...

Vet inte om jag skrivit om det innan i bloggen de flesta av er vet redan om det och mina tankar/känslor kring det hela.
Jag har alltså beslutat mig för att inte amma alls denna gång. Det är ett beslut som är fattat för länge sedan. Något som stått i min journal sedan flertalet veckor nu. Det är lustigt det där hur man som ändå är lite orolig nervös innan man ska ta upp det med sin barnmorska. Jag är dock så glad o det kändes skönt ha det samtalet med min barnmorska. Hon förstod o sa att det så klart är helt upp till mig. Hon skrev genast in. "Ska ej amma och vill ej övertalas" i min journal. till förlossningen. Det var skönt! (Självklart längre historik sen också)
Anledningen är helt enkelt att amningen inte fungerat bra med något av de övriga barnen. Ingen av dem är ammade särskilt länge, Troy är ammad väldigt kort. Det fungerade tyvärr inte. Jag vet mycket väl att det ändå kan fungera med 3e barnet, har för guds skull läst om gjort amningsuppgifter, obeservationer etc i min DSK utbildning men jag känner helt enkelt inte för att dra igång den processen om det ändå bara ska strula o barnet inte blir nöjt o både jag o övrig familj blir stressad. Så därav mitt beslut. Jag hade inte valt detta om jag inte prövat två gånger tidigare o vet hur dåligt det gått o jag mått. Nu känns det skönt o NAN 1 står redo i skåpet hemma o väntar. Harmoni! Jag är glad man har barn sen tidigare o kan stå på sig på ett annat sätt. Jag  vet vad jag tycker o känner o vad jag anser är det bästa för mitt barn, mig o övrig familj. Det kan jag stå för.  Det är underbart skönt för de som amningen fungerar för o de som har mjölk så det räcker o blir över. Där förstår jag absolut att man inte vill trassla o ta in ersättning i onödan, det skulle säkert inte jag heller gjort.  För egen del är det dock underbart skönt att just ersättning finns och hjälper att mätta mitt barn på ett bra sätt! :-) :-)
 
 

..

Magsjuka in da house, ja visst!
Vi hade planerat att åka ut till klubbis, äta våfflor o leka ute i solen men då ringde mormor. Gumman kräktes. 
Så troligen hade jag magsjukebacill o inget annat... Eller om hon fått det under sammandraget på lördag. Svårt att sia.
Lillgumman har iaf åkt dit ordentligt, hon får inte behålla nått oavsett hur lite hon förösker dricka. Stackars liten! Hoppas det går över fort!! 
Min nya farhåga låter som jag är rädd för allt. Så är inte fallet :-) Just nu måste jag bara ta dessa saker i beräkning för att vara förberedd utifall att. :-) Den nya farhågan är iaf att antingen att hon fått det från sammandraget o att jag åker dit.. (tror ju dock det kommer från mig så..) eller att gubbz ska åka dit o att förlossningen ska dra igång. Jag antar han är portad då :-(  Hur blir det om övriga familjen är magsjuk när man fått barn, får man komma hem då tänkte på lillplutt så inte den får det direkt? Hmm nja då får vi kanske se på alternativa lösningar ;) Men men det var bara "worst case senario" Vi ska hinna bli friska städa bort baciller o förhoppningsvis njuta lite av govädret o sportlovet innan bebis kommer!
 
Johan o Troy har iaf varit ute större delen av dagen. Inte mig emot idag :-) Det har verkligen varit kanonväder, solen har lyst, troligen ett par plusgrader. Det har börjat droppa från taket #vårkänslor#!!
 
Jag har städat i klädkammaren. Fast den ska få sig en till omgång på några veckor men nu är det värsta gjort. Det är som svårt veta vad man ska rensa bort just nu. Vet inte riktigt vilka kläder man kommer i sen o planen är ju att i sinom tid åter vara i form .Därför vill jag helst inte behöva köpa en helt ny vår/sommar garderob i en size större...  Det får bli några få plagg i vår , sommar... host host tror ni jag klarar det ;)
Det är iaf skönt att få rensa bort en del!  Jag längtar nästan till att göra nästa rensning då ska jag vara hård igen! Det behövs några såna där utrensningar mellan varven.
 
