mother russia

Så där ja...
Varit ute en sväng med hjärtat, kylan bet verkligen i kinderna i dag...

Blev en sväng till "affären på hörnet". alltså inte den vanliga vi brukar handla på. På denna affär uppkommer ofta känslan i mig som att jag skulle vara nygravid, ni vet man blir så där lite lätt illamående vad än man ser på... Blää.. Den andra affären är inte alls på det sättet. Den tycker jag är helt ok!

Russia in pictures:
Inne på vår gård



Som jag ofta brukar säga är kontrasterna rätt stora... Ett tydligt bevis för detta är tex huset ca 100 m bort från vårt lägenhetskomplex:


Det är verkligen blandat rasfärdigt och vackra bygnader. för åt andra hållet från vårt fönster ser man den stora parken som inramas av en gul rätt vacker byggnad.. När ungarna och jag kommer nästa gång ska jag visa er st pete bättre i bilder! Promise! Då ska vi tex åka till den här kyrkan man bara måste sett när man bor här. det tycker nog tindra är kul.. Hmm Troysan han kanske gillar ekot i den stora bygnaden ;-) Isakskatdralen.. Det blir bad på sokos.. kanske nått mer äventyr och säkerligen mkt mkt hockey..
Det är konstigt det där nu när jag ska hem och vet att jag ändå snart ska tillbaka så längtarj ag liksom redan tillbaka... Ja det är väl den här känslan av att vara hela familjen man vill åt! Vi är ju allt en familjefamilj :-)

Bild på den "fina" entren till affären på hörnet:
(Tjusig i Johans jacka, hade inte med mig nån riktig vinterjacka denna svängen..)
Observera det fina sättet att ta hand om all slask som kommer in i affären :-)


Nåja Johan trivs iaf...

slickar sig tom om munnen...
detta är ryssland i nötskal: affären är sååå liten, alkholen är det de har absolut mest utbud av..

För att bli lite allvarlig så är det smått tragiskt ibland möta unga pojkar som gamla gubbar med ölburkar mitt på blanka dan..


Blir ni sugen... detta låg bland chipsen och ska väl vara nån slags gosak.. yummie eller så inte :-) :


Detta är skälet till att jag läser lite ryska, kan vara trevligt kunna förstå sig på lite av vad som står iaf:


Nåja vi överlevde kylan och traskade sen hemåt med deras icket bärbara kassar, man får passa sig och helst ta några fler än man tänkt för de tål inte mkt..
Handlingen blev väl inte den mest hälsosamma i histiorien men är det lördag så är det. Dessutom myyyslördag innan ytterligare en vecka ifrån varandra påbörjas!


Jag är så glad över hur bra vi ändå klarar detta livet tillsammans, det är påfrestande ibland men som sagt väldigt lärorikt oxå. Klarar man ryssland så klarar man det mesta.. Jag tror faktiskt att detta ger mig ett större lugn inför "småsaker" i vardagen..  Jag är på nått sätt glad att jag ändå står med ett ben i varje land.. det ger mig lagom mkt av varje sak :-) schizofren jag sa ju det ha ha :-)

Nu myyys, hoppas schalgern är bra idag ,hmmm vart är det o vilka är med, ska kolla upp :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback