....

Blir nog hemfärd kul kul kul! Lite mys med familjen, o så kika lite hockey, förhoppningsvis hinna ses en liten baby en sväng och så hoppas jag att mina ssk-friends nappar på mitt förslag (har ju redan pratat med några av som tyckte det var en bra ide.. men vi får se..) Så Anna, Nina, Erran, Marran o Laura, ni har mail!!! =) Min ide innebär alltså att dra ihop vårt gamla crew, var ju evigheters evigheter sen sist, kika lite laideis night ihop...

Måste verkligen ta mig i kragen nu o städa lite innan barnvakten dyker upp, vi själva ska ju iväg på middag o lite lekar o sånt med laget/damerna. blir säkert nice men inte så jättesugen faktiskt.
Igår vann äntligen LHC måste säga att gubbz, spleade riktigt riktigt bra, hoppas hoppas det sargade självförtroendet börjar repa sig nu!! Var kul att se han igår! det lilla man hann se med sin busiga lilla tjej med sig =) Men hon är väldans faccinerad av hockeyn, det hon liksom orkar med. Hon vet att man ska stå upp o sjunga när spelarna ställer upp sig på linjen, o hon älskar när ismaskien kör o sen kommer pappa in igen ha ha. Däremellan är det ibland ganska mkt spring i benen o rastlöshet.. Ska bli skönt när man kan va i logen igen..

Har äntlgien fått tid att kolla upp mitt öra, först hade de inte ens hunnit typ kolla på min remiss som inkom i juli, utan de höll på med februaris nu. Men med lite påtryckningo  förklaring av min bevär så damp en kallelse in igår till den 20/9, till min stora förtjusning, ska bli skönt kanske få veta lite mer vad sjutton som har hänt..

men men dammsugarn är väldigt sugen på en vals med mig nu, så jag msåte kila.. men vi hörs so long

Änglavakt, dyra höstkläder,planer på att åka hem....

Igår var vi hockey, ingen höjdarmatch precis inget att nämna om den.Förutom att man inte får så mkt sett med en busig liten tjej med sig.. Dessutom hände en sak som gjorde mig ganska fundersam o ofukserad på matchen. Måste säga att vi hade änglavakt! Vi kom till hallen ganksa sent så det fanns knappt några platser kvar, vi fick sitta bakom sek, där var det inte läktare hela ävgen ner utan som en upphöjning o läktaren började typ i höjd med rad 5 kanske.. så det var bara ett sånt här vanligt räcke o sen rätt ner, fast ändå ganska bred gång att gå. Tindra råkade snubbla till o rasade rätt ner mellan räckte. FYYYYY det må ni tro att trots att det gick sååå fort så hann min hjärna tänka all världens tankar. Nu gick allt jättebra, tur som var höll hon upp huvudet, samt ramlade lite på sidan o inte rätt på ryggen. En annan hade väl slagit ihjäl sig men barnen är ju ännu så mjuka i kroppen. Efter hon kommit upp i min famn o efter ett tag somnat av utmattning/chocken så började tårarna rinna ner för min kinder. det kommer liksom efteråt rädslan o tankarna över vad som kunde ha hänt. Tackar gudarna att det gock så bra!!

Blir väl hockey idag med men jag o gumman cyklar dit så kan vi ju bege oss hemåt när vi så känner för det (förhoppningsvis efter matchen..) Är ju även rix fm festival där ute så man kanske får se el höra nån hunk där ute. Visserligen kan jag nöja mig med att höra morgon zoo gänget, de kan vara rätt roliga ibland =)

Köpte nya höst kläder till gumman igår, insåg att hon behöver nånslags vindvatten tät jacka ett tag här framöver innan det är dags för vinterkläderna. Köpte jackan från stadium, jättefin o varm o skön, mössa från polarn, byxor från intersport, samt fleecebrallor o vantar fr hm.. Fin fina får lägga upp bild senare.

Gubbz åker ju till finland här nästa helg, bara jag hinner få mitt studentkort är jag väldans sugen på att glida hem den helgen. Suget blev ju inte mindre när jag såg att luleå spelade träningsmatch mot skeå då, så cammi o comapny, hoppas ni ska o kika då o att jag kan hänga på i sånt fall... Tror baske mig jag ska göra så. Missar bara en föreläsning, o kan ju ta anteckningar av nån på den efteråt. Har ju inte orkat gå o få ut mitt LIU kort än är sååååån jäkla kö, tar typ flera timmar.  men ska jag åka hem måste jag hinna få det kortet...

Ang biljäkeln så visst var deet växellådan, vilket betyder en kostnad på runt 60 000 bananer, kul!! Så nu håller jag alla tummar o tår att det ska gå bra med försäkringen, o att det inte ska ta så länge. Har iaf fått en jättebrakontakt på bmw som är snäll o hjälper till, känns skönt!

ska väl glida in i duschen nu så på återseeende my friends

Vem vet kanske vi hade en sån här het ängla vakt, spelar ingen roll iaf huvudsaken att hon fanns =)


En utmaning!

Spelreglerna:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

♣Jag pratar nästan ständigt och jämt för mig själv, man får ju bäst svar då..
 

♣Jag tycker det är supermysigt att gå ute i skogen i regnet ibland
 

♣Jag skriver superfult,nästintill oläsligt, måste alltid renskriva efter en föreläsning,för om det går för länge sen jag   skrev det, förstår jag inte ens själv vad jag menat/skrivit.

 

♣Jag gör en massa planer för dagarna, veckorna framtiden, men det håller väldigt sällan. Men jag blir stressad om jag inte har de här små planerna om hur exemplevis dagen ska se ut. Gör mig sedan inget om de inte håller.
 

♣Jag glömmer ofta bort slutet på en historia, så tillslut blir det istället det om folk garvar åt. Inte min historia som tänkt var.

 

♣Jag gråter nästan alltid till teven, blir lätt rörd.

Bloggare jag utmanar: frokenfroding,jagodu, cammi, egirl.  Kom igen :-D   


Ska man skratta el gråta...

Ja jag vet faktiskt inte, känns bara som att det här med bilar verkligen inte är vår tursammaste sak. Nu har pärlan nog gått sönder, i växellådan till råga på allt. Har vi "tur" räcker det med att  byta nån slags programvara, annars så var det fel på lådan, vilket många av er säkert kan räkna ut inte är gratis, så jag sliter mitt hår för närvarande, dock så tror jag denna gång att vi har en försäkring som ska hjälpa oss, håll tummarna!! Men alltid så mycket papperstjafs innan som måste fixas..Känns som om jag inte gjort annat än ringt om det där hela morgonen, även försökt ringa till sjukhuset o höra när man egentligen ska få tid för att kolla vad som är fel på örat, känns faktiskt lite jobbigt nu när man börjat plugga o sitter på föreläsningar o sånt..

Appropå det, vill ni se det absoluta längsta o tråkigaste ordet som jag sett o hört o världshistorien:
Falsifikationistiskt dermakationskriterium (egentlgein alltså 2 långa invecklade tråkiga ord som dessutom hör ihop, hugaligen..)



I övrigt var det ganska kallt igår på fm, konstigt det här med vädret men som sagt inget annat att vänta än att hösten kommer intågandes.Solen skiner dock ute idag o det är kalrblå himmel, har dock itne varit ute o känt på luften, man vet aldrig ena dagen är det höstluft o andra dan sommarvärme men som sagt hösten är ju på g. Skulle vilja få målat om färdigt så jag kan mysa till det med lite värmeljus o kuddar sen =)



Kan iaf avsluta med att jag hittat massa görfint till Tindriz idag på Kappahl. där brukar jag typ aldrig hitta nått annars tycker deras kläder ofta är för puttenuttiga. Men nu köpte jag både ett par jeans en kjol o skor, 2tröjor strpmpbyxor o en mössa, inte illa. 25% på ett plagg, samt ett plagg gratis fick jag med så inte illa. Hon var så tuff i sina gråssvarta jeans o sin vita mössa o nya skorna, bild kommer säkert sen.

Såg förresten på serien sjukhuset igår, oj vilket sug man fick efter att jobba, är ju så där jag vill jobba som sjuksöterska på en avdelnig med allt vad det arbetet innebär. Där man jobbar mera i arbetslag o mera "intensivt" med att hjälpa en patient under en period o är PAS ansvarig, mottagning är nog inget för mig, jag tycker ju om den här kontakten med människorna som man har hela tiden. Så nu vet jag iaf det att på en avdelning vill jag jobba i framtiden (synd bara man inte kunde slippa undan alla kvällar o helger...) Finns även andra saker man har börjat få ett stort sug efter, men det återkommer vi till en annan gång...

Hmm konstigt att man hamnar här när man hade valmöjligheten mellan att städa, betala räkningar el plugga.. =)

Fick iaf besök av 2 väldigt trevliga o söta killar/män som kom o skulle byta nån slags ventilationsgrej, synd det gick så fort ha ha. Får gärna komma fler gånger ha ha..

Nej kära vänner antigen ska jag göra slag i sussans utamning el så ska jag väl göra nått av de andra trista sakerna som finns på schemat.. (men sussan utamningen kommer besvaras)

....

        
ATT VARA STARK

Att vara stark är inte
Att aldrig falla
Att alltid veta
Att alltid kunna
Att vara stark är inte
Att alltid orka skratta
Att hoppa högst
eller vilja mest

Att vara stark är inte
Att lyfta tyngst
Att komma längst
eller att alltid lyckas

Att vara stark är
Att leva livet som det är
Att acceptera dess kraft
och ta del av den
Att falla till botten
Slå sig hårt
Och alltid komma igen

Att vara stark är
Att våga hoppas
när ens tro är som svagast

Att vara stark är
Att se ljus i mörkret
Och alltid kämpa
för att nå dit


Lite roliga saker till er så här en seg söndag eftermiddag..

Why do men become smarter during sex? Because they are plugged into a
genius.


RODEO= Ställ kvinnan på alla fyra, sätt på henne bakifrån. Ta tag i
hennes hår, luta dej fram, viska: din syster gillar också den här
ställningen. Håll dej kvar i 8 sek.

-Myrorna är det väldigt synd om
-Jasså???
-Ja men du har väl hört talas om myrstackarna


3 möss satt och skröt. Den första sa: Jag är så tuff att jag använder råtfällan som bänkpress. Den andra svarade: Jag är så cool att jag dricker råttgift. Då gick den tredje. De andra frågade: vart ska du? -Äh, hem och sätta på katten!

Två kamrater:
- Kan klitoris sitta där bak?
- Nej, det är inte möjligt.
- Säkert?
- Ja, helt säkert.
- Faaan!! Då har jag sugit på en hemoroid hela natten!!

Jag är inte lika stark som Arnold. Inte lika fin som Beckham och inte lika sexig som Ricky Martin, men jag slickar som Lassie

Ska vi leka kurragömma, om du hittar mig har vi sex?
Om du inte hittar mig sitter jag i garderoben!!!

This cat, is cat, a cat, good cat, way cat, to cat, keep cat, an cat, idiot cat, busy cat, for cat, 20 cat, secondz cat. Now read it all without the word cat

- Hur får man en katt att låta som en hund?
- Doppa den i bensin och tänd på - VOFFF!

- Varför ramlar de där ungarna hela tiden?
- De är ju trillingar!

Låna alltid pengar från en pessimist. Han räknar inte med att få dom tillbaka.


- Var kan man köpa kor billigast i världen?
- Korea.

- Vad är en groda utan ben?
- Hopplös

-Folk skämtar så om min vikt...
- Äh, upp med hakorna.

-Min faster är djurvän. Hon har en Jaguar i garaget, en mink i garderoben och en åsna som betalar alltsammans.

- Du måtte ha en livlig fantasi, Britt.
- Varför det?
- Jo, du ser så nöjd ut, när du tittar dig i spegeln.




Ha ha ha lite roliga var dem allt =)

Wow =)

Söndag härliga söndag, eller sega söndag...
Söndagar har en tendens att antingen var underbart softa o kköna eller så bara så otroligt rastlöst tråkiga. Jag vet egentligen inte vilken kategori denna ska till höra, känns som en liten blandning. Familjen är lite oeninga på vissa punkter, jag hade lätt kunnat böja måla o fixa om i rummen som behövs fixas, men det är tydligen inte gubbz sugen på. men vi får se kanske ka lura med han senare... Hur som helst så var vädret supersomrigt i fredags vilket var kul då man skulle på partaj o allt =)

Karaokefest stod ju på schemat med nya klassen var skoj, vi är ett gäng damer som verkar sköna o trevliga. Var sååå varmt i läggan där vi var, en vindslägenhet, jättemysig men ack så varm (syns säkert på bilderna..) Dock blev jag lite besvkien på den så kallade superfesten på nationernas hus, var väl inte så där jättekul(eller klart kul att dansa o så, men inte som jag trott) så jag gick vidare o mötte my man o Anna o Patrik, hmm tyvärr hade vinet flödat på tok för mycket så minnet från den sista stunden sviker lite.... -

Har iaf bestämt mig för 2 viktiga saker för framtiden vad det är och exakt innebär behåller jag nog för mig själv, eller kanske inte för mig själv, men inget jag känner för att skriva här. Tankarna har iaf flödat o jag har insett en hel del. Men enough om detta.

Näst nästa fredag är det ju sittning, har bokat in mig på detta men väldans tveksam över hur det blir med det, kanske åker o käkar o sånt o ser på lite spex o sen kör till gumman, så hon inte behöver ha barnvakt så länge (då vi ju dessutom måste ha det på fre, fast då ska hon ju va med moa o company..) eller så hoppar jag det helt. Får se o höra med Fredrik imorrn. (spexet kan dock vara ganska kul ,en av faddrarna är delägare i en trollerifirma, o jag tycker sånt är superkul att se på, visserligen behöver det inte vara så svåra trick för att lura mig ha ha)

Lite kul är det allt med fridrottsvm på tv ,man kan åtminstone slötitta lite då o då. Fatta kluft hon är allt bra otroligt duktig. Vilken tävlingsmänniska, där blir det allt att skriva w på varje skinka o luta sig fram = WOW !! =)

Lite bilder från klassfest:



image309
Jenny, Angelica, Emelie, Jag o Anna ... (som sagt väldigt väldigt vamrt i lägenheten, vilekt syns ha ha)

Våra faddrar, kanske sjöng "du du du, finns i mina tankar, handen på hjärtat.."
Sean= Fredrik, fusknolla som inledde karaoke med livet är en fest..

Äntligen fredag!

Skönt med fredag!  Veckan har gått i rasande fart och man har varit helt trött på kvällarna.  Dels är det så mycket nytt med alla föreläsningar och seminarium, samt alla nya intryck o ansikten, sen är det ju även nytt med att hämta/läman på dagis så det tar oxå sin lilla tid (fast det går jättebra) .Dessutom har ju gubben varit borta hela veckan så man känner sig faktiskt ganska trött idag. Inte alls särskilt sugen på party, som det är ikväll men men suget kommer väl kanske senare, brukar ju göra så :-) Jag trodde planerna var utgång på stan, stod så på schemat, men tydligen är det på nationernas hus, (efter karaokefesten)  skulle vara kring 800 personer o brukar tydligen vara superskoj , det brukar ha ställt upp så man kan dansa på borden o sånt (ni vet sånt gillar jag ha ha) Dock tror jag att jag ska träffa Anna o bege mig ut på stan istället, ja så får det nog bli, kul det oxå när man typ aldrig är i utesvängen ha ha

Men  jag har en del funderingar: Kan man verkligen bli en partyprinsessa mer? Eller ser man ändå ut som en tokig småbarnsmorsa? Kommer kroppen ihåg vad festa innebär,? eller tror den att flaskan är ytterligare en vällingflaska som man blandar i mörkret? Kommer hjärnan ihåg hur man rörde sig på dansgolvet ? eller blir det nån slags dans som mora träsk sysslar med? Kommer man ihåg att konversera på ett korrekt sätt? eller kommer jag helt plötsligt be den jag konverserar med söka upp lite roliga pinnar o blad?
Skämt o sido men känns faktiskt som det var ett bra tag sen man var ut, så det blir nog skojsigt, hoppas bara det går bra för barnvakten. Nu har Tindra faktikst svoit bra i 2 nätter i rad, bara vaknat till vid 22-23 o sen somnat om på en gång o sovit  resten av "natten". Så jag hoppas hoppas hon sover lika bra i natt, ja jag hoppas att den där gången hon vaknar går lika bra att somna om!

Har iaf även bokat in mig på en sittning blir nog skoj. O nästa helg var det ju det där med laget så, lite kul att det börjar hända lite såna saker oxå.. Fast lite läskigt att tiden går så fort för jag vet att det oxå kommer säga svicch så är den första tentan här, 21/9, uääkk en sak jag inte saknat med skolan :-)

Även fast jag känner mig oerhört trött så är jag sååå glad att allt börjat nu med skola,träning och dagis. Att man äntligen har sitt eget igen sååå skönt. Denna veckan när gubben har varit borta har bara sagt sviccch och jag har knappt hunnit sakna honom. Eller klart jag saknar honom, men jag har liksom haft fullt upp av mitt eget och det känns hur bra som helst!

Jahapp dags att börja kirra iordning för dagis, so long my friends

Tindra, vår lilla skatt!

image306


Mamma älskar dig! :

http://www.onetruemedia.com/share_view_player?p=37794847fde7c3ef76d62b"

Felix är killen som gäller...

Trött trött eftermiddag, fast antar det har att göra med vad jag lovat mig själv att göra: städa.
Mina planer var egentligen att dra fram som en vilde o storstäda men det känner jag ingen energi till. Men lite måste jag allt städa, börjar se ritktigt nasty ut här. Vill ju inte skrämma bort barnvakten det första jag gör..(ska komma förbi o hälsa på imorrn)

Eftermiddagen började inget vidare, när jag parkerat bilen o tagit ut allt jag handlat, min skolväska o diverse kläder samt fått med min dotter  o gått med allt "hela vägen" från parkeringen till lägenheten, inser jag att jag glömt nycklarna i bilen. GRRRR less, vill inte lämna allt jag bär, för det kan ju faktiskt komma nån o ta allt. Kan inte heller lämna tösen alldels själv där, så det är bara inse att jag får kånka tillbaka allt o göra om samma procedur en gång till med en gång som är ungefär i snigeltakt, för att locka med min dotter på färden. Väl framme inser jag att blöjorna jag stressat o köpt (för att det var slut på dagis o nästan tomt hemma) är i fel size GRRR. Ingen lust gå ner till bilen igen o dra i väg till maxi, nej fan efter det gick jag in o låste dörren om mig..

Dock har eftermiddan oxå haft ljusglimtar. Bland anant när personalen sa att det går så bra på dagis. att hon är en sån livfull o glad dam. Dessutom har hon hittat en som hon hänger lite extra mycket med. Men det är inte Thilde el Erica, Tuva eller vad dem nu heter. Nej den hon hänger mest med är Felix, äldsta killen på dagis , ska börjas i tid ;-) dem 2 har tydligen haft jättekul o lekt med varann, mötte hans morsa idag när jag lämnade Tindra då sa hon nått om att han pratat så mkt om Tindra, o nu när jag hämtade så sa alltså personalen att de var rikttiga buddys =)

Skolan går fint, men det känns skönt att ha hört många av de där termerna förut, en del som inte har pluggat tidigare ser lite svettiga ut, när vi går igenom saker som deduktion, induktion,,mm mm Kan inte säga det är glasklart för mig heller men på nått sätt så vet man ju att man hört det o allt känns inte så förrvirrande när han går igenom det. Dessutom är han lugn o sansad tar många exempel så man hinner verkligen skriva allt som ska skirvas.. Inte som en del lärare man kommer ihåg, då man knappt han lyfta pennan från blocket under en hel föreläsning...

Kan för övrigt inte förstå att det snart är helg igen vart tar dagarna vägen. En sak som stör mig är att jag velade så mkt fram o tillbaka imorse angånde resa hem el ej så jag inte hann träna som tänkt på förmiddagen, nåja är ju inte hela världen.

Förresten har jag glömt säga grattis till Pappa min som ska bli verkmästare nu, kul papsen!!

irrande, virrande..

Irrande, virrande...
velande, kelande..
spontana, galna...
Lekfulla, tokfulla..
busiga, tjusiga ;-)
impulsiva,positiva..
slarviga, larviga...
alltid på språng, med nått nytt på gång...
Ha ha ha så kan man med några ord sammanfatta vår tokiga lilla familj =)

Har precis irrat fram o åter från universitet för att i all hast försöka fixa ett studentkort så jag kan flyga "billigt" hem, men de hade inte öppnat ännu. så på vägen hem hann jag återigen ändra mig o kände att det blir lite dyrt o bökigt för några dagar, så nej vi blir hemma o busar i stället.. men ingen kan anklaga oss för att ha bra framförhållning o  glasklara planer =) Är ju inte kväll än så vem vet hips vips glider man hem iaf, men nej jag tror inte det... ser framemot veckanosslutet här i linköping istället!

Fru o herr Franz

Så nu var man bvg:are

Första dagen i skolan avklarad, måste säga det kändes väldigt bra. ska nog bli skoj plugga igen om än jag vet man kommer slita sitt hår ett antal gånger :-) Klassen bestod mestadels utav tjejer, vilket självklart var kul men saknar faktiskt grabbzen lite brukar bli sån skön stämning då. de har iaf ordnat en del saker så här i början ska la föröska gå på nån, var en sak som många verkade nappa på o det gjorde jag med, lite karaoke fest på fre o sen utgång, kan man ju inte säga nej till =) Blev dock lite nervös först över barnpassningen, men har kommit i kontakt med en jättego tjej som nog kan ställa upp. Hon ska komma förbi här på torsdag eftermiddag så jag hoppas det klaffar så jag kan gå ut o slå klackarna i taket på fre,vet jag kommer bli grymt besviken om det skulle skita sig...
Jag hoppas verklgien iaf att det ska gå bra om gummz vaknar på natten/kvällen vilket hon ofta gör, hon kan nämligen vara tokarg när hon vaknar, även på mig o gubben så jag hoppas hon inte skrämmer skiten ur barnvakten...
(nästa helg har ju johannas familj sagt de kan ställa upp o hjälpa till men man vill ju inte fråga dem i tid o otid, dock superbra att veta att dem oxå finns nångång då o då...)  Appropå tjejen som ska komma förbi på torsdag så sa hon att hon nog kunde ställa upp nån hockeykväll om jag ville, superskönt om det skulle fungera. saknar som sagt mor o farföräldrarna men när inte dem finns nära är det skönt att föröska knyta andra bra kontakter om så behövs.

Appropå klackar, shit vad mkt ett par högklackade skor gör, provade lite kläder o oj vad silutten o intrycket man får ser bättre ut när man kommer upp sig lite i världen (inte lika kort som lilla my hela tiden...) synd bara att man får så djävulusiskt ont i  fötterna gå i såna skor jämt. Men när man ska vara fin går det an. Annars är jag på jakt efter ett par nya snygga sneakers, så skönt o snyggt.

Gummz hade gjort handavtryck med färg på dagis idag, så frröken sa att kanske hon får för sig sätta färg i händerna hemma nu. Vi hann knaptt mer än in genom dörren så försvann min lilla dam, hörde sen hur hon ropade från badrummet, med stängd dörr,anade genast oråd då. Mycket riktigt där stod, med sin lysblåa duschkräm in kladdad över allt på händerna o tryckte så fint på magen o badkaret, dessutom var det sån kräm över ganska stor del av golvet, nåja hon var så nöjd o glad så man kunde nästan inte annat än att skratta.

Nej nu dags att se på lite snygga moves på tv så sov gott kära vänner!

(bvg:are= beteendevetenskapliggrundkurs, kallas bvg, så alltså = bvg:are tydligen ha ha)

En vecka till har rusat förbi..

Oj nu var det länge sen, man får väl flika in lite med att man haft blogg torka... elelr ja iaf ingen lust att skriva. Veckan har rullat på i full galopp. Dagis går fin fint nu, känns superbra! Hockeyn har hunnit dra igång har gått bra för gubbz så det är skoj!  Börjat träna riktigt flitigt nu, skönt skönt, fast godisråtta kommer jag nog alltid förbli ändå =) , lite gocart, yatzy, surr o skratt ja veckan har innehållit lite av blandad kompott.

Igår var vi af förbi, Johannas syster o föräldrar för de guldklimparna har sagt att de kan ställa upp o vara barnvakt så där nån gång om det behövs, verkligen guld värt för oss! Hon verkade trivas där så det ska nog gå bra.

Imorrn börjar skolan har varit o kikat förbi där idag så man hittar, jisses omgivningen ser väldigt trevlig ut ;-) men köpte även en bok den såg inte lika kul ut nåja blir spännade imorrn iaf. Kan inte låta bli att tänka på alla som ettor som började i dag o säkert var jätteförväntansfulla över att få börja skolan, jisses så gulligt!

Imorrn drar gubbz i väg till finland fram tom lördag. De har match i uleåborg på torsdag, kom på en snilleblixt att jag o gummz skulle kunan flyga hem på torsdag o vara hemma över helgen, skulle vara sjukt trevligt var hemma hela familjen en helg så här nu, för gubbz är ledig fre (resdag) lör ,sön.. Men men blir nog inget av det , kostar ju några tuss så man får la vänta kanske...men som sagt med oss vet man aldrig vad som sker ha ha

Har förövrigt hittat en dööööfin windstopper jacka som jag vill ha, halva priset är den oxå på nu skulle behöva en sån men måste grunna vidare på det med. Skulle så gärna vilja vinna en stor hög med pengar , speciellt så här års på året!

Förresten är det klart nu vi får nya grannar from 1 sep, var tydligen ett ungt par men en tjej (tror det var en tjej) i tindras ålder, så jag håller tummarna för att det är ett trevligt par vore nice!


Nej dags att sluta svammla om ignenting nu, o göra lite nytta..
men vi hörs!





Helg med blandat innehåll


Helgen blev inte riktigt som planerat men det blev en väldans trevlig o händelsrik helg ändå! :
Helgen har bland annat innehållit tivoli i norrköping, bad i berg, glass bland slussarna där mys pys. På badet blev även tindra omrignade av ett gäng kinesiska turister som belv helt faccinerad av vår donna, de vilel fota sig med henne, så först stod bara en där o höll om henne sen tog de värsta gruppbilden ha ha. Vi stötte på dem en gång till senare när tindra gick för sig själv o sjöng, de var var så söta o började vinka o skratta så gott åt henne. Lustigkurrar det där. =) Sen har vi även ätit sushi på balkongen, spelat yatzy i massor jag har hämtat upp mitt stora underläga o leder nu, STOLT! Förtärt nån ltien öl o cider i kvällmyset på balkongen har vi oxå hunnit med. Söndagen  blev det kommårdens safarirunda, supermysigt, ku latt se alla djuren så där nära. sen åkte jag en sväng på ikano o så lite träning. Så en bladnad kompott i hlegen men en väldans skön helg.

Dagis har gått superbra både i fredags o igår, så hoppas på lika bra fortsättning. Nu väntar jag faktikst lite på att få dra igång själv!

Tänk att kära mor fyller år snart, så på ca 1 1/2 mån bär det av hemåt en sväng,har surrat lite med en dam om lördagen, vore ruskigt skoj att dra ihop ett gäng brudar den lördagen o ha lite tjejfest o sen gå ut o skaka rumpa som aldrig förr, var fan aslänge sen vi gjorde det! (först fira mor min o sen på kvällen lite party med brudar tokskoj så lör den 6 oktober hoppas jag på röj ha ha)

Jag kan inte förstå jag tycker tiden går sååå fort man hinner inte med, känns som att det nyss var vår o vi brummade till mot mot linköping med bilen. förundrades över alla fina vårfärger o fick såna här härliga vårkänslor, nu går vi mot mörkare tider o man börjar bunkra upp med ljus o skumbad istället, mysig tid det oxå på sitt sätt.

Lite bilder från helgen:

image296
image297
image298
image300
image301
image302

Lite trevande inskolning, inte kosntigt med mer vuxna än barn..Konstigt dagis det där =)

Inskolning dag 4:

Det är så lugnt på dagis, imorse när vi kom var det ett barn o 2 fröknar, sen kom ytterligare 2 fröknar o 2 barn, o ännu mer föräldrar. Så gumman har inte varit som hon brukar. Känns som att det är för lite barn o för mkt vuxna för det.Inte underligt hon tycker det är konstigt, här har jag tjatat om att hon ska få börja på dagis med alla barnen o leka o så kommer hon dit nu flera dar i rad o knappt några barn alls, måste fundera på vad mamma säger för tokigheter. Hon brukar ju alltid vilja leka o busa med barnen o inte bry sig i mig men nu var det nästan mer vuxna än barn o det var nog lite konstigt. dessutom var det en riktigt trött jänta, då hon sovit dålig flera nätter i rad nu. Hon har hiskeligt ont i sitt sår i tån, som tyvärr ser ut att ha blitt infektterat så vi ska åka till DSK idag kl 14. 
Nästa vecka rasslar det bar till av barn o blir nog full rulle på dagis, ska bli skoj se hur hon är då.. Men återigen så harm an nästan börjat fasa för att få höra den där hjärtskärande gråten när man går. För trots att man vet det går över innan man kanppt hunnit stänga dörren så gör det hiskeligt ont i mamma hjärtat.

Nog tjötat om det!! Fast faktum är att jag inte har mkt att tjöta om överhuvudtaget nu. Ska nog passa på gå ner på kiosken o hyra en riktgt tjejig film till ikväll, liksom passa på nu när man är själv!!  Men nu skaj ag oxå passa på vila, frö itne bara gummz som ovit dåligt flera nätter irad, hon håller ju liksom vaken en själv oxå, så nu blir det zzzzzzzzz på kudden

För en gångs skull har vädersnubbarna rätt..

Ja alltid när de lovar dåligt väder stämmer det minsann. O självklart regnar det som allra mest när man ska cykla till dagga. Jag inser jag inte har några regnakläder sätta på mig, knappt ett par gympapjucks/stövlar. Måste införskaffas, eller kanske önskas i present till födelsedag, vill ju ha en sån där fin 8848 (vet ej vad märket heter) jacka,..

Inskolning dag 3:
Tindriz har svoit dåligt nu några nätter idag o var inte på sitt allra bästa humör här hemma innan dagis, men väl där gick det ok. Skulle lämna henne där så hon käkade lunch själv. det haede dock gått si så där hon hade blitt arg o hämntat ina stövlar o skulle hem, så det bliddei ngen lunch idag utan hon fröken gick o gjorde pärlarmband i stället.. Nåja lite sånt får man väl räkna med.. Känns iaf skönt att kunna ha 2 v inskolning som man bör istället för en som jag först hade varit tvungen ha.

Har förvrigt kommit hem från ytterligare en middag ute i vidingsjö, middag där ute 2 dar i rad nu, Inte illa. trevligt sällskap.!!Kul att se att gummz o Moa börjar ha lite kul nu oxå! Har förövrigt kanske fått lite hjälp av dem med barnvakteriet, känns super!

Imorrn pyser gubbz iväg på första matchen ,kul! Men jag har då sagt han måste ta med sin egen nyckel, för inte vågar jag liggga med olåst dörr halva natten, Tror allt jag kommer va lite rädd för spöken, spec här i juli, augusti o början av september när det är lite borta grejer. ha ha.

I helgen är det ledig ,hade man haft lite flis på kontot hade nog en helg i sthlm legat högt på önskelistan men nu är så inte fallet, så vi spånar lite på att kanske höra oss för med nån annan, vi får se. nej nu dags att borsta gaddarna o sen lägga sig till rätta o kika lite so u think u can dance, faaaaaaaaannnnnn vilka grymma dansare!!

Grattis!!


Stort Grattis till brudparet!!


Hela familjen Franz är så glada för er skull o önskar er all lycka till i framtiden!




Hittade ingen fin dikt som jag tyckte passade som ett smäck så jag skirver ner lite roliga citat från barnen istället. De är för goa o bubblar till det rätt bra ibland!
Lite roliga citat som barn sagt om kärlek:

Varför drabbar kärlek två speciella personer?

"En person har fräknar, då letar man upp en annan som har fräknar"
                                                                        Andrew 6år



Hur ser man på 2 personer som sitter på restaurang att de är kära?

"Se efter om mannan har läppstift i hela ansiktet"
                                   Sandra 7år




Hur bestämmer man sig för vem man ska gifta sig med?

" Du måste hitta någon som tycker om samma saker. Tycker du till exempel om sport ska hon kunna tycka om sport o ge dig chips under tiden"
                                                          emil 10år




När är den rätta ålden att gifta sig?

"När man är 84 år för när du är då gammal så jobbar du inte mer och man kan ligga i sovrummet och älska varandra hela dagen"
                         Caroloa 8 år

"När jag är färdig med förskolan ska jag hitta mig en fru"
                     Martin 5år


När är det okej att kyssa någon?

"Du bör inte kyssa någon flicka om du inte har nog med pengar för att köpa henne en ring och en videoapparat, för hon vill ha filmer från brölloppet"
                            Oskar 10år



Hur skulle världen vara annorlunda om folk inte gifte sig?

"det skulle finnas en väldig massa barn att förklara, eller hur?!"
                            Andreas 9år



Åsikter om kärlek:

Jag är för kärlek så länge det inte händer när det är något bra på tv
                                     Jill 6år


Kärleken hittar dig, även om du försöker att gömma dig. Jag har gömt mig ända sen jag var fem, men tjejerna hittar mig ändå.
Dave 5år


Bra sätt att få någon att bli kär:

Ha inte på dig gröna gympa skor som luktar.  Du kanske får uppmärksamhet, men uppmärksamhet är itne samma sak som kärlek
                                   Alonzo 9år




















Det är människorna runt omkring en som gör dagen!

Inskolning dag 2:
Idag har vi varit där hela 11/2timme, inte många barn idag heller. Gumman verkar finna sin plats ,indersöker sakerna, redan hittat de där "pluttarna" hon tycker så mkt om att pyssla med. Idag har hon gått iväg själv med fröken flera gånger men ibland kommit tillbaka till mig. På väg hem var hon precis som igår lite arg o ville tillbaka till dagis så det är väl iaf ett gott tecken.

Vädret är kanon idag med så när vi kom hem idag efter 10snåreti nsåg vi ju att vi nästan var tvungna cykla i ävgo bada. Så det gjorde vi, till tinnis bar det av. Var ritkgt skönt cykla dit o härligt vara där, ganska lagom vattenivå för kidsen o så liten rutchkana o sånt så de trivs. Det visade sig att Ville o company hade samma planer som vi så det var riktigt trevlig att ses o surra lite med dem. Även kul att mannen min hann ut en sväng ur ishallen o kika förbi. De är allt bra goa o deras son så charmigt kolugn!  Så dagens spenderades i tinnis, nu har vi nyligen kommit hem  från badat o stått ute o surrat med grannen som vanligt. Även dem riktigt sköna härliga människor. Jag vet inte ritkgt hur jag ska förklara det men det är en sån skön familj. Många 3barnsfamiljer med barn i  småbarnsåren kan lite lätt avskräcka en från att vilja ha tre barn. Men denna familj är precis som vi, gör massa saker ändå o visst vissa dar kanske är kaos men de verkar ändå gilla sitt kaos.en mysig skön liten familj helt enkelt!

Ärl ite smått less har hört o även kikat efter (påtv4vadret.se såklart) att det imorrn ska bli bajsväder igen. Gör mig lite smått less då det är enda dagen på hela veckan som gubbz är ledig på em.. just nu ser det ju dock inte ut att kunna bli dåligt väder men tyvärr vet man ju om att det kan gå ruskigt fort, så det är väl bara ställa in sig på det till morgondagen så man inte blir besviken.

men vet ni vad gott folk, nu ska jag faktiskt först fixa lite middag SEN ska jag sätta mig på balkongen, ta med tidningen o ett glas vin o njuta av vår svenska sommar, mitt råd är gör som jag njut!!! (för tyvärr vet vi aldrig när denna sommar tyvärr tar slut)

Sommar igen

Äntligen lite sol igen!! Åhh gud vad man njuter! så skönt få lite till soldagar denna sommar!!

I fredgs kväll hade vi lite gäster på besök, var välsdans trevligt, får göras om! Lrdag morgione när vi vaknat insåg vi att dagan var kanon så vi packade våra saker o begav till Varamon tillsammans med Anna o Patrik. Måste bara säg wow vilket bad så fint o skönt. En riktigt härlig dag på stranden hade vi. Trodde såkalrt i vår navitiet att vädret skulel varal ika strålande på söndagf, därav en mycket deppig o rastlös sådan start å söndagen. För nej då var vädret självklart inte strålande mer. Dagen tillbringades slutligen med att insupa lite Hannibal filmer..På eftermiddagssidan var hela familjen så rastlösa att vi bagv oss iväg på gymmet hela familjen, jag gick på pass o gubben o snuttan körde styrke ha ha :-)

Idag när man vaknade upp så sken solen åter, jisses vad härligt. Men dagens störta happening är trots allt Tidnras första dag på dagis. Som hon pratat om dagis... Idag var vi bara drä en timme, msåte säga att det gick bra idag, hon ville inte åka hem när vi skulle åka utan hade gärna stannat kvar, på en timme hinner man ju inte se alla leksaker ens... Det kändes ändå lite på henne att hon känner igen sig i själva miljön, hon var väldans faccinerad när hon  såg matvagnen (ja jag vet hon älskar ju mat så ha ha) men det tyckte hon mkt om att hjälpa till med i götet så hon kände nog igen den rutinen...Känns iaf jättebra, personalen verkar super!

Senare på dagen funderade vi först på att glida iväg o bada men det slutade med att både jag o gumman sov middag en ltien stund, oj vad skönt. Kom då o tänka på den där härliga tiden, när man hade ett litet pyre bara kunde gosa ner nån timme per dag o vila. Nu förstår man vad de "erfarna" menar med att det aldrig blir på samma sätt som med första. För visst man kommer säkert ta en vilpaus ändå men man kommer nog inte kunna känna den där totala avkopplingen som man kan med bara ett barn.. Men nog ska jag se till att vila o myspysa när väl dne tiden kommer igen ha ha


Hari af precis kommit hem efter en middag ute på stan, man känner liksom att man vill passa på dessa undertbara dagar. dessutom tycker jag om att göra såna här småsaker för att förgylla våra dagar. Krävs liksom så lite egentligen för att man ska må lite extra gott, så nu ska jag krypa ner o sen på nån ny film vi hyrde men kramen på er



Här har dagarna bara rusat iväg..

Dagarna mor o far har varit här har gått i rasslande fart, nu sitter fuskisarna på planet till Kreta. Vill oxå! Fan snart tror jag att jag rymmer iväg själv med gumman till hösten måste få lite sol o bad o bara myspys.

I onsdags var man iaf på deras första isträning, helt sjukt vad mycket folk men klart kul. Syntes dock de nyss hade börjat, såg allt lite trötta ut ha ha Sen blev det lite käk med friends o så begav jag o gubben oss på bio sen. Hatar eg att se såna där läskiga filmer, sitter där o bara tänker "nej nu går jag hem, vill inte vara här" o sitter typ med hela händerna för ansiktet o bara kikar ut mellan gleporna som blir. Fast visst är det kul bli så där ritkgt uppskrämd i bland. Har ju glömt ge mitt frilmtips på en svensk film som jag o gubben såg nyss (hyrfilm) som jag tyckte var grymt bra, "När mörkret faller". Är samma som gjort "Noll tolerans, tredje vågen o livakterna" vilka jag oxå tycker är bra filmer.

Igår var vi af på Skänninge marknad tydligen sveriges största markand, och ja den var ganska stor msåtej ag erkänna. Men shit vad mkt krafs det är, typ samma "skitsaker" i alla stånd. Blev ungefär det gamla vanliga: en ballong till gumman, lite markandsgodis, coccosbollar, tindra fick fiska i fiskdamm o fick en barbiedocka av modell billigare (gick sönder typ hela tiden), lite hårklämmor för att få fason på tindras lugg som håller på att växa ut.
Farsan o morsan köpte såklart bröd, korv o en börs tycker det verkar vara deras standard =)

Igår såg vi en annan kalssiker film "Vi hade iaf tur med vädret" ha ha ganska skoj faktiskt. Den är ju inspelad i Luleå år 1980, men såååådär brett som ungarna snackade iden pratar vi väl ändå inte, Nåja shit the same ganska gulligt ändå. För hur man än vrider o väner på det så är östgötska inte en vacker dialekt, har ju bott här ett par månader nu men ännu inte vant mig vid dialekten ha ha... (fast är mest typ gammla gubbar jag tänker på nu...)

Fick idag se ett förslag från kära C, låter väldans kul måste bara höra med gubben hur det blir med dem där landet planerna som vi pratat om för lääänge sen, inte hört mer om det på ett tag, så jag hoppas på C:s ide :-) !!

Ska iaf glida iväg o träna när gubben kommer hem, ska bli sååå skönt, sen måste man väl börja kika gummas tider till dagga så man kan llämna in den lappen på måndag, ska även göra en liten beställning till hm, den katalogen var farlig farlig, .. Ja tänk på måndag är det dags, för dagis inskolning vad kul, hoppas hoppas att det ska gå bra!!