Gott nytt år!!

Kompå att jag kunde försöka mig på att sammanfatta året som gått, dock vet ni alla att mitt minne är kort och jag är virrigare än en höna så detta kan bli en lite konstig sammanfattning...

2006
Är året då mycket skett både roliga och tråkiga saker.Jag känner att det har varit ett utvecklande år som stärkt en som person och som lärt mig vilka saker som är viktiga för mig och vad jag klarar mig utan. Att vänskap och kärlek är viktiga saker i mitt liv.

Början av året (hmmm svårt komma ihåg vad som eg hände då) men gumman fyllde iaf ett år och det firades med kalas, stor tjejen som börjat gå när hon var 10månader, eller knata runt på riktgt gjorde hon väl vid 11månaders ålder. 2006 firade vi alltså gogumman första födelsedag.

På vårkanten var även känslorna lite orliga, när man inte visste vad som skulle , skulle vi bli kvar eller skulle vi flytta, var?  Det var blandade känslor samtidigt som man tyckte det skulle bli spännande o kul med en flytt så var man spänd och nervös mkt pga att man inte hade en aning vart flyttlassset skulle bära av.  Jag kommer ihåg vad ledsen jag blev när Anna S åkte hem efter säsong, såklart för att hon är en god vän men även för att man inte visste när man skulle ses o ens egna bosituation var lite osäker...
Men så tillslut klarnade det (efter många om o men) Vi skulle flytta till gbg. Både jag o gubben tyckte det kändes jättekul. För hans del hockeymässigt o för min del så har jag alltid tyckt gbg verkar vara en rolig o trivsam stad. O mina föreställnignar visade sig stämma. När vi var ner i juni, var jag i sjunde himmlen, vi fick bo så fint, vädret var perfekt, vi åkte på massa fantastiksa badställen ,gick på stan, liseberg etc. Sedan kom juli och vi fick åka hem o mysa. Även det var underbart,!! Träffa familj o vänner Hmmm denna sommar/vår blev det ganska mkt utgång, vi sa alltid att (kändes så) att man ville passa på för när man flyttar kan man inte alls gå ut på samma sätt, i och med att familjen bor så långt borta o man inte vill lämna gumman till vem som helst.. Vi hade jättteroliga kvällar ute, kvällarna i hjerpes stuga var även de en höjdare. Så nöjd att de inte lyckades välta mig från ringen i det 16gradiga kalla vatnnet, STOLT! Nästa sommar måste jag dock prova vattenskidor!

Så kom hösten o hockeyn drog igång, den gick som tidigare nämnts inget vidare men gubben spelade ok, var bänkade nån match i början o gedde sig den på att ta sig upp o visa vad han kan. Japp det gjorde han efter det splade han grymt bra i flera matcher, tyvärr fortsatte laget att förlora o coacherna byttes, vilket inte varit bra för snuttens del, nu vinner iaf laget så det är ju skoj. Men vad som sker med johans hockeliv får 2007 utvisa..

Snuttan har börjat på dagis, blvit stora tjejen, pratar massor.  Hon älskar vara på dagis, kramas, rita, bläddra i böcker, springa runt o busa. Hon är för tillfället en väldigt go o busig tjej men mycket temprament o en egen vilja.

Jag har pluggat lite på universitet men beslutat mig för att lägga ner det o börja jobba istället, längtar!

Flytten har väl varit det stora som skedde under 2006. Den utvecklade både mig o johan som människor. Inte förändrade oss, bara utvecklade!  Man inser vad som är viktigt o vad som är mindre viktigt. Jag o snutten har det iaf superduper o vi har sagt att vi skulle ha kul ihop även om vi så bydde i en by med 500personer. Känns så bra att ha hittat en sån härlig människa som Johan o dessutom skapat en underbar liten tös tillsammans.

Vi har lärt känna nya vänner, saknat våra gamla vänner. Kännt att våra band till varandra blvit ännu starkare och även känt betydlesen av banden till våra familjer. Denna jul kändes väldigt speciell man längtade så efter att få åka hem till sina nära o kära o bara vara, härligt!
Man har blvit starkare som person och vet att man verkligen kan stå på egna ben.

Summasummarum 2006: Ett kärlekens och förändrigens år...




2007

Det nya året önskar jag mig lika mycket kärlek, styrka,glädje och såklart bus som tiidgare år.

* Jag önskar mig vekligen ett sköterskejobb, iaf komma ut o jobba extra lite

* Det nya året ska innebära (som vanligt men nu j*klar så) lite mera sundhet, mindre gosaker o mera    
  träning

* Jag hoppas att vi ska få trivas o ha det lika bra år 2007 som vi har det här i gbg

* Jag ska försöka lära mig prioritera lite bättra, bara göra det jag verkligen vill. Föröska lugna ner mig och inte stressa man behöver inte hinna tusen saker på en dag...

* Fortsätta värna om de som är betydelsefulla för mig

Jag hoppas att 2007 blir ännu ett äventyrsår, som fortsätter utveckla mig och min familj. Som ger oss utmaningar som vi bemästrar och som på så sätt stärker oss. Att vi fyller våra dagar med skratt och glädje, tar oss igenom de dagar som känns tyngre på ett bra sätt. Att vår familj och vänner har det bra.


Nu dags för mig och snutten att börja mysa in de sista timamrna av 2006, så till alla er önskar vi ett riktigt gott nytt år!  Ta hand om er o ha det ritkgt gott!!

Party igår...

Igår var det middag o lite fest med laget. Förätten var jättegod men köttet lite väl rött för min smak men helt ok ändå. Och vad säger man om alkholen ja den får alltid godkänt =)

Var som vanligtl ite stelt på såna här till ställningar men ganska trevligt ändå, Jag o gubben var på väg hem vid ett-tiden men blev kvar bra mkt längre än så. Var en sväng på Excet, men fyy det stället gillade jag inte alls, kändes så trångt o sunkit. Gick sen till lounge där var d typ tomt med folk så det var oxå lite trist. Det är lite synd med gbg när man går ut så splittrar folket sig. Istället för hemma där man inte har så stort urval o kan fortsätta lattja med folket ute oxå...

Känner mig inget bakfull skönt, dock tror jag att jag har feber, fryser som en gris., ont i halsen o djävulusisk hosta har man oxå fått. Kanske satt för nära Cicci gumman igår haha Nej då jag ska inte skylla på henne haha... Får föröska kurera mig inför morgondagen men just nu känns det TYVÄRR inte lovande, för som sagt ¨å är formen långt i från prima, brrrrr måste gå o koka lite te nu o lägga mig under täcket, håller på att huttra bort här i soffan..

Just ja en liten kille som är nån månad yngre än tindra var i finland nu för att opera sin öron då han haft så mkt öronfinf. Hoppas inte gumman får så, hon har ju öroninf igen, min lilla lilla älsklingstjej.Mamma saknar dig massor!! Tindrizen du kommer väl ihåg att du har massa nya leksaker som vi ska leka med när du kommer tillbaka. Pappa saknar dig massor oxå. stor puss o kram till dig lilla älsklingen vår!!

Pladder i väntan på mys...

Nu har jag o snutten nyss kommit hem från middag ute o bio, myspys på högnivå alltså. Snart väntar bubbel o ännu mera mys. Dock paus för hockey grrrr ha ha nej då jag får ju lite tid att kika runt på datorn.. vilken nörd man börjat bli ha ha


Vi var o kikade på Göta kanal, jag o snutten skrattade flera gånger, tyckte den var rolig, inte världens bästa men helt kalrt godkänd. Som ni vet har jag lätt till skrattet o visst jag garvar när kanoten välter o folk klantar, kanske ska tillägga att jag älskar se på AFV, så kul se när folk klantar sig eller se små barn göra kuliga saker. Ni skulle se mig o gubben här hemma i bland shit vi viker oss på mitten ibland ha ha...
JA idag fick gubben välja film, jag vill se The holiday,men vi hinner ju flera flera dagar kvar =)

Saknar dock stumpan massor, ännu mera nu när hon e sjuk, mammas älskling! Men jag vet att hon trivs i Gammelstad o blir ordentlgit ompysslad så det känns bra.
I dessa dagar   med allt man sett o läst om det som hände med Tsunamin i thailand så många som förlorade sina familjer, sina barn o sin kära. Så har man inte kunnat låta bli att tänka tank OM, hemska tanke. Men tänk OM vi skulle förlora vår gumma. Fy jag kan inte ens föreställa mig hur hemskt det måste vara men man känner bara hur hemskt tomt och vilken sorg det måste innebära. Man ser det spec nu när man ser henne saker stå här orörda, man tänker då på hur hemskt de måste varit för alla dessa människor. Överallt skulle man påminnas om vad som hänt. Nej  stora kramar till alla dessa människor som överlevde och stor kram till alla som förlorat någon när o kär person!

Jag minns så tydligt när det där hände. Jag hade nämligen min basplacering på infektion  i sunderbyn och det var där vi skulle ta emot alla som skulle komma hem till norrbotten. (Detta pga att alla som kommer från vård eller blitt sjuka utomlands måste passaera infektion först o vårdas där ett tag.) Ingen visste hur många som skadats, hur många som omkommit, hur många som ev skulle komma hem till norrbotten, hela tiden pendlade bara siffororna. Och på teven såg man många förtvivlade människor som letade efter sin familj. Man stod där och såg på teven med tårar i ögonen o förstod knappt att det var sant. Men det var. Fy så hemskt!!, hoppas hoppas det aldrig aldrig behöver ske igen!!


Hmm känns som en mycket konstig övergång men nu till något i jämförelse mindre bekymmer.. Tur att jag komma att tänka på det där, för då blev min finne på kinden genast mkt mindre betydlesefull. Har nämligen nyss svurit o gormat över varför varför i h*lvete det alltid lyckas bli så. Varenda j*vla gång man ska ut på galej då minsann ploppar dem elaka j*vlarna upp i ansiktet, så typiskt! O varför har man aldrig något att ha på sig... idag innan vi gick ut o käkade steppade vi igenom nordstan, men jag bara orkade inte titta när ja såg kön till provhytten. För alla ni som känner mig vet att jag Jenny S verkligen inte kan köpa NÅGONTING utan att prova först, hmm även det jag provar lämnar jag ju många ggr tillbaka. Detta kan göra gubben min vansinnig =)  Så jag kommer inte orka mig in till stan imorrn heller, vete katten vad man ska ha på sig.. men men löser sig väl..

Planerna inför imorgon, fortfarande lika oklara, vi kanske vet var vi ska vara, men ingen tid skulle tippa på 18-19tiden.. men ingen aning.. Angående nyår så kan vi så gärna vara hos oss, helt klart, bara pirr i magen för maten, jag är ju ingen husmor (Anna E hjälp!! Var är din husmorsskola när den som mest behövs..) men jag får la se något ska vi väl alltid kunna få ihop, kanske inget fancy italienskt namn på maten dock haha...Men vi måste surra lite bättre snart.. Men klart att viska slå partyklackarna o vara fulla o glada o lite galna !! =) (iaf vi som inte har någon spec tid att kliva upp till, de andra kanske kan vara halvfulla, halvgalna, men tokglada ha ha)

Läste även i en god väns blogg om dagens ris : Jag instämmer till fullo, så kul att se att så många läser och även hör om folk som berättar att har läst, men ni får väldigt gärna lämnat ett litet avtryck någongång då och då!!

Nu väntar jag på hockeyn ska ta slut så jag får myssssssa
Kramkram
(tack pia o tobbe för att ni är så gullig o ställer upp imorgon, kom ihåg att bara fråga om ni behöver doggyvakt nån gång!)

Mamma o pappa saknar dig gumman!!

Ja visst är det så att det är tomt när gumman inte är hemma, titt som tätt kommer vi på oss att prata om hur gumman brukar göra när vi gör olika saker, Vi saknar henne massor! Men förösker koppla av o ha det mysigt, ska bli en skön o underbar vecka, vet att det börjar låta tjatigt men synd bara att läget är som det är just nu..

Idag var jag en snabbis ner på frölunda torg, hittade kanske något fint att ha på mig men vet inte om jag ska bege mig in till stan först, tyckte byxorna jag fann satt lite konstigt ibaken o man vill ju ha en fin bakdel *garv*  Massa saker på rea men det innebär även minst lika mkt folk så man måste ha orken o tiden att gå på stan, kan inte bestämma mig om jag ens orkar fara in på stan...

Frölunda vann idag,kul. Kul att se Fabbe han är verkligen grym just nu, ja även första linan såklart.. .Hmm ja de flesta spelar bra nu, kul att freddan o 4e spelar bra. Idag när jag inte hade snutten att hålla koll på så ska jag erkänna att jag kikade lite extra på freddan, annars ser man mest intensivt på sin egen o hinner inte lika mkt med o specialstudera nån annan. Men nu hade jag liksom all tid i världen. Måste säga att han är riktigt duktig och som de säger tar han ett ganska stort ansvar bakåt i sin centeroll. Bra freddan, keep up the good work!!  Den nya backen verkar även han vara en riktigt bra spelare bara han får lite mera tidFast det är klart det inte känns kul ändå. Läget känns lite hopplöst,, jag märkte inte att alvara var bort i 13 min i första perioden, men tydligen var han det och gubben fick ändå inte ett enda byte, så läget känns lite småtrist...
Men men man kan bara vänta o se... Känns lite trist för mig oxå, Vi pratade nere på hallen om hur viktigt det är att vara sin egen person o jag håller till fullo med.  Jag har aldrig varit o kommer aldrig bli en sån tjej som bara "fogar mig efter johan" o bara blir hans tjej, "en hockeyfru", nej fyy  jag är för bra för att glömmas bort ha ha... Men läget känns som sagt lite tufft för mig just nu oxå, för hur gärna jag än vill så känns det lite dumt att ringa någonstans dessa dagar o lova in sig på ett jobb o sen kanske man inte blir kvar, eftersom vi har barn ihop så vill jag inte direkt att vi skulle bo på varsitt ställe. Ännu mindre eftersom gbg inte är min hemstad o jag inte skulle ha någonsom helst hjälp med gumman om inte kära snutten fanns här.. Men förhoppningsvis får vi lite klarhet inom kort, jag är som sagt redo att axla min yrkesroll som jag utbildat mig till, såååååååå kul, längtar faktiskt! Hmm dock  inte till de tidiga morgnarna, fast det brukar gå bra, jag har aldrig haft särskilt svårt att ta mig upp, när jag väl klivit upp blir jag snabbt pigg o på jobbet flyger ju ofta de första timmarna sin kos..

Ser faktiskt framemot både fredag o nyårsafton även fast båda dessa dagar ännu är lite luddiga så ska de iaf bli kul att umgås i avslappande former med sina vänner o kanske något glas vin eller drink
=)       PARTY             =)               

Lite bilder från julen

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR FAM FRANZ
121445-83

















Tomten var snäll o gav massa paket...
121445-87

Även av tomte nummer två fick man många fina paket dock kom inte kameran fram under paketutdelningen...





Skidor var en rolig julklapp gumman fick...
121445-86




Gunghäst en annan uppskattad sak
121445-84

Tack så mkt alla för alla fina julklappar!!!

Hoppas ni oxå ahft en dundermysig jul!! God föortsättning!
Kram

Julemys o julesstress..

Tänk så många vi fått hälsa på under helgen så mkt mys vi haft, så många fina presenter vi fått o inte minst såååååå mkt mat o godis vi ätit.. Oj oj oj snart rullar man fram jag har garanterat gått upp några kilo, dessutom tant röd på besök.. Typiskt så kommer gubben hem o säger att det e middag o party på fredag, kul kul men man känner sig mest pluffsig idag måste jag säga.. Nåja det lär nog bli tokroligt. Dessutom har vi redan kirrat hundvakt så det e lugnt. Barnvakt har vi ju redan gumzzan e kvar hos mamsen o papsen.. *Saknar* Men hon har nog kul o mysigt där. Hon har redan hunnit vara ute o åka skidor flera gånger, så söt på sina småskidor. Måste säga det känns bakvänt komma hit till 9plusgrader o gröna änger (ja vid skara/götene var det jätte jätte grönt, helt sjukt) Nej nu får det fkaitkst gärna vara lite snö..


Freya har iaf haft det bra hos "lillebrorsan" men både hon o han är såå trötta nu, sover som stockar ha ha

Tindrizen gillade totmen han kom ju med massa roliga paket =) Hos mamma o pappa , vilel hon ta ALLA paket, ja de flesta var ju liksom till henne så hon trodde att även de som inte var hennes tillhörde henne.. Hos farmor o farfar blev hon först rädd för tomten men när hon förstod att det vanakdes paket här oxå blev hon så glad..
Kul att farmor o farfar fått träffa henne på dagen lite så det får se henne i action, såå kul se Vinco o Leo & Thilde, synd bara att alla besök var så stressiga blir bättre när vi kommer hem nästa gång.
Vi har som sagt besök många under dessa dagar o många besök värmer lite extra i hjärtat mitt!
Många man saknar! Stora kramar till er!

Utgång hann vi oxå med, var såå kul att vara hos hjerpe, hela hans familj e så schyssta, Chrille e sååå snäll, synd bara att grabbarna gav sig den på att ge mig massa snappsar när jag väl kom ner till dem, hmm blev lite väl blött denna kväll men men man var ju törstig så =)
Båda jag o gubben grämer oss dock att vi inte gick ut i luleå i stället för i kalix, hade varit så kul lura med sig lite roligt o galet folk där o gå, hade ju tydligen varit masssssssssssa folk ute där oxå =( Nåja next time ska jag shake ass i luleå..


Gummans första tur på skidor=)

http://www.youtube.com/watch?v=7hyv3Frfdv4


Pics på Freya..

Fick bilder av Pia o Tobbe, väldigt fina, måste bara säga att nu längtar vi efter henne ännu mer. Men skönt att allt går bra, de verkar trivs väldans bra ihop ,perfekt!!

Ska visa lite bilder på sötisarna:
121445-82

121445-81

121445-80


Uppdatering om vad som händer osker hemma komemr senare, vi ahr det iaf mysigt o ränt runt en hel del o träffat folk.. Hann även med en liten utgång igår, trevligt. Jonna ska komma på besök i gbg den 26e kul kul! Men som sagt skriver mer sen, nu en vilopaus :-)


Luleå, kära luleå

Äntligen hemma!
Åhh så skönt, mys i juletid det gillar jag! Var så härligt se den vita marken när man landade, var flera vuxna på planets som blev väldigt glada över att se snön, alltså inte bara jag som längtat =)

Genast vid hemkosmten bar det av till morfar (papsen) ja tindriz, såg en man på flygpatsen hon trodde var moffa o blev så glad så vi var tvungen glida förbi o säga hej..
Sen bar det vidare på stan o träffa Anna, Emmsan, Laura, Anna o Totte, blev lite lunch på MCM, alltid lika trevligt! Dock inga julklappar, kändes som jag hade gröt i huvudet efter att ha klivit upp kvart i fem... Så ja åkte hem till masmen, vi skulle ju ändå åka på stan nu ikväll, men NEJ tror ni det går?? Nej nu är det blixthalka, alltså då menar jag blixthalka, alla bussar inställda, lite tågtrafik lika så, även tre plan som ej kunnat landa på kallax så nu sitter jag här i stället, Nåja kanske lika bra det, gröten i huvudet ännu kvar ha ha, blri nog att nanna tidigt idag=)


Imorrn smäller det =) Dags för match mot Luleå, ska bli kul att se, sen lite julledigt, mys igen så härligt!
Kunna åka o hälsa på folk o bara vara en stund.. Hoppas vädret blir bättre så det är skönt ute o man kan vara ute o åka pulka etc...


Kul förresten match igår, vinst med 5-0 snutten spelade o gjorde det bättre o bättre så jag hoppas på kanoninsats imorrn = )  Gumman skakade även hon hand med tränaren igår, så söt, hon följde efter mig o när jag sträckte fram handen o hälsade, klart hon gör samma sak sen, tror nog han tyckte hon var ganska söt just då!

Imorrn blir det klapphandling, adventskalender i stadsparken, o hockey kul kul kul!!


Ja just ja en till lite kul parantes, morsan har en tomte som sitter på utedass, den är gumman jättefaccinerad av man kan stänga o öppna dörren, så hon leker tittut med honom. MEN det värsta är att hon förstår att den sitter o bajsar o nu säger hon till tomten brevid att den oxå bajsar, kanske hon får för sig att alla tomtar bara bajsar =) Hmm vad ska folk tro om oss föräldrar ha ha

Nu kallar duschen (ja även paradis asken..)

julestress...

Tanja ska sluta på dagis, jättetrist! Hon var jättebra med barnen o de gjorde ofta roliga saker. Alla som träffat gumman på sistone vet även att gumman tycker väldigt mkt om tanja, för hon pratar ofta ofta om tanja. Så det var lite synd, men vi får önska henne lycka till o hoppas att hennes ersättare blir lika bra. Det tråkiga är att Helen (en vikarie)som varit där ganska länge oxå ska sluta nu då den är tillsatt. Så lite tråkigt med 2 nya personal på en gång, nåja efter det så blir det väl lite mera stadga i gruppen igen, Skönt att Elisabeth iaf är kvar..


Har ä en fått veta att Johan har "foppa fötter" Det var skönt att få veta, ja faktiskt, för mest troligen är det även därifrån hans onda rygg kommer. Så nu ska han få inlägg i skridskorna, skulle även behöva köpa sig såna tofflor o göra ett par till sina vanliga skor, hmm kostar säkert kosing men om det nu gör en sån stor skilland inte bara i fötterna är det ju värt det. Han var superbra på att förklara, gillade Torre helskaprt, så kul när man kommer till en som är ritktigt kunnig inom sitt område (för nog har man ju stött på ett antal klåpare i sitt liv..)
Hans fötter är suppinerad= ungefär som att han är hjulbent även på fötterna, (spec stortå leden)vilket gör att fel muskler belastas hela tiden o det blri jobbigt stå längre stunder mm... så inlägg gör säkert susen!

Imorgon match, vad kul så länge sen sist, Hoppas verklgien johan får spela då, ja vi ska då heja för fullt!
Har inte packat en enda pryl ännu blir väl tokpackning imorgon, vilket tyvärr brukar resultera i allt för stort bagage =) Hmm hur jag nu ska hinna imorrn, då måste jag ner på stan en sväng, sen till Pia o lämna freya o så är d match på kvällen, pluggandet vet jag itne hur jag ska göra, funderar på att lägga ner d eftersom jag nog ändå vill jobba sen, vi får se..

Summasummarum nu längtar iaf hela familjen tokmycket hem, ska bli superkul komma hem en sväng!!

Måste tacka twinses för d superfina julkortet, var då i särklass de finaste renar jag sett! (hmm renar??)

PUSSIS PUSSIS


Diezel, en sån sötis =)

Nyss hemkommen från "prommis" eller ska man säga bus med Diezel. Jag o Freya har nyss varit o hälsat på dem, var jättetrevligt, freya fullkomligt Lööööv diezel ha ha.. 

Är så roligt för fryea (ja mig oxå såklart) ha en liten hundkompis som hon kan busa, hon behöver även få promma med ett annat hundekipage med, för visst blir hon ivrigt nu när vi ses, men idag gick vi  inte särskilt långt utan gick till ett ställe där de kunde vara lösa o busa, så kul att att se.. Jag tror dock att hade vi gått länge prommis sen så hade det flytit på lite lugnare efter ett tag.

Det vill jag lova att på väg ut till bilen hade jag en så slö hund, hon brukar aldrig vara så där slö när vi är ute, tror nog hon mkt hellre stannat kvar där o busat o myst med diezel gubben.. Nu ser hon ganska pömsig ut o ligger här o tuggar p åett ben, snart somanr hon nog skulle jag tro...

Känns såklart trist o jobbigt i hjärtat att lämna lillgumman här nere, men som sagt är det bara för några dar o nu känns det ändå ganska bra, vet att hon komemr stormtrivas hos Pia o tobbe. Skönt att vi träffat dem! Ska även bli kul att fortsätta ses när man komemr hem, då måste vi ta rundan här i "vår skog" nån dag!

Hoppas Pia skickar mig ett kort på lillgubben så jag får visa vilken härlig liten chramör han är!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg är jag såååå sugen på att få jobba lite nu, ska bli så kul. Sitter faktiskt o väntar på att de ska ha lunchat färdigt på Frölunda Specialist sjukhus så jag kan prata med personalansvarige där. Vore så kul få introd på någon avdelning o sen hoppa in o jobba lite extra mellan varven! Snutten lät lite smått stressad när jag sa att jag säkert kommer börja kl 7 då, så han får ta o fixa iordning gumman på morgonen helt själv o föra till dagis ha ha men det e bara han lär sig! Nu är jag så redo att gå ut o jobba igen,. Länge sen jag kände mig så motiverad faktikst. Men även oerhört pirrig, har ju inte jobbat på ett bra tag nu... Dock medför min motivation til latt jobba att jag blir ännu mer omotiverad i skolan som om det ens går ha ha =) Sitter här o skulle eg börja med  min hemtenta nu men vette sjutton om jag ids =) 


Gumman är iaf på dagis nu, är så kul lämna henne där nu, för hon stomrtrivs verkligen. Det första hon gjrode idag var att gå o ge den mkt omtalada Hanna en kram, så söt  vår tjej! Ska bli spännade se reaktionen när tomten kommer, kanske blir rädd först, jag vet faktiskt inte alls hur hon kommer reagera. Igår när vi såg tomteparaden så fick hon mkt stora ögon i vagnen sin. Freya blev nog lite småkär i en vovve som gick där utklädd till tomte =)


Har nog bestämt oss för att köpa de sista klapparna hemmea i luleå, får hoppas vi kommer på något bra ändå..såååå svårt med vissa...

Krameikram på er gobitar!






Härlig helg...

Vilken härlig helg vi har haft, mys på hög nivå! Känns dudnerlyxigt med en helg helg ledigt!
Igår var vi till lager 157 o fick lite handlat, dock lite besvivken fanns inte så mkt till vuxna.. Men till gumman hade jag som vanlgit kunnat handla upp hela butiken, men handlade fakitkst inget denna gång nu när julen nalkas..(jo en ltien tröja) Ångrar dock att jag inte köpte, röda skotsrutiga tights, gråa benvärmare o superkol svart kjol, samt röd bondelid tröja o svart kofta, hur fin hade inte vår tjej blitt då??!!

Till min stora besvikelse upptäckte jag att en av julklapparna inte var ritkgt som de skulle, kollade på alla andra saker jag köpt o dessa var helt ok jag måste helt enkelt råkat ta ett måndags ex, f*n jag som verklgien vill att julklapparna helt ok! Tyvärr ca 10mil enkel väg för att åka o byta... hmm hoppas det går bra ändå . Men jag sparar kvittot så hör vi med julklappmottageren sen hur denne vill göra, kan ju ta den o byta vid tillfälle o sedan skicka tillbaka. Men innan jul hinns det bara inte,tyvärr..

Idag har vi varit till Kungsbacka o kikat lite granna, nu hemma för lunch o mys med freya, för att sedan bege sig in till stan o gå o hälsa på tomten på Trädgårdsföreningen o se på tomteparad, Ska bli mysigt, ska föröska ta ngt bra kort då, länge sen sist nu...

Nu mera mys men ha det gott

Samtal med Kalix =)

Nyss pratat med Johans goa grannar i Kalix, kul!!

Amanda gumman är verkligen en söt tösabit! Nioårig dundersöt tjej. Ojoj vad Roger o Emil ska få passa henne sen :-)

Hon sa till mig (via msn) att hon var lite besviken, för hon var kortast i klassen, hur söt är man inte då, när man fundrar på det. Hon vet nog inte om hur söt hon är. Bra är väl det, hoppas det fortsätter så när hon blir lite större. De snyggaste folken är oftaste de som är toksnygga men inte ritktigt fattat det, ni vet så där charmiga :-)

Johan sitter som bäst o försöekr få ihop en Pokekväll ,vore supernice. Måste bara påminna er grabbar om att det var damerna som vann sist =) !! U Can'T Beat us!!

Även kikat in på Kalixs ungdomshockeys hemsida, tänk det var där snutten började sin karriär, o nu såg vi lagbilden på Emil, kul kul. Vad kul det ska bli när Tindrizen blir stor nog för att sporta (kanske en liten hockeybror oxå.. ha ha) Om hon nu är intresserad av det. Jag kommer då vara där o heja så mtk jag bara kan, vad kul, gulligt!!

Nej nu sängen så jag orkar shoppa lite julklappar imorrn!
Hälsningar till tokstollarna på Hultstigen! We miss U See u Soooooonnnnn!!


En liten förklaring..

Till mina kära vänner!!!

Vill bara förklara för er som upplevt att jag varit lite konstig på sistone, kankse inte hört av mig som vanligt eller kanske varit lite skum när vi setts.. Att det absolut inte har något med er att göra!  Är bara mitt sätt att vara på när jag känner mig lite låg o tankarna snurrar i 300knyck uppe i huvudet.. Så förlåt!! Så jag hoppas ni har överseende med mitt lite konstiga beteende mellan varven och jag ska föröska bättra mig, ni är ju faktikst en stor del i att man mår så gott annars. Tack för att ni finns o är så goa!!



Det finns ett litet ord
För lite använt på vår jord
Det torkar tårar lindrar gråt
Det lilla ordet är
FÖRLÅT!

Today is not a holiday
It isn't even your birthday
But I still thought I'd
like to send
a special message to
my friend
You make me laugh and
make me smile
You ease my troubles
for a while
When clouds are thick and
skies are grey
you put some sunshine
in my day
You're really thoughtful
sweet and kind
A friend like you is hard
to find
I know I've told you
once or twice
But someone who's as
great as you
should be told more
than I do
And so I send these words
with love...
And why did I send them?
Just because!!

Rolig historia

Denna historia damp ner i min mail av gumman Cammi, var så kul så jag bestämde mig för att ni andra borde få läsa den oxå ha ha =)

EN JULSAGA!!

En gammal historia som gott kanläsas igen så här när vi närmar oss 
juletid.

Det var en gång en  perfekt man och en perfekt kvinna. Dom träffades
och eftersom deras förhållande  var perfekt gifte de sig. Bröllopet var
perfekt och deras liv som gift par var  också perfekt.

En julafton när  det snöade mycket åkte det perfekta paret bil på en
slingrande väg. Plötsligt  såg de någon vid sidan om vägen som hade
fått punktering. Det var jultomten med  säcken full av presenter. Eftersom de
inte ville göra barnen besvikna erbjöd de  jultomten att åka med dom
så att han skulle hinna dela ut presenterna. Och så  började de snart dela
ut presenterna. Men tyvärr försämrades vädret och de tre  råkade ut
för en olycka.

Bara  en av de tre överlevde. Vem?

(Tänk först och titta sen på svaret nedan)








































Givetvis överlevde den perfekta kvinnan.

Hon är den enda av de tre  personerna som existerar i verkligheten.

Alla vet att jultomten inte existerar... och vad kanman säga om de 
perfekta männen!!



För  kvinnor slutar historien här. Männen kanläsa vidare.







































Bonus för män:

Om inte jultomten existerar och inte heller den perfekta mannen så 
betyder det att kvinnan körde.  Det förklarar olyckan.





Och en sak till: Omdu är  kvinna och läste slutet av historien så
bevisar det att:
Kvinnor gör aldrig vad de blir  tillsagda :)










(eget tillägg: snutten du är så nära perfekt en man kan komma!! ha ha)

2 timmars väntan....

Så länge fick vi vänta idag för att få träffa doktorn på vc, man höll på att bli knäpp, nåja gumman hade inte öroninf, tur som var, Dock rodnat o lite svullet så kunde vara på g, så recep ligger på apoteket i fall det skulle behövas men ännu så länge räcker det med näsdroppar x3....

Så prommisen med Pia och Diezel sköts upp till en annan dag, kanske lika bra det, hon lät lite  trött idag efter ett sent julbord dagen innan =)

VAr på jul på liseberg i går, såå mysgt, gumman har ju nått den magiska 90 cm gränsen =) Jajjamensan stor nog åka assa karuseller nu, o det må ni tro, att vi åkte en hel del. en del åkte papsen, en del åkte jag o en del åkte vi faktiskt alla 3, roligt hade vi. Tyvärr hade tomten gått för dagen när vi hittade fram till honom nåja inte så länge kvar tills tomten kommer på riktigt nu.. Jag o Cicci spelade på hjulen men ingen av oss vann =( JAg som ville vinna en storrrrrrrr choklad ask, jaja till somamren...


Blev förresten supersugen på att jobba när jag var på vc med gumman, såg så mysigt o kul ut att få jobba o möta alla patienter. Så när vi  nu vet hur allt blir o när julens stök är över ska jag ringa eller rent utav gå till något place o visa upp mig så jag  kanske får jobba lite extra iaf. Saknar mitt jobb nu!!

Lillla snutten min, får lite ont i hjäretgropen när jag tänker på hans sits just nu, när han tom berättar att det inte känns särskilt kul att åka o träna just nu. Då känns det inte kul,! Jag vet ju att hockeyn är de han älskar allra mest (ja förutom oss då såklart) Men jag peppar så gott det går o hoppas att allt löser sig på ett bra sätt snart. Nåja allt som sker har en mening, gäller bara att lista ut vad ... Snart är de iaf ledig helg o vi kan mysa, dock tror jag det blir en tripp till lager imorgon, måste ju börja åka dit nu om vi ska hinna innan jag pyser hem, shit pomfrites får ju komma hem till mamsen snart, *SAKNAR*


Nu ritdags, ovanligt va?? !!  =)







Lucia...

Så nu har även Lucia sprungit förbi. De sa nyss på radion att julafton är nästa söndag , det ska ni veta att oj vad jag hajade till, inte alls hunnit med detta år känns det som. Kanske även avsaknaden av snö gör sitt.. Men även att man har haft fullt upp,dagarna bara flyger fram...

Ikväll skulle jag o gumman gå på Liseberg, när papsen ändå är där o skriver autografer men nu regnar det (som vanligt ute) plus att gumman verkar ha lite ont i örat, bär av på vc direkt imorgon bitti, bara hon inte har fått öron inf igen.. Nåja hon hinner ju iaf bli frisk tills vi kommer hem i sånt fall, Satckars lillgumman!


Lussefirandet på dagga var jättesött alla barnen stod där framme o sjöng, gumman var så gullig när hon tittade runt på allt folk som var där. Sen var det fika o vi fick tindras första egen gjorda tomtar. Japp nu är det dags nu har jag själv börjat pryda vårt hem med dessa tomtar som jag inte kunde förstå hur mamma pyntade med förr, men det är nog som hon säger  att man tycker det ens barn gjort är så gulligt o fint. Även en liten duk hade hon gjort så den pryder vårt vardagsrum just nu =)


Sanna du är så go det är du som är en ängel! Tack så mkt för hjälpen igår, Ja igår var jag o gubben på julbord med laget  o typ 300 pers till. VAr väldigt stelt o trist, Synd de hade lagt de på onsdag när gubbarna har 2 träningar idag . Hade istället kunnat va på fredag när de har ledig helg sen. Blir lite roligare om de kunant ta nån öl iaf.. O dessutom hade de vart roligare om det inte varit så mkt annat folk där..
Båda jag o gubben sa  iaf igår efter att vi träffat Sanna att vi måste försöka ta tag i att träffa dem nu här efter jul, på tok för sällan, ni är ena gooooa göteborgare =)  Finthemma hade ni oxå!!

Idag gjorde jag mitt första förösk att handla julklappar men kom hem tomhänt måste verkligen börja nu..

Måste nog kila ner på liseberg en sväng så gumman får åka släde med renar o åka lite karuseller o mysa med papsen oxå ...

Imorrn ska jag o freya träffa Pia o Diezel, när beror lite på gummans öron, är hon friks så ska hon minsann på tomtejakt med dagis =) O är hon inte frisk så får hon mysa med mamsen så tar jag daten på eftermiddagen istället...

Vissa saker som händer i vårt liv orkar jag inte ens fundera på, vi har det så bra så, att grubbla på onödiga saker tar bara massa energi. 
Nu till duschen...Kramelikram på er allihopa
Stor kram till alla som måste fira julen ensam!








Ny lista... länge sen sist nu =)

Hur dags brukar du gå upp på morgonen?
Oftast kring halv åtta-åtta tiden...


På vilket sätt betalar du dina räkningar? Ex.: Giro (med brev), kontant, internet o.s.v.

Via nätet.


Av vilket märke (tillverkare) är din dator?
oj då måste kika efter inte så bra koll, En bärbar LG


Om du dricker kaffe - ska det vara svart eller vill du ha i mjölk/socker?

Dricker sällan kaffe o om jag dricker ås mkt mjölk i ha ha

Vilket är ditt favoritplagg som du oftast tar på dig?
Är nog ändå att få gå omkring i mysisarna hemma :-)

Källsorterar du sopor?
Nope.


Hur gammal var du när du kom i puberteten?

Ja du kommer inte ihåg säkert vid 12års åldern


Finns det någon speciell sång som berör dig extra mycket? Vilken och varför?

Det finns nog ett par stycken. Lite  beroende av humör, jag o snutten har iaf vår sång, som är Sara Löfgrens, "För alltid"


Finns det någon färg som ger dig rysningar och som du undviker?

Kan oxå beror på i vilken kombination och hur men rent allmänt så är aprioks ingen höjdare


Har du en dvd-spelare? (Dvd i datorn räknas inte)

Jadå, fast den hör eg till vårt trasiga hemmabio system så man får ha ljudet jättehögt på teven när man ser film...


Har du planer på någon utlandssemester i år?

Jag vill så klart som vanligt men beror väl på den där himlarns hockeyn oxå.. Men till solen vill jag!!


Tror du att du får tillbaka på skatten senare i år?

Ingen aning fakitkst, brukar ofta få litegrann


När var du senast sjukskriven?
Länge sen innan min sskutb, då jag hade en inflammation i axeln..


Vilken sorts mjölk köper du?

Grön eller hru var det nu är den röd här.. nej färgerna blir jag inte klok på , så jag säger väl som så att jag dricker oftast lättmjölk o gubben mellanmjölk.


Kan du laga en punktering på cykeln?

Ytterst tveksamt, har en så händig far som brukar hjälpa mig, här nere ligger cykelaffären så behändigt till ha ha


Brukar du blanda sängkläderna eller följer du de set som de ibland paketerats i?

Följer nog oftast set men har många fler kuddar så det blir nog annan vvariant..

Sparar du i aktier?
Nope.

Köper du din lunch på något uteställe eller tillagar du själv din lunch?

Nja oftast bara om jag är på stan eller på vift med någon vän annars är jag dålig på att laga lunch blir ofta rostmackor o oboy, jag vet skäms på mig..


Kommer du ihåg alla dina klasskamraters namn från grundskolan?

Om jag ser en bild, Absolut, om jag bara ska räkna upp dem så här så får jag nog tänka till så jag inte glömmer någon...


Vilket årtionde hade det häftigaste modet och musiken enligt din mening?

80-talet! ;) Se bara på kläderna … :D


Kan du hjärt- och lungräddning samt släcka en brand?

JA måste väl säga jag kan HLR som den SSK man är men ltie panik skulle jag nog få, o släcka en brand ,nja inga större bara smärre olycksfall :-)


Vilken är den hemskaste present du fått?

Oj då svårt svara på brukar få ganska bra presenter.. Men kanske något klädesplagg när man var yngre, ha ha just ja kom ihåg att mormor alltid envisades med att köpa riktigt rekordeliga rejäla trosor när man precis var i  den åldern att bara string gällde så dem brukade jag skratta åt lite...


Hur skämmer du bort dig själv?

Borde skämma bort mig oftare :-) Nej men tar ett mysigt bad eller gör något som verkligen jag vill göra...

Har du någon egenhet som till och med irriterar dig själv?
Kan väl vara lite slarvig ibland..


Vad har du för ringsignal/låt på din mobiltelefon?

Stenmark tror jag, dags att ändra snart..


Vilken egenskap har din tandkräm? Ex.: bleker, mot tandsten, mot ilningar, mot karies, mintsmak, neutral o.s.v.

Hmm kommer inte ihåg vad den heter ,emn sett att den är på reklamen, inbyggt munskölj, det ni... ha ha

Är du ordningsam?
Nja kunde nog vara bättre, vi har inte stökigt men jag är nog inte den som har finast i garderoben eller den som skrubbar mest i hörnen..


Litar du på vårt rättssystem?

Inte tänkt så mkt på det fakitkst, tycker bara synd om stackars Calle J som måste tillbaka tillGrekland i gen, Kram till han o hans familj!!


Hur ofta tittar du på Rapport och Aktuellt?
Någon gång ibland.


Bilder från lussefirandet o julfesten kommer under kvällen...
Berättar även mer om detta då nu dags för prommis med hunden


Livets små under...

Tänk vad våra små underverk förändrar våra prioriteringar.. För nu är det inte längre så farligt att vakna tidigt på morgonen man är ju faktiskt ganska pigg då och får ut mycket av dagens ljusna tid (o under sakers öppettider)

Förr i tiden hade man nog inte heller fascinerats så mycket av att gå i slottsskogen en gråmulen lördag förmiddag, nej man hade nog hellre gjort något annat. Men där gick VI FAM FRANZ o bara mös, livet var som bäst just då..  Bara få vara ute o se hur roligt stumpan tyckte det var att se alla djuren var underbart..
Sen hem o baka o det vill jag lova att vi bakade som aldrig förr, allt för gogumman vår..

Det är underbart vilka känslor ens barn väcker i en. Man älskar verkligen det där lilla livet så himla mycket. Det är så lustigt ibland kan tindra göra något som man tycker är så sött så står jag o Johan där med tårar i ögonen för att man blir så rörd av att det är just VÅR GOBIT..

O visst prioriteringar förändras även att man kanske inte alltid tycker det känns livsviktigt fara på en fest man inte är dösugen på utan man prioriterar de gångerna man verkligen känner för det, o det känns inte som en uppoffring utan snarare underbart när man vaknar där pigg o utvilad dagen efter i stället för bakfull som en apa..

Att få barn o ha barn är verkligen stort först då inser man att allt kanske inte kretsar kring en själv att det finns något ännu viktigare.. Åhh jag är så glad att vi har vår lilla familj, vi är en så mysig lite enhet  som vi trivs med varandra. Jag älskar dessa stunder när vi skrattar massor och fånar oss på vårt eget lilla sätt. Helgen har varit precis en sådan, jag är verkligen lyckligt lottad känns det som, Snutten i love u!!

Men att få barn har inte förändrat mig som människa nämnvärt mycket, man behöver inte bli "gammal o grå" bara för att man får barn, saker o ting behöver inte bli så komplicerat. Tindra gumman har fått hänga med på mycket o det tror jag hon tyckt varit skoj o gör henne till den öppna kramglada tjej som hon är idag.. Japp idag innan vi skulle hem från dagga skulle precis ALLA på avdelningen få en kram innan hon gick hem så det tog sitt lilla tag ha ha.. Det är väl bara just det att man kanske inte alltid fokuserar o prioriterar samma saker som förr, nu kan man glädjas åt helt andra saker o tycka helt fåniga småsaker som att lära sig gå på pottan är en ”big event”  men det är liksom en del av livet. Jag är samma gamla glada spralliga jag som bara utvecklas o numer även kan titulera mig som MAMMA J

Just nu är ju hockeylivet inget vidare, att få Pb som coach var nog det sämsta alternativet som fanns, för det e inte Johan som spelat dåligt, tvärtom , men pb gillar inte hans spelstil det är uppenbart så vi får la se vad som sker. Men det jag ville komma fram till var att trots att hockeyn just nu inte känns kul, så känns det mesta andra i mitt liv så bra just nu (tomt på kontot är ju en annan femma ha ha) Det känns så härligt att trots denna jobbiga motgång i hockeyn så verkligen värnar jag o gubben om varandra o har jättemysigt ihop. Det måste vara skönt för honom att mig o tindra att koma hem till nu. Vi har pratat om det tidigare att vara singel när det är tungt o motigt måste vara jobbigt. Här har han alltid något att komma hem till o skingra tankarna lite.. O vem blir inte glad av att komma hem till vår solstråle Tindriz.. ..


Kort o gott att ha barn toppar allt o visst ibland vill man slita sitt hår, o vissa dar känns enormt tröttsamma eller tunga men jag skulle för inget i världen byta bort mitt liv mot någon annans. Min familj, vår familj, (ja man är ju så stor nu så man har egen familj :-) ) gör mig så lycklig o jag trivs så enormt bra.
Tack för att ni finns!!  Johan o Tindra Love U forever

Vattenkaos...

Vattenkaos var rubriken i tidnigen o det kan man lugnt kalla det. Idag när jag skulle skjutsa in gubben till scandinavium så tänkte vi köra innervägen (mölndalsvägen) men icke sa nicke, gick ej ån hade svämmat över, tom bussen stod o tvekade om den vågade köra förbi där.. Det bara värker ner regn.. Läste nyss i tidnigen att vagnen utgtill mölndal inte kan gå nu pga av ån, o det förstår jag var verkligen kaos där alltså.  Mycket vatten vid sjukhuset oxå, hoppas inte grannars bebbe vill ut idag, för det är nog väldans svårt köra in till sjukhuset, men det måste ju fixas dit msåte ju kunna ta sig in...

Helgen har iaf varit lugn o mysig på hög nivå. I går hade först alal dameri familjen sovmorgon till efter halv tio, väldans skönt! Sen när snutten kom hem från träning gick på en mysprommis i stan o kiakde på tomtar i skyltfönstren. De hade även gjort en så mysig liten skridskobana vid fontänen mellan kungsportsplatsen o avenyn, mysigt! Där hade de även tänt såna här stora bål med eldar, fick genast riktiga norrlandskänslor. En tur på isen med skotern eller till fots o bara sätta sig ner o grilla o dricka varm choklad, längtar verrligen till den årstiden. Så msyigt när solen skiner o man bara kan gå på isen o mysa.. Ska bli väldans kul för gummorna våra!


På eftermiddagen bakade vi lussekatter o pepparkakor, väldans kul tyckte hela familjen.  Vi  hade även besök av Pia tobbe o deras lille Diezel, kan lugnt säga att Freya hade skoj när de var här, oj vad de busade, men båda blev helt slut efter ett tag. Så söta iaf. Kul för Freya med en hundkompis, ska nog gå på prommis med dem nån dag i veckan, kul, pia verkade oxå va en go tjej..



Nu ska jag fortsätta att inte göra någonting, detta väder är verkligen trist, nada jul känslor liksom..
Hoppas de kommer i veckan, ska göra en del juligt denna vecka ffa dags börja julhandla =) Men imorrn dags för gummans lussefirande, onsdag julbord med hockeyn, på torsdag ska gubben singera autografer på liseberg o då fick familjen gå in gratis o åka allt gratis så då (om det inte regnar förstås) ska vi glida ner dit med Cicci, trevligt! Borde ge iaf lite julkänslor..

Over and out..



Mums vilken god middag..

Oj oj oj vad gott, vilken rödvinssås, mumma säger jag bara, så nu lär man ha prestationsångest när de är dags att bjuda tillbaka ... =) Det var även sååå fint i deras hus, då känner man bara vad trist vi bor, så mkt man eg kan fixa o göra men som man såklart inte gör då det ej är vårat o kanske bara för en sässe, men de hade iag jättefint o var/är verkgligen goa snälla människor. Kul att lära känna dem lite bättre... Hmm Johan lär nog ta både en o två golfrundor till våren skulle jag tro, men men kan ju jag snosa bebbe med Sophie =)

Jörgen har inte skojat när han sagt att Sophie har stor mage, oj oj vilken kula, så söt man glömmer hur stor mage man egentligen haft.. Jag tyckte det såg ut som en liten killmage, garanterat en tjej bara därför.. Ska bli så kul när den kommer, äntligen nån i närheten som får en liten en som man kan låna o snosa på,..

Tindras nya grej verkar förresten vara att bädda ner sina nya kompisar, japp denna gång var det höggravida Sophie som fick lägga sig på golvet o sova brevid tindra..  Hon förstod inte vad man menade när man sa att hon hade en bebis i magen, såg mest förundrad ut o sa något om bebis, tröjan.. vet inte riktigt vad hon menade.. Hon är iaf så söt, först lite avvaktande när man kommer till någon ny men sen när man ska åka hem så får folk så hjärtliga kramar ,både Jörgen o Sophie fick flera kramar innan vi gick hem..

Imorrn ska vi nog gå en sväng på stan efter johans träning. Så gumman får se på alla tomtarna i Nks skyltfönster o Freya får öva sig på att gå bland massa folk. Ska bli kul för hela familjen. Nu ska jag försöka få gumman att varva ner inför sängen så vi får en ltien msystund jag o gubben..

kram o puss

Fredagsmys blev utgång o lördagsmys = besök hos torsten

JA I går var det tänkt jag o gubben skulle mysa o bara ta oss någon öl o cider men som vanligt fick jag lite partysug då. Så jag messade Cicci o frågade, nästan synd hon nappade ha ha, för mitt sug brukar gå över o jag hade det väldans mysigt hemma med gubben oxå. Fast kvällen ute var oxå trevlig vi var bara ut en sväng o satt mest o surrade med en av Johans lagkompisar o hans kusin samt hennes kompis, väldigt trevliga. När de skulle vidare o shake ass kände både jag o Cicci att nu var det nog nu ville vi hem o mysa med gubbarna våra. Men en trevlig lugn kväll var det. Hade lika gärna kunnat vara hemma o bara mysa men kände bara för att komma ut o få rensa huvudet lite, inte bara i johans huvud tankarna far..


Lite partysug i blicken :-)  (dock ännu osminkad o jävlig ha ha)


Idag lördag har vi varit o myst o promenerat i slottskogen, Väldigt kul för Tindra se alla djuren o bra övening för Freya. Som vängit lite ivrig i början men gick över ganska snabbt så det gick väldans bra faktiskt, kul!
Johan fick se sin vän Torsten (ja vi kallar älgen så) Johan var nämligen i slottskogen i somras/höstas o hade något nära möte med Torsten, han sa att det blev så goda vänner ha ha
Här är han iaf kära Torre
121445-76


Här kommer lite pics på La familia (förutom Mr Franz han står bakom kameran..) Men se vilekt väder, 9e december helt sjukt...

121445-77
Go gumman fick hälsa på en Jack russel som oxå hade blåtira, de såg så gulligt ut som om de varit i slaggis :-)

121445-78
Tyvärr syns inte lillgumman så bra, men hon var väldans faccinerad av alla djuren hon sätt o satt o lät bää bää bää som getterna lät...

121445-75
Inne på Barnens bondgård fär man kan kika på getter o ankor o höns på nära håll, väldans kul tyckte tindriz, hon fick även ett paket av tomten, så nöjd !!

Nu ligger Johan utslagen i soffan o vilar upp sig ska på middag i kväll  vi trodde dock inte det skulle bli något då frun är höggravid,beräkande till 11e o vi inte sett eller hört något från dem på länge.. Men men så plingade de på dörren i går o ja han skulle bara höra vilken tid som gällde imorrn så då blir det middag med grannen ikväll.. Vi somplanerat gå på Liseberg med Guldhedsmaffian, johan har iaf pratat med Alex idag så jag hoppas vi kan få ihop något snart, nästa helg är gubben helt ledig kanske ni har någon tid över då?

Nu ska jag åka o handla o sen oxå vila upp mig inför kvällen..
kramen o kyssen på er !!

....

C.Fugelsang...Sveriges förste man i rymden snart, so what, men för gummans skull får jag la lägga det på minnet, för det kommer hon säkert ha på något prov i framtiden, så nu är det alltså dags att börja känna sig så där gammal, att man minsann varit med om sakerna som barnen får läsa om i historieböckerna =)

Sitter här o skulle eg antingen pluggat eller städat idag men har inte gjort något av det, Städa så trist, plugga ingen motivation för tillfället... Men ska göra ett snabbryck snart iaf damsuga mkt trevligare fredagsmys sen då, Dessutom är snutten ledig imorrn sååå mysigt..  Som sagt kanske träffa guldhedsmaffian på em, men på förmiddagen har jag hittat ett jättemysigt ställe vi kan gå till o äta lite matsäck o mysa, perfekt för båda våra småtjejor...

Till veckan måste man ta tag i julklappshandeln, inte köpt en enda ännu, opps panic panic snart!!


Hockeyn känns bara trist för tillfället, nye coachen vill att j ska spela ett så tråkigt spel som gör han så stressad, nej fy, usch orkar inte tänka på det nu. Men j kom iaf hem igår och var på ett humör jag aldrig någonsin sett honom på, verkade lite uppgiven faktiskt. Arg, besviken, fundersam är nog ord som även de passar in i hur han kände igår..Nåja som sagt bara kämpa på, iaf bara en match kvar innan det blir ett litet break, känns som att det kommer ganska lägligt!

Shit vad det regnade igår vi var ut till freddans föräldrar o såg på eländet (matchen, alla backar såg förresten väldigt vilsna ut igår, synd bara att j fick ta all skit för d) när jag körde hem såg man knappt något ibland för det verkligen vräkte ner, lite obehagligt men vi tog oss hem helskinnade...
I Munkedal underhöll gumman Per o Anneli, de skulle sova med henne på golvet så hon tyckte nog om dem, klart man gillar folk som bjuder på apelsin o  pepparkakor =)


Längtar längtar efter lite mys tid med gubben efter jul fast samtidgt kommer jag SAKNA SAKNA SAKNA så mycket kommer nog vara en kosntig känsla, o visst jag kommer säkert böla lite efter jag pratat med hon i telen  men ska ändå bli kul för alla, Kul för tindriz o vara med mommo o moffa o morbror, o kul för dem vara med henne, som de längtar.. Som sagt även lite mysigt för oss att kunna gå på exvis bio el ut o käka,..

Nej om jag ska hinna så måste jag TYVÄRRR ta fram den där eleändiga dammsugaren nu.. så so long ha nu en riktigt mysig helg o sköt om varandra o myyysssssssssss


Freya lär känna en ny kompis =)

Nyss hemkommen efter mysig prommis i skogen med Cicci o Ludde. Var trevligt får vi göra om!! Är nog viktigt för Freya få öva.. Hon är nog mest van springa lös i skogen o busa med sin gamla hundkumpis skulle jag tro. .. Hon morrade o blev lite arg på Ludde först, men sen när de nosat på varandra lite så gick det bra o efter ett tag på pormmisen gick det ganska smidigt ändå. Fast visst märktes det att hon som sagt nog inte är van att gå med ett annat "hundekipage" brevid sig.. Hon blir även sååå ivrig när hon ska få hälsa på någon, hund eller människa, ännu värre idag när Ludde hälsade först men men som sagt vi övar på..
Ser verkligen fram att gå på hundkurs, jag tom längtar litegrann, ska bli så kul!

Lite lustigt jag sa precis till Cicci att jag inte är lika gosissugen nu när man börjat promma ordentligt varje dag, Jo tjena mittbena, jag brummade direkt efter mitt besök på arbetsförmedlingen till maxi o köpte lösviktsgodis sen mös jag för fulla muggar =)

På lördag ska vi nog (kanske)  träffa Sanna o Alex o gå på liseberg ska bli mysigt så länge sen vi såg dem o kul med  jul på liseberg..

Så idag har jag knaoot hunnit in o vända förräns jag måste ut igen , psut nu blåser det som himla mkt oxå, men vi går uppp i skogen en sväng så freya får rusa av sig lite, eftersom det inte blir någon ordentlgit prommis ikväll då johan är borta..

Skrev förresten igår om min söta mammas nedräkning men kan även berätta att nu har jag oxå börjat längta efter att få åka hem, ska bli så skönt o msyigt, jag verkligen älskar julen, ska bli så mysigt få komma hem o bara vara, härligt!!

Snart dags hämta gumman ska bli kul höra hur det gåtti dag, när vi lämnade henne halv elva idag hade de små barnen gått på prommis o de äldre höll p åatt baka pepparkakor, så gumman fick alltså vara med de större o baka pepparkakor.. hmm undrar hur mkt bakat de blev för hennes del =)

tack o hej leverpastej!!

Snart lussefirande på dagis..

VAd jag är trött av detta väder, imorse tänkte jag bara gå ut o kissa med Freya o sen gå o sova igen. för det är iaf skönt Freya är verkligen ingen morgontupp hon kliver upp när man själv kliver upp. Ifall gumman vaknar mkt tidigt tittar hon bara på en när man går iväg som att man är helt tossig i huvudet osm kliver upp den tiden =)
Men när jag gick ut på vår kisserunda så var det så skönt ute ändå , eller skönt var det inte blåser som fan men iaf skönt komma ut o röra på sig så vi gick en bra bit..

Nu sitter jag här o har just sett att snutten nog ändå kommer missa gummans lussefirande på dagis, han kommer bli så besviken.  De har nämligen träning till 16.30 o lussandet börjar 17, nåja kanske han hinner får hoppas det.. Ska bli så kul se hur hon gör, jag har dock svårt att se hon stå kvar i ledet när de kommer in o ser oss sitta där.. antingen kommer hon ska gå till oss, elelr så kanske hon står där o ivrigt vinkar till oss. . ha ha ska iaf bli mkt kul att se..
Dagen efter är det dags för julbord med hockeyn, inget party bara julmat, så vi hade tänkt att någon kanske kunda passa gumman eftersom det bara rör sig om någon timme. Kan vara kul att få äta  i lugn o ro o kunna prata med folk på ett anant sätt för en gångs skull. Freya klarar sig ju glaant hemma då vi högst blir borta fyra timmar, men säkert bara kring två..  Men vi får se, kanske blri att ta med Tindrizen ändå..

Appropå hocken så såg jag just att Johan R är på väg till Timrå, kul för han, han förtjänar en klubb där han får mera speltid för att utvecklas o bli den bra spelaren han kan bli, massa potential där! Så jag önskar han verkligen lycka till!  O hoppas att han o Maria ska trivas i Sundsvall! Många kramisar till er!   (inte helt säkert ännu att det blir men allt   verkar tyda på det,..)

Snutten snutten hans telfon har gått sönder o igår blev han så ivrig öer något sånt här abbonemangserbjudande som visserlgien var superduperbra MEN, jag tyckte att vi kunde kolla upp andra alternativ först o höra hur läget var med hans nuvarnade abonnemang, men ibland är det som att tala till en döv när man talar med mister Franz..Han var bensäker på att det där var det bästa som fanns, att en annan i laget hade det. Men jag försökte ändå säga att dem står lite varstans att vi hinner gått kolla upp bättre o i sånt fall fixa det imorrn , men nej det gick inte han var ju bara tvungen fixa det just då..Ja ja ingen ide prata med honom då. Ibland tror han att han msåte köpa bara för att han börjat prata med någon sån där irrrrrrrriiii, där skulle han ha lite mer av sin systers temprament =)  Nåja man har iaf 14dars ånger rätt. Och vem ringde mig nyss o sa att " öppna inte telefonen ännu, Ea ska fixa ett bättre alternativ" Det vill jag lova att då lyste det i mina ögon, för vem har alltid rätt ?! =)

Måste även få skryta på min bror som var tionde bäst av alla i luleå på högskoleprovet denna gång! Grattis brorsan! Du vet att jag håller alla mina fingrar o även tår för att du ska komma in på skolan du vill!!! Kom ihåg att rigna mig så fort du fått veta!!

Mamsen är så söt hon har börjat nedräkning nu, precis som småbarnen, men inte till julafton, nej hon har nedräkning till Tindra komer hem så söt min mamma!! =)

Själv har jag börjat längta efter lite party hemma med er  kära vänner! Det är faktiskt lite torrt här, saknar våra aftonar på snövägen 21, då väggarna tillslut blev stöd för gubbarna när de pratade med varann, eller luftgitarr spelades på intima ställen. Saknar även röj med våra twinparents.. så skoj, surra om allt möjligt, ffa brista ut i skratt åt alla småtokigheter som folk gjort.. Cammi o stefan  klart vi miss u to, Madde o Karlsson länge sen johan fick kocka ihop en vattenbadad sås nu =) Anna, nina, laura, stillisen mm  mm Kort o gott saknar lite party o röj, o bara massa surr !!

Kramis o stessa inte ihjäl er med julhandel gott folk!

nej nu ska man väl göra lite nytta, tvättar våra vita soffor nu, det vill jag lova fint med vita soffor men ack vad man får tvätta.. När jag köper soffa nästa gång blir det garanterat i skinn vet precis modellen jag vill ha (fast hinner väl kanske ändras..) nåja stor kram på er alla!!

Blandat svammel =)

Regn regn o åter regn, saknar min snö!! Idag kom dessutom braighta jag på att vi skulle gå en så fin väg på prommisen men hmm eftersom det regnat så mkt var den vägen inte så fin. Nej då vi blev alldels leriga både jag o Freya... Så när vi kom in var det duschen som gällde, pust.. Jag som brukar överlåta det där till Gubben min. Inte det lättaste för lilla ovana jag, o när vi skulle torka tassarna, oj oj oj, vilekn cirkus.. men jag fick gjort det till sist =) Freya är väldigt rädd om sina tassar o klippa klorna är ingen roliga sak, det HATAR hon, trolgien någon som klippt i pulpan, så det e inte en rolig grej.. I övrigt går allt fortfarnade superduper bra. Hon blir dock lite väl ivrig när någon kommer fram o vill hälsa, hon blir såå glad...Men mën vi får öva på.. Ska iaf bli både kul o nyttig att få gå på hundprommisar med Cicci o Ludde. det ser vi framemot! Ska även bli kul få träffa Majsan sen!


LA familia var o badade i söndags, gumman älskade  att bada. När vi ville gå o mysa i en pool med 34gradigt vatten, blev hon vansinnig hon ville vara o leka i barnpoolen med massa små rutchkanor o grejer det kom vatten ur, eller åka rutchkana, det var en kul eftermiddag. JAg o johan har redan bokat in oss där själva någon gång. Då ska vi tävla i rutchkanorna ha ha (Som barn jag vet) Men jag komem rinte ha en chans han e ju sååå tokig..


5 Vinsten i rad igår, japp ni läste rätt, F*n så skönt det känns, äntligen börjar det kanske kanske vända!!
Snutten spelade igår,gock ganska bra. Kunde dock inte se allt för mkt. Dock såg man ibland att han såg lite nervös ut när han hade pucken, som att han inte vågade köra på som vanligt, letade snabbt någon att passa... När vi pratade om det så sa han att det faktiskt var första gången på riktigt länge (han kunde inte komma ihåg sist det kändes så)  som han hade en oro i kroppen innan matchen. Att han kände han verkligen var tvungen prestera. Detta  då han inte riktigt känner att coahchen har förtroende för honom. Men att han såg lite nervig ut det såg säkert bara jag som specialstuderar honom ha ha.. Jag hoppas verklgein han får fortsatt förtroende på torsdag även om den andra backen visar sig vara frisk. Känns som att självförtroendet kan få sig en liten törn annars. Nej hoppas han får spela dessa 2 matcher som är kvar innan uppehållet för mot slutet av matchen flöt spelet mera på o man kände mer igen han spel. Inte bara sarg ut, vilket oxå iofs är bra , men ibland (ibörjan av matchen) såg man sååå tydligtt att han lätt kunnat glida förbi spelaren o göra en fin passning, istälelt för sarg ut men men huvudsaken han reder ut sina situationer o det gör han, My hero!!


Jag som kommit igång med mitt  pluggande så fint men gjorde ett uppehåll pga lite hockeystrul men nu måste jag nog komma igång igen o nu känns det så där tungt igen, jobbigt när man var iett bra flyt o så raseras det, men men bara vaska fram alla femtioelva böcker igen..

mkt hoppigt inlägg denna gång ha ha men så är det jag är ju en virrpanna utan dess like =)
så slut svammalt för denna gång

Bajsa på pottan hur gör man??

Man kan nästan tro gumman läser en isntruktionsbok där hon sitter... Boken är nämlgien "Busiga bebbens potta"

Hon var sååå söt när hon försvann iväg o när jag undrade vart hon tagit vägen och vad hon pysslade med, satt hon så fint o läste den boken på pottan =)

121445-74

En middag i highfivandets tecken ...

Igår var mysafton, föst beställdes det hem pizza och higfivades vid bordet (se bild)
Sen såg vi på mora träsk med gumman ha ha.. Papsen begav sig ut på prommis med Freya. Hon är så söt när hon galopperar i skogen.. Jag o gumman började klä om till pyjamas o gumman besökte John blund... Snart var det dags för idol final fick då besök av cicci o freddan. Vi damer Drack lite vin o alla mumsade lite glass med frukt.. Jag hade otroligt  svårt bestämma vem jag tyckte skulle vinna. Har hela tiden från början stenhårt diggat markus men mot slutet har även Erik blivit en av mina klara favvisar. Så jag kunde knappt bestämma mig. Men det som känns bra är iaf att de brukar gå bra för både ettan o tvåan:-)  Så ok norrland vann!

Lärde mig även en liten läxa igår. Hade köpt ett sånt roligt bollnystan till Freya, misstaget var att jag råkat ta ett med fyllning. Freya verkade inte ens gilla det som var i ut spred bara ut det på HELA vardagsrumsmattan. Så inga mer bollar med grejs i, dock bärna bollar eller kuber utan fyllning i med bara nån lite karra i, det verkar de tycka e skoj..

Idag verkligen vräker regnet ner, inte ens freya är sugen på att gå ut nån längre sväng (tur för oss..) Har stått i GT varning om översvämningar här i GB o det kan jag förstå för om man ser nivån på mölndalsån, spec där nere vid scandinavium så förstår man att mycket mera vatten ryms inte där..
Jaja vi har iaf beslutat oss för att vara hemma idag. Kom på att gumman kan behöva en "hel vara hemma dag" oxå. Varit på dagis hela veckan o imorrn ska vi ju o bada så vi myser här istället. Nu har vi då inget val, Jag lät gubben ta bilen.. (blir ju lätt otålig så jag kom på att man hade kunant åka till lager idag, eller i af åka o köpa pepparkaksdeg o formar o baka med gumman, fast hon skulle nog bara äta upp degen)


Här en liten highfive bild från fredagsmiddagen :-)
121445-73

Så highdfive på er allesammans!!


test...

Utåtriktad Upplevande Abstrakt Känslostyrd person  

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag
| 
InåtvändUtåtriktad
PlanläggandeUpplevande
KonkretAbstrakt
TänkareKänslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.


Här kan även ni testa er om ni känner för det: 
http://www.zapera.com/survey/demo/personality/