Jag sitter dock redan o drömmer om vårshopping o fina fräsha färger så att inte shoppa mkt nya vårkläder kommer väl spricka ;) Ja ja får tänka praktiskt o basplagg iaf ;)
 
Sitter o hänger här i Tindras rum, hon ligger utslagen i soffan även om hon inte riktigt orkar så mycket så känns det bra att sitta här. Lilla gumman. det är aldrig roligt när småkottarna är sjuka! 
 
 
 
 
 

...

Royalist javisst.... ha ha Igår natt skrattade vi gott när vi trodde vår lillskit var på väg ut. Hade varit/skulle vara rätt komiskt om han kom på Estelles födelsedag då vi nämligen gifte oss på samma dag som hennes föräldrar. Kanske finns någon där ute som tror vi är värsta fanet av kungahuset ha ha :-)
 
HAr haft två mindre roliga nätter. Igår vaknade jag vid 23.30 med vad jag trodde var värkar. De kom hela tiden , var helt annorlunda än min tidigare förvärkar. De gjorde ont i hela magen o flyttade sig. De höll i sig längre. Jag blev även risig i kistan igen som jag var lite på morgonen innan men det gav sig.. Så Johan fick skjutsa iväg gumman till mormor för säkerthetsskull. Det kändes liksom som att innan morgonen var här skulle vi nog behöva åka in och då var det bättre hon fick sova nästan en hel natt där än att slita upp henne klockan 3. 
När Johan kom hem gick o vilade. Jag mådde inte alls bra, jag var alldeles skakis o mådde allmänt kasst, hade sammandragningar typ hela tiden men lyckades till slut somna och när jag vaknade var det mindre sammandragningar. Jag gick upp o drack lite men nej det vill genast ut igen så kanske en liten magbacill intagit min kropp. Gubben var iaf rätt söt där innan midnatt när vi trodde vi skulle bli föräldrar för 3e gången , stod o log lite för oss själva om det. Han trodde liksom oxå det skulle vara klart iaf till mitt på dagen idag. Så han hade planer att han kanske missar förmiddags värmningen men skulle hinna åka o spela match ha ha
 
Det tråkiga är att jag därför inte kan närvara på tösens innebandysammandrag idag :-( Har ju världens bästa päron som är där o tittar, hänger o hejjar!
Jag får sammandragningar direkt jag är uppe men inte direkt onda. Är bara jävligt trött efter natten. Har precis ätit lite lunch hoppas få behålla den. 
Så jag vet inte känslan är att det är/var liten släng av magsjuka men man vet aldrig. Min bm sa när jag ringde till henne på fredag morgon för att avboka dagens besök till henne, att kanske det är kroppen som gör sig redo för förlossning så vi får se... Jag hoppas bara inte att magsjuka drar igång en förlossning det vore nån slags mardröm!!
Ska iaf återgå till vila nu! 
Vi får se hur det blir om barnen slaggar hos mormor & morfar idag oxå. Känner ju inte direkt något just nu men man vet aldrig. Dock är jag ju inte så pigg så visst hade det varit rätt skönt därför. Fast på natten sover de ju ändå :-)
 
 

..

14 dagar kvar nu... Det rullar på...
Igår skulle jag egentligen jobbat mitt sista pass fysiskt på plats men jag jobbar imorrn med så kan jag ta sportlov med gott samvete sen. Då jobbar jag in en dag där nu och den andra dagen sparas för överrapportering till skolsköterskan som kommer ta över under min FL:
 
Veckan kommer som vanligt rusa på. Inga direkta stora planer men massa småsaker, banken, barnmorskan, nagelfix, tindra junis, fika för gubben, friidrottsträning, borde hälsa på FK etc.. Hela lördagen är då bokad till innebandysammandrag då är det dessutom tindras lag som håller i det. Jag har hamnat i bakagruppen ,vilket skämt ;) Ja ja en liten långpanna eller chokladbollar ska jag nog fixa att baka :-) Fika gruppen ska hjälpa till vid försäljningen vb men jag blev förskonad från det enligt mailet vi fått det var väl snällt :-)  På kvällen är det egentligen derby som brukar vara kul att kika på men vi ser nog hemma i soffan... brukar vara lagom slut efter dessa heldagar i sporthallen...
 
Veckan rullar som sagt på så 14 dagar blir hips vips 7 o snart är nog lillebror här... Vi längtar men ändå overkligt. Tindra har börjat längta ganska mkt. Kan inte bebisen födas snart frågar hon minst en gång per dag. Hon är som lite fundersam oxå. Frågar om den kan komma nu. MAn får ju svara ärligt att Ja den kan komma nu men det kan lika gärna dröja flera veckor. Vissa kvällar är det som att nån nerv kommer i kläm i ljumsken o då tappar jag all kraft för en stund o det bara hugger till, den smärtan går som inte att "maskera". När Tindra råkat se det tror hon alltid att bebisen är på väg :-)
Vi längtar oxå o han får gärna komma nu men inte ons-fre då kniper vi ihop ;)  Då är J borta o så from lördag kväll är det öppet igen. Som sagt vill inte börja med att missa tindras sammandrag :-)
 
 
 

osis...

Vad är oddsen??
Jag tyckte vi hade klarat oss bra, alla runt omkring som man känner på ett eller annat sätt, har fått antingen en flicka eller valt ett annat namn... så igår med 21 dagar kvar hade vi typ "pustat ut". Vårt namn tycktes ha klarat sig. 
Men vad händer??!! Jo älskade Tindra kommer hem från skolan och berättar: "Mamma mamma E har blivit storebror idag och vet du deras bebis ska heta Lennox precis som våran" 
FAAAAANNNN jäklar, vad är oddsen??
Det är klart man kan välja samma namn som någon man känner valt eller så. Men ja det känns inget kul o finns så många fina namn så då väljer man hellre nått annat.  Nu är det ju så att vi egentligen inte känner den familjen men det tar liksom ändå bort lite udden av det. Alltså få med 2-3 veckors mellanrum ha stora barn i samma klass o troligtvis komma hamna på samma dagisavdelning och definitivt samma skolklass när man blir större (om ingen flyttat tills dess så klart) känns lite epigt. Känns trist behöva bli kallad Lennox F hela uppväxten kanske...
Hon var dessutom beräknad efter mig tror jag så vad f-n han hade väl kunnat hålla sig där inne ett tag till  ;) Iofs vet man inte om de då ändå hållt fast vid sitt namn och OM det då gjort det så föredrar jag att de fick före så vi har möjligheten välja ett annat.... Ja ja Vår lillpys kommer iaf ha en dagiskamrat med snyggt namn :-) 
 
Så vi har återgått till arbetsnamn ett : Otis. Eller Lill Otis som vi kallar han så länge han är pyttis...
 
Iofs kanske de hinner ändra sig o deras kotte får ett helt annat namn.. men om inte så blir det nog Otis. Tur att det hela tiden varit rätt jämnt lopp mellan de båda, men typsikt när det väl känns som man valt o alla i familjen diggar det... Iofs så gör alla det med Otis oxå. Troy brukar visa sina saker han tycker han r för stor för och säger alltid. "Den här ska Otis få av mig" - Sen undrar jag lite hur snäll han kommer vara om sina saker när väl lillebror kommit ;)
 
20 dagar kvar idag alltså... Det går sakta nu... men snart snart snart.. Förhoppningsvis är det time snart iaf :)
 

...

Stackars liten. Han går omkring med sin "hockeyväska" o pratar om förskolan hela tiden. Har nämligen packat med skridskorna för att de skulle börja få åka lite nu där. Men tyvärr är man sjuk så är man...
 
Papsen kanske inte är så sugen på en extra tur med skridskor men kanske får bli en sväng på rinken imorgon eftermiddag iaf, känns som att Troy behöver det :-)
 
Åh jag tycker är så mysigt hänga med Tindra själv på kvällarna. Hon är så rar. Kikade på aftonbladet o såg att Molly o Danny var ett par. Kläckte ur sig nått roligt om det sen såg hon att hennes andra favoriter kanske var ihop igen o började genast bildgoogla bilder på dessa.. Jag vet att man inte ska tänka utifrån kön men på nått sätt känner jag redan det där mor -dotter bandet. (jag hoppas vi får ha kvar det) , jag ser framemