fyra raka...

Fyra raka segrar, eloge till grabbarna!
Härligt kör vidare nu och vinn hela skiten :-)

De har precis landat och fick ledigt hela två dagar, härligt! Gud så skönt! det blir nice få lite quality time tillsammans som familj igen finally!
Vad familjen gör vår vi se... blir nog mest mys o lugnt... men utanför lägenhetens fyra väggar måste vi dock oxå.. annars  får jag spunk :-)

Jag brukar alltid säga att Tindra inte orkar mer än mellan 2-3 v, men jag erkänner det är nog samma sak för mig! spec i tider när de är borta mycket. Jag känner mig liksom lätt "uesless" här.. Får liksom inget vettigt gjort ,vardagen hemma betyder nog för mkt..... så nja 2-3v tops at the time där är min limit... Det blir nog så när man har rätt stora barn... Man får liksom lite andra vyer och funderingar för livet. Man proriterar på ett annat sätt än när man är själv. Däremot känner jag att det sättet fungerar optimalt för mig. Visst man blir trött på resandet, men jag har hellre min vardag hemma och samtidigt ett familjeliv här i ryssland . På så sätt mår nog alla i familjen bäst!

men nu stor familjemys på schemat och det ska bli riktigt trevligt... allra först lite vuxentid för när som helst knackar det nog på dörren ;-)
Troy kommer iaf bli så glad när pappa är hemma imorgon när han vaknar... :-)

jaha nu är man fast i träsket igen.. BB, träsket.. men alltså vaddå.. vad är det för killar de ska ha skcikat till thailand som liksom BB's nya storhunk.. ha ha.. nja det tyckte jag då inte!! Det är för att man redan har en på tok för het egen hunk. Världens bästa darling!





less

Har en liten lessattack just nu...
 Det är inte mycket som  går vägen just nu... först brakade tvättmaskinene sönder, eller nått vidare brak var det väl inte. jag vet vad som nog är fel men får inte uppluckjävlen, måste helt enkelt vänta på Johan grrrr...

Sen var jag såå bored så jag skulle baka kakor, men inte ens det lyckades, trots mix.. Ja som ni vet jag är liksom dödsdömd i köket. Utom hopp liksom :-)

Och nu till råga på allt hittar jag inte vart man ka nse matchen... blä för det, jag vet vi hade behövt luft idag men tindra ville vekligen ha en innedag så vi körde på det..

Nej nu längtar jag f-n lite hem, eller iaf efter lite tid med gubben... Låt de nu vinna idag!! Dels för ledig tid och så jag kan planera vår hemresa... priserna tickar på upptå för varje dag som går, lutar väl åt hemfärd tors eller fredag..men vi får se... Hoppas som sagt på 4e raka nu...
Heja heja heja

kan inte sluta tänka på det...

För några dagar sen fick jag vet något så hemskt frutkansvärt. Alla hår som fanns min kropp reste sig och tårarna brände inte bara bakom ögonlocken, nej de forsade ner längs mina kinder. Ännu värre blev det av att titta på mn tös som stod precis som vanligt och dansade framför teven...

Det var ett litet barn som sååå orättvist ryckts ifrån detta liv på tok för tidigt. 1 år äldre än Tindra var tösen, vi hade träffats via gemensamma bekanta och ALDRIG i mitt liv hade jag kunnat föreställa mig att hon inte skulle finnas bland oss mer idag.. Det hade nog ingen... Det är så hemskt och jag tycker inte att livet ska få ta slut så där...
Hon hade ju hela livet framför sig. Jag kan inte föreställa mig vilket djupt svart hål föräldrarna ska ha trillat ner.  Det är helt enkelt ofattbart och jag lider verkligen med de och övriga som kände den lilla flickan!

Man har ju tyvärr några såna i sin omgivning som på ett eller annat sätt fått ett barn som ryckts ifrån de på tok för tidigt. Jag vill verkligen ge all min cred till dessqa människor. Jag kan inte se mig själv resa mig efter en sån sak. Jag vet att jag skulle tvingas, men skulle jag vara samma människa eller skulle sorgen på något sätt alltid speglas lite där i min blick i framtiden, jag tror det. Jag hoppas hoppas hoppas att jag aldrig någonsin jag ska behöva få veta det. och ingen annan för den skull! För de som dock tvingas göra det så hoppas jag att det finns ett starkt kontaktnät runt, personer utanför som hjälper och ffa att folk vågar finnas, även om det kan känns jobbigt och svårt veta hur..

Nej jag lider och ska gå och krama mina barn nu. Det är mina stora kärlek i livet!
Mamma älskar er!!


morgonstund..

..har guld i mun, nej det tycker jag inte ;-)
Joo kanskre när man väl klivit upp  men inte när man ligger i sängen  och gärna vill dra sig mer...

Är såå less på min förkylning nu, kan inte sova ordentligt på nätterna pga den, går upp x antal gånger per natt, ni vet typ som i slutet av grav...SÅ nu får fan bacillerna dra vidare.

Gårdagen var mysig. Först blev det hamburgarstopp för barnen. sen aå knoppade lilla in och Jag ch gumman gick och shoppade lite. Förutom ett litet ballong öde och tidsbrist i slutet är vi nöjda med vår dag på Galeria!



Nu längtar jagt efter vår och sommar, för jag hittade mest fina sommargrejjer så attans störande att man får vänta sååå länge till:

Måste nog hinna in en gång till, pga tidsbristen.. hoppas jag hinner innan man åker till svedala igen...
sen skulle vi se hockey hos grannen, men Troy var helt färdig och trött. Så när man inte fick spela hockey mer blev han helt sur så vi gick hem till sängen .... väldär hemma blev det mys för mig och damen. Det slutade med att hon fick vara uooe och kika schlagern, vi har ju ändä ingenstans bråttom här och har en innedag idag...

Jag får väl åter erkänna man ändå är en schalgernörd, för ja jag o gumman gillade Linda B.Hennes låt ringer än i öronen: "Varje gång jag ser dig exploderar jag...." Jadå denna kommer garanterat ljuda från hennes rum x antal gånger framöver ha ha

men men nu börjar vissa dagen med kidsen (ni vet två timmar tidigare här..)

Just ja det blev 3e raka igår så hålltummarna för att det blir 4e raka idag! Kanske kanske de får ledigt på måndag då! :-)


Puss på er:

röjjer med ungarna...

ha ha det är tur vi inte har någon dold kamera här.. eller iofs vet man aldrig med ryssarna, men då får supervisor skratta gott...
Blir lätt rastlös så jag o kidsen har nyss röjt lös lite spotify disco morgonen till ära... Vi var rätt söta allihopa med varsin stil... Ja så blir det när mamma har för lite att göra...

men men nu ska jag dansa på mig klädera, snart är bilen här o vi brummar ut i st petes myllrande trafik..
Hoppas ni alla har en bra lördag!!

KRAM


tidsskillnaden lurig...

2 timmar hit eller dit spelar egentligen ingen roll. Speciellt eftersom vi inte är särskilt länge per gång. Troy kommer dock snabbt in i deras rytmn, alltså han blir sömning deras tid på kvällen som han brukar hemma,(alltså efter 18 rysk tid.. ) fast han sover ändä liite längre än vanligt på morgarna (tack o lov).
Det luriga är att man själv inte alls är trött på kvällen, när klockan är 22 här är den bara 20 i Sverige. Jag och Tindra såg harry Potter innan, sen skyndade vi oss att stänga av teven. Gissa varför. Joo sen börjar hennes favvoprogam på teven: Let's dance ni vet.. Hon hade lätt orkat vara upp och se på det... men det känns ändå fel i mammas hjärta ha henne upp så sent rysk tid..Så vi får se reprisen imorgon ;-)
Dessutom när man inte vet när Troysan vaknar... Men man kan väl som så vi kör lite softare stil här i ryssland. Det är skönt! det blir mkt mys och gärna sovmorgon :-)

Idag vankas Stockmann och Galeria. Först tänkte jag göra barnen lyckliga genom att låta de få sig lite lördagshamburgare och sen förhoppningsvis få Troy att sova så jag o Tindra kan gå o mys shoppa lite /iaf kika.. För att sist men inte minst handla...
Sen hem för lördagmys....
Tur vi bestämde det, jag var inte sugen åka när vi vaknade men Tindra övertalade mig .. :-) För nu ser jag att väret ute inte alls är lika roligt som igår,säkert inte kallt men ganska grått o småsnöar..
Jag är ännu i risig form och hade snudd på feber igår igen,,, less på denna sjuka nu!

Har glömt skriva om det här men Tindra har lekt med sin ryska kompis på båda hemmamatcherna. De är så kul se när de leker, hur de trivs i varandras sällskap utan att eg förstå den andres språk, men de finner ändå ord att kommunicera. Tindra kommer ibland o frågar efter fraser på engelska för att han ska förstå.. (vet inte om han kan engelska heller) men det värmer i hjärtat iaf...sista matchen lekte Troy också massor med sin jämnårige vän, de var då lika söta när de sprang runt och jagade varandra, gullisar!

ja ja heja SKA idag! NU kör vi 3e raka..!!


fredagsmys...

Blev tyvärr inga bilder igår, det var inte alls samma tifo och sen hade inte den där ljusgrejjen på isen, men sen så...
Det blev iaf en till vinst skönt...

Idag har vi haft en soft dag , först fick vi ha Johan hemma på förmiddagen så det blev sovmorgon deluxe skönt!

Sen gick vi ut till parken. Det var härligt väder ute, hoppas det håller i sig ett par dagar till, då lär det nog bli en daglig utflukt. Skönt med frisk luft! Det är en rätt skum känsla gå där inne i parken och bara andas friskluft för att när man kliver ur pakren och ut på gatan igen slås emot av avgasdoften... Väldigt påtaglig var den idag...

Nu härjjar ungarna i sitt rum och bygger kojja. Själv har jag lite medräkning till lillkotten somnar. Hoppas det kanske börjar nån bra film vid 19 snåret (17 hos er... på nån av plus kanalerna...) så kan jag o gumman hänga lite...

ja ja lite bilder från dagen:

















see u

invänjningsperioden över

Så där ja nu har jag landat igen i att vara tillbaka i ryssland.
Det krävdes liksom bara en liten invänjningspeiod kändes det som.
Det är klart det känns lite motigt komma från sitt hem och landa på rysk mark med 39 graders feber och dessutom få en kalldusch om att man inte får ses särskilt mkt... Förvänta er inga mål av Johan nu ;-)

Men nu har jag vant mig med att vara här. På sitt sätt är det rätt mysigt. Detta är ju oxå "vårt hem". Idag var dessutom rätt skönt ute när vi gick vår sedvanlgia tripp till affären.. (glömde såklart det viktigaste ändå...). Lite friskluft gör nog susen. dock fick jag lite feber på kvällen efter matchen igår igen.. men inget nu... Så mina  nätter är väl inte allt för roliga men men I will survive...
Blir själv hela helgen, men vad gör det.. Hoppas på lika skönt väder imorrn då går vi och leker lite i parken och på lördag får det bli Galeria/stockman... Söndag får vi se kanske en hemma dag.. Undrar om man kan se J's match på ryska teven?? Eller om bror min kan hjälpa mig via datorn...

Matchen igår blev iaf visnt efter lite onödig spänning då 4 sek är kvar på matchen så kvitterar andra laget.
Det var iaf rätt häftig början på matchen med stort Tifo och fint ljusarrangemang på isen, ska ta med kameran idag så hoppas på samma idag :-)
Blev svenskavgörande i förlängningen.l Det gillas!

Nu ska jag väl ta o kika gårdagens big brother.. ville inte börja följa denna serie, men tyvärr är jag nog hooked.. Iaf när jag är här :-)så dags krypa upp i soffan.. återkommer senare ikväll eller tomorrow!


...

Som vanligt ropar jag hej lite för tidigt...

Igår kväll kände jag åter hur febern smög sig på mig kropp, huttrade och frös om varannat... Så det fick bli lite medecin som kvällsmål. Skönt slippa frysa, men gud så segt när man har feber och så tar man medicin för att få ner skiten, kul att vakna alldeles sjöblöt i svett och typ frysa av det...
ja ja febern är åter ur min kropp, ingen feber nu på morgonen heller, bara lite förkyld..
Idag är det iaf dags för första slutspelsmatchen. Som Tindra längtat, hon packade väskan redan igår och började genast packa om den på morgonen ;-)

Själv brottas jag en del med tankarna på om/när vi ska åka hem. Nu på fredag var länge det hetaste alternativet, men nu hade jag kommit på att kanske ons till veckan blir bra ändå.. men typiskt så fanns det redan nu bara dyra biljetter kvar... billigare på fre, konstigt??
ja eller så får vi se hur det går de kanske vinner efter 5-6 matcher oxå... (för säsongen tar då inte slut redan...) då stannar vi väl så länge som tänkt från början... ja eller på fredag, ändå segt sitta här hela helgen för att få några få timmar tillsammans...
Jag får helt enkelt fortsätta fundera under dagen ha ha...
Måste bara få klarhet i att de iaf får sova hemma efter matchen imorgon och samma när de kommer hem på söndag natt?? Annars är det ju verkligen ingen ide att häcka här!!

På sitt sätt är ryssland alldeles utmärkt för mig och till viss del barnen också. Det är liksom vårt lilla andningshål. Stället där jag faktiskt tvingas ta det lugnt. Jag har på inget sätt samma möjligheter att ruscha iväg 1000 ggr om på mina ägventyr eller alltid så viktiga ärenden.. Så dessa små dagar/veckor är som små lufthålsoaser i tillvaron :-) Om än det i längden inte passar mig, vet jag ju eftersom jag snabbt klättrar på väggarna och blir rastlös som aldrig förr.. (Spec när tiden tillsammans är obefintlig..) Det är på sitt sätt skönt jag gör bort att vara sjuk när jag är här.. så kan jag fortsätta vara flitig med träningen när vi kommer hem! (annars erkänner jag kan jag bli lite smågrinig över det med... spec när det fortsatt är apkallt här ute)

ja nu ska jag nog gå och hejda min dotter lite hon verkar vara på G att packa ner hela rummet ...haha
Hon är iaf mäkta stolt över sin nya SKA halsduk med pappas nummer den och "pom pom" 'sen kommer nog användas flitigt...  Matchen var förövrigt tidig (kl 17.00) Skönt!

see u
puss

jag ska måla hela världen lilla mamma...

En hel innedag har vi haft idag.. Ute är det isande kallt. Minus 20 om jag uppfattat det hela rätt.
Febern är nu borta från kroppen men lite smårisig kanske man är ändå...

Ja ja vad gör väl det man får ställa upp för kiddosarna. Idag har vi målat:

Syns knappt man inte är helt frisk ;-)


Lilltrollet fick oxå måla men för en gångs skull höll han inte ut så länge:


Nu har han knoppat in. Papsen har åkt mot hotellet för att varqa i prima form innan matchen imorgon..
Imorrn och på torsdag är det dags för de första hemmamatcherna kul! Dock velar vi som bara den om vi ska pysa mot svedala redan på fredag då tiden med J/papsen som var tänkt i stort sett kommer vara obefintlig...
Kan inte bestämma mig, för blir det tex bara 5 eller säg 6 matcher så får vi ju nån dag i slutet.. Men går det till 7 kommer vi knappt setts något under hela tiden jag varit här...
de åker nämligen på fre för bortamatcherna på lördag och söndag... ja jag får väl som vanligt fundera lite till ha ha... Tur säsongen snart är slut.. Men men först ska guldet bärgas ;-)

Nu ska jag hoppa in i duschen så vår teve förhoppningsvis börjar visa något bra snart.. Vi är ju nämligen 2 timmar före så klockan 19 här är den bara 17 hemma, hur mkt bra visas då eg??

men men kram på er alla!

..

Sitter här och svettars och fryser om vart annat, men hostan är iaf renda typ borta. Skönt!

Darlingen är och tränar och jag har snart ryska seminarium. Har såklart lyckats glömma ryska boken, jippie (det är inte som att jag är lost ändå), glömde även badkläderna till  barnen , tänkte ju bard på Sokos nån dag... Måste haft tankarna på annat håll vid packningen denna gång ha ha...

Ja ja på nån timme entrar väl gubben hemmet för nån timme för att sen dra vidare. För mig är det liksom lugnt. Jag tycker mest synd om honom. Han såg verkligen bekymrad ut, han hade längtat så efter att få vara lite med sin familj :-( SÅ jag försöker peppa och puscha så gott jag kan...

Han var tydligen även sugen att kanske åka någonstans efter sässen, beroende på när den avslutas.. Inte mig emot ;-)

Hade verkligen inte tänkt det skulle bli så ,men nu verkar det redan slagit klorna i mig. BB alltså. Kan inte låta bli att kika på de där nötterna inne i huset..ha ha

men men ska ta tag i de ryska hemmafru sysslorna nu...



back in russia...

Japp så var vi här igen...

Lite smärre incidenter som inte höjjer upp stämningen.
Dels har jag hög feber och värk i hela freaking kroppen. (flunsan kanske vad vet jag...)

Vår buss från flyplanet höll bokstavligt talat på att krocka med ett flygplan. Saker som bara händer i ryssland!
Vet inte om det var för att vi var 10 minuter före tidtabellen och busschuaffören inte väntat sig det eller vad...
Bussen fick iaf tvärnita och folk flög som vantar. Tur jag hade Troy i famnen! Tindra blev jätterädd och började gråta dels av vad hon såg och vad folk sa. Tack och lov hjälpte en snäll man mig att lugna henne, genom att låna ut sina lurar en stund. Hon fick den äran att lyssna att tag på Bethooven :-) (fat riktigt farligt blev det aldrig men ändå lite otäckt, spec för lillgumman)

Sen när vi mötte Johan fylldes ögonen av tårar av  att se glädjen i hans ansiktet och barnens lycka av att träffa honom :-)
Jag såg dock att han ändå var lite bekymrad... fick snabbt veta varför... Han hade på vägen till flygplatsen fått veta att under slutspelet är det hotell även på HEMMAMATCHERNA; fun! Det innebär alltså att from imorgon kväll kl 19 (efter träning på fm) så kommer de vara på hotellet... Hmm kul kommer ju typ ses nada..

så visst jag kände lite som Troy:
Vi packar väskan o åker hem..


Men såklart inte!! Nu är vi ju här i stan och ska göra det bästa av situationen.. Hoppas man blir frisk fort bara!
Flygningen sthlm-st pete gick underbart. Jag och barnen blev bjudna på lite fika av den snälla stewarden Robert som vi åkt med flera gånger. Tindra praktiskt taget älskar honom, han busar alltid lite med henne. så det var kul och visar lite att vi rest den sträckan några gånger nu :-)

Ryssarna firade Johan mer än vad vi gjorde. Han tyckte nästan del blev lite pinsamt:

Under matchen så sa de att han fyllde år och sen såg det ut sådär på hans plats dagen efter på träningen och lsen stormade det in supportrar och videokameror... ha ha...

men men nu står darling och kirrar med go mat. Trevligt. Blir ju inte särskilt mkt gourmet mat när man är själv..
Dock har man kanske inte världens störta aptit idag.. men men ska äta för sakens skull :-)

sen blir det soffmys!

kram på er alla!!!

...

Det är roligt det här med kylan. Nu är det pötsligt "bara" 20 minus grader och solen skiner ute. så man fr nästan lust ta sig ut på isen. Man får liksom säga till sig själv: jenny det är fortfarande för jävla kallt ute...

Av nån konstig anledning känner jag mig klubbad och överkörd av en traktor idag.. rätt trött alltså.. Antagligen för att jag brottas med tankarna på att åeterigen åka till landet i öst.. Jaja vi får fylla några dagar med äventyr så blir det nog bra.. Trött men väldigt glad!

Klart vi ska åka idag är det ju nämligen tom världens bästaste födelsedag : Grattis sexbomb love u forever!!
Presenten får du när vi kommer och den riktiga när du kommer hem puss:




Love u skrier mer senare

puss på er!

Räntor hit och räntor dit...

Jösses man kan inte ens öppna upp internet utan att få det kastat i ansiktet om ränteläget etc...
Jag blir lätt stressad och fundersam då jag inte är särskilt bra på sånt här..

Men efter ett slags resonerande och samtal med min far och en annan mkt klok man (Tack el capitano!!) så kändes det ändå som jag (såklart vi) kommit fram till den bästa lösningen.. Det är ju jävligt svårt veta som verkligen är bäst och det lönar sig bäst... Men jag följde magkänslan lite och i vårt fall så blev den här uppdelningen optimal. Jag vetä ven varför. Nu kan jag andas ut tag oxå. Det är skönt. Jag har ju liksom (än så länge) ingen man som har koll på sånt här.. Bara den saken gör mig lite mera lätt stressad .. att det liksom ligger på mina axlar.. Så nu pustar jag ut ett tag..

Johan förargade J för ett tag sen när ham mkt klantigt skojade om sin syn på dammtorkning ha ha.. Darling. Det finns inget kvinnorgöra och mansgöra, punkt slut! Däremot kan det ju finnas saker som vi av olika skäl väljer att göra av intresse... Tex så finner jag inget som helst nöje i att tvätta/städa bilen, etc utan nja då tar jag hellre tvätten.. iaf tvättar den.. erkänner där litar jag inte fullt ut på min man.. SPec INTE när det kommer till kläder som tex bara får tvättas på 30 grader ha ha...
MEN det jag egentligen ville komma fram till är att jag absolut inte heller ser ett kvinno och mansgöra däremot tycker jag det är av vikt utan att tyngden delas lite mer lika.. Jag hade tex gärna sett att min man intresserade sig, förstod sig bättre på såna här saker som räntor...så jag sluppit dras med den oron... Men men så blir det väl med lammkött det kommer bara han växer till ig till en riktig Bagge ha ha ...

Sen erkänner jag lite hamnar man nog ofrivilligt i sin egen "kvinnofälla"Så nu ska jag kämpa emot som fan :-) Nu är jag sååå van rå om mitt eget hem. Jag har mina tydliga vanliga rutiner över hur allt fungerar som optimalast. Vi får det att fungera bra. Jag har redan insett att våren kommer bli underbar men inte helt bekymmersfri ;-):  Jag ska baske mig stå där, bita mig i läppen, kanske ibland så hårt att fragdan nästan rinner över.. och se på när Johan på nytt återinträder i hemmet och gör sitt bästa för att komma in i "våra rutiner" igen... Det får helt enkelt bli "fel" eller inte fel, men kanske inte på det mest optimala sättet.. som vi inarbetat så fint.. Men likförbanne mig så ska jag tacksamt vara glad han finns där vid min sida och inte stå där med pekpinnen. som tyvärr allt för många kvinnor gör (även jag..) när karln inte löser problemen på samma sätt som en själv...Så att vi efter några veckor igen.. verkligen fått in "VÅRA rutiner", inte bara mina...

Men men med det sagt så är jag förbannat less på denna kyla, -30 f*cking grader varje dag, det är obarmhärtigt och inte hälsosamt!
Det är nästan så att jag blir sur när rara Jessicasnart igen får pysa till Dubai... Hur orättvist är inte livet då liksom!! Äh vad fan kanske man kan åka dit en vecka när säsongen är slut, varför har jag inte tänkt på det ;-)

Nej det är bara face it.. mina resor går för närvarande mellan luleå och st pete.. inte mer spännande än så.. Men i April smäller det åhhh vad jag längtar puss!

..

Dagens miss!!
Efter ett hårt träningspass med en trött och en kropp som skriker efter mat: ÅK INTE på ica maxi för att handla lite...
För vad händer... Joooo den där jäkla förrädiska lösgodishyllan står där och lockar.
Är jag mätt och belåten inga problem. Men idag, fan alltså less jag blir på mig själv! Det som gått så bra!

Nu sitter jag iaf och väntar på Rutan, ska bli så gudomligt skönt även om det är lite en olustig känsla just nu oxå. Känns konstigt att nån okänd människa ska svepa runt i vårat hem bland våra grejjer...
Ja ja mest ska det blir sköööönt...
Borde göra en brasa nu oxå huttrar allt lite här vid bordet... men får bli sen..

äh nu ska jag kia vidare kanske på lite klädsajter.. Har kommit in en del fina vårkläder nu ser man.. Men hmmm 30 minus grader, känns nästan lite bisarrt stå där o pröva vårkläder så suget uteblev lite :-)


nanna kudde..

Kan inte direkt påstå det blir sena kvällar när det är jag och barnen hemma, men inte mig emot.. Jag tycker det är bra mysigt o få krypa ner under täcket jag med.. spec med ovetskapen när lilleman vaknar, spec idag då han somnat redan 18.00 men peppar peppar ta i trä han brukar ändå för det mesta sova tills efter 7 så då ska man inte klaga...

har som vanligt en del småjox att fixa när jag är hemma.. men får väl rafsa av det nån dag i slutet på veckan.. Hade tur franstid fanns :-) mmm när man vant sig känner man sig lätt naken utan ...

Kan inte påstå det ser ut som man har tur med vädret den tiden man är hemma nu, verkar ska vara svinkallt tusen dar i rad nu, blä för det...

men nu ska gaddarna borstas...
 see u



from here to eternity!

Observera!! Smörigt inlägg till hjärtat! Så vill ni inte läsa smör hoppa över! Idag är det alla hjärtans dag, man ska självfallet visa sina känslor alla dar, men varför inte sätta pränt på de lite extra idag!
Glad allta hjäans dag till er alla andra oxå, hoppas ni får en underbar dag med nära och kära, kanske lite tända ljus och en god middag! kram på er från mig!
Psst nu börjar smöret:


Älskling det finns inte så mycket mer jag kan ge dig nu.. Inget som i alla fall får dig att förstå bättre hur mycket jag älskar dig. Vad är blommor och choklad i jämförelse:

Mitt hjärta har du fått för länge sedan... Det bultar ännu lika hårt för dig! Jag har lärt mig att känna att även fast du är långt borta så har jag dig alltid nära.. Trots att vi är långt ifrån varandra känner jag mig alltid lugn och trygg. Du är helt enkelt bäst!

Tillsammans har vi fått de underbaraste (host host..) barnen! De är för alltid en sak som visar att vi hör ihop. Hälften dig och hälften mig. Vilken underbar blandning det blev! När jag ser på vår barn fylls jag bara av känslor av kärlek. Det är även då jag känner sådan enorm kärlek till dig. Du är inte bara min underbara man utan även världens bästa pappa!!

Vi har som sagt även ingått äktenskap och nu är det dags (bättre sent än aldrig). Jag ska gravera in samma sak på min ring på insidan som du bär på utsidan av din ring.  För det är så jag känner: From here to eternity! (eller om jag väntar tills ev uppgradering ha ha)

Jag hoppas att vi båda plockar fram de soliga och roliga stunderna, dagar då livet känns rätt grått och du kanske stör dig på att jag ALLTID slarvar med soppåsen, inte sätter på locken ordentligt.. Slängt din biltidnig etc.(hur man nu kan störa sig på såna små ovidkommande grejjer ha ha).  Eller än värre dagar då du kanske till och med funderar vilket "monster du gift dig med" ha ha... Det är då vi ska plocka fram ALLA de roliga minnen vi har... För älskling det är helt galet vad mycket roligt och bra vi upplevt under dessa 7 år...
Jag är så sagolikt lycklig att jag som du vet ärligt talat ibland nyper mig i armen, eller blir så sjukt orolig för att det känns som att snart kommer en rejäl käftsmäll, man får liksom inte vara så här lycklig i lilla landet lagom... (Det är galet, men de tankarna flög över mig de där hemska minuterna med moskva bombningen: "Jag visste man får inte vara så här lycklig.. nu kommer smällen..")

Även fast det kan gunga rätt rejält ibland och vi båda  säkerligen känt oss rätt stressade av olika orosmoment i framtiden/nutiden så är du min klippa! Oavsett vad som sker/inte sker så reder vi oss alltid.. Jag är faktiskt rätt stolt över hur vår lilla familj fixat olika grejjer! Det är ofta på ett lite spec family franz sätt.. ha ha

Så Men darling, känn dig inte ensam där borta i mother russia.. För snart kommer vi och då ska vi baske mig kramas!!
Jag och barnen finns alltid här för dig!!
Älskar dig så!
puss



välkommen hem..

Yeah right, hemstaden välkomnade mig ine med sitt finaste sätt. Nejdå 32 minus grader och febrig tös mötte mig på flygplatsen.. Men vad gör väl det egentligen.. De var så underbart söta mina ungar! Troy blev så glad och sträckte fort ut händerna och sen var det bara mammas pojke resten av kvällen, han var min lilla svans, ville liksom inte släppa mig ur sikte, ifall jag skulle få för mig åka igen kanske.. Sötaste underbaraste älsklingen!!

Dagens planer blev alltså inget som tänkt, istället äter vi glass i soffan o ser på film, jag dricker svenskt kaffe, underbart!! Har uppe skolsidan ,men mycket till gjort blir det inte.. Seminarium imorgon kommer känna mig hyffsat lost ha ha...

Ville även träna idag, men får väl som om det blir att göra lite övningar hemma istället vi får.. Jag ser iaf mot våren då svarta faran säljs och vi får lite plats i garaget igen. Då ska ett litet "hemmagym" installeras med lite spegler, ett löpband eller crosstrainer, mera vikter, boll , stång ev bänk. Skönt! Om än jag ändå kommer köra gym och gruppträning. För som ni vet så äträningen även mitt lilla andningshål i vardagen. Må gott boostning som fan. Det är nog bara då och när jag sover som jag riktigt kan slappna av... Mmm jag vet borde lära mig bli bättre på det!
Ska nog ta mig i kragen och kirra mig själv lite massage åtminstone en gång i månaden!
Sen ska jag nog stryka mig i ansiktet.. ha ha.. Ja nån slags behandling som ska ta bort/förminska acne ärr.. Så detta ska prövas då jag är lite orolig att min känsliga hud inte pallar syrabehandligen...

Solen skiner det är trevligt.. men oj vad damm jag har här och var och hmm fönster och speglar behöver putsas.. Egentligen skulle rutan göra sitt första besök här idag men det sköts upp till på onsdag. JAg ser sååå mkt framemot detta!!

En helt annan sak som verkade lite kul vara billiga biljetter med flyg till götet, blev genast sugen att boka.. men måste kolla med Johan först... Skulle vilja göra vår lilla rundtur, linkan, götet, karlstad västerås.. men vi får se..
Eller nu smider jag andra planer måste bara höra med inblandade först.. ha ha...

ja ja nu ska jag ta en påtår kaffe..
kram på er

hoppa i kläderna..

Nu är det snart dags hoppa i kläderna, be en bön att taxigubben är här i tid och sen börjar resan hem för en vecka..
Jag hade hoppats att den värsta kylan skulle hunnit dra förbi men verkar tyvärr vara jävligt kallt typ närmare 30 minus... blä.. Farsan får nog allt göra en brasa till mig ha ha

Idag är det iaf solsidan oxå, kul!

Fan att jag inte ringt om fransarna nu är nog loppet kört få en tid men vi får se kanske....

Imorgon är det ju alla hjärtans dag sååå mys ordentligt nu, vi gjorde det igår ( föröskte få in det .. mellan packning, handling och ryska uppgiftsjobb.. ) istället då denna dag även är vår typ årsdag ... Hade velat överraska med en stor blombukett här, men svårt då J är ledig idag, fast jag föredrar såklart hellre det och ha han brevid  mig här i sängen :-)


Han får presang när jag o ungarna kommer istället, då kan jag o tindriz baka tårta o allt.. Herrn fyller ju även år under tiden vi är borta...

Schlagerna var la som vanligt, men jag ser redna framför mig tindras favvolåtar och hur vi kommer få stå i hennes rum och dansa.. Ja ja mamma tycker ju oxå det är kul så :-)


men men nu måste jag dra en sista kik över packningen..

see u

berör mig..

En sak som berör mig är att se dessa lösspringande hundar. Nu har jag inte sett många. Men hur sjutton överlever de denna stränga kyla och vinter. Elller är det just de det inte gör?? :-(

På väg hem från affären alldeles vid vår ingång kom en sån hund springande.. Johan som är så hundkär, kunde såklart inte låtabli att Hälsa väldigt glatt: "Hejjsan" på den, varpå jag blev lite rädd, man vet liksom aldrig vad dessa varit med om eller hur de ska reagera...

Men lilla fina fina vännen verkade bli väldigt glad över att någon såg denne.. Så jag erkänner det tog i hjärtat när den ville följa med in bakom våra grindar och säkerligen följa med hela vägen upp...
Jag ser ännu det där ledsna ansiktet som sprang omkring lite fram och tillbaka utanför för att sen kila vidare...Usch det skär i hjärtat!!! Spec dar som denna när kylan biter riktigt kallt!

Hoppas lilla vännen bara sprungit bort från matte och inte var hemlös!

mother russia

Så där ja...
Varit ute en sväng med hjärtat, kylan bet verkligen i kinderna i dag...

Blev en sväng till "affären på hörnet". alltså inte den vanliga vi brukar handla på. På denna affär uppkommer ofta känslan i mig som att jag skulle vara nygravid, ni vet man blir så där lite lätt illamående vad än man ser på... Blää.. Den andra affären är inte alls på det sättet. Den tycker jag är helt ok!

Russia in pictures:
Inne på vår gård



Som jag ofta brukar säga är kontrasterna rätt stora... Ett tydligt bevis för detta är tex huset ca 100 m bort från vårt lägenhetskomplex:


Det är verkligen blandat rasfärdigt och vackra bygnader. för åt andra hållet från vårt fönster ser man den stora parken som inramas av en gul rätt vacker byggnad.. När ungarna och jag kommer nästa gång ska jag visa er st pete bättre i bilder! Promise! Då ska vi tex åka till den här kyrkan man bara måste sett när man bor här. det tycker nog tindra är kul.. Hmm Troysan han kanske gillar ekot i den stora bygnaden ;-) Isakskatdralen.. Det blir bad på sokos.. kanske nått mer äventyr och säkerligen mkt mkt hockey..
Det är konstigt det där nu när jag ska hem och vet att jag ändå snart ska tillbaka så längtarj ag liksom redan tillbaka... Ja det är väl den här känslan av att vara hela familjen man vill åt! Vi är ju allt en familjefamilj :-)

Bild på den "fina" entren till affären på hörnet:
(Tjusig i Johans jacka, hade inte med mig nån riktig vinterjacka denna svängen..)
Observera det fina sättet att ta hand om all slask som kommer in i affären :-)


Nåja Johan trivs iaf...

slickar sig tom om munnen...
detta är ryssland i nötskal: affären är sååå liten, alkholen är det de har absolut mest utbud av..

För att bli lite allvarlig så är det smått tragiskt ibland möta unga pojkar som gamla gubbar med ölburkar mitt på blanka dan..


Blir ni sugen... detta låg bland chipsen och ska väl vara nån slags gosak.. yummie eller så inte :-) :


Detta är skälet till att jag läser lite ryska, kan vara trevligt kunna förstå sig på lite av vad som står iaf:


Nåja vi överlevde kylan och traskade sen hemåt med deras icket bärbara kassar, man får passa sig och helst ta några fler än man tänkt för de tål inte mkt..
Handlingen blev väl inte den mest hälsosamma i histiorien men är det lördag så är det. Dessutom myyyslördag innan ytterligare en vecka ifrån varandra påbörjas!


Jag är så glad över hur bra vi ändå klarar detta livet tillsammans, det är påfrestande ibland men som sagt väldigt lärorikt oxå. Klarar man ryssland så klarar man det mesta.. Jag tror faktiskt att detta ger mig ett större lugn inför "småsaker" i vardagen..  Jag är på nått sätt glad att jag ändå står med ett ben i varje land.. det ger mig lagom mkt av varje sak :-) schizofren jag sa ju det ha ha :-)

Nu myyys, hoppas schalgern är bra idag ,hmmm vart är det o vilka är med, ska kolla upp :-)

paus

Jag måste pausa min ryska uppgift. Första halva av uppgiften verkar gå bra men nu har jag kommit till delen då det märks att ryskan inte varit i mina tankar så mkt som den borde...

Så jag tar ändå en välförtjänt paus, kanske dags kirra sig lite frukost.. Snart kommer nog love of my life hem.. Så jag borde köra järnet... Men jag har en evil plan ;-) Kanske kan jag göra det sista medan han kirra lunch eller liknande..

Packningen går som vanligt åt skogen... hade tänkt få med mig massa saker hem nu.. men njet det går inte.. Nåja får resa väldigt lätt på en vecka för då kan jag ju ta hem 2 väskor iaf! ja ja packa får jag göra ikväll...

Mellon idag, kanske man ska ge den ett kik, får se börjar som vara så dålig, men jooo nog måste jag se.. Bara det att klockan är 2 timmar före här så jag somnar väl i soffan haha.. Klart schalgernörden i mig inte vill missa schlagern...

Appropå nedförsbacke så är det verkligen så. Det är mkt att se framemot nu...
Resan till New york med Johanna, resan med familjerna till turkiet, bara få vara hemma, vår planerade lilla tripp söderut i sommar...mm mm mm
jag finns massa små guldkorn jag ser framemot... varför inte ett guld med hockeyn ;-)
Det allra första jag ser framemot är kvällen med my love sen morgondagen då jag möta lill prins guldlock och hans busiga smått vilda men underbara syster, våra älskade kottar!!


solen skiner

Solen skiner för 3e dagen i rad.. det är skönt, min solkåthet börjar släppa lite :-) Ursäkta uttrycket men har man varit utan sol i denna stad  i stort sett hela tiden sen man första gången satte sin fot här så blir känslan helt enkelt: Solkåt .. ha ha.. Tyvärr värmer den inte mkt, men en lyser iaf grannt och fint och hopp om våren lurar sig lite lätt på en...

Jag erkänner jag är en ruskigt dålig student nu. Jag får inget vettigt gjort. Men nu måste jag ,helst för nån timme sen, inte kul sitta med det när Johan kommer hem.. Nästa uppgift ska vara inne imorgon och efter som jag reser nästintill hel dan så måste den vara klar idag..

Jag har haft en lite halvdown period sen vi kom tillbaka från Dubai, jag vet det beror på saknaden av barnen, även att en del av mig ville åka hem innan helgen och en annan del ville stanna... sen det "vanliga grubblet" som jag är så psykiskt trött på.. orkar inte med det där något mer nu... Ja ja vi får se.. Summasummarum av allt detta blev iaf att tankarna kom på mig, vart står jag i all denna röran som är vår vardag... När får jag göra nått för bara mig, joooo veckan till dubai var det och det var grymt.. men sen då , direkt tillbaka på scratch...Jag vet det är för att det är slutet på en lååång säsong, med många turer hit och dit som mest sliter innanför skalet..Men jag är trött på tankarna hela tiden:  vad är bäst för mig, vad är bäst för barnen, vad är bäst för Johan... men snart är det 3 månader då vi lever vanlgit familjeliv igen och jag kan tex träna när jag vill! , gå ut på en kvällsprommis om jag så önskar.. Inte behöva ha huvudet fullt av planering hitan och ditan.. (hur länge bör vi vara hemma innan vi åker för barnens skull, när är det dags åka tillbaka oxå för johan o barnens skull, pappa tid... )
Men som jag hela tiden intalar mig själv: "det är nedförsbacke nu" nu börjar snart slutspelet.. !!och det gör det ju det ska bli grymt kul. Mkt roligare när det är vinna eller försvinna hoppas de taggar till lite nu!!

Ja ja idag lyser solen för 3e dagen och idag ska jag oxå göra det!!! Sista kvällen innan hemfärd, tror det blir middag ute med svenskgänget! trevligt!

Sen väntar en fullspäckad "hemmavecka",precis som jag tycker om det.. Jag tror det är därför jag är lite låg nu oxå, jag är inte van vid tystnaden och ni vet ju jag gillar inte tystnaden, iaf inte nu när jag är fullt utvilad ( i kroppen) ,hemma efter några kaotiska dagar kan det vara något av det bästa som finns :-)

så där ja, vara bara tvungen lätta på trycket lite :-)  Idag blir en bra dag, ska myyyyysa järnet med johan idag. För from imorgon är det ju han jag får sakna istället.. Men denna gången är det inte länge så då står jag ut :-)

Ursäkta mig vilken himla bitterfitta jag låter som ibland... ! Jag måste liksom bara få ut mina känslor nånstanns och här kommer det lätt...

Igår var oxå en trevlig dag, åkte med gänget och kollade in hotellet med dess sviter/lägenheter som tankarna finns på att bo i nästa säsong.. får väga mkt för och nackdelar där, men lutar nog åt att vi blir kvar här. ja vi får se.. Närheten till gymmet och att ungarna kan bada jämnt samt frukost ingår och städning är väl rätt skönt, spec om vi kommer komma ca 2 v åt gången... men just ja: Nu ska vi andas och bara tänka på idag!!

Men så här går känslorna ibland medan de tex för en vecka sen var på tooooppppp! Så det är inte det att jag inte pallar med det här livet, absolut inte jag står bakom o stöttar till 110%. Vetskapen är ju att det är för oss, för vår framtid och vår familj och det är ändå en rolig erfarenhet. Så jag skulle inte vilja backa ur, men ibland känns det trögt, precis som för er alla, jag vet jag borde inte gnälla vi har ju själva valt det.. men återigen mitt forum så här gnälls det så mkt jag vill.. . för att i nästa schizofrena inlägg vara på topp...
Bloggen spelgar ju liksom inte hel verkligheten utan mest känslor som finns hos mig där och då... Så håll tillgodo eller skippa att läsa, your choice ;-)

puss på er allla darlings!!

Nu fortsätter dagen med ryska!

drummel...

Åhhh jag sitter just nu och är så trött och less på min man... vilken jävla drummel han är!
Han köpte typ upp halva g-star affären igår... hmm tanken slog mig inte igår när han prövade sina saker, inte heller när jag packade imorse... utan nyss i taxin slog det mig som från klar himmel att han inte prövade några av dessa, att jag inte heller minns att jag såg några när jag packade..

MMM mkt riktigt, drummeln har glömt påsen någonstanns efter vägen- Nu var det ju hans egna kläder så han får väl stå sitt eget kast, men jag kan ändå inte låta bli att bli smått irriterad! fan man ska inte behöva ha koll på allt för att inget ska bli fel!!
Ja ja tur det inte var mina han slarvat bort, vill inte tänka på hur pissed jag blitt då, spec om jag handlat så mkt som han.. ja en jäkla drummel är vad han är!
(han har nog kommit på vart han glömde den, men det hjälps liksom inte nu... idioti!)

Ja ja nu är vi "hemma" iaf. fick ta en vanlig taxi då chauffören inte behagade vara i tid, kallt och snöigt... nåja vad gör väl det nu är vi hemma o snart blir det mästerkocken i soffan...
måste bara grymta av mig lite av hans klantighet..!!!!

ha ha... ja han lär sig väl så småningom.. KANSKE, finns det hopp, vette fan...ha ha

Tiden i paradiset är räknad :-(


Tyvärr är tiden i paradiset slut nu.. men iofs så är det inte över för sista gången kan jag nog säga. Till Dubai åker jag gärna fler gånger!

Nu får vi se hur grabbarna tränar när vi kommer hem, risken finns att de blir galen hårdträning då tränarna i princip blev överkörda av spelarna här att de inte gick med på två träningar... så vi får se.. OM det tränar som tokar kanske jag ändrar min resplan, vi får se...

Få se nu vad har vi gjort sista tiden.
Åkte ut i öken så grabbarna fick leka av sig på dun buggys, man kan lugnt säga de trivdes. En annan som är så satans åkrädd i vanliga fall, kanske inte njöt fullt ut lika mycket. Men jag ser det som en skola för framtiden. Nu ska jag då fan inte skrika lika mycket i bilen framöver :-)
Dock fick man sand överallt efter detta äventyr, men ändå häftigt åka ut så där i öknen ,helt plötsligt möta på ett gäng kameler.. så ett tips för leksugna personer att pröva på..






Sen har jag faktiskt varit duktig och tränat 3 mornar i rad nu.. skippade dock idag.. skönt som fan..
Fick veta igår att Tiger W var på gymmet samtidgt som grabbarna ,hur stort är inte det. Jag har spytt galla över karln x antal gånger då jag tycker hand beteende är avskyvärt äckligt! Men hans sportsliga kärriärr och storhet kan man ändså inte ta ifrån honom!

I förrgår åkte jag och gubbz på Dubai mall igen... Johan shoppas som en galning, köpte typ en helt ny vår/sommargarderob, en annan köpte inte så mkt, spar mig till april istället :-)

Observera: detta var inköpen innan mallet igår, då johan shoppade ännu mer... Men jag förstår honom, det var galen sale på affärer som han tycker om, så bra jobbat darling! Första dagen gick vi i mallet över 6 timmar och johan var den som var mest happy, så nu vet jag han kan shopa bara han vill :-)

Lite energiintag med världens högsta skyskrapa i bakgrunden:


Vi har hunnit äta middag på en Italiensk restaurang med hela gänget. Trevligt. Har sagt det förr men St pete vore såååå mkt gråare utan dessa människor runt sig. Underbara rara!

Igår kväll skulle de testa på restaurangen på de där superfina hotellet... Men vi hoppade faktikst. Jag tror det hade varit en mäktig upplevelse och god mat, härligt sällskap. Men Johan var mera shoppingsugen och vi kände lite att vi både behövde och ville roffa åt oss lite mer av sista egentiden på semstern... Det var ju lite för den varan jag åkte utan barnen oxå... Så nu har vi boostat upp den energin igen!

Men först blev det en heldag vid poolen slutligen stranden:




För att sen ladda upp innan shoppingkvällen med lite obligatoriskt balkonghäng:


Roddar upp lite skön musik:


Efter en resa är det alltid ett mission impossible... Packa. det kommer bara inte gå, såå hmm jag tror jag tar det efter frukosten, orkar inte börjar bråka med väskan nu...

Nu blir det ryska för hela slanten istället..kul?!  Eller så inte.. Nästa uppgift ska vara inne på söndag, så det är bara fortsätta slita på!!

Världens största varmaste gosigaste kramar vill jag ge till mina barn!!!! Mamma saknar och längtar massor efter nu!! Men snart kommer mamsen igen då ska vi busa, mysa och äta korv och makaroner så det sprutar ur öronen på mig!
Älskar er mest av allt!!
Tack till min underbara familj och mina svärpäron för all hjälp! we love u!


Dubai...

För trött för nån vidare uppdatering. Idag har vi iaf varit på badlandet, sen på mallet igen...
Jag är inte riktigt lika nöjd med mina inköp idag... Hmm Dubai mall dag två. Inköp: Tamponger... :-)

Johan är verklinge i bilhimlen, jag blir nästan smått trött på hans tjat om det där.. Snart tror jag dessutom kameran är överfull med alla coola bilar han ser .. det bara snurrar runt konstiga bilsorter i min skalle nu: bugatti veyron, gallerdo, spyder, aston martin, ferrari californa... mm mm...

Jag är iaf glad Jessica kommit från skidbacken nu. det är allt roligt umgås med de :-)

Imorrn väntar gym sol bad sen blir det visst lite öken äventyr med beach buggysar.. får la se om vi överlever...

Badlandet



Lite av vårt hotell:



På "piren" vid vårt hotell.. I bakgrunden syns världen enda "7 stjärniga" hotell"
Där ska vi tydligen bo nån gång ;-)



Skål på dig älskling, dessa dar är vi värda. Nu njuuuuter vi!

MEN ska du få mig på fall... så är detta INTE rätt väg att gå... AV MED STRUMPORNA FÖR FAN ;-)

En sak till kan störa vår romance: den sköna Alladin sängen för man somnar typ man lägger sig i den..
åhhh snart nanna kudde sååå skönt!!!


Dubai mall, kan inte annat än tycka om det :-)




Let's do some shopping honey....En härlig vapendragare när det kommer till shopping, hon får lära mig allt hon kan ;-)


Så här glad kan man bli om man är bilfantast och befinner sig i Dubai..


Lite av det som framkallat den nästintill lite läskiga lyckan hos min man...


hmmm en bil som visst kostar 16 schmilliones... fattar ni det...
crazy!





äh nu får det räcka för idag! Måste få min skönhetssömn nu..
See u!






..

Dubai är magi, märkligt, underbart alltihop på samma gång.

Dubai måste egentligen upplevas för att förstås, eller iaf få se lite bilder...
Jag kan bara sammanfatta det med att johan var i bilhimlen och jag i shoppinghimlen! Lika lyckliga båda två!!
Jag har helt ärligt aldrig upplevt sån shopping eufori tidigare. Det är helt sjukt! Affär på affär radades upp framför mig, när man tänkte nej nu kan det väl inte komma nån mer så dök nästa upp.. Det var Chanel, Dior, Dolce gabana, Louis vitton, Hermes, Boss, Valentino, fendi...Cartier, Bvulgari, Tiffanys...(går att fortsätta lääänge) HELT sinnes sjukt!!
Jag köpte iofs nästintill ingenting, men var lika glad för det faktikst!! Utan det var bara helt sjukt få gå och se alla dessa märken och affären..
Johan han var som ett barn det första vi såg utan för hotellet var en magisk bil (enligt han..) sen bara rasslade det  på...
Bilder kommer imorgon, har glömt min usb kabel så jag hoppas få låna en imorgon...

Vad som än skönare var var såklart värme och sol!!! Härligt!
Njuta i en skööön säng!!

Har nog förresten ätit mer idag än jag gjort på de hela tre veckorna jag varit ifrån Johan.. imorgon blir det skärpning ;-)

Imorgon blir det att åka på badlandet och busa av sig ordentligt, kul!!!

Pss den lilla lilla shoppingen jag gjorde idag var en klänning från Karen Millen, ,insåg den var på supersale, typ 75% :-)
Den ska jag spara till nått bra tillfälle i sommar ;-)

men men nu sova sova sova sova...


bilder tomorrow!

psst 2 : skönt lillis blev snabbt frisk och härjar nu på för fullt hemma!


kram på er


Det slår aldrig fel

Jag blir så less och ledsen, det slår ALDRIG fel! Det ska alltid vara nått!
Nu är min lillprins sjuk! Hoppas övriga klarar sig och att det är snabbt övergående...
Det tar liksom bort lite av det roliga med att vara här.. Vill hem till skrutten ,men iofs så är han ju antagligen frisk innan jag hinner komma ändå.
Ja ja jag vet familjen fixar det där, inte det minsta orolig för det, men ändå liksom känns det ju jävligt blä!

Jag sitter iaf här i ett grått St pete.. (man glömmer HUR grått det är här just nu...blött o slaskigt..) med ryska papper och uppgift till knäna, Det är fan svårt, eller det svåra är när man ska skriva tar den sån TIIID, Eftersom man först ska leta rätt på vilken bokstav det kan tänkas vara sen ska man, hitta den på deras tangentbord... exempel:

Лобрый Дерь  (uttalas: dobryj den´) Betyder: God dag!

Dessutom är deras grammatik helt galen, den fattar jag noll av, hoppas vi fått mail från sista seminarit nu, annars blir en del av uppgiften galet svår att göra...
Ja ja jag kämpar på. Det är iaf bra. Här finns inte direkt så mkt annat som lockar.. SÅ nu kan jag vara flitig..
Om inte annat för att skingra tankarna på hemma!
Ja ja helgen ska försöka njuta iaf! Det är vi faktiskt värda! (fast det är såååå trist lillis är sjuk!! Har iaf kommit på att mina 48 timmar redan gått, thank god!)

J sa igår en sak som visar på den otroligt starka sammanhållningen som är här i russia: Han sa, ja jag tror det är några som fått sparken nu, det var typ några platser som var tomma, han sa numrena och sen visste jag vem den ena var.. han verkde själv inteh a helt koll på vilka de egentlgien är... Galet! Det är inte som hemma direkt.. Det är inte som att man bara hmmm få se nu här nr 10's plats är tom sen igår, vem fan är nu det då ??? ...

Vår lilla middag på tumanhand igår slutade med att vi ended up med hela svensktrion här ha ha... De dök nämligen upp som gubben i lådan precis när vinet entrat bordet..Så kan det gå, men det var trevligt det med!

Jaja ska väl vara flitig nu och sen ikväll kika på sista matchen innan uppehållet, hoppas på vinst!


stress sen luuugn

Morgonen påbörjades av det stressigare slaget... Flyget gick 06.00. Jag hade inte checkat in via sms el nät för jag ville höra om 9.30 planet gick om jag hann med det...
hmm i beräkningen hade jag dock inte att jag typ skulle vara nära missa det första planet...

Pust, 16 minuter innan planet skulle avgå stod jag framme vid disken o bad snällt få åka med. Först fick de ringa för att få med väskan o sen sa de: nej gaten är redan stängd. Mannen i disken var dock snäll o ringde även dit upp o jag fick följa med!!(hade ju ingen brådska sen, men trot eller ej, dessa små timmar på arlanda känns faktiskt denna gång rätt avkopplande! så jag är så glad jag fick följa med!)

För jisses att hänga på flygplatsen utan sina små älskade vilddjur är ju rena barnleken. Jag njuter!! Tog en lååång kaffe, läste lite ryska och kikade på folk.
Jag tyckte det var mkt trevligt. Dels fick jag längtan till sommaren ännu mer, eller kanske bo nånstanns där klackar är mer användbart.. För det går inte att förneka, klackar gör susen på kvinnokroppen oh la la la...
Fast iofs det kan vara lika fint en sommardag med sneakers, linne o boyfriend jeans... men iaf.. mera kalckar till folket!
Sen satt jag bakom ett grabb gäng som skulle till vegas.. Kan inte låta bli att dra lite på smilbanden, samtidigt som jag blir lite småäcklad.. man kan liksom riktigt känna den där machojargongen... vad är det med killar i grupp liksom.. Det är fanimej skillnad på "grabbresa" och tjejresa.. Jo jag tror det... (Nej man kan inte dra alla över en kam men överlag!sen beror det kanske lite på resmål och sånt oxå..)Alltså hade vi suttit där på väg till NY så hade det INTE skrävlats om "what happens i NY stays in NY".. För det första är nog älskade J inte det minsta  intresserad av att höra om våra shoppingbravader och  drinkar... (ärligt talat är jag rätt glad denna resa blev utan han, ska man shoppa lös så ska man f-n inte ha med sig nån karl ha ha...han trivs bättre hemma, det tycker han själv oxå :-)  )

Vad jag mer upptäckte var att jag verkligen inte gillar brats looken, fy fabian för det där slimiga håret som är så väldresserat och typ rakklippt i nacken under allt slime.. nej du.. hugaligen... Tack gode gud att hjärtat inte har den stilen.. :-) Men ändå tack för olikheten, jisses vad tråkigt om alla såg lika ut!! 

Ja jag är iaf glad att mannen i passkontrollen "lurade mig" att det inte fanns något när här inne vid min gate.. För då drog jag ett varv till i affärerna och som på beställning låg den där min nya fina bikini.. MM i love it och ja den gjorde min dag.

Känner mig lite som ett barn på julafton, mmm snart får jag kramas med min darling!!
Men attans dålig planering lägga dubai under schlager helgen hemma... hur tänkte ryssarna där ;-)

kram på er allihopa!



on the road again..

On the road again, eller snarare up in the air again... :-)

Off we go o denna gång ska det bli gymt skönt (fast som ni vet jag hoppar helst över packandet o reseandet, men även här måste jag inse man kan inte bara få de goda i gottepåsen...)

Nu väntar först detta:
Smack på're min fina!
Darling kommer o möter mig på flygplatsen ,längtar!! (brukar han inte alltid göra är liksom låååång tid i bilen först dit o sen hem..
Sen blir det middag på tu man hand, åhh! (Hoppas bara man lyckas beställa in nått vettigt då :-)


Såklart blir det att klämma in ryska plugg (både seinarium och imlämningsuppgifter, pust torkar mig i pannan.. ryska är fanemig inte lätt ha ha), och självfallet inga lediga dar utan hockey så match först...

Sen blir det "veckoslut" här:


För att sen hänga nån dag till i st pete... (var lite svårt planera in exakt dag r föhemfärd iom man aldrig vet med ryssarna hur deras planering för resan ser ut.. o lördagen gick inga flyg.. nåja en helg i st pete är inte fy skam..

Stör mig lite att vi fått uppleva staden under helt fel tidpunkt, ni vet grått, snöslaks med snö som är svart.. Jag tror det är en rätt vacker stad på vår sommar, sensommar

men sen har jag då bråttom bråttom hem!
Gud om än det ska bli underbart mys få lite egentid så kommer jag halvt sakna ihjäl mig efter mina så små underbara hjärtan!
Då blir det vinterbus o myyyyssss

ja för ett tag iaf... sen blir det att åka till papsen... Tänker på johan nu när jag har typ ont i hjärtat av att lämna mina smågryn. HAn är verkligen bäst! (eller ja vad fan vi är!) Jag är så sjukt imponerad av hans styrka o kämpaglöd, fast det mellan varven rinner och över och blir ltie för mycket längtan.. Men darling du vetvi längtar liak mkt efter dig!

JA JA dags kliva in i den ryska dimman nu på med headsetet..