varför gör man så..

Hur kommer det sig egentligen att jag liksom redan nu börjat tänka på hur man ska göra efter föräldraledigheten.
Ska man plugga el jobba, vad ska man plugga , hur ska man jobba?? Jag har ju för sjutton inte ens fått min bebis än...

Tankarna går så här:

* söka förflyttning o "fortsätta" (hann j ueg aldrig börja, men ändå fått studieuppehåll med plats reserverad i linkan) min barnmorskeutbildning i augusti. Kräver att jag söker förlängt uppehåll från jan-aug 2010. (söka förflyttning var, umeå el annan stad, vet jag det i tid??...

* Söka till dsk som jag ju redan jobbat lite på ett sätt som under 1års tid o trivdes med. Dessutom passar deras arbetstider mig galant , bra mkt bättre än andra ssk jobb (ja det finns ju en del andra dagjobb men de växer inte på träd). Läsa den utan lån o spara min bm utbildning tills johan spelat färdigt o jag verkligen kan satsa fullt ut på det. För när jag blir bm vet jag ju att förlossningen är det stället man vill börja karriären på. Bor vi lule visst fine då kan det nog gå att pussla ändå med lite hjälp, men i en annan stad, svårt! Kanske skönt börja med att läsa när man varit hemma så länge igen..

* El försöka få in en fot på en vc till nästa sommar o kanske kunna få fortsätta el vicka till hösten... Men hur då lösa barnpassning av troj under sommaren, för liten för dagis samt samtidigt vill jag kunna njuta av de här få sommarana som barnen är små, de kommer ju liksom aldrig igen ändå...

* Alt börja vicka oå sjukan (ev sunderbyn..) o till hösten springvicka o ta mest dagtid, de tider som passar mig helt enkelt, nån kväll  går ju oxå... Vill ju ändå eg inte jobba för mkt, men får man jobba nog?? o får man kontinuitet på några avd.?? För jag vill inte springa runt vart som helst, ssk jobbet kan ju skilja sig bra mkt o jag vill känna mig trygg i det jag utför... Får man veta passen i något så när bra tid när man vickat ett tag. vill ju inte beöhca lämna halv 7 varje morgon o så visar det sig man inte har nått jobb den dagen, tidigt för alla i familjen...

Men varför ens börja tänka på det här nu... Så länge kvar. Dessutom kan man som vanligt ändå inte planera något då man inte vet om framtiden. Blir vi kvar el inte... Förhoppningsvis kanske man vet det i god tid detta år.. men vi får se.. Jag ska iaf inte grubbla på detta nu... men lite kluriga val...hade varit lättare haft ett yrke som liksom alltid är dagitd , men jag kunde ju inte veta att mitt liv skulle vara så här  när jag började min ssk utb..fast oavsett så hade jag ju ändå valt att följa min dröm :-)

...

Är på snabbvisit i storstan, håller ju eg till i stugan, men brummat in till stan för lite lunch o ärenden...

Fixilixar lite smått i stugan med målning av bro samt litet annat projekt, kajjen för båten blir tyvärr inte kalr förrän i augusti men ska nog sjösätta i en hamn inte så långt bort istället.. Lite synd de fixar med det där nu. För de hade varit så mysigt kunna gå ner på bryggan o meta med tindriz, inte för att man kanske får fisk där, men ärligt talat är jagl ika glad vågar ju inte ta bort dem ändå...

Är sååå glad vi får besök på fre, våra goklimpar från västerås kommer på besök, dundermys! Jag bönar o ber till vädergudarna att kanonvädret ska hålla i sig!!

I övrigt 'r la allt ok, var till bm igår, allt ok. Ny tid på 2 veckor. Har dock märkt att det går liksom bra att hålla på o dona o fixa men tyvärr får jag lida f-n för det sen. Känner mig som 80bast när jag ska resa mig o sånt tex.. men vad sjutton sitta still kan ju inte vara bättre :-) o så länge alla värden o allt 'r prima o jag ändå mår så här pass bra, kan nogi nget få mig att lugna ner tempot, jag tar ju imna powerbreaks när de verkligen behövs...

Börjat längta efter lillis nu. Vill få ställa iordning spjälis o bädda iordning i vagnen o sånt snart, herregud kan ni fatta  på torsdag går jag in i v33.. helt sjukt! Vart tar tiden vägen??? Så fort får tiden INTE gå när lillis kommit, med tanke på att det nog lutar åt att det är min sista bebis, nej den får aldrig bli stor :-)


dop som blev bröllop

Igår var vi på bröllop eg bjudna på dop men det förvandldes till bröllop. De var en så trevlig dag och kväll hoppas brudparet upplevde samma sak!.

När familjen kom in i kyrkan, så strålade dem så vackert, hela familjen vara såååå fina om än såklart kanske bruden vackrast. Men kidzen hade så klockrent fina kläder , brudgummen var även han stiligare än nånsin, tror aldrig jag sett han så uppklädd..o oj vad man snyftade :-)
hela eftermiddan var oxå grym med vänner omkring sig som höll låda o hade kul. De sisat timmarna innan avfärd mot stan fick jag skratta x antal gånger, ok visserligen åt rätt låga skämt många gånger, men vad f-n erkänner jag gillar ju oxå sån humor ha ha...Hur ska man formulera sig utan att det låter dumt, men det kändes som jag hade minst lika kul som de andra med min cola o vatten o de tackar jag omgivningen för som bjöd till!!
Avslutningsvis blev det färjan för några av oss, första gången för i år för mig. Massa massa folk, kul att kolla in folket..
Dock tror jag fan jag blev lite seesick, kan man bli det där?? Jag började må så skumt så vi pös hem vid halv 3.
När jag la mig i sängen mådde jag så illa o när jag skulle sova o blundande snurrade hela rummet... weird.. men men nu är'e fine.

Lite känns det som att jag  fåt äta upp vad jag sa igår om att jag mår så bra o att detgår jättebra i värmen. För idag känns det tungt o jag mår inte så gott i värmen faktiskt, men tror nog det beror på brist på sömn..

Ja ja imorrn ska man till bm, håll tummarna att alla värden är somde ska, för jag orkar inte springa där var o varannan dag.. Blir ev en badutflykt imorrn o sen brum mot stugan..

måste kirra lite ärenden nu så see u

fredag...

Underbara härliga sköna väder!!! Men hemska fasansfulla huvudvärk :-( hmm förösker iaf dircka mkt mkt vatten o hoppas det ska bli bättre..

Har sovat som en stock i natt oj oj vad skönt. Jag o johan hade faktikst en kväll/natt allena trots att vi inte hade så mkt för oss. Skönt att  bara få ta det lugnt o vila vi oxå, passa på nån gång så här nu innan lillen kommer. Tindra tycker ju om att få slagga hos mormor så :-) Vi gick iaf på stan igår o fixade lite ärenden, men tyvärr gjrode vi liksom inte det viktigtaste så jag måste ändå brumma in till öppning o dra en snabbis på stan men sen blire då brumma ut till g-stad fort som attan, ut till min skatt o se vad de har för sig...

Inte bestämt mig än om man ka orka åka till typ arcus el hålla sig hemma på gården bara, får se vad morsan känner för oxå... mig kvittar det (kanske mest pga den där jäkla huvudvärken jag har nu) måste iaf smörja in mig med solskydd i dag ananrs kommer jag bränna upp mig o få soleksem påp typ bröstbenet, bruakr kunna få det där om jag bränner mig. Vill jag INTE ha !!!  Tänkte ha klackedojjorna på mig imorrn förrsten återstår att se om jag verkligen pallar det hela långa dagen/kvällen, ska ta med ett par backups iaf..Impad av C.berg på sommarkrysset som gled omkring i skyhöga  dojjor med magen, nåja mina skor som vanligtvis är typ för stora sitter nu som ett smäck i af :-)

svammel svammel som vanligt... ska fööska plocka med mig kameran idag ås ni får se några bilder.. ciao


Idag fyller förresten väldrens sötaste lilla tjej 1år!!!! stort Grattis till lilla A!! Hoppas mamma pappa o brorsorna skämmer bort dig idag lite, lilla vännen!


full rulle

Herregud vad dagen ångat på....
Lämnade tindriz på sin sista dagga dag innan sommarlov som hon kallar det...träffade lotta där då som lämnade samtidigt. Hon kikade förbi på lite spontan besök, för att kika in läggan. hakade sedan med ut på storheden där vi rantat runt typ hela förmiddan. jättetrevligt o många ärenden som blev uträttade. Perfekt!! Köpte även med hem 2 kartonger jordgubbar för på em skulle ju laura komma förbi på besök. Vi hämtade gummzpå dagga o åt sen glass o jordgubbar ute, läste skvaller i solen. Jag hade visserlgien mest en liten tjej som ville ha min solstol hängandes över mig...

När papsen kom hem beslöt vi oss för att lyxa till det o äta middag ute, blev walle ute på deras soliga uteservering, nice nice nice! Nu ligger jag här i soffan o njuter av det, herregud full rulle hela dan men i like it.

Måste skriva lista över morgondagens "att göra saker"
lite små things som att: ,köpa mera vaxduk på olssons, ev mera tyg till litet projekt. Köpa erarings som jag sett på typ ur o penn el jc. Fixa tindras hål i örat. Köpa den där mattan från lagerhaus.  Sen när johan tränat klart tror jag vi drar ut till arcus, hörde ju att familjen westman/bäckman plannat åka dit så vi hakar nog på. Sen är det nog jag o johan som åker in till stan på lite klädmisson åt herr franz o efter det hem till läggan. Gumman får äta middag hos mormor o morfar o mest troligen sova där. Jag tänkte nog ändå merst troligen hänga där på fredag o sola o låta tindriz bada ute.. får se..

Så verkar bli full rulle imorrn med... men rätt skönt inte BARA hänga ute i solen, skulle bara bränna sönder mig... men ack sååå härligt med sommarväder!!

hejjar på våra lammkött!

Hejja hejja sverige!!! Verkar ju gå vägen idag, perfekt!!!  fastf-n precis i skrivande stund blire 2-1 gahhha.. nåjapoäng tar vi, o det räcker ju,ska hejja hejja mera nu...

Blev iaf inget spec till knubbisen på stan. Lite småtrist kika på kläder nu tycker jag allt, inget sitter liksom så fint.. blir mest på dålgit humör av att bängla i provhytten :-) Jooo en sak var bra jag hittade klänningen jag beställt (som inte hunnit komma än..) på rea på stan i min size.. såg rätt fin ut ska bara köpa ett par erarings till nu så är det klart.. I övrigt så var det bara tindrizen som fick lite småsaker...tights, en långärmad tröja ett par sandaler, lite hårsnoddar...

Magen är rätt skoj nu, spec när man ligger ner, ibland liksom rör sig hela magen i vågor  o bubblar på hit o dit, rätt kul att kika på :-)  Vet itne vad det beror på om de tror jag ska kläcka innan el. Fick ett brev med posten igår med min blodgruppering o ett fin post-it lapp : tag med denna till förlossningen (OK men jag har redan fått en sån, är ni oroliga eller ha ha) Sen mötte jag en bekant på stan som tyckte magen sjunkit ner massa nu,  hmmm vetj ag la inte om jag tycker.. Ska det redan börja liksom med funderignanra om den inteska komma snart.. i sånt fall blire en lååång väntan..

resan blev en liten rosa istället..

Blir ju som bekankt ingen resa... så reskassan fick bli till varsin liten ny rackare. Vår befintliga dator har tyvärr gett upp :-( Jag hoppas verkligen man kan rädda korten i den!!
Kära brollan fick komma hit o hjälpa mig in på nätet, visade sig vara busenkelt, jag hade tydligen råkat skirva in fel siffer bokstavskombination.. he he...

här är min ny pärla :

äntligen..

Äntlgien äntligen verkar sommaren vara på intåg!
Har varit på utebad för första gången i år.. dock inte badat (jo tindra förstås..)
Idag har la familia varit på gultza kikat in lekplatsen där, känt på vattnet som var freeezing cold! Kikat på stan. Herr franz upplevde stadsturen som riktigt rolig , kanske för att jag hoppade över kika in mina affärer och istället kiakde i sportaffärer o klockaffärer mest :-) Nåja iv hade trevligt.  Bjöd lite spontant in govänner på lite middag ikväll, trevligt!

Sitter nu o tvekar o velar om man vågar sig på ett brott, el om det liksom rä helt farlgit nu förtiden, gaahhh skulel så vilja göra det ikväll ha ha.. Kriminell som jag är :-)

Imorrn ska jag iaf cykla ner på stan o kika in rean hoppas på nått fynd kanske. Tänker inte ladda upp garderoben med allt för mkt ny kläder nu, men nått litet fint vill man ju ha även som knubbis :-)


lite sen som vanligt..

Men men bättre sent än aldrig: Hoppas ni alla har haft en toppen midsommar, trots kanske inte vädret visat sig från sin allra bästa sida. Nåja vi hade iaf inte regn!

Var en väldigt trevlig dag/kväll. På dan var vi lite flitiga först o grundmålade ena sidan av stugan .. Sen bar det av till j's kusins stuga, där det kikades fotboll åt gott, en del förtärde lite gott o ffa surrades o hade allmänt riktigt trevligt! Tindra hade en superrolig eftermiddag/kväll. Hon lekte med tremänningen Alva hela tiden, de vcar ute o lekte, de  var upptäcksfärd, hade disco som vi vuxna promt skulle komma o kika på. Jättesöta kul att de hade så roligt ihop. Blev rätt sent för båda töserna men är det midsommar så måste ju även dem få ha lite roligt som tex disco i sitt rum.  Tindra ville gå o vila sen o knoppade snabbt in på en säng. Vi var kvar ett tag men började sedan rulla hemåt mot vår stuga. jättemysigt!!
Det var en sak som var lite tråkig men som liksom känns som en fis i rymden eg, alla är vi olika o kanske tycker olika i vissa avseende, sen kanske man kan välja sina tillfällen bättre ibland att lufta sina åsikter, men men  det var en sån patetisk sak i mina ögon sett att orkar liksom inte ens dra the story... som sagt förutom den lilla grejjen en riktigt trevlig kväll!

hoppas på goväder på måndag, har ju settt lite lovande ut iaf, kanske kanske man kan ta med sig gumman på typ arons el nått då, vore mys, mamma känner iaf för att steka lite fläsk -)


Just ja, sååå surt glömde kameran så inga midsomamrbilder kan jag bjuda på ... Nåja ni get the picture ändå, var liksom en regular midsummer med sill, en nubbe el kanske 2,ja mat o gosaker i stora lass rent allmänt, grillat, lite lekar i form av strafftävling, pilkastning, kortspel. Även fotboll på teven...massa skratt o surr..

..

Vår familj torde vara en guldgruva för svensk adressändring....vet inte hur många gånger jag varit inne där nu under de senaste åren o fixat med adressen ... ja ja.. lite extra klirr i kassan kan la vara trevligt för dem med :-)

Jag velar om jag ska ta hojjen in till stan o shoppa lite el om jag ska avvakta tills nästa vecka... Är det inte så att reorna brukar starta efter midsommar? Dumt shoppa nu o så är det massa rea nästa vecka liksom...Hmmm men kan vara min sista ensamma dag på några veckor oxå så på sätt vore det ju bäst åka nu.. Lite lättare titta i lugn o ro då..
Har ju som sagt att tindriz ska gå nästa vecka på dagga oxå, då hon nyss börjat så hon kommer in i det ordentligt. Tidigare såg det ut att vara många ungar där men nu vet jag inte. Träffade iaf lovas mamma där o hon skulle vara nästa vecka.. Hmm på ett sätt bra om dem är när de är lite mera själva utan de andra tjejjerna, för tex nu när jag lämnade drog dem i väg o lekte lite själva. Annnars har just den tjejen liksom varit den enda som varit lite typ avvktande mot tindra o ja typ vakktat lite på sina kompisar som hon redan har där så inte gumman kommer o  tar dem. därför bra om de liksom blir riktiga kompisar nu oxå... Men självkalrt blir  hon hemma o de knappt är några barn men ska pejla i eftermiddag o se.. J kommer iaf typ vara borta hela dagarna nästa vecka, typ sista stenhårda innan semstern..  själv hoppas jag på sol o bad väder , glassväder :-)


nu maler min hjärna på stan eller inte stan...

Kankse drar på tivoli i eftermiddagi af under j's andra träning om jag nu inte måste packa o sånt...
Åker till stugan när johan tränat klart för dagen, blev bjuden till johans kusins stuga imorrn, trevligt. hoppas E med familj oxå är där vore som kul för tindriz! o oss oxå :-) ska la iaf försöka få målat gaveln som är skrapda i helgen o typ halva framsidan. J tänkte grundmåla ikväll när vi kommer, stackarn kommer la bli uppäten... även fixa klart med att gräva upp det där som han börjat med... o tunnan på plats.. oj oj saker går i snigelfart men men lite det som är charmen med en stuga att ha små projekt att dona med.. Båten måste ju sjösättas oxå, är inte gjort än pga nytt kajbygge men tror det är klart nu..

en 4-årings tankar..

Ja små roliga saker kommer ur vår dotters mun titt som tätt. Saker som på sitt sätt kan vara rätt eller i hennes värld  säkert är på det sättet.

Tex: När hon på vägen till dagis imorse säger i den tunga uppförsbacken:
"Mamma nu får jag sån där HUVUDVÄRK i benen igen"

Lillgumman inte lätt skilja på värk o värk.. :-)  ( vet att jag sagt nått om detta till henne tidigare men det hade tydligen glömts bort till idag...)

Eller som när hon tuggar på sin salta klubba och den går sönder o det visar sig den innhåller sånt där saltpulver:
"Mamma titta här är salt, salt behöver kroppen"

Mmmm hjärtat det är rätt, dock kanske det INTE är sånt salt som mamma o pappa menar när vi pratar om vikten av att kroppen får i sig salt oxå... :-)



Förra veckan tror jag hon gjorde en medtrafikant lite stolt o glad, han skyndnade sig nog hem till frugan sin o berättade. Han borde då tagit det som en komplimang.. Vi cyklade nämligen förbi en man med lite typ latinamerikansk utseende. När tindra högt o ljudligt säger nått i stil med precis vid förbipasserandet:

"Mamma såg du han såg ut precis som zlatan"
(I mina ögon:INTE LIK o dessutom en stor komplimang till herren i fråga.. nåja han såg stolt o glad ut när han marcherade vidare..)

hejda mig...

Rätt skönt att det regnade idag faktiskt. Lite lättare att hejda sig då. Ja annars hade jag nog redan sutti på velocipeden på väg in till city o fixat småärenden o kollat in nån klänning.. Tänkte först imorse aja jag tar la bussen istället o sen tänkte jag att jag o tindriz kan göra det efter dagis... men nej nej jennybenny idag ska du ska föröska hålla dig hemma, svårare än man tror om man är jag :-)

Skulle bara vilja få köpt det där usb minnet ifall datorn krachar ihop alldels o en blender så man kan göra mumsiga smoothies o även milkshakes he he.. ja även en ny dator vore ju bra kolla in (ingen utgift jag eg önskat men tyvärr ett nödvändigt ont nu.. nåja har iaf lite presentkort o värdecheckar o sånt till datorn o blendern..) hmm kanske man gör det iaf idag vi får la se... Just ja hantlar ska även införskaffas..

ska även köpa mig nya numret av mama som kommer idag. Ser framemot att lägga mig i sängen el kanske bada o bara softa o läsa, my time liksom... men men oligt inlägg det här var då, stackars er som läser ha ha

måndag..

Vädret spökar lite idag, varmt o ibland soligt sen moln moln moln.. Varför kan inte härliga sommaren komma??

Jag o tindriz har iaf tagit en cykeltur till porsön idag o hämta paket fån kiorren där. Sen har vi lagat pizza till lunch.
Sen skulle vi ev få besök men då såg vädret så fint ut att vi tänkte kanske nicigare ses på stan i det härliga vädret istället för att hänga inne hos oss... Men nu är det ju nästan  bortblåst.. ja ja tror det blir visit hos dem iaf.. Sprolla rolla :-)

JAg o tindriz hålleri af på att baka en ltien kaka nu får la se om den går att äta , återstår att se..

Fii f-n nu har myggen vaknat o jäklar vad dem är aggresiva så här i början. Jag HATAR verkligen dem där små surrande irriterande blodsugarna.

beställa el inte...

Vågar man chansa??

Så här är läget. Jag vet en fin fin klänning p åhm som tyvärr inte tyxks finnas i stan. Tänkte först köpa den o ha på en tillställning för nån vecka sen, men hittade en annan blåsa då. Nu är saken denna att jag tänkte ev ha den på dopet vi ska på i slutet på juni. men när man ska bestälal från hm så kommer den först i slutet på juni, v26. Det är alltså samma helg som jag ska ha den...
Frågan är, hinner den komma??? Borde den ju göra iom att det står den veckan då borde det ju vara innan fredag.. Men även en till fråga, hmmm passar den nu?? tänkte ta den i en size större o så, kände so matt den var fin till magen ,men gud nja...
tänk då om den inte hinner komma, ska jag då stressa sista veckan o hitta nått so mser ok ut att klä den valross i :-)
kanske bäst bara kika in nått annat på stan...

..

Dagarna går men står ändå på nått sätt stilla.. Ja ni vet man längtar ju efter en viss persons ankomst (om än inte efter själva kläckningen huga..)


Vad har vi då pysslat med, minnet är ju som en guldfisk:
Vi har varit på cirkus, sprang på thilde o mamma där som vi satte oss med. Var skoj o uppkattat av gumman men själv tyckte jag förra årets show var rätt mtk roligare faktiskt..Just ja innan det åt vi grillbuffe på fiske.K var riktigt gott faktiskt o mysigt att sitta ute...

Igår åkte T till gammelmormor o jag o älski var på trav hela långa dagen. Var rätt kul det med om än man inte vann nått, ja lite småkulor men blev nog minus i kassan ändå ... Sen blev det lite tacos i bjönlyan, nice!!. Om än min herre kunnat vara bra mkt nyktrare. El att han var onykter spelade ju eg ingen roll så, mer bara det av vi ju sagt vi skulle ha mysigt sen på kvällen när T sov borta, men nja han kanske INTE riktigt var i fas för det.. Sov tom i olika sovrum, blev så less på hans äckliga andedräkt o oförmåga att uppfatta att slå av teven så jag pös vidare. Men man är ju inte den som kan vara tjurig så länge så på morgonen hörde jag riktgt på hans försiktiga steg in till sovrummet att han hade lite ångest , nåja jag lät han ju fjäska lite o gosa massa först innan jag böjrade garva åt han :-)

Idag har varit en ruskigt ruskigt ruskigt trött dag. Inte många knop som gjorts. städat lite, lagt iordning lillgossens minsta kläder, ritat med tindriz, gjort lite fräsch kycklingsallad mm mm ..

Ska snart passa på att kika in reprisen av greys...

Lite slarviga pics från läggan kan jag bjussa på:















Sist men inte minst det otroligt vackra badrummet. Nåja känns mkt äbttre iaf nu med lite nia röda things som piffar upp den där skiten ha ha


jaaaa...

Visste det var rätt tid tjacka åkpåse he he Kanskei nte med tanke på årstid o att bebis inte kommit än. Men just pga årstiden oxå för inte så många som tjackar det då..

Så visst visst ska lillpyret få glida runt i snyggaste åkpåsen som finns enligt mig :-)

Klicka för att stänga fönster

..

Helgen är ännu ytterst osäker vad som står på planerna. Beror lite på väder o  vind oxå, som tyvärr just nu suger! (väldigt ovanligt grrr...)

Blir nog cirkus ikväll kanske, vi får se. Imorrn ska ev tindriz följa med morsan o farsan till min mormor om vädret ej är katastrof kanske jag o johan glider på travet en sväng... Ja som sagt lite onödigt tjöta om vad vi ska göra då jag eg inte alls vet :-)

En sak vi måste göra, en tråkig sak är tyvärr att köpa en ny snabeldrake. Ja han jag brukar valsa runt med verkar på tok för trött, dessutom har han en tendens att dra näbben lite väl hårt i golvet så det nästan repas. Fyy trist men men blir lla nice få sig en ny kavaljer att ta sig en svängom med. Gärna en som inte bummar allt för högt. Tycker mer om tysta dansata partners.

...

igår blev man bjuden på tacos, trevligt o nice! Gumman hade riktigt skoj med sin spindelmannen polare :-) Mamma trivdes såklart oxå..

Idag har man blitt nyfrissad, skönt!
 När jag skulle hämta T från dagga tänkte jag ,vad f-n ska vi bara pysa hem o hänga. Jag plingade istället till A.E o hörde om de var hemma o redo för visit, jajjebull de var dem så vi brummade dit. På väg hem insåg jag att jag nog mest ätit hela tiden :-) Var iaf jättetrevligt det med!

Nu har även älski kommit hem så nu är ordningen återställd, eller ska jag kalla det stöket??!!!!. För ursäkta mig men liksom det blir alltid så, så fort J kommer hem. Stök stök stök överallt, han tycker han kan plocka undan allt sen. Har tänkt många gånger att nu skiter jag i  att plocka för att se om han märker vilket kaos det skulle bli, men jag står liksom inte med att ha saker så där, bläää. Nåja han är ju ändå fin trots sitt kaos han för med sig...

Tack Anna för sminktipset, jag hann bara kika in en av sidorna o därifrån har man minsann beställt. ett 10 st sample kit o borst kit. kul...Sidan är : madminerals.org    kika in vettja :-)

Nu ska jag kika lite film..
see u 
kram
 


som att komma hem..

Känslan idag hos BM var  "som att komma hem", gick nämligen till min gamla BM som vi hade när iv väntade Tindra o hon är så rar!
Allt var dessutom  bra alla värden ok, skönt!

I övrigt har tapeter hämtats, eluttag bytts, nappflaskor o mintuttar inhandlats.
Köpte för övrigt såååå söta bebiskläder igår, mys!

Dagis läning gick såå bra idag. Vid hämtning var även Lotta där så det blev spontanbesök här, kul!

Snart ska vi cykla mot tacos o lek här på björx nice.För att sedan cykla hem o möta upp mor o far som kommer o fixar tapeter..

ja ja dags att kila see u

lite av varje..

Tindra har knäppt kort:
Det här var rätt sött tyckte jag he he



Lite slarviga kort från tindras rum på hennes nya tapet:



och en till efterfrågad bild på en liten knubbis a'la Jenny style :-)


tisdag..

Igår fick tindra upp sin nya fina stjäntapet, mäkta stolt o glad är hon över denna tapet idag så det är kul :-) Tack för hjälpen mor o far!!

På ons får nog vi upp vår, skönt!
Som vanligt gick mina planer i stöpet, j's plan gick redan typ 7 på morgonen så jag får knata själv till bm o ingen myslunch blire, men jag ska nog ta tillfället i akt o kanske vila lite imorrn då (fast det vet man ju aldrig hur det blir med det, kanske cyklar in till gymmet el nått istället)

Tindra var mkt glad över att åka på dagis men blev ändå ledsen vid lämning idag, så i slutändan vet jag inte på vem tårarna rann mest på mamma el henne. Fast mina började nog rinna  när hennes redan slutat. Ja för jag tror ju att det gick över lika fort som jag gått.. o det var ju först då jag började gråta lite he he
Kan säkert låta lite tokigt men för er som haft invänjning på dagga, ni vet hur det skär i hjärtat att lämna sitt "lilla" barn ledsen på dagis, det känns liksom inte kul o kan lätt förstöra första timmen av dagen.. Men men vi har ju gjort det här förr o hon är ju stora damen så som sagt hon leker antagligen för fullto cyklar runt på gården som en dåre nu :-)

Nåja ska brumma vidare nu,men tjing tjing vi hörs

små saker..

Några småsaker jag hoppas kunna klicka hemma från tradera träsket..

lundmyr set stl stl 56/62
Brun college jacka från Po.P Polarn stl 56 - utrop 1KR!!
Lundmyr barnvagnsmobil! SUPERGULLIG!!
NYTT!! PLASTISOCK BODY LEGGINGS  RETRO  50/56 UNISEX

insett att såna här "märkes barnkläder" i just bebis size kan man göra en del fynd på...
svårt låta bli då ...

playdate from hell...

Ha ha så kan man nästan kalla morgonens start: Playdate from hell..
Nej då skämt o sido, men min dottra hade väl kunnat uppvisa ungefär 100ggr bättre beteende i början av dagen ...

Hade styrt upp att bara träffa söt Ozzie o hans mamma för att leka lite i nån lekpark här i området. Oj oj blev svårt att välja då det ju finns så många (en liten på varje gård vi bor på)..  Tindra var tyävrr inte på världens bästa humör visade det sig utan var mest sur o tvär o skulle föröska bestämma, allt var liksom fel bara. Vaknat på fel sida kanske??
Nåja tack o lov gick det över o det blev polers igen. blev en fika på cafet o jag fick inhandlat mina pillz.

Ja för i natt har jag haft så sjukt ont i huvudet. Jag hade så ont att jag inte kunde sova, fick gå upp flera gånger, men bara man rörde sig för häftigt trodde jag huvudet skulle sprängas i typ 1000bitar. Och inte hade man nått ätbart piller hemma. Därav inhandling av piller så det finns tillgängligt om man behöver. Jag hör ändå till den skara som är skeptsik mot att ta i onödan när man har pyret i magen (vette kattsingen om jag knaprat nått än under denna grav) men kände bara att får jag sååå här ont igen så måste jag!!

Veckan kommer nog rulla på rätt fort som vanligt.
ikväll kommer mor o far o ska tapetsera iaf gumamns rums samt hjälpa till borra upp lite tavlor etc.. Så jag måste hämta ut tapeter senare idag
Tindras dagga vecka börjar imorrn. Själv ska man luncha med ssk bruttzen ska bli nice. (hoppas alla kan komma, utom N som ju är o blir pepparkaka i solen, grymt fusk!!)
Ons bm besök, o förhoppningsvis myslunch på stna med älski innan han pyser iväg på sponsorgolf. Sen lite dinner på björx, uppsakttat, snällt!
Torsdag, klipp o färgning, skönt!!
sen beror det lite på olika saker, blir nog kanske lite cirkus på torsdag med el utan pappa.
Vore skoj få besök från söder i helgen, men vi får se...

välbehövlig vila!!

Åhh gudarns vad skönt!! Jag har sovit säkert 2 timmar nu här mitt på dagen..
Var verkligen välbehövligt, idag var jag så trött så liksom jag orkade typ nada.
Är hos mor o far nu fast de inte är hemma. Men jag tror det är just därför jag kunnat vila så bra oxå (alltså inte för att de inte är hemma..). Utan för att här kan jag verkligen slappna av. I läggan blir jag ännu stressad över saker som inte är färdiga (som jag eg inte kan göra nått åt , tapeter som inte kommit) ska erkänna att jag haft otroligt svårt att liksom koppla av o ta det lugnt de sista månaderna. Har liksom inte riktigt kunnat varva ner på nått sätt. Så denna lilla vilopaus mitt på dagen var såååååå skön!!!!  (tycker såklart även det toppen o bra att inte kroppen sagt ifrån på nått sätt utan pallar hänga med i mitt vanliga yra tempo! Men ibland skakar Johan på huvudet åt mig o de sista dagarna nästan sagt till på "skarpen"- sa inte du att du skulle vila... Ja ja idag kan han då inte klaga över det he he . Fast mest skrattar han såklart åt sin tokiga lilla maka som irrar på)
Är dock ännu mega trött men ska middag förtäras o så ska man hejja hejja hejja på sverige sen!! (även göra sig lite marängsvichhh, yummie!, känns somatt bara sötsaker slinkit i min mage idag... fan alltså..)

8 grader

8grader, ska det kallas sommar?????????

Fiii f-n säger jag vilken skiiiiit......


Även gumman saknar våra "grannar" i linkan.
Hon sa med en väldigt fundersam o även ledsen ton på rösten i bilen:
"Mamma nu får jag aldrig träffa dem i linköping igen"

Gulp tänkte jag, nu saknar hon estelle o vännerna på dagis... Men så klack det till vilka hon nog mest tänkte på.. Jag frågade om hon tänkte på någon speciell..

"JA du vet, vad är det nu dem heter, dem där pojkarna"

Ossian o company svarade jag?

"jaaaa" svarade hon ännu med en ledsen ton i rösten...

JAg svarade att du får träffa dem i sommar då kommer de o hälsar på..
Då verkade hon iaf lite nöjdare o gladare igen! Pust! (mammahjärtet värker inte lika mkt nu)

Klack till nu varför hon antaglgien funderade ett tag senare i bilen på:
"Mamma när är det sommar då?"

Jag tänkte inte på att hon kanske ännu var kvar i den tanken utan svarade att vi får hoppas den kommer snart så vi kan bada o ha kul ute. (hon undrarde ju säkert mkt om när när kommer mina vänner på besök..)

torsdag

Visst är det torsdag idag???
Känner mig lite dagvild faktiskt...
Nu är iaf första dagisveckan slut, rätt skönt vara lediga imorrn faktiskt... Det har gått jättebra. Full fart är det på henne säger dem. Hon var lite söt första dan jag skulle gå. För då frågade hon frk Rickhard "Om jag ramlar tröstar ni mig då"
Liksom en liten försäkran om "att visst finns ni där för mig om jag behöver er".  Hon fick ett bra svar o verkade mkt nöjd.

Har varit ner på gymmet idag. Kanske inte var gången som gav mest men ltie iaf. o på nått sätt så är det liksom ändå skönt bara varit där, känns liksom skönt.  Har inte varit på stan på flera veckor nu känns det som, börjar vara dags snart. Kanske en sväng imorrn el så till veckan. Har iaf bokat nu så jag ska få ordning på min risbuske, (håret på knoppen alltså ha ha, den andra risbusken sköter jag själv , brukar jämna den med "marken" ha ha ha)

Haft lite lekbesök en liten sväng idag, var skoj, hoppas på sommar väder snart så man kan hänga ut o fixa sig lite bränna... :-)

Middan blev riktigt smasken, blev lax, sallad plus quinoa mums!!!

Vad kan bli bättre än god mat, lillälsklingen o även en sexig hunk mitt emot sig vid bordet :-)



Stuglife:
Så här värmer vi varmvatten... Händiga herr franz..

Tindrizen på sin älskade lilla cykelrunda..
Lillans nya toy.. Måste bara lära sig hur den fungerar..

med faster...


ja ja  that's it for now. Nu ska tindrizen få datorn. Lovat hon får se film ikväll då vi är lediga imorrn...

härliga träning..

Var äntligen på gymmet idag. Oj oj oj så skönt. Jag vet inte vad det är men jag mår verkligen gott spec i knoppen av att träna. Jag tycker verligen om att gå på pass o köra "järnet" till rolig musik o svettas...
Dock var la magen lite ivägen kan jag tycka :-) Körde spinning, gick finfint men lite oskönt ibland man kändes sig lite ihop tryckt av att sitta ibland.. o sista låten fick jag mest trolgien håll, men man vill ju liksom inte chansa o bara gasa på järnet man vet ju liksom aldrig.. Hade jag inte varit på tjocken hade jag ju fattat att det var håll men nu vet man ju liksom inte helt säkert..Nåja var skönt iaf... Men lite svårt veta ibland om man liksom är för trött för att köra el om det är som när man inte är gravid o man bara mår bättre efter träningen..

Är dock även tyvärr världen gottegris nu, fan det slinker ner kakor o glass lite för lätt tycker jag..

Är sugen glida iväg till utlandet på nån vecka. Litefundersam bara kring försäkringar o dylikt då det är liiite sent. Men inom Eu ska det nog inte vara nått problem bara jag har ett sånt där eukort, har beställt ett från försäkringskassan så ajgh ar ett utifall att....

Det som oroar mig liiite är bara dessa sammandragningar jag har. som vi promenaderna kan bli rätt onda faktiskt.. (men det är nog lugnt man har ju ofta fler SD som omföderska så det är la som det ska..). Jag såg precis på barnmorskorna Norge o där var det med en omföderska som var så förlossningsrädd. Jag kan säga som så att mina tårar sprutade under hennes förlossning. Mest för att jag liksom kände igen mig själv. Jag är liksom rädd för att jag är lite orolig för min förlossning denna gång. Jag är lite rädd att jag ska känna mig tokrädd när det väl är det dags... Huga vill inte tänka på förlossningen...men gärna på det som man får efteråt :-)

roliga funderingar...

Har ni tänkt på vad söta saker de små trollen kläcker ur sig o gör...

Idag gjorde gumman 2 rätt rara saker:

Den första var eg helt rätt gjort av henne, klantig formulering av mig helt enkelt. Tindra blev lite olycklig när vi skulle gå till dagis över att hon glömt säga hejdå till pappa. Jag sa "Spring upp o ropa hejdå genom dörren till honom"  Jag tänkte såkalrt att hon skulle öppna dörren o sticka in huvudet o ropa. Men lillhjärtat springer upp o ställer sig  o ropar såklart "Hejdå pappa"   GENOM dörren... :-)

Det andra var när vi fikade mellis, blev blåbärssoppa o macka. Hon sa först när hon fick soppan "Mamma, det här dricker man när man har ont i magen"  jag svarade typ ja det har du rätt i det gör man ju faktiskt. Sen skulle hon smöra sin macka själv o det blir liksom mest en klump på ett ställe. Jag säger då till henne:"Smöra ut smöret nu annars kommer du få ont i magen" .. Gumman tittar genast lite finuligt o lurigt på mig och svarar. Mamma det gör inget jag har ju den här soppan att dricka då"


..

*Daggainskolning går jättebra. tror det kommer bli toppen!

* Väntar ännu på tapter, grrr hoppas de kommer snart...

* Dags börjar röra på "fläsket" snart igen!" Fått lite gratisträning men varit för trött nu i början av veckan.. Har iaf bestämt mig för att efter lillen är kommen o när man känner sig mogen o redo så ska det baske mig bli lite formande av min degklump till kropp igen. Längtar faktiskt efter det...men nu ska jag även njuta av att vara en liten meetball :-)

* hmmm försöker förhala tiden tills gubbz får datorn då han återigen är nne på dåliga vibbar, såna här tjafisga biltankar.. fan alltså blir så less på han ibland att jag bara vill slå han i huvudet med stekpannan!!