Vinst men nästan utan glädje

Fy sjutton, just nu finns det 2 män som jag tycker är enorm fula och usch finner inte ord för hur j*kla tröga jag tycker dem är.  Men men alla kan ju inte vara född med hjärnceller så är det bara...
Ja ja blev ju iaf vinst idag (jippie) konstig känsla.. För som jag sagt jag är verkligen inte den som inte kan säga när snutten inte borde spela. fanns ett flertal ggr under tiden i luleå då det inte vart konstigt om han blitt bänkad. Men här han har verkligen tagit kliv fram, och det gör man ju med förtroende. Om han då hade blitt bänkad för att han varit dålig så okej, men nu är fallet inte så. Så jag blir bara sååå upprörd. Visst de andra backparen har verklgein spelat ihop sig bra nu det ser även jag, men varför inte få chansen ens när den 6 backen blir utvisad ett visst antal minuter.. Nej du PB far o flyg!!!,
(känns änmnu mera muntert när en person som haft han tidigare som utan hans ledning spelat i landslag o allt men under hans lednig knappt fått någon speltid. Nej du denna man verkar bestämma sig för vilka han gillar o inte gillsr. Han har ju dessutom sagt att han inte gillar Zlatan typer utan mera allbäck typen.. hmm jag jämför inte gubben med zlaten. men visst han är nog mer killen som gillar göra roliga finter o dragningar o kan leva lite "on the edge" ibland, men fan så bra han gör det.. Nåja PB kan gott ha sina allbäck typer jag fördrar då min egen zlatan ha ha ha

Klubbar finns överallt så vi får väl se vad som sker huvudsaken gubben får spela iaf...

Nu orkar jag inte mer denna kväll
ha det gott

Årets mamma??!

En tigerhona i Californien födde sina tigerungar för tidigt så att alla tyvärr avled. Mamman  blev sig inte alls lik och efter ett tag förstod vårdarna att hon höll på att sörja i hjäl sig efter förlusten av sina små barn. SÅ SOS sändes ut men ingenstanns fanns tigerungar att låna ut.

Som ett sista förösk att hjälpa henne så klädde man ut några griskultingar i tigerskinn och släppte in dem till henne. Nu vårdar hon dem som de sina så ömt. Årets mamma eller?? (Får bara hopaps hon inte förstår att det är griskultingar, kan bli mindre trevligt då..)


121445-71

121445-70

121445-69


Morgonprommis så mysigt

Åhh vad jag börjat älska mina morgonprommisar, idag kände jag mig först slö o tänkte gå lite kortare idag än vanligt o gå längre sen ut på dan, men när man väl kommer ut är det sååå skönt. Tänk att det var så här lätt att börja röra på fläsket igen ha ha NU känns det mera motvierande börja träna lite styrke oxå. Förut har jag varit lite less på att det varit så tråkiga pass på mitt träningsplace men nu känns det som att jag mest kommer vilja köra styke, Så det blir väl att dra igång med det snart. Dock inte idag msåte spara lite engrgi till kvällen. Gumman har sovit jättedåligt i natt, fråga mig inte varför, hoppas inte hon håller på att bli sjuk bara. Så vi får la se hur det går på matchen, hoppas hon orkar gå för mamsen är ju taggad :-)


Usch o fy nu är vinterkräksjukan här, hade satt upp en lapp med info på daggadörren, Frågade fröken om det var många sjuka nu i det men det var en vikarie som itne riktigt visste hon sa att 6barn iaf var hemma o var sjuka, kanske pga det men hon visste ej säkert...  Fyyy bubblarns vill ej!!

Sitter ännu o funerar på vad jag o gumman ska roa oss med på lördag, skulle vilja göra något msyigt med henne då. Kanske vi åker till bushuset. Jätteroligt för henne, rum med massa saker att klättra i, åka rutchkana, bollhav, studsmattor mm . eller så kanske vi glider ner på universeum o kikar på alla fiskar o fåglar mm, frågan är bara om hon har ro i kroppen för det om vi lämnar vagnen hemma.. Ska ta mig en funderare på det. Någon annan som har något annat roligt barntips att hitta på??
På söndag ska vi aif åka o bada hela familjen ska bli så mysigt så!

Freya hon har en liten dålig ovana. Matte brukde tydeligen skämma bort henne lite med maten, så hon är allt en liten tiggare. Elller kanske man ska säga bedjare för hon sätter sig bara snällt brevid en o tittar på en med sina stora hundögon, lägger huvudet lite på sne o försöker verkgligen se snäll ut för att få... Tidigare brukade Tindriz mata hundar bara hon fick chansen o visst gör hon så ibland nu oxå men det gulliga (iaf i just detta  moment ) är att hon börjat komma in i "min stadiet". Så om freya kommer o tigger av henne vid matbordet o tindra ska sträcka ner. Så säger man åt henne att hon ska säga  nej att det är hennes. Så ser hon så stolt ut när hon vrider bort med hela kroppen o säger Nej Min. Go gumman vår!!!


Igår kväll såg jag på tv någon som gifte sig, förstår inte hru jag ska kunna gifta mig, jag kommer gråta från start till slut ha ha.. Men en sak är säkert att snutten kommer inte undan ha ha...  Åhh han är bara bäst!!
Snart kommer han hem o då ska vi mysa o se film..
Ja jag är förtrollad Som en viss bonde sa... :-)


Nej nu dags för tvätten, fattar itne hur det kan finnas tvätt vareviga dag. Men skönt med tvättmaskin o torkskåp slippa gå till tvättstugan... Mycket bra för en klantmaja som jag...

Tack o hej leverpastej!

(ps länge sen bilder nu, ska föröska kbäppa något nicigt här snart.. så ni får se)

Onsdag morgon

I kväll är det skola o vanligen brukar jag fasa lite  för onsdag kvällar men idag känns det bara skoj med skola, är så intressant läsning nu... Fast att man fasar är bara för att den är så sent på kvällen att man hunnit bli trött o mer vill va hemma o mysa...

Igår vinst, jippiiiie! vad kul, synd bara att gubben spelade så lite, förtjänar verkgligen mer istid. Men är inte så lätt prestera när man får fyra byten...

Ja vad händer mer idag inte mycket, prommis i skogen såkalrt .-) Sen blir det nog en liten ride in till stan o bibblan har kommit lite mera böcker till mig..  Kanske passar på låna lite fler till snuttan min..

Sen hem o ladda för skolkväll :-)

Nej nu sängen en ltien nabbis till, opps kanske lät fel, ska snarka en stund till ingent annat fast gubben e faktiskt hemma ännu ha ha

Läskigt att han har rýmt igen..

Usch Juha V har rymt, den snubben är lite läskig tycker jag. Var visserlgien 18år sen nu så han kanske inte är lika farlig nu men ändå. Fy kalla kårar får man..
Har faktiskt funnits en del jobb att söka dels på kriminalvården/häktet el inom missbruks/drog el psykiatri men jag känner verkligen inte att det är något för mig, dessa människor kan vara så manipulativa o oeräkneliga o nej det kan jag inte med.. Vill inte gå till jobbet o vara rädd eller åtminsotne känna obehag. Nej just nu går jag in för mina studier som känns superkul..

Åter till juha, kan inte förstå hur man kan sitta i ett fänglese som inte ens låser för natten, vad är det för place? Kan ju lika gärna hyra rum här då... Jag menar inte att ett fängelse ska se ut som  i teckande filmerna men lite mera koll kan man väl ha man kan väl åtminsone låsa för natten, trots allt så är de ju "bakom lås o bom" ..

Appropå mina badplaner så blev jag både glad o besviken. Vi har tydligen missat att åbybadet är ett äventyrbad (ligger nära oss) de har visserligeen varit i konkurs men åter öppnat igen tror jag. Så det var skoj, bada är alltid kul speciellt bubbla lite! Tyvärr var det inte öppet på lördagar. Skumt tycker jag ,inte underlig man går i konkurs då. Äventyrsbad är väl lite en familjegrej el något man gör på en ledig dag, när är flest folk lediga ? = Lördag o söndag... Nåja söndagar var d iaf öppet så gubben får la följa med iaf.. Jag som ville ha mysdag med gumman får se om vi kan hitta på något annat kul..

Inget väsentligt egentligen..

Har egentligen som vanligt inget nytt att förtälla er...
Kan bara berätta att allt går jättebra med Freya vi har varit o busat i skogen i eftermiddags oxå, samt en långprommis i "stan" idag (gick fr valhalla runt olskroken-redbergsplatsen-st sigfridsplan o så valhalla) Gick galant, hon brydde sig inte ett skvatt i alla bussar o spårvagnar cyklar mm som vi mötte, Dock skulle det nosas ganska friskt efter kanten.. men i övrigt betyg väl godkänd :-)
Samma nu, var lite pirrig över hur läggningen av gumman skulle gå nu när jag e själv, men vi var ute på kort prommis innan o sen fick hon sig ett litet grisöra o så gick jag o gumman ner, (grisöronen hennes tar slut i ett nafs) gick superduper.. Får väl se hur det går om gumman vaknar till ikväll..

Vet iaf att jag behöver mig ett par stövkar nu, ska kika om det finns några billiga söta p åmaxi kanske, vill ha några färglada, kanske röda ha ha..

Hörde precis att förjestad gjorde mål, F*N! Hoppas det lyckas vända detta e bara första ännu så..

Idag fyllde en kille på dagis fem år så det har kalasat lite där. Är så kul att gumman trivs nu, allt känns så bra, personalen är verkligen gulliga. Verkar vara mnåga av barnen som tycker om lillgumman,ofta när vi ska gå så kommer några olika o ska krama henne hejdå. De är så söta! Idag när jag hämtade Tindra tog Hanna (ja ni vet, flickan gumman pratar sååååå mkt om) snabbt fram papper o penna o fröken sa "vad bråttom du har när du ritar". Hopn svarade att den är till tindras mamma innan hon går hem, så söt, hon ritade verklgien i turbofart :-)

Kom då o tänka på i fall rollerna som vi har på dagis håller i sig, om vi redan där börjat forma vår personlighet. Ta tex H är en sån där tjej som alltid håller sig framme när man kommer o gärna berättar saker osv. En annan kille som alltid berättar om hur han fixar o donar, när jag var där när det skulle ut, så skulle han minsan ut på gården o jobba, som hans pappa brukar göra.. Sen har vi den där ursöta tjejen som står o ikattar mer o är lite blyg men så snäll o go...
Ja jag bara undrar om det redan där börjar visa sig vilka personligheter vi har...

I kväll sitter jag bänkad framför Grey's anatomy så spännande! Men man kan bli knäpp på att de aldrig bara tar varann o kyssser skiten ur varandra ha ha.. ska väl gå o tråna nu i alla program under vintern kan jag tänka mig ..

På lördag ska jag o gumman kanska baraåka o bada på badhuset här i åby, om det nu är öppet. Äventyrsbadet kan vi spara tills snutten kan vara med. (har borta match mot hv då) Tänkte det kan vara mysigt för mig o hon åka o bada o ta en fika efteråt som man själv alltid gjorde när man var liten..


Nej nu skaj ag spana efter öppettider på badet faktiskt men kram kram på er gobitar!!



Bilder på Freya..

Bätttre bilder kommer, vi knäppte fina ute ,trodde vi... men det visade sig bli såna fula ögon på alla.. men men vi återkommer med det. att springa lös i skogen/ängen var iag en hit, o shit pomfrites vad snabb hon var. Det är så vackert att se när hon springer, hon är så vackert musklad o är såå snabb. kommer väl bli ännu smidigare på ett tag, ännu hänger inte ritktigt bakändan med i svängarna alla gånger :-)

121445-66
Blev visst lite röda ögon här med..  men ni ser iaf lite hur fin hon är.. Grabben brevid är ju oxå ganska skaplig, ha ha Närmar sig XL nu!!

121445-67
Snuttan vår...

121445-68
Hon är verkglein en trevlig voove, Så lugn o fin,verkar vara trygg i sig själv. Kan dock vara väldans busig mellan varven o o hoppas spänstigt upp ur soffan som hon innan dess legat på mage o sovit i nån timme...

men men over and out för denna gång..

Utamande återigen :-)

Klart jag inte kan låta bli haha snart består nog min blogg bara av listor och annat svammel :-)

Jag kör på en kollektiv utmaning den här gången, alltså alla som läser listan :-)

1. Vad har du på dig just nu?
Vågar knappt nämna, inte bytt om sen långprommis ännu så grå t-shirt, långfillingar och vita strumpor , nice nice på hög nivå :-)

2. Hur ser din handväska ut? Grå och stor,vill ha en ny som alltid..

3. Vad finns i den? Vad finns inte??

4. Har du någon gång röstat i idol? Nope men följer som en slav ha ha

5. Favorit snabbmat? åhh du I like everything to much

6. Vad föll du för först hos din partner? Han var lika tokig som jag. Sen snäll och rolig o oerhört fin!
Men föll inte pladdask utan känslorna bygdes nog upp lite utan att jag förstod det först..Men när jag väl förstått belv jag snabbt huvudstupa förälskad o är så än idag!

7. Finaste färgen? Finns så många, men tycker om olivgrön

8. Fulaste färgen? beror på litegrann, tycker om de flesta färger men kanske inte på allt, vill tex inte ha aprikosa väggar eller gammelrosa spetsgardiner ha ha

9. Blir du rädd för skräckfilmer?   Alldels för rädd, skriker som en gnu :-) Vågar inte se när jag är själv men tycker det är mysigt se med gubben ibland eller ett gäng lika rädda damer ...

10. När gjorde du bort dig senast? Händer titt som tätt kan jag lova. Jag lyckas alltid säga något plumt eller klanta mig på annat sätt en so what det bjuder jag på

11. Vem diskar mest hemma? Diskmaskien tack gode gud!!

12. Tar ut soporna? Turas om, bråkar mer om vems tur det är byta bajsblöja ha ha

13. Senaste kändisen du sett? Ingen faschionabel precis såg Lasse anrell för ett tag sen ha ha

14. Röstade du i senaste valet? faktiskt inte skäms på mig..

15. Vilken skolmat var godast? Blodpudding, (inte hacka på mig nu,älskar faktiskt blodpudding)

16. Är du sminkad just nu? Nope

17. Fulaste plagget på en kille? stringkallingar, usch o fy, skulle springa åt andra hållet fort..

18. Vad skulle du aldrig ta på dig? sån här stor klänning som zigenare ofta har..

19. Viktigaste egenskapen hos en vän? Svårt bara välja en men  Snäll..

20. Beskriv dig själv som mamma med 3 ord: Shit vad svårt... Men jag gör alltid mitt bästa, försöker lära tindra rätt o fel (men ibland väldigt svårt hälla sig för skratt när hon gör något tossigt hon kan ju vara för söt)  vara en rolig o leksam mamma. Låt henne upptäcka världen i sin takt och alltid ge massa kärlek o kramr. Vi älskar att krams. O gumman ger gärna kram till fok som hon tycker om.


Freya du är så go!

Så var det måndag igen.. Shit vad tiden går fort, första advent till helgen mysigt!!
I helgen har Laura (elenor) varit o hälsat på, var väldans trevligt. Vi shoppade (mest laura, hon köpte massa fina saker) var på hockey o bio. Jag tyckte filmen var ganska kul, men då gilalr jag ju såna här lättsamma komedier. Diggar även både Owen wilson o Kate Hudson. Owen e så kul o Kate e alltid så gulligt charmig tjej.

Hoppas dock inte vi skrämde Laura från barn för alla framtid. Gumman har inte haft så roliga nätter någon av dagarna hon var här. Första var bara en sån här natt då hon vaknade typ hela tiden. O sista natten vakande vi i chock typ halv 6 av att gumman tokspyr. Kan säga som så att man blev klarvaken på en gång.. Tur som var verkade det vara något snabbt övergående för efter det har hon mått bra. Så skönt aldrig kul när ens ögonsten msåt dåligt!!

Det som vi speciellt gubben, (han har varit som ett litet barn som väntat på tomten hela helgen) längtat efter är att få hämta hem "vår" Freya. Världens finaste och gosigaste Am bulldog. Vi är alltså fodevärd åt en tik på 7månader. Som förövrigt ligger utfläckt på vardagsrummsgolvet och sover , gjort det senaste timmen. Vart på mysig långprommis i morse. Nu väntar vi bara på att "husse" kommer på någon timme så vi får gå upp i skogen och busa lite.

Freyas matte Lise verkar också vara en riktiggt snäll och rar människa. Så inte underligt att Freya är så go. Jag har pratat med henne i telefon ett flertal gånger o luftat alla min konstiga och omöjliga frågor. Lise har snällt svarat på varenda en. Tack för alla svar och för att du lät just oss ta hand om din ögonsten!
Du vet vad vi sagt. du är alltid välkommen hit och hälsa på. Alltid välkommen att ringa och höra hur vi har det. Jag lovar dig som sagt att berätta hur allt går. Om inte annat kommer det nog stå om henne här titt som tätt :-)

Tindra fullkomligt älskar hundar, hon o Freya är redan på god väg bli bra vänner. freya kan bara bli lite ivrig ibland då hon inte är van med ritkgt så här små barn. Men det är som att de känner sånt på sig ändå..
Tindra steg nog i Freyas ögon då hon fick ge henne vindruvor. Ja det stämmer vi har en hund som älskar vindruvor :-)


Har faktiskt även kommit igång med att plugga lite. Men alltid lite trögt innan man väl kommer igång ordentligt..Men den hemtenta ska nog gå fint att skriva..

Så till dagens hockeyord. Blev vinst i lördags sååå kul!! Men jag kan inte säga att jag är något fan av Bäckman för min del kan han gott åka tilllbaka till västerås.. Synd att inte Lillis hade mer riv i sig eller att Calle tog fram den sidan. För hos dem hade Johan sånt stort förtroende spelade topp 3 av alla flera matcher och gjorde detta galant. Nu blev han bänkad mot skeå efter visserlgien en halvtaskig insats o sen nedflyttat till en annan kedja.  Trots att dera kedja funkade hur bra som helst. Johan passar perfekt att spela med så där rappa spelare som ex.vis 20 . Finns även en annan positiv sak som hans speltid och flyt med den kedjan fört med sig men det spolieras nog oxå nu, synd!
Såg förresten Calle på en skoaffär igår (såg ut att trivas lika mkt som många karlar gör på affärer ha ha) var så synd att gubben väntade i bilen han hade nog gärna velat prata med honom. För de unga backarna var han perfekt, han gav dem hela tiden tips och råd i hur de skulle spela, nu finns ingen som har lika mycket kunskap och erfarenhet att hjälpa med små tips..
Men men det viktigaste är att börja ta poäng nu. hoppas bara johan får göra det med nummer 7 som backkollega. Shit så mycket hockey jag alltid babblar men jag måste liksom få ut det ha ha :-)


Nu åter till plugg plugg plugg

Bilder på Freya kommer snart men vill itne gå o väcka henne nu bara..




Utamanad

Jag har blivit utamand av Sussan, o klart jag svarar trots likande lista redan finns på min sida..
Så jag utmanar Cicci o Sanna (cammi blev ju utmanad av sussan så dig skippar jag gumman)!!



(x) Rökt en cigarett
(x) Druckit så mycket att du spytt
(X) Krockat någons bil
( ) Stulit en bil
(x) Varit kär
(x) Blivit dumpad
(X) Snattat
( ) Fått sparken
(x) Sagt upp dig
( ) Varit i handgemäng
(x) Smygit ut ur dina föräldrars hem
(x) Haft känslor för någon som inte känt tillbaka
( ) Blivit arrestrerad
(X) Gått på en BLIND DATE
(x) Ljugit för en vän (som sagt en vit lögn kanske)
(x) Skolkat (oja to much)
(x) Sett någon dö
( ) Varit till Kanada
( ) Varit till Mexiko
(x) Flygit flygplan
(x) Gått vilse (ja med mitt lokalsinne kan man inte annat)
(x) Rest runt i Sverige
( ) Besökt Washington DC
(x) Simmat i havet
(x ) Känt som du skulle dö
(x) Gråtit dig till söms
(x) Lekt tjuv och polis
(x) Nyligen ritat med färger (varje dag nästan, gummans favvosyssla)
(x) Sjungit karaoke
(X) Betalat för maten med enbart mynt (de behövde säkert växel o jag var säkert black)
(x) Gjort något som du lovat dig själv aldrig göra
(x) Busringt
(x) Skrattat så mycket att någon dryck kommit ut ur näsan
(x) Fångat en snöflinga på tungan
(x) Dansat i regn
(x) Skrivit till Jultomten
( ) Blivit kysst under en mistel
(x) Sett solen gå upp med någon du tyckt om
(x) Blåst såpbubblor
(x) Grillat på en strand
(x) Gått på en fest du inte var bjuden till
(x) Åkt rullskridskor
(x) Åkt skridskor

1.Något smeknamn? Jensan, jennybenny ha ha eller någon konstig form av mitt efternamn
2. Pappas förnamn? Klas Efternamn? samma som jag

3. Vilken är din favoritdricka? Vitt vin e mummaär ju fre em nu så kalrt man ska ha vin ikväll) annars är vatten en höjdare o oboy det e slurrrrp

4. Tatuering? Ja i svanken, vill kanske göra tindras namn någonstan men vet inte var

5. Kroppspiercing? Hål i öronen och i navlen

6. Hur mycket gillar du ditt arbete (1-10)? pluggar o fram tills nu inte vart så engagerad men nu börjar det verka kul men kanske 7, ganska fritt o skönt

7. Födelseplats: Luleå

8. Favoritsemesterort? Bali helt kalrt! Vill äka till Thailand el usa ja många fler ställen oxå..

9. Någonsin varit till Afrika? Nej

10. Någonsin stulit en trafikskylt? Nope

11. Varit med i en bilolycka? Inte dirket olycka men krocka ltie men ingen blev skadad

12. A, B, C, D, DD BH-kupstorlek? B

13. 2 dörrar eller 4 dörrars bil? 4 dörrar

14. Salladsdressing? gärna

15. Favoritpaj? Choklad! Kalddkaka mummma

16. Favoritnummer? 85 & 6 Gärna tillsammans = sex med snutten :-)

17. Favoritfilm? Så svårt med dessa så många bra filmer finns beror oxå på humör

18 Favorithelg? julen är mysig men tråkig för alla ensamma, midsommaren e kul

19 Favoritmat? Potatisgratäng o file med god sås o sallad yummie!

20. Favoritdag i veckan? Fredag helt klart (el kanske lördag om man ska ut, men inte söndag iaf)

21. Favoritmärke på kroppstvål? Palmolive

22. FavoritTVshow? Idol/desperate o Grey's anatomy

23. Tandkräm? Colgate

24. Favoritdoft? Älskar dofen i tvättstugan (alltås efter man tvättat ha ha) men även sniffa på mina älsklingar

25. Vad gör du för att koppla av? Tar ett bad med tända ljus kanske nån bra tidning eller vilar ser nån lättsam film

26. Hur ser du dig själv om 10 år? Lycklig glad men tyvärr fortfarande förrvirrad ha ha

27.Vad gör du när du är uttråkad? sitter vid datorn...

28. Vem svarar snabbast? Antagligen Sanna då Ciccis dator e paj..

29. Minst troligt han/hon svarar? Cicci som har trasig dator som sagt..



Fredag!!

Så skönt, äntligen har mitt hjärtegryn kommit hem som jag saknat honom, han är verkligen bäst i världen, älskar han så!  Vi är ett bra tokigt radarpar vi två :-)

Idag kommer Laura på besök ska bli skojsigt, kommer inte ens ihåg när jag träffade människan sist var ett ritkgt bra tag sen, väldigt länge sedan vi umgicks iaf. Ska bli kul kul. I em när hon kommer får vännen min finna sig i att komma med mig på bolagret har hittat en kökslampa jag vill ha. Går liksom inte äta i mörker mer, o hur mysigt är det att äta med lysrören tända, no inte så särskilt ,svårt med romance då :-)
Kruxet med lampköpet är att få upp den, jag o johan har tummen mitt i handen men Elenor ska ju vara bra på sånt har jag hört, hon har ju värsta kittet hemma så hon får bli vår elektriker/mekaniker :-) Shyrro sätta gästerna i arbete, får väl bjuda på ett glas vin eller två för besväret ...

Imorgon är det dags för hockey, känns inte roligt, shit 8p upp till kval bara, oj oj oj.. Igår hade gubben en mindra bra dag o blev bänkad efter hlava matchen. Synd han som spelat så bra i matcherna innan. Får hoppas han inte blir nedflyttad nu, med risk för att vara partisk så hoppas jag verkligen inte det. När johan är inne händer det iaf lite grejer framåt. Men men en ny back lär komma iaf min gissning blir att finne får gå..

Appropå finnar, varför varför ska dessa ploppa upp i menstider, hatar verklgien!, vad har killarna gjort för bra för att slippa detta...

Min hemtenta verkar kul o intressant man fick välja mellan 5 teman jag har valt att skriva om pappornas roll och betydelse , hur detta sett ut historiskt ochom pappor umgås med sina barn på ett annat sätt än vad mammor gör mm mm Tyckte det  lät spännande och kul!! Får väl ge er några slutsatser sedan men d kommer nog inte förrän mitten på dec. Ska vara inne 20/12 men jag har kirrat de flesta av böckerna nu o ska göra bort den så snart som möjligt. Ska nog börja på måndag tror jag..

Cicci gumman har börjat med handboll igen, kul!! Räkna med publik sen på matcherna, ska bli jätteskoj se..

Inget mera svammel att förtälla denna morgon så vi hörs när jag har något mera "intressant" ha ha att berätta kramen o kyssen

Mera knasigheter..

1. vad heter du? Jenny Maria Elisabet
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Ganska nöjd med Jenny men något lite mer ovanligt  kanske man är ju inted direkt unik fast jag har ju mitt unika efternamn :-)
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Tror det bestämt sig för Jenny
4. vilket stjärntecken är du? Våg
5. vilken årgång är du? Börjar vara en gammal lagrad bra årgån- 80a
6. vart bor du? Eklanda/ Göteborg
7. bott utomlands? Noo
8. flyttat antal gånger? JA massa små gånger orkar inte räkna ens..
9. vart skulle du vilja bo? Nånstans där de e varmare än här
10. vilken skolklass? på gymnasiet Sa1,2,3D
11. vad vill du bli när du blir äldre? Mindre förvirrad och nöjd över mitt liv

UTSEENDE
1. hur lång är du? 163 cm
2. hur mycket väger du? Hemligstämplat
3. hårfärg och frisyr? Mörkbrunt med utväxt, nice haha måste färga nu när pengarna dyker in
4. ögonfärg? Blåa
5. mest nöjd med? mina ögon
6. minst nöjd med?jadu lite väl mjuk kropp kanske
7. skostorlek? 36
8. glasögon? Borde verkligen
9. har du några piercingar/tatueringar? ja en i svanken, o piercing i naveln, väldigt orginellt ha ha

FAVORITER
1. filmer? Romantiska komedier el bara komedier
2. låtar?  Winnerbäck eller nån annan bra dänga
3. årstider? Sommar å sol
4. mat/dryck? Mumma det mesta
5. djur? Hund
6. färg? Väldigt svårt beror på vad det gäller, samt humör, årstid etc
7. parfym? Ja helst borde köpa mig nån ny goding..
8. tv-program? Greys Anatomy, desperate housewives osv
9. ämne i skolan? BArn & ungdomsps
10. sysselsättning? Virrig mamma, ännu virrigare sambo mystjej som förvandlas till partygirl mellan varven

KLÄDER
1. vad använder du just nu för jacka? Min gråa favvis elelr svarta dunvästen
2. vad använder du just nu för skor? Något par stövlar el mina pumisar
3. favoritfärg på kläder? Svårt val, inne i  en grå period nu
4. favoritmaterial på kläder? skönt o snyggt på samma gång!
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Nya superniciga jeans
6. favoritaffärer? Åhh.. Kan inte bestämma mej
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Olika
8. favoritmärke? hmm svårt inget favvomärke direkt gilar det som är snyggt helt enkelt
9. vad har du för byxstorlek? hemligt
10. vad har du för tröjstorlek? M

BLANDAT
1. vad heter din morfar? Han hette Holger
2. var har du i din:
a) jackficka just nu? Läppglans, papper, lite kronor
b) skolväska just nu? ingen spec skolväska
c) handväska eller liknande just nu? vad finns inte där.. blöja, smink, extra kläder till gumman, hårband, börs, nycklar mm mm
3. vad är du beroende av? Älsklingen gumman o läppglans
4. vilket land kommer du i från? Swe
5. vilken sorts lypsyl använder du? Allt som glänser o är fint :-)
6. vad tror du på? Ta vara på livet o lev det fullt ut
7. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? orkar inte
8. vad köpte du senast? Knästrumpor till gumman
9. har du nåt husdjur? ja men inte som här för tillfället
10. vad bor du i? ett trähus

GREJER
plånbok: ja, massa onödiga kort o kvitton tom på pengar..
tandborste: joo, en rosa
smycken: jo en trasslig hög tack vare gumman
solglasögon: Måste köpa nya snygga till våren
underkläder: Va? Inte jsut nu ha ha
nagellack: bara på tårna
1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står det? Böckerna här i närheten har ingen sida 18 men på sista sidan står det "sov gott nalle"
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? En vägg
3.Vad var det senaste du såg på tv? Grey's anatomy (tvn på längre men såg ej)
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är: 10,30
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Sus fr elementen
6. När var dusenast utomhus, och vad gjorde du då? Ett tag sen lämande stumpan på daigs
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? Min mail
8. Vad har du på dig? nicie nice typ nattlinne o mysbrallor
9. Drömde du något inatt? I så fall - vad? Har glömt men mardröm fakitkst vakande o var lite rädd
10. När skrattade du senast? Imorse när jag lämande gummna hon var så glas o söt då
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? opps dum fråga, ingenting ännu måste kirra
12. Har du sett något konstigt på sistone? jadu det gör man mer el mindre hela tiden i mn värld
13. Vilken var den senaste film du såg? Djävulen bär prada
14. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? Ett schysst hus, snygg kärra, ny garderob resa
15. Berätta något om dig själv som folk inte känner till: Alla vet allt, ja e som en öppen bok
16. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara? Oj vad svår fråga så mycket som är så komplext o inte löses av en grej men kanske svälten i fattigaländder
17. Tycker du om att dansa? jodå, shake my ass
18. George Bush? Nja du inget fan, men ingen större koll heller
19-20. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka? Tindra såklart, sen kanske Alicia el Cornelia o Wiggo el Mio
21. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands? Ja varför inte












Nallekalas!!

                            Torsdagen 23/11 är Tindras älsklingsnalle välkommen på nallekalas
                                                                           på Trudellutten!!

121445-62
Inte är han stor men så älskad ändå..
Jätteroligt att det fixar o gör lite roliga saker p ådagis. förre fredagen maskerad. Nu nallekalas då de ska sjunga massa nallesånger..

Gumman är så söt när hon trixar o fixar med sina mjukdjur. Dem ska sova på rad på golvet ibland. Kommer säkert från vilrummet på dagis. Hon bäddar o fixar..Se själva..
                                                                         
                 
Lägger dem så fint (lite hårt underlag kanske)



Täcket tar hon själv men nu ska dem sova som hon så fint säger åt dem :-)


Efter ett tag förflyttar hon dem till soffan i stället, var nog lite skönare där..






Ikväll har jag skola, äntligen ska vi sluta upp med sånt här jobbigt som man ej förstår mycket av och istället börja med Spädbarnsåldern, ska bli  kul. På denna del har vi hemtenta. Ska bli skojsigt se hur den är utformad! Har visserligen tentan från förra delkursen kvar att göra. Jag orkade inte skirva den i lördags då ajg msisat så många föreläsningar pga sjukdom o hemresa så jag ska ta tag i den o skriva bra i januari istället, ville inte gå dit o skriva skitdåligt..

J*vla skithockey, så känner man jsut nu. Kan de f*n inte få vinna. Usch vilket mörker. Nåja Johan har iaf spelat ganska bra de sista matcherna, det känns iaf lite kul! Och tur är nog det för om man som nyförvärv inte presterar just nu så har man det inte lätt, då sågas man vid fotknölarna...
Lite synd dock om man är ego för hade vi bara vunnit lite matcher nu så hade johan fått massa bra kritik men nu ser man såkllrt inte så mycket sånt eftersom laget tillsammans spelar crapdåligt..
Tror bara jag ska gå ut o träna lite skott med han ha ha. MAn kan lugnt säga att hans mål hänger i luften han har varit så nära flera gånger, mycket frustrerande att ha nej får dit den..

Imorrn får man pengar, nice! Ska faktikst dra en ride på stan då, inte varit där på evigheter nu. Men ska nog inte handla något åt mig själv kanske börja spana efter lite julklappar, börjar ju vara dags snart..  Om det blir något åt mig själv så blir det väl någon fin top eller klänning att ha på julmiddagen..

Idag regnar det fakitkst ej så jag ska nog försöka bege mig ut på prommis kanske, kanske rent av cykla ner på gymmet, ja vi får se..

Puss & Kram

Lite Skoj..

Nytt för mig men kanske gammal för en del mer datavana people :-)

Google verkar ha någon form av intelligens...

1.) Gå till
google

2.) Skriv in ordet Failure i sökfältet

3.) Tryck "Jag har tur"-knappen
istället för google search

4.) Skratta högt och inse att google är en
smartare sökmotor än vad
man skulle kunna tro!




Kolla även in denna gulliga dam:
http://www.freshtribe.com/video/goodbye_grandma.aspx



En sådan här drickesmaskin skulle det finnas på fler arbetsplatser kanske det skulle bli mer liv i luckan då o folk skulle vara lite gladare o kunna släpp loss....

121445-60
Såg förresten just på "Du är vad du äter" (jag alltså=godisråtta) där fick man tips . Mörka spritsorter så som whiskey, brandy o rödvin var mera gifitga för levern, man skulle hellre dricka vitt vin, vodka eller dylikt. När man sedan haft en blöt kväll ska man dricka ett glas vatten o ett glas apelsinjuice innan läggdags. Vattnet var väl ingen nyhet, det var för att minska uttrokningen. Juicen vara bra för levern så den bättre kan förbränna alkoholen. så detta ska jag börja göra efter mina partykvällar..


Här en liten lapp om öppettider.. Vad sägs om att ha öppet affärn i Kalix så här :-) ??

121445-61


Nog svammel för denna gång..

Kram kram

Svammel svammel från tant röd...

Idag känner jag mig verkligen som Tråkjenny, har liksm  ingen energi till någonting. Men är nog pga att jag inte är van vid detta väder. Alla ni hemma gissa vad det gör ute idag??: Jadå det regnar... 
Jag som skulle hojja ner på maxi o handla och se så inte bolagret öppnat utan min vetskap. Alltså inte systembolaget. utan bolagret har massa fina saker till hemmet. Bla ett par tavlor som jag är helt såld på vill ha till vardagsrummet!!


I lördags kände jag mig faktiskt ganska nedstämd o ledsen (visserlgien var det nog tant röd som påverkade detta oxå) Saknar våra vänner med barn hemma (även er utan oxå såklart) , här i gbg har vi inga bekanta med barn. Men flera andra som självklart är guld värda de oxå. Men jag saknar att kunna helt  slappna av och låta vilden dra iväg i ett hem där andra barn oxå bor så det inte kryllar av farliga eller fina saker som inte ska röras. Att sitta ner i lekrummet, vardagsrummet på golvet o se på när vildarna busar o när ljudvolymen är någorlunda låg så flikar man in o pratar om det man vill ha sagt, party o vuxengrejer. För att minuten senare reda ut vem som ska ha leksaken o att man inte får göra så :-)  Ja tossigt men det saknar jag...  Någon som verkligen förstår att det inte bara är min unge som är så här vild o älskar att springa runt o hoppa o upptäcka hela värdlen på en minut, utan som faktikst känner ige sig i mitt barn :-)

Eller så kan jag sakna att bara få sitta här med mina barnlösa vänner och riktigt komma in i samtalet om vitaminer o mineraler som är bra för huden eller något annat som jag kanske egentligen inte har så bra koll på eller kanske rent utav bryr mig så mycket i men bara att få delta i samtalet utan att sekunden senare få springa iväg o hämta min tjej o sen försöka komma in i samtalet igen-..Tänk att bara få vara utan barn en dag o bara kunna slappna av o verkligen njuta av dessa samtal med vännerna..  Självklart så önskar jag int att gumman inte fanns var absolut inte så jag menade!!, bara det att jag saknar mina barnvänner o även mamsen o papsen barnvakteri nån timme då o då...

Nu till våran ögonsten, tindra ganzta numero uno :-)  Hon kan faktiskt nu förtiden roa sig ett bra tag med att rita det gillar hon verklgien. Hon kommer o vill att man ska rita hundar, hjärtan, hästar eller dylikt. Ibland blir hon så arg när man ritat det. För det är som att hon försöker själv men uppenbarlig inte kan, det gör henne grymt arg. Så söt när hon vill att vi ska rita en fisk.. för hon säger inte K utan bara fiss fiss.. ser så sött ut. Samma när vi åt chips så föröskte hon få sig lite chips o då sa hon ciss ciss....Gogumman

Nu kommer nog gubben snart så vi kan brumma iväg med bilen och handla. Imorrn är det dags för deras första roadtrip jag måste säga att man blitt väldigt bortskämd med att de aldrig sover borta. Känns ovanligt inte få se han på 3 dar nu...

men men dags att svida om...

Stor kram till er alla!
OBS inga misstolkningar här nu, inte så att jag inte trivs med er vänner här, utan som sagt ni är super! Bara det att jag saknar kunna umgås med er fullt ut på samma plan som er. Eller få umgås med andra med barn mellan varven som har det likadant som jag :-)



Vår lilla Elefant!

Gummans första maskeraddräkt blev en elefant dräkt..

121445-58



121445-59

Hon verkade haft jättekul på dagis idag men var sååå trött när hon kom hem. Kanskei nte bara var pga maskerad blev även en sen kväll igår eftersom det var hockey. Blev dock en härlig kväll, vinst mot luleå :-)
Nu är vi på gång!!


Nu är det snart dags för fredagsmys med idol o hey baberiba, bara älskar när d härmar kungafamiljen så himla bra!!

Imorron ska vi ses hon Bronia o käka lite o surra blir trevligt!
Snutten har tre borta matcher i rad nu o har sin första roadtripp, lite typiskt typ enda ggn när jag har olbigatoriskt i skolan då är han borta.. men men barnvaktsfrågan är löst, skönt.

Just ja gumman har fram tills idag frentiskt ratat pottan varje gång vi nämnt den.Men ikväll när hon blev en nakenfis började hon prata om kiss o bajs o vi frågade om hon ville sitta på pottan o jadå hon gjrode d så gladeligen men dock kom inget kiss men men iaf ett litet framsteg..

nej nu MYSSSSSSSSSSSSSSS

Spännande kväll...

oj oj sitter nog allt här o är ltie nervös.. ha ha. ska bli skoj se hur han är när han coachar Bäckman, vi sitter så nära så man lär väl se när han domderar o härjar i båset. Hoppas han inte behöver härja för mycket dock utan att gubbarna sköter sitt ändå!!

Är en speciell match även pga att man möter luleå, kul kul, men idag måste jag ju hoppas att de förlorar.. Så att fredrik ledde deras interna poängliga, väldigt kul en såå snäll o go grabb.  Så jag hoppas Vf vinner men ska nån göra mål i luleå så får de la va Pekka, janne el fredrik  bara för att de e så schyssta grabbar!!
Vore extra kul om gubben fick göra mål idag så jag ska allt hålla tummarna. Men försöka låta bli att leva om på läktaren. Det är bara så svårt låta bli när man lever sig in o är lite nervös..

men men vi får se hur det går...
Håller även tummarna för att gumman e sugen på hockey idag, för nu vill jag ju verklgien se. Men hon har iaf pratat om hockey flera gånger denna vecka. så kanske hon är riktigt inne i matchen idag när d nu var så länge sen sist..

Regn eller snö, snö eller regn

Kan inte bestämma mig för vad jag gillar bäst.. Innan jag åkte hem så saknade jag snön sååå mycket. Men när vi väl varit hemma några dagar så tyckte jag brrr vad kallt o jobbigt med all snö hela tiden. Ganska mysigt här nere är så mycket varmare ute (jag vet blir attans så kallt när d blåser sen) men lite mysigt, har inte regnat så fasligt mycket ändå ännu.. Fast helt klart är att jag inte vill vara helt utan snö heller, men kanske perfekt få åka hem mellan varven o busa av sig i snön :-)

Dock regnade det väldans mycket idag när jag cyklade med gumman till dagis, hade såklart inte börjat när jag åkte utan vädret såg SÅ fint ut då.. men icke sa nicke på vägen började det hällregna, kul kul. Jag som skulle till stan o mysa idag, se på maskeraddräkt till gumman, storflickan ska ju ha maskerad på dagis på fredag :-)  Men jag blev sååå blöt av regnet, min tjocka gråa jacka blev dyngsur hade tom regnat igenom den så hela tröjan under blev blöt. Jag blev så anti på vädret så jag beslöt mig för att ställa in. Lite trist menjag har tyvärr inte en ynka krona heller.. 

Har istället tillbringat förmiddagen i soffan o sett på Djävulen bär prada, skönt att bara slappa..

Gumman vägde förresten 13080gr, o var 85cm lång..


Tack o hej leverpastej


Snön var en stor favorit..

121445-55

Så här såg man gumman ideligen när vi var uppe, hon gick o hämtade skorna o mössan o skulle ut ut.. När hon trilskades med jackan öppnade man bara dörren så hon fick känna hur kallt det var.. Nu har hon alltså börjat säga kallt oxå o inte bara varmt varmt som hon annars alltid säger (spec när hon ska äta)

Tiden hemma har varit skön o avkopplande tyvärr fick gumman öroninflammation aj aj aj. Men när vi var på jouren fick man nästan skämmas för all väntan gjorde henne hyperaktiv (oxå smärtstillande medicinens verkan som högst just då..) Sprang fram o tillbaka i korridoren o rev runt i doktorns rum. Men hon var så duktig när väl doktorn skulle titta på henne. Hon sa till oss att ni måste ju ha roligt hela tiden med henne ;-)  När hon väl kunnat kika ordentligt i öronen så tyckte hon även hon var ett välidgt tåligt barn för öronen såg inte fina ut. Just då kändes allt så himla typiskt här ha man kommit upp för att hälsa på alla o vara ute o leka i snön så blir gumman sjuk.. Nåja hon har varit ganska pigg ändå faktikst. Men så mycket pulka har det inte blivit av har snöat hur mycket som helst...

Lite från helgen:

Träffade Anna o Emelia, även totte o Anna var där, väldigt trevligt o ses. Deras småknattar hade oxå blitt så stora. Emelia var så söt när hon hela tiden sa titta, o pippi åt sin fågel..Gogumma det där!! Men jag kände redan då att något inte var ritkgt som det skulle med vår gumma, tänkte dock det berodde på trötthet eller blyghet..    Anna o Anna var sugen på utgång, så gummor nästa gång då får vi rocka loss!!

Hos farmor o farfar har vi myst o ätit massa gott, gumman har fått ny fin mössa o en pratande häst av dem ,tack så mycket!!  Var roligt för gumman att få träffa dem ordentligt, hon sa flera gånger på flyget molly o tressasss (texas) En klar favorit var alltså deras (eller texas är ju eg vår lilla älskling) hundar.
I kalix brummade vi runt till gammelsläktet oxå, var trevligt. De fick iaf se lite av hur ivrig gumman blir när hon ser på hockey. dessutom tog hon sina första klinkande piano toner.. fast hmm verkade inte vara något musiköra där, kanske brås på mamma sin..

Hos mormor morfar o morbror, har tindra åkt lite pulka, skottat med sin spade, men framför allt ritat:det är en klar favorit just nu. Mormor har fått rita hjärtan till tusen. För det är hjärtan man ska rita ha ha.. (Gumman fick väldans bråttom till dagis när vi sa att hon kunde rita hjärtan med tanja o hanna där :-) )
Är så kul höra när hon börjat säga mommo o moffa, när nån av dem går iväg så undrar hon vart gick mommo. Mormor hade en riktig svans igår som skulle efter henne hela tiden..
Klart hon inte gick tomhänt därifrån heller, fick så fina kläder, tack så mycket!!

Gumman verkar ha sakant våra vänner cicci o freddan, ellr så är hon bara så nöjd för att hon lärt sig säga cicci, för hon har pratat om cicci o bedda (freddan) flera gånger.. Fast det låter även som hon säger Cicci när hon säger försiktgt (man får ju säga det ett antal gånger per dag,försiktig tindra)

Mycket prat om tindra nu, vad har vi gjrot hemma då?? Svar : VILAT o myst så gott man kan, även ätit massa gott. Varit riktigt skönt o trevligt åka hem...

För er som undrar/at så gick flygresan hem ganska bra trots öroninf, stackarn grät ganska mycket när planet lyfte men när det  landade hade hon somnat tur som var..

Planer för veckan:
* Idag främst vila o packa upp
* in till stan nån dag i veckan (cicci du är väl med?? :-) )
* hockey på torsdag, ska bli grymt kul, är ju mot luleå..
ja inte så mycket planer vet ändå hur fort dagarna går. Har iaf bestämt mig för att införa en gottardag /vecka nu är det slut på allt snaskande för min del, så en del av mig sörjer idag ha ha medan en annan är så glad, över att känna sig helt frisk o redo att köra igång...

Käns iaf skönt vara back in town men men nog svammlat för nu så OVER AND OUT




Lika som bär....

Man kan nog säga att vi är ganska lika ändå..

121445-51

121445-56
121445-52

jag tycker då det iaf...

Mamma stuff...

Har hittat denna underbara text som jag tyckte passade jättebra på mig, gör den det på dig?


Du vet att du är mamma när...

- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.

- Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00.

- Du hittar durkslaget i toalettstolen.

- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grisar på i storlek 60.

- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.

- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.

- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.

- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda självkonstruerade avarter som tröjis, parkis, vovvis och sängis.

- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta.

- Du råkar kalla din partner för pappa.

- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta.

- Du har bara tid att raka det ena benet.

- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.

- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.

- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.

- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.

- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.

Hej mitt vinterland, nu är jag här :-)

Åhhh vad härligt att vara hemma en sväng, mysa med all snö, åka pulka o madrass. Tindra har en egen spade och sop som hon donar med kul kul. Hon är jättefacinerad av snön, var länge sen jag såg sååå stora ögon på lilldamen som igår när hon klev ut från flygplatsen o såg all snö. Alldeles stilla ställde hon sig o började nöö nöö (snö snö) jättefacinerad. När vi kom in ville hon ställa sig i fönstret o titta (efter att hon sett att allt var som det skulle hos mormor o morfar förstås) på snön. det var även det sista hon sa innan hon somnade gogumman vår..


Ett stort grattis till våra kära vänner som väntar bebbe så glada för er skull!!!  Tur att det är några månader kvar tills den kommer för när jag ser underverket kommer vi garanterat bli sugen, men då gör det liksom inget efter som vi sagt att kanske börja med bebbeproduktionen efter somamren men vi får se.. kanske väntar längre än så beror lite på allt som händer o sker med allt annat. Men iaf ett jättestort grattis till er, räkna med besök under sommaren!!!

Idag blri det nog en tur ner på stan, msåte ju checka läget, kanske glider in å guppi o köper inneskor till gumsan hoppas d finns några roliga modeller.. Fast hmm har inte särskilt mkt pengar tyvärr, allt gick liksom till resan hit.. men kanske mormor har.. nej då det har redan köpt så mycket.

Till helgen bär det av till kalix, ska bli kul o mysigt. Tindra har inte sett farmor o farfar sen i juli så det ska bli superskoj. Tror (kors i taket) att det tagit ledigt i helgen, väldigt kul! (fast tveksam om de kan hålla sig därifrån) . Thilde o company dyker nog upp o så ska vi vara ute o åka pulka o madrass ska bli urrrmysigt, hoppas bara på fint väder!!

Ja så till hockeyn, så hände det man trodde kunde ske Lillis bev sparkad, min åsikt o även gubbens kring detta är delade. Han var (verkade vara) en ritkgt bra coach o snubbe, men kanske de behövs någon med mera riv i när läget är som det är. Gubben var nog mera orolig innan han fick veta vem den nya var... Känns som ett bra alternativ. nu får vi hoppas att gubben får fortsatt förtroende bara. i de sista matcherna har han ju spelat ritktigt bra o varit en av de som spelat allra mest, men med ny coach vet man aldrig...Nåja bara kämpa på o visa vad man går för..
En annan väldigt tråkig sak är vår goa vän freddan inte spelat de 2 sista matcherna men nu tränar på som vanligt. Jag hoppas verklligen han får förtroende o får spela igen, inte bara för han är vår vän utan för att han är en duktig hockeyspelare, vi får väl se, tyärr kan man inte göra anant än att vänta o se.. Det är just denna väntan som är så jobbig psykiskt.. man vet att det nog kommer en till back men man vet inte vem som ryker.. men vad kan man göra. Jo vänta vänta vänta.. men som jag sagt tidigare borde det inte va gubben som ryker, fast med ny coach vet man aldrig..men finns andra alternativ som jag tror ligger mera pyrt till (iaf ett, skulle det bli 2 nya då vette sjutton) Kan nog även varit därför man kände sig mera sugen på att åka hem, man måste komma ifrån ett tag, komma upp hit o bara släppa alla tankar på hockeyn (hmm sitter här o skriver om det nu men men istort sett) Men såklart även för att vi sakande allt o alla här uppe.

Jag måste ändå säga att vi trivs göööörrrrrrbra i götebrog. Är en sån fin stad med trevlig människor, mycket att göra ja jag /vi gillar den supermycket pratar ofta om hur bra vi trivs. känns superduper

vinterbilder utlovas senare men kvalan kanske inte den bästa, ni vet Jenny bakom kameran :-)

121445-49
Bild från mitten av september på gogumman vår..

Som jag misstänkte..

Har haft en svag misstanke om att gubben min tycker om att sminka sig (sen ett visst party hos Janne o Jana)  Och ser här har han inte lite läppglans..

121445-38

Nog tycker jag allt det ser ut så.. Men ack så stilig min lilla hunk :-)

Dagis..

Ville bara berätta att nu stormtrivs gumman på dagis. När man lämnar henne nu har hon inte tid att säga hejdå. hon springer in o vinkar lite med handen bakåt utan att vända sig om själv. Hon blir inte heller ledsen när man kommer utan är så glad o go.. Känns mkt skönt i mamma o pappa hjärtat!

Så här söt var hon idag när vi hämtade henne från dagis..
121445-48


Helgen som gått..


Lördagen eftermiddagen inleddes tyvärr med stor förlust för laget, så nu väntar man spänt på vad som kommer att ske, något lär nog ske men man kan inte mer än vänta o se vad.. Om någon back får gå borde de inte vara gubben iom att han spelat relativt bra de sista matcherna, spelat väldigt mycket iaf.. 21minuter sist..Fast man vet aldrig.. Kan iaf berätta för er som sett honom sist i luleå att hans eget spel i egen zon förbättrats mycket man är inte längre lika nervös så fort han får pucken ha ha.. ni förstår nog hur jag menar. Har lärt sig när han ska vara offensiv o när han kanske inte ska gå fram, hittar sina postioner mycket bättre, kul att sitta o se hur han utvecklas.. Men det är klart man utvecklas när man får speltid är ju liksom det som behövs för att kunna utvecklas...
Nog surrat om hockey blitt lite väl mkt sånt på sistone kanske men som sagt huvudet o tankarna snurrar en hel del i dessa tider..

Nu till något mkt roligare, lördag kväll hade vi bestämt att vi skulle ha Cicci o freddan på besök med lite vin  o öl. sagt o gjrot klart det belv så, dock lite blötare än tänkt.. en tequila flaksa hittade hit o även en whiskey öppnades.. Vi hade väldigt trevligt men gubbarna blev lite runda under fötterna.. Jag o cicci var mkt mera städadekanske de berodde på vår långa (nödvändiga) cykeltur till statoil ...

Lite bilder från kvällen..

121445-39
Gubben kör lite tequila race..

              
Freddan hakar på såklart..

121445-42    
Cicci grinar illa får så gott är det ju inte..

121445-41
Glada,mysiga o fulla var vi minsann

121445-46
Lite handboll måste man köra, freddan o gubben tyckte det var säkrast stå två i mål. Om det berodde på att Cicci var så bra eller att de själv var så fulla så det var lite vingligt vet jag ej..


Gumman visar iaf vart både skåpet o grabbarna ska stå :-)

121445-47

Japp kvällen lider mot sitt slut, vid sisådär halv 3, både Johan o feddan fulla fulla men ack så skoj ..
men söndagen var en väldigt trött sådan fick inte mycket uträttat då inte. Fast jag o gumman var uppe redan halv 7 pust pust, kan säga som så att pappa sov i många många fler timmar..Dessutom var han lite sjuk gubben min..










                        


Jipppiiie

Åhhh vad kul tänkte bara meddella för er alla att på onsdag bär det av hemåt över helgen vad kul!!  Gubben kommer ner på fredag efter sin träning ska bli såå skönt o mysigt

That's it for now är för trött för att förtälla mer om vad som händer o sker i våra liv kommer imorgon istället...

Varför..

Kan de inte bara få VINNA!! Förlusten igår känns tung, ja jag vet det var inte en förlust egentligen utan de blev ju iaf en pinne. men det känns som en förlust för denna match skulle vi bara haft 3poäng. 19-1 i skott första perioden säger väl allt. Det var spel mot ett mål i princip såg flera gånger ut som att vf hade pp.. Men nej "vi" kan bara inte få in den där svarta saken som kallas puck, mkt mkt frustrerande.. Sen blir det lite som vanligt brynäs in med en puck o spelet försämras genast. Dock inte lika mkt som tidigare utan ändå stor kämpaglöd.. men men 2-2 blir TYVÄRR slutresultat. Det känns så himla synd för vf var verkligen på gång o det kändes som att nu j*vlar har det lossnat men så blir det "bakslag" igen. Hoppas grabbarna kan släppa det o se den nya matchen på lördag..
Ha ha min match analys, men man måste få skriva av sig lite i denna situation.. inte bara i grabbarnas hjärnor de gnager lite..

Idag kommer kusinerna, kul kul! borde väl städa ltie innan men som vanligt lite slö.. ha ha men jag ska jag lovar! 

Ska nog även gå ut på en prommis är såå härligt väder, visserligen bitande kallt. Men det är just det som kan vara såå mysigt ibland. Lite snö på backen, kallt så man får klä sig ordentligt o sen ut i solen, lyssna på musik i telefonen (som tyvärr låter lite konstigt tack vare lilldamen) o bara gå o låt tankarna vandra fritt. Igår på min prommis kände jag mig bara så lycklig. Är så glad för allt jag har, alla i min närhet o min KÄRA familj, ni betydor massor för mig o är bäst i världen..
En sak som är lite tråkigare när man flyttar är att vissa inte är så bra på att höra av sig men men då får de oxå falla i glömska hos mig med, jag orkar inte bry mig i någon som ändå inte bryr sig tillbaka. Det tar för mycket energi. Jag tror man har vuxit ifrån dessa sk låtsas vänner o inser att man ska engagera sig i de vänner man har som bryr sig. Sen är det självklart så att man har mycket vissa gånger ,även jag är inte så bra på att höra av mig till folk alltid, man har liksom inte alltid ork..

Idag fredag sååå skönt, är något visst med fedagar, bara myyyyys på hög nivå, lite god mat, snarra så klart o idol.. Mysigt när d börjat bli kallt o mörkt ute o man kan tända massa ljus o dricka varm choklad,sitta under filten åhhh så härligt....

Mera bilder på min lilla snutta,vantarna har hon själv valt sätta på sig, älskar ha på sig mössa och vantar, om hon får försöka sätta på dem själv...
121445-35




Vädret vänder snabbt..

Här är det snabba ryck, från att igår visat er min härliga höstbild, till att idag vakna upp i snö o kyla.. Japp nu har första snön kommit o kallt var det imorse till min sotra besvikelse. För idag var the big day,Jag o Cicci skulle äntligen bege oss till Lager 157. Vi var nära ställa in pga vädret men tog oss iväg till sist.

Men inte gick det fort dit, körde som en riktigt gammal dam, men var så halkigt o blåsigt. alltid läskigt med första halkan dessutom..Nåja ju längre ut vi kom desto mer tänkte jag vars i h*vete är vi på väg, Lager 157 låg verklige mitt ute i ingenstans.. Men men det var väl värt besväret :-)
Idag shoppade jag faktiskt allra minst till mig, men som vanlgit hade jag lätt kunna få med mig ca 3par skor .. Ångrar lite att jag inte köpte en såå fin tigerväska som de typ e halva priset på mot i stan.. Men mitt riktiga mission som var ett par jeans blev det inte så mkt av tyvärr...Desto mer till gumsan fanns sååå mkt fint till henne ångrar jag inte köpte mera, får nog bli en sväng till inom en snar framtid :-)
Mitt samlade intryck av Lager 157 är både och, fanns mkt fint men trodde på mer fina jeans o tröjor..Barnkläderna toppen!
Här är iaf dagens skörd till mitt älsklingstroll:


Är såklart inte så att hon eg inte har kläder men som ni alla vet är det svårt att låta bli att köpa till sin älskling...

Tycker sååååå synd om mina kära kusiner som skulle komma hit imorrn em men nu inte kan komma förän i övermorgon pga detta himla väder. Vi som skulle gå på match allihopa tillsammans ,vet att Tobbe sett framemot det så mkt.Får hoppas det får möjlighet att komma o se på hockey i vår istället! Denna gång får vi bara umgås  o shoppa såklart:-)

Denna hockey... ja vad ska man såga skönt att det belv 2 poäng ändå igår. Var värda tre men skönt med 2. Oj vad jag skrek när det sista målet kom, var gubben som åkte fram o en annan medspelare sköt in returen var nog därför man var extra ivrig. Trodde nämligen gubben fick göra sitt första frölunda mål men det kommer snart.. Trist bara att de ligger där det ligger o man inte vet vad som händer med nya spelare o ev utlåning av spelare.. Nej orkar itne tänka på det nu man har ändå en klump i magen så ofta pga av det där..

Här är gumman redo för gårdagens hockeymatch, pappas största fans!!
121445-33