...

Tindra hade en sund fundering (egentligen ganska osund men glad hon funderarde!)idag vid lunchen:

Mamma vad händer när man föder barn, vem tar hand om de sen??!?

Det är inte kosntigt man funderar när man ser /vistas i en omgivning där Nannys hör vardagen till en de har lika många Nannys som de har barn... De är absolut inget fel i det. Jag skulle oxå gärna ha det!! (sticker jag inte under stolen med) Men det finns liksom begränsningar oxå.. Inte varje dag och hela tiden. Det är ju liksom lite av tjusningen av att vara med barn att man ser de utveckals och lära sig nya saker varje dag. Man får mycket glädje utbyte men oxå rejäla duster och fighter... (imorse var en sån galen stund att tårarna igen var nära.. då är det inte alltid lätt.. men man får föröska klura ut varför det är så.. o reda ut det på bästa sätt man kan...) 

Mitt svar blev såklart: Mamma och Pappa!! Jag & Johan tittade på varandra med liksom förvåning och även ett litet skak på huvudet när vi kopplade samman hennes fundering.... Man såg att Johan oxå blev lite berörd över hennes tanke..

It's a strange world. Man ska inte skaffa barn till världen om man inte ämnar ta hand om de själv! De är min åsikt!
Sen är jag absolut inte emot att man tar hjälp av en nanny/ barnvakt eller släkthjälp. Absolut inte det mår både föräldrar och barn bra av!!. Men till rimliga gränser.. det finns nog de som ibland kan tycka jag har barnvakt mkt. Men det är något som jag fullt står för och känner jag både behöver och mår gott av. Likaså mina barn. Spec i dessa tider, det blir liksom galet intesivt här och tiden man är i ryssland..(jag erkänner jag tom längtar lite till Troysan börjar på dagis.. för att JAG behöver det, lika mkt som han... egosistiskt men sant.. men jag blir även lite sad... min skrutt redan dagisbarn?!? vad hände liksom??)

Men visst hade det varit skönt med barnvakt nån timme ett par dagar på denna resa... :-) eller visst kan ajg ångra ibland att vi inte "lurad med" nån släkting på denna resa för mera handtag. :-)
Men jag skulle inte vilja byta bort stunder som denna: Nu ligger papap och Tindra o busar, jag hör de båda skrattar och mår gott... Lilleman är på upptäcktsfärd, förösker få tag i alla saker han inte kan, bara juSt därför... :-)



ja ja enough om det... bara en tanke som for genom mitt huvud när tom gumman funderar så där.. Kändes liksom lite småtragiskt att hon ens tänkte så...

Nu får vi se om det blir bad eller fortsatt ute i skidbacken... solen skiner.. men vi får sem först lite eftermiddagsmys á la family franz...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback