan annars... så jag biter ihop ett tag till!
Om Om Om det blir dubai så har jag nog bestämt mig för att åka allena utan barn.. (om det löser sig med barnen såklart! hoppas! eller annars försöka få med någon). Även därför det får bli russia först för annars blir det ju even longer innan J hade fått se kidsen..Men det blir nice med några dagar där oxå innan man entrar sverige igen..

Hoppas verkligen på bättre väder och krya ungar så vi kan vara ute o njuta av den annars så fina luften o vyyerna!


Tänk att ett helt år redan gått, förra året körde han fluga så i år fick det bli slirre :-)



God jul , hoppas alla mår gott och får några lata sköna lediga dagar... Psst krafsa lite i mellandags rea högarna åt mig med :-)

kram på er!!

Drömmer mig bort...

Drömmer mig bort i klädernas, väskorna och skornas land.. jisses amalia vad mkt fint det finns!!
Man blir ju som galen när man börjar kika runt...
Tänk att så lite kan få en att känna sitt: "Vill ha begär" bara börjar skrika rakt ut..
 ha ha....

Ja ja... nu finns ingen tid till vare sig rofylld shopping eller så.. inte ens rofylld nätshopping...
Lika bra är väl det :-)
Men det är roligt det här med att läsa runt i världen.. åh ena sidan kan man få så mkt inspiration o bara känna wow... men å andra sidan kan man bara få lätt panik o känna jisses det ekar tomt i min garderob...

Jag är bättre form men ännu smårisig, mest känns det på orken och tålamodet... Ja ja man kan lugnt säga jag har countdown till mitten på januari.. Då börjar mitt "liv igen", det ska bli ruskigt skönt.. fast känslan är nog extra stor nu för att allt är såååå galet intensivt här.. Jag är verkligen med barnen 24/7...

Jaja imorrn julafton... en lite klapp har tomten fått till säcken ,ska kirra det sista imorrn, får se hur allt blir imorgon... :-)

men men  snart match får se om troy gubben orkar eller hur det blir ...




bättre idag...

Igår fick man feber o var allmänt halvrisig.. bra timing eller hur ?!
 Svar Nej!

Men timing hör liksom inte till min familjs starka sida...

Hur bra timat är det tex att Troy får tänder nu!?!
Svar: Inte särskilt!
Mamma och pappa fick inte dirket middags ro igår... (ja inte heller övriga i sällskapet, sorry!)
Det slutade med att vi tog upp middagen på vårt rum o troy somnade efter ett tag...

Tack o lov är vi båda på bättre humör och tillstånd idag!!
Idag blir det match!

Tror ev jag ska gå o göra lite ärenden till tomten under dagen, kanske passar på att få troy att sova efter lunchen när Johan ska vila så piper jag o tindra ut... Hon har tre smågrejjer här vi har ju redan firat eg.. men hon pratar rätt friskt om tomten och julafton så man får väl styra upp nått litet o kanske lura på nån av svenskarna en tomtemask... (lillgubben har ju inte en enda stackarn...)
Sen vankas det middag på finrestaurang.. får se hur vi gör... får lite panik av tanken om troy är ovillig på att vara med på noterna ja ja vi får se...

Ja vi får se... ska kolla om det är nått slags jippo på dagen, annars får man väl åkja upp på toppen eller likanande o mysa lite på dagen.. ja vi får se...

Tänka sig att det är julafton imorgon?? I don't get it do you??

detg hände iaf en lite tråkig sak igår för hela vår familj, sett ur olika synvinklar för oss alla, mer om detta sen..men mest hoppas jag det inte blir riktigt bad för en av oss, ja ja... bara vänta o se..

Idag vankas det som sagt hockey, en riktigt ryss match här på alpmark... Jag gör som vanligt hejjar på the swedes... .Go sweden!!


nu dags klä på sig

kram på er alla

.




just the way you are!

Världens finaste kärleksförkalring:

Johan säger: Den här låten är till dig, det är ju precis som att jag sjunger till dig ...
Tack så mkt finaste!
Den här hade jag velat ha på vårat bröllop till dig... (Tack så mkt rara!!)

Jag fylls av kärlek och bara lyssnar igen!
Desamma Darling: I love you just the way you are!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=LjhCEhWiKXk

Dags göra sig redo för avfärd

Tomtenissarna mina sover ännu, men snart är det dags vakna gå ner äta frukost!

sen blir det upp och packa och dona...

ner för lunchen...

Efter det är det dags för avfärd mot Davos, en resa som väntas ta kring 5 timmar i buss, wish us good luck :-)

Där är nog "semstern" slut, för nu är det match snart och sen börjar cupen... Så killarna kommer man nog inte se mkt... men jag hoppas på lika fint väder som igår, då kommer vi hänga ut mkt o få härligt frisk alpluftf!
Vore kul om Tindra ville gå den där skidskolan, vore som kul för mig att se :-)
 

Tänk att det är jualfton snart.. Känns inte som så.. Borde tagit med mig lite julmust som jag tänkte. och skumtomtar :-)

Tindra är för rolig. Igår råkade hon nog se ett av de ynka paketen hon ska få här.. Konstigt nog så kommer hon senare och säger: Mamma av tomten önskar jag mig precis en sån sminkväska som du har, fast rosa med hello kitty på.... hmmm undra varför ;-)

Davos:

...

Så där ja..

Jag är lite pissed för att kameran lagt ner blir så mkt tråkigare berätta om allt då..

men men nu är jag på bättre humör...
Idag har vi hunnit få lite quality family time... vi har varit o badat sen gått på fik o ätit mumsig glass...

Tindra åkte skidor på förmiddagen, kanske inte lika entusiastiskt som igår, men ändå duktig för att vara andra gången.. Hon har nog fått pappas gener... Däremot så har hon nog båda våras liksom tävlingsinsikt och lekdjävul.. Johan sa till mig när vi var på full väg upp i rutchbanan.. " nu har du fått fram lekdjävluen i dig igen"
ha ha... det var sant... sömn o energiintag.. gjorde mig till back to normal :-)
Men jag tror fan jag är en pms kärring nu oxå ha ha...

Åter till våra tävlingsgener...
Jag är inte sugen på att köpa utrustning bara till tindra... nej då jag vill ha själv oxå.. Jag kommer aldrig lära mig bli en grym åkare den tiden finns liksom inte. men jag vill lära mig bara "kunna åka". Jag vill åka till sälen elt enkelt : skidor, vänner, after ski... japp!
Jag har ett mål innan våren. kunna åka skidor!!
(hade jag inte haft troysan här hade f-n J fått lära mig en dag i backen ha ha..)

fan det är ju skamligt (o även tråkigt för henne) om min 5 åring lär sig åka skidor bättre än mig.. Nej jag vill lära mig, för att sedan göra som här: Ställa troy tidigt som f-n på skidor, vara ut i backen dagar som tillåter.. anant är ju fan skamligt vi bor ju i norra sverige!!!


kram på er alla darlings!!


...

Tindra hade en sund fundering (egentligen ganska osund men glad hon funderarde!)idag vid lunchen:

Mamma vad händer när man föder barn, vem tar hand om de sen??!?

Det är inte kosntigt man funderar när man ser /vistas i en omgivning där Nannys hör vardagen till en de har lika många Nannys som de har barn... De är absolut inget fel i det. Jag skulle oxå gärna ha det!! (sticker jag inte under stolen med) Men det finns liksom begränsningar oxå.. Inte varje dag och hela tiden. Det är ju liksom lite av tjusningen av att vara med barn att man ser de utveckals och lära sig nya saker varje dag. Man får mycket glädje utbyte men oxå rejäla duster och fighter... (imorse var en sån galen stund att tårarna igen var nära.. då är det inte alltid lätt.. men man får föröska klura ut varför det är så.. o reda ut det på bästa sätt man kan...) 

Mitt svar blev såklart: Mamma och Pappa!! Jag & Johan tittade på varandra med liksom förvåning och även ett litet skak på huvudet när vi kopplade samman hennes fundering.... Man såg att Johan oxå blev lite berörd över hennes tanke..

It's a strange world. Man ska inte skaffa barn till världen om man inte ämnar ta hand om de själv! De är min åsikt!
Sen är jag absolut inte emot att man tar hjälp av en nanny/ barnvakt eller släkthjälp. Absolut inte det mår både föräldrar och barn bra av!!. Men till rimliga gränser.. det finns nog de som ibland kan tycka jag har barnvakt mkt. Men det är något som jag fullt står för och känner jag både behöver och mår gott av. Likaså mina barn. Spec i dessa tider, det blir liksom galet intesivt här och tiden man är i ryssland..(jag erkänner jag tom längtar lite till Troysan börjar på dagis.. för att JAG behöver det, lika mkt som han... egosistiskt men sant.. men jag blir även lite sad... min skrutt redan dagisbarn?!? vad hände liksom??)

Men visst hade det varit skönt med barnvakt nån timme ett par dagar på denna resa... :-) eller visst kan ajg ångra ibland att vi inte "lurad med" nån släkting på denna resa för mera handtag. :-)
Men jag skulle inte vilja byta bort stunder som denna: Nu ligger papap och Tindra o busar, jag hör de båda skrattar och mår gott... Lilleman är på upptäcktsfärd, förösker få tag i alla saker han inte kan, bara juSt därför... :-)



ja ja enough om det... bara en tanke som for genom mitt huvud när tom gumman funderar så där.. Kändes liksom lite småtragiskt att hon ens tänkte så...

Nu får vi se om det blir bad eller fortsatt ute i skidbacken... solen skiner.. men vi får sem först lite eftermiddagsmys á la family franz...



..

Åhhhhhhh sååååååå skönt!!!
Nu är man back on track igen!! Det är först efter man fått sova (nästan) en hel natt som man förstår hur satans galet trött man var innan....

Fast igår kväll kändes det rejält...
Jag är så tacksam för att mina barn sovit hela natten (nästan) och sover än...

Jag blev både lite upprörd och nästan ledsen igår. J hade tydlgien haft lite väl hög puls på nån övning igår (eller träningen) , han sa det inte var nått märkvärdigt, han körde slut på sig i en sak när de aldrig kom o bytte av honom..
Nåja iaf så sa de att han verkade trött sen. Varpå han förklarade att han sovit dåligt några nätter nu för att hans son hade hosta...
Då kommer doktorn sen och säger: J kom förbi mig sen så ska du få en sömntablett?!?
Inte ord om hur sonen mår, om han behöver medicin eller låtsas fråga om han ska titta till honom...
Senare knackar det på dörren då kommer en i laget förbi med den där tabetten så han verkligen ska få den..

Jag förstår att J är galet trött nu oxå...Men alltså skulle han då bara däcka ut hela natten och jag riskera få inte en enda minuts sömn, sen sköta resten av dagen själv oxå?? Hallå jag är inte heller bara mer än människa!!
Och jag är garanterat inte nån slags tyrann som inte låter Johan vila eller få tid för sig själv!
Det vet många av er om, jag höll mig tex ute i väder o vind varje matchdag nästan hela förra säsongen för att jag var så orolig just för det här med sömnen när han fått två barn etc... (pga en del crap ang det när Tindra föddes): J tvingade mig att typ att stanna inne ibland o sa att jag verkligen inte behövde gå ut..(men därför hon är så duktig på griller oxå eller iaf väldigt förtjust i att åka, vi var ju typ jämnt på allmänhetens åkning förra året ha ha)

Hade det här varit närmare match eller självfallet matchdag så hade han självklart fått sova. Tro mig jag är nog nervös på lätkaren ändå.. Tanken slog mig tom igår att vi skulle ta två rum om det fortsatte så här. Dock vet jag att J hade vägrat det...

Just detta fick mig iaf att känna mig som nån jävla liksom pass upp och enbart husfru för honom (inte av hans sätt, utan andras), det kändes som att skickas tillbaka 200 år i tiden...
Ursäkta men jag då.... Jag lovar er dessa tre dagar har varit ruskigt bra på dagen, men utan sömn blir man rejält sliten..
Det är en konstig känsla att man nästan får dåligt samvete över att J hjälepr Troy vid middagen tex, man känner ögonen i nacken ha ha.. helt galet...Det är såklart många som har förståelse och är rara med... Det var en person som sagt han nästna får dålgit samvete när han ser mig och bara vill hjälpa till ha ha... Måste vara för att sist vi möttes så var det jag och två snömonster ute på promenad i det mäktiga snöfallet..

Men som sagt nu är vi tillbaka på banan med en natt i bagaget och nu reder jag ut situationen, om det krisar utan sömn i säg si så där 4 dar till,!! Så fram de jälva pillrena då....!!

Ja ja nu frukost sen blir det backen igen för Tindra (Jag o troy kikar på)...






..

Åhh vad man mår gott av frisk luften, men jisses vad slagen man blir. Man blir så trött så det känns som att man kan somna stående :-)

Nu ligger jag o barnen o myser o ser på Narnia på tyska :-)

Jag ser framemot att byra ort snart, det ska bli spännade o kul, hoppas på ett lika fint hotell. Det ska bli så kul för tindra få åka skidor, ute skridskor se på hockey etc... Jag O Troysan vi trivs av omgivningen o all god mat och dryck. Johan får återgå till att göra det han sköter bäst :-) Nejrå hoppas kanske kanske han hinner ut med oss nån em iaf :-)
Kikade precis in Davos o deras barnområde kommer nog barnen gilla. Tindra verkar vara så ivrig på skidorna att hon går med på att skidskolepersonalen kanske inte pratar hennes språk.. men vi får se... :-)

Det blev ingen åkning i em, för det snöar stora lapphandskar ute.. Tindra blev mkt besviken... men tack o lov var Narnia på teven som hon är helt uppslukad av nu...

Själv tror jag det blir en mkt tidig kväll, hoppas återigen på nån bra odubbad rulle...

Även om nätterna hittills varit sjukt jobbiga, morgnarna lätt bråkiga ,mkt kånkande fram o tillbaka.. så är jag ändå så tacksam.. Det är liksom inte vardag man annars åker 16 dar till fjällen med sina barn :-)

Tvätten kommer dock bli ett problem :-) Får nog tvätta upp lite grejjer i Davos.. Inte till mig för där hade det lätt räckt med mer myskläder! men mina barn däremot...

Hoppas förresten att nästa hotell oxå har en lekhörna och att den är ännu bättre!! Gärna i närheten av nått ställe så mamma kan koppla av i nån skön soffa med en kopp kaffe, the, varm choklad eller liknanade :-)


lite sömn , trög morgon men härlig dag!

Natten var under all kritik. Troy har svoit apdåligt, likaså vi vuxna... Men mitt där i alltet när man slet sitt hår så kunde man inte låta bli att skratta för vid två tiden på natten när Johan slog på teven så var det nån som gick i mål i nån sport, varpå troy genast höjde armarna i luften och sa "hejja"...

Ja ja dåligt med sömn ger en trött mamma som gör sitt bästa för att trolla iordning allt på morgonen... Jag trodde Tindra sov gott hela natten, men vid fruksoten började jag misstänka annat..

Var verkligen i valet o kvalet om jag skulle orka mig i väg med kidzen till barnbacken vid ishallen och hyra skidor till Tindra. Men tänkte att friskluft kunde vara gott för oss alla 3.

Jag är mkt glad över mitt val. Det har varit en bra och rolig förmiddag!
Tindra var fakitskt riktigt duktig för att vara första gången och vi ska gå tillbaka på ett tag...
Lite roddigt var det i början med en trött men vaken Troy i vagnen och en rookie på skidor. Det var bara låta tindra åka upp på bandet, vagga vagnen under tiden.. sedan springa upp för backen och hjälpa tindris. = Mammaträning!!

Sen somnade skruttis och allt blev lite lättare... Vi gick in o tog en obligaqtorisk varm chocklad och sen fortsatte vi. Då avancerade hon till vanliga liften. Måste erkänna jag är stolt över min dotter, hon var faktiskt riktigt duktig för att vara första gången. Visst ibland får man hjärtat i halsgropen o tänke: HJÄLP hur går det här nu :-)
Halsen och mina ben har då fått träna :-)

Lillskrutt har då ingen feber idag, dock lite hosta än...
Ryssarna är helt galna i thé, de dricker te stup i kvarten... Nu fick jag tips av en ryska att ge Troy Kamomille Thé. det är säkert jättebra, men känns som ne skumkänsla ge Troy thé :-)

Mäkta less på kameran, inte nog med att den tar dåliga bilder, nu är batteriet slut o jag glömde laddaren ... grrrr...

ja ja nu lite vila innan vi beger oss ut igen!


så går det..

Japp så går det när man skryter på sina barn: Jag berättade så fint när en ryska frågade om min sons hälsa att han aldrig typ är sjuk... (hon frågade tydligen pga ett annat barn varit rätt hostigt)

Tji fick jag!! I natt var det mkt hostande och ikväll efter middagen kände jag att skruttisen var varm, jadå, lite feber på det och timingen är fulländad .. Ja ja han är då pigg och glad ändå... måste kila till aspoteket (igen imorrn) och köpa lite febernedsättande till honom. (svär inombords över hur jag kunde glömma det!! En ynka hittade jag.. , byttte neccecär och då föll det mellan stolarna!!, )
Hostmedicinen verkar göra sitt iaf, inget hostande än. Peppar peppar ta i trä!!

Nu ska vi zappa vidare på teven och se om man kan hitta nån  odubbad serie/film att kika på ....

ciao ciao....

ingen julstress

Måste bara säga att det faktiskt är ruskigt skönt att på nått sätt ha avklarat julen. Även att inte vara hemma nu. Slippa överösas med all reklam om vad man ska köpa och vad man ska baka etc...
Vi har firat tradionellt och haft det mysigt...

Nu livsnjuter vi på ett annat sätt. Skönt men visst kommer jag kanske sakna julen lite där på julafton!

Det är strålande sol ute jsut nu. De övriga svenskarna ska ge sig upp i backen efter lunch, lite avens är jag allt.. men jag hade ju ändå inte klarat det där.. Vi skulle bara Åka skridskor med Tindra, men nu idetta väder får det nog iaf bli pulkbakcen allt annat är liksom nästan förbjudet i detta väder..

Vi kanske tar backen först o skridskor sen... vi får se...
Troy sover iaf nu. Planen var att han skulle sova efter lunch men då han vakande före kråkorna idag så orkade han inte hålla sig vaken så länge, då är pulkbacken ett bättre alternativ för han med...

En sak jag ångrar jag inte önskade mig av tomten, alltså fixade ner i klappsäcken själv till vår familj var ensystemkamera, kamerna vi har nu tar skitbilder o speciellet på säna här ställen vill man ha en rejäl kamera som på riktigt fångar det underbara landskapet.. (aqttans jagh ade ju aif kunnat åf låna brorsans.. att jag glömde det..)

JA ja time för att kitta iordning sig med långfillingar o underställ o smita ner till lucnhen, nice ;-) Hot mama deluxe liksom :-)

höga berg och djupa dalar..

Såå nu är vi på plats i en liten by i Schwez.  Vi myser och mår gott!

Men resan hit blev bra mkt längre än man trott. Jag är såå glad att jag hade Johan med mig på denna resa, annars lovar jag att tårarna kommit efter vägen!

Det slutade med att resan blev 14 timmar lång från det att vi låste dörren hemma!

JAg vet jag borde inte ha sagt något. När vi gått genom säkerhetskontrollen på kallax. Sa jag till Johan: "Det här går nästan för bra för att vara sant, hoppas resten av resan fortsätter så här..."!
Borde hållt tyst med min tanke...

Ja ja kallax gick finfint:
Här fick sötungen sitta medan vi kirrade med vagnen..


Sen kom tyvärr snöovdret med oss ner till stocvkholm, där vårt plan först blev försenad avgång med ca 40 min. Sen blev det dags att boarda... men vad händer när vi sitter där inne. Bland det värsta som kan ske.. : Då blir vi fast där inne i flygplanet i ca två timmar! Pust.. men men we made it! o resten av resan med. det blev tåg i tre timmar, och buss i 40 minuter ...
När vi kom fram var jag så trött att jag liksom var i nån slags dimma. Helt ärligt så minns jag knappt ett ord av vad som sas den kvällen... God mat o trevligt sällskap hade vi iaf! OCh det var mkt uppskattat att på en gång bli mött av två svenska lasdies som bokstavligen tog mina barn och gav de mat! Små saker betyder så mkt ibland!

Natt4en blev inte direkt bättre.. Men vad gjorde väl det när man så ätit frukost och kom ut i det underbara alplandskaet. Jag bara häpnas gång på gång över hur vackert det är. Att vara här är verkligen som Balsam för själen. Man mår så gott av den friska luften och vackra naturen.. (Om jag som är van vid sveriges fina natur tycker detta, vad ska då ryssarna tycka.. Hoppas de har vett uppskatta allt det vackra och friska!!)

Första promenaden i byn. när vi kollade läget lite med backen vid ishallen...


JAg och barnen stannade till lite på sportcenter och kikade på hockey och sen lattjade vi lite och spelade boll..
(Troy säger för övrigt nya ord varje dag.. Boll boll boll, sprang han runt o sa när han jagade sin boll..)

Sen begav vi oss tillbaka för lunch med allihopa. det blir mycket mat här på stället... Troy stormtrivs kan man lugnt säga :-)


efter lunchen begav svenskgänget uopp i en kabinlift (heter det så) för att dricka varmchoklad och hmm varmt vin typ.. minns inte vad det hette... Helt underbart få komma upp och se allt vackert!
Vissa hade inte vett hålla sig vakna under åkturen:



Men för oss andra var det nog en kul uppelvelse!


Tindra njuter tillfullo: av både varm choklad och senare snöbollskrig:

Johan säger han msåte köpa nya solbrillor: I can see why ha ha...



Lillskrutt lever o mår gott...


Mamma likaså:


En fråga bara, kommer den här krulltotten verkligen från mig??? :-)

inte hunnit...

Sorry jag har inte hunnit med att skriva...

Det har varit fullspäckat schema sen jag och barnen gjorde entre i sverige. Klappar skulle köpas, saker inhandlas, vänner träffas, mys med familjen. Utgång...
ja vi får reda ut det där bättre sen. Det har iaf varit underbart! Om än mycket så oerhört skönt få vara hemma ett tag oxå...

Troysan hade fått dagisplats från Januari (hemma) , vilket genast rullade igång tankeverksamheten för fullt... Hur gör nu?? Skjuta upp det ca 2 månader om möjligt. (osäkert o mdet hade gått, påga det höga trycket o nån annan hade nog velat ha min plats då) Eller göra om planerna (igen)..
Det slutade med att han kommer skolas in from 10e januari och då kommer jag nog befinna mig på svenska mark i åtminstone tre veckor för att sedan åka mot russia igen (vem vet ev Dubai med, hoppas!!)

Jag har slängt in en ansökan på två kurser till förutom ryskan. Dessa handlar om kost och hälsa. Ett ämne som jag tycker är väldigt intressant och bra för alla att lära sig mer om.

Vi har firat jul x 2 igår. Åt den första (o antagligen sista svenska julmaten för i år). Fått ge bort en julklapp som värmde väldigt gott i hjärtat på båda mig och min man. Det kändes som att den blev väldigt väldigt uppskattad. Vi längtar då iaf :-) Det blev en semesterresa för vår familj tillsammans med familjerna. Det ska bli väldigt väldigt kul!!
Men då inte alla i J's familj kan åka samtidigt så kom min briljante darling på att jag o hans syster skulle få åka på en långweekend till New york i vår!! Fatta så underbart!! Jag hoppas vi kommer kunna åka då. Men blir lite orolig för att kvinnan ska bli instängd i ett hus x antal dagar... (ja ja åka ska vi, blir det så, så får vi ju bara åka innan eller efter)

Vet inte om jag vågar fortsätta men nu har jag fått min 30års present. En jättefin klocka. Åhh jag blev så glad så tårarna brände bakom ögonlocken och sen rullade ner för kinderna.
Egentligen inte för klockan i sig utan för förklaringen varför. Det känns så underbart skönt att veta och känna att , han verkligen förstår och uppskattar det man gör!

Av mamma och pappa fick jag en väldigt välbehövlig julklapp: Två almanackor. Hon var lite less på att se alla mina kludder lappar. JAg erkänner det känns mkt skönt för själen få ordning och reda på allt :-) Japp det var den bästa själaklappen för min yra knopp :-) Våra barn badad i klappar på båda jular, jisses... TAck så jättemycket för allt vår familj fick!!!

Idag fortsätter stressen. Idag har vi massa saker att fixa... Pust jag blir trött av att tänka på det. Packning inför schweiz resan påbörjas 06.00 eller nej innan det för då går första flyget...
Ja man får hoppas på lite avkopplande dagar med god mat och trevligt umgänge!!

Nu frukost sen ska vi brumma mot luleå för att få stressa igång alla måsten!

see you

redan stressad innan jag kommit hem...

Jisses jag har insett att hela torsdagen kommer nog att gå åt till shopping och, handling etc.. Allt tar sin tid och jag är ruskigt bra på att överplanera ska försöka att inse att jag inte hinner allt på en dag!
Hur tänkte jag där??

Jag kommer nog aldrig hinna allt jag ska på torsdag spec då jag inte ens vet vad vi ska köpa! Behöver både handla till mig, j och barnen.. det ena med det tredje, sen julklappsshopping... o så lite annat småjox...
Finns det förresten underställ till småkottar som troy? Funderar på om han oxå ska få samma vantar som tindra har... vette katten.. Tror iaf tindra oxå ska få sig ett underställ, Det mina kära vänner blir en spännnade upplevelse på morgnarna, få höra om det duger att ha på sig liksom... (tänker på schweiz nu alltså) Japp även mummy behöver nått likande och ev en jacka... som vanligt har mitt smink totalt ebbat ut. Funderar på om jag ungefär ett årtionde efter alla andra ska prova det här ID sminket som alla pratar om... ja vad vi får se...
Men men nu ska klädsurfa lite för att få lite ispiration till allt roligt som komma skall...Nej det hinner jag inte! (men ni vet hur jag är, när det väl ska till kritan hittar jag aldrig något... och så blir jag på dåligt humör för det ha ha- Även därför jagskulle vilja ha lite tid i lugn och ro, för allt blir bara ännu mer pannkaka när man ska stressa igenom tusen saker..)

Men jag får bara face it, jag kommer måsta köra en till shopping/handla runda, får se om det blir fre-lör eller sön...

ja ja.. jag har inte hunnit skriva mig en inköpslista vore nog rätt bra. Jag är nog virrig som vanligt och tillsätt lite stress till det och ni har en icke fungernade brain :-)

Idag har jag skrivit en lista på saker som inte får glömmas härifrån.. men packa nej då det har vi inte börjat med...
Hade tänkt göra det i eftermiddag, men fick för ett tag sen ett mess av den finlands svenska grannen om lek hos de i eftermiddag.. Jag erkänner jag hade nog inte riktigt planerat in det, utan mera packa ,duscha o allmänt ta det lugnt innan hockeyn... Bara softa liksom.. Men ja ja det är väl bara gaska upp sig, pallra sig dit och har man tur kanske man får gott kaffe i alla fall :-) Vad gör man inte för sina kids?!
Så det blir lek där efter fyra, sen brummar vi mot hockeyn vid 18, spännnade! Sen blir det hem och jag ska göra mitt bästa att hålla mig från att packa, jag hinner imorgonbitti.. (men känner jag mig själv kommer jag inte ha ro i kroppen att låta bli)

men men time att sätta igång att skriva lista :-) ähhh nej inte nu det år oxå bli senare ;-)






läsa saga och smattra i sig lite turkisk peppar...

Idag har vi igen besökt den otroligt niciga brunchen, som dock får en att känna sig aningens onyttig efteråt. Jag tackar min son som blev trött att sitta, så jag hann inte helt med min efterrätt. Tack!

Man är ändå sprängmätt några timamr efteråt. Jag gick genast ut helt själv och traskade runt på de oplogade gatorna. Skönt få lite frisk luft när man är så där uppblåst mätt och dessutom skönt andas lite egen luft så man hör vad man tänker :-)

Nu har jag iaf vågat: Imorgon klockan 15.00 är det jag som sätter mig i frisörstolen här.
wish me good luck :-)

Sen är det tisdag och match och fter det osndag och hemfärd...

Nu är iaf resan till Schweiz bokad. Jag har svurit åt mig själv att vi inte bokat innan, för nu var resan si så där dubbelt så dyr som för några dagar sen, grrrrr... ja ja var bara tvungen ha lite koll på läget först...

Sen har jag suttit här med J's schema och klurat o lurat på när man ska ev åka hem i januari, OM man ska det och när det är bäst med besök... . ja vi får se. Beror lite på om jag kommer in på ryskan oxå...jag har klurat o lurat men som vanligt inte kommit fram till nått, men men russia blir det nog först iaf  kanske...!

Hemma blir nog en rätt hektisk tid. De dagar J är hemma är typ bokade. (lussefirande, julfirande och mys!) Julklappar ska köpas men först måste man veta vad f-n man ska ge bort!, både såna som ska ges bort innan jul och så måste ju kidsen självfallet få med sig några till schweiz..naglar och fransar ska fixas, lite partyumgänge vill jag oxå hinna med. kläder måste funderas ut, packning till schweiz/ryssland måste kluras ut på ett bra sätt (= omöjligt uppdrag) Alltså vi firar både jul och nyår är, lite fina kläder villl man ju ha. Sen är det skidbacken som gäller,varmA kläder både ytter och underplagg. kanske lite shopping, och så bada... kanske försöka med att träna på hotellets gym. Sen ska kläder med för två barn.. skidkläder.. finskor etc.. välling och flaskor, blöjor...
Ja du... hmmm vi tänker inte på det nu tror jag ;-)

men men nu blir det snart filmmys med gubben!
För nu läses det saga för fullt, kämpar att få gumman i säng i vettig tid. Det haqr liksom varit lika med noll med tid för bara mig och Johan så ikväll vore det allt gött få krypa upp i soffan bara vi två! <3!

sköt om er gobitar!

 


..

Jag har insett en sak. Ryssland är nog bra för mig. Det är liksom lite "anti stress camp" för mig.
Idag har vi till exempel inte varit utanför dörren än. Jag skippade att stressa iväg till frisören o böka dit med ungarna...

Nej det är alltså ok, med hemma dagar,/inne dagar. Man behöver inte alltid ha massa saker att göra. Massa ärenden att utträtta... Jisses, det stressar mig ännu lite  inombords av att bara take it easy... man känner sig som lätt överflödig om än man på ett sätt känner sig otillräcklig som lekledare...
ja ja jag har då aldrig städat lika ofta som nu ha ha.... eller städat o städat, det blir mst en kamp om skurhinken med min son, som helst vill bada i den... ha ha...

Det som inte är bra, är all choklad man äter.. men som sagt 2011.. då ska jag skärpa mig... I need my chocolate now  :-)

Här har vi af kidsen på match:


Undra vem Tindra lärt sig få sin inlevelse ifrån:


Nej jag skiter inte ner mig, utan skulle leka lite am fotball, vad gör man inte för att roa sin "3" barn :-)


Det ser alltid bra ut från början.. Ja nu till och med luktar det gott.. så håll nu tummarna för smaken :-)



vilket får mig att komma på: saaatan dags ta ut plåten ugnen....

see u

tack gumman!

Dagens uttryck:

"Mamma nu har du ¨lagat sånt här kött som ser ut som hundbajs igen"

TAck hjärtat det värmer... Ja ja hon äter det iaf.. jag tyckte det smakade hundbajs o sket då i att äta det...
Denna gåg hade jag faktiskt kunnat skula ifrån mig. Då det var värmda rester från igår och J faktiskta lagat det.. men jag var snäll o tog hundbajssmällen... :-)

Men iaf så börjar man förstå det här med andra känlor lite nu. För efter hon sagt så där, frågade hon snabbt...Mamma får man säga så där, blev du ledsen nu??
Samt nu när hon lämnar sista biten, ammam du kan få min bit, men du blir väl inte ledsen då...

Från förra matchen har vi ett annat exempel på det där med att förstå andra människor har känslor, men kanske lite först i efterhand:
Jag tänkte ha på mig en ganska stor skön skjorta bara:
Tindra tittar förundrat på mig med stora ögon. och frågar skeptiskt: VAAAAA ska du verkligen ha på dig det där?
Vaddå tyckte du inte den var fin: NAAAEEEEEE inte speciellt..

Jo det tänkte jag, svarade jag... När hon då inser mamma menar allvar så kommer hon som på sig: " Jo mamma den är visst fin, du blev väl inte ledsen nu"

 ha ha... rara söta barn man har :-)




choklad!

Jisses mitt chokladberoende har inte direkt blivit mindre här i russia... men men efter jul och nyår är det hårda tag som gäller! (bättring iaf...)
En vän hade ju en dunderidé, jag håller helt klart med: Det borde finnas en chokaldkalender för vuxna med lite lyxigare mörk chocklad. Jag skulle garanterat köpa en :-) Frågan är om jag skulle göra som när jag var liten.. Tjuvöppna nån lucka då och då :-)

Erkänner att jag ibland är smått bored här. Det blir som lite småsegt mellan varven, visst vi kan gå ut till det där leksaksmuseet, men orkar inte idag, och just nu är det så kallt ute så , leka i parken känns inte allt för lockande... Man är som van bara packa in kidsen o dra iväg om man känner för det.. ni vet ibland är jag  rätt rastlös av mig...
Ja ja kidsen mår gott och det verkar då trivas prima än så länge..

Ja vi får se, ska iaf ut och gå o boka klipp/färgtid till måndag efteriddag, hoppas de har! För jag kan tänka mig min frisör hemma i sve har rätt fullt just nu och nu måste burret kirras....

Pratade iaf med Emma som vår mest troligen kommande barnvaktshjälp heter. Hon lät jättegullig och snäll. Verkade jätteintresserad. Hon pratade lite med Tindra i telefon och båda verkade nöjda efteråt .... Vi bestämde vi inte ska ses förrän efter vi kommer tillbaka från sverige/schweiz... var tight om tid nu, så det är ingen panik. vi hinner ju sen...

Igår var vi på badlandet, det var mys och kul för ungarna.. Ungefär som i piteå kan jag tycka...Fast mycket varmare vatten ...

Ja ja kanske dags klä på sig... vi är ju tom två timmar före sverige så klockan börjar vara bra  mycket här nu :-)

ciao ciao









avgaser..

Har varit ute och lekt i lekparken och sen traskat/plumsat iväg till affären...
Det plogar nämligen aldrig så även fast det var flera dagar sedan det snöade så är det ännu smått tungt gå med vagnen... Det går ju bra men är guppigt och dant, lite bökigt ibland när man ska ner för troattoarer och dylikt..

Idag tyckte jag man luktade avgasfabrik när man kom in, blä för det...

I övrigt är Tindra uppslukad av svensk teve.. ja ja så här första dagen kan man väl få vara det :-)
Troy följer ännu sina senare rutiner än hemma, fast iofs så blir det ungefär som hemma i och med vi är två timamr före. (förutom nattningen som blitt lite senare ibland)

Idag fick jag igång min ryska mobil, och hade även fått ett trevligt mess i inboxen på fejjan... Yes en tjej som kanske hade på G en SVENSK (wiiihhhooo) tjej som kan vara barnvakt ibland vid behov. Hon hade varit en del i en annan svensk familj som skulle flytta hem nu och de var nöjda de hade barn på 2år, 5år och 8år. Så det låter bra. Hoppas på det. Det kan vara roligt både för barnen och mig. Bara nån gångså där. Hon skulle ev ner på matchen idag. Perfekt får man ev träffa henne och hon se oss... Hoppas bara barnen har en bra kväll då ha ha :-)
(peppar peppar ta i trä)

Jag har blitt helt vidskeplig med ovanstående uttryck. Måste verkligen säga så när jag inte vill nått ska gå åt fanders , annars får jag för mig det gör det :-) och spec nu. Har liksom rullat på lite för bra sen igår kväll nu.. Det funkar liksom inte så i vår familj.. Det ska alltid vara några hinder på vägen först.. Sååå håll tummarna nu idag!

men men nu vaknade lilleman så skift två för dagen börjar väl nu :-)



onsdag..

Igår sprang dagen på som vanligt..
Tevesnubbarna dök upp (1 timme sent, men vem bryr sig de kom!!)
Så nu har vi svensk teve och bolibompa har skr¨ålat på  denna morgon.
Vi har sett julkalendern och jag tyckte den verkade rätt rolig vi får se... Jag blev mycket gld av momentet de hade efteråt: "Klädracet". Hoppas innerligt de har detta moment varje morgon. Imorse var vi inte förberedda och deltog inte, men jag ska då ladda upp så vi kan delta imorgon :-) (ett moment mindre som vissa dagar kan leda till en del småtjafs)

Idag är det match igen. Hejja Hejja!! Blir nog inte göra så mycket innan det. Ska snart gå ut och leka lite, innan vi går en liten prommis mot affären... Handlade egentligen igår på stockman och tanken var att jag skulle handla ordentligt för att slippa dessa småturer... men tiden blev rätt knapp, mina barn var trötta och hungriga så jag glömde en del saker vi bara måste ha: typ vatten... fast det ät även den dagliga lilla promenaden som är nyttig för både mig och barnen..

Köpte iaf badbrallor till Troy igår de var så fula så man bara vill gömma sig. men nu får han iaf bada och det är huvudsaken :-)

Vi har en i familjen som är riktigt dålig på att göra bus. Antingen  blir det på tok för tyst eller så hör man "Hoobba, hoobba" Som imorse när han som vanligt slog på vattnet i badrummet, då hörde man detta : "Hoobba hoobba"

Det blir mycket prat och för en del tjat om barnen.. men det är ju så mina dagar nu ser ut. Jag är liksom mummy på full time verkligen! Det går bra men vissa stunder är det enerverande såna gånger när man inte ens kan få duscha ifred... Ibland är min kära man inte heller så bra på att förstå att man kanske bara vill  få sig 20minuter ifred.. Nej då stövlar han in där och hips vips så är hela familjen samlad även när mamma står duschar... ha ha...
Ja ja det går bra man är ju van, men visst jag ser mer än vanligt framemot, min nageltid hemma och kanske nån timme julklappsshopping själv... :)

Kan ni förstå det är december nu??!!Jisses snart kommer tomten... För oss är det verkligne snart då vi ka fira jul med mamma,pappa och bror redan den 14e :-)mysssss!! åhhh jag längtar efter julskinka och bara allmänt julemys :-)

men men time att klä på sig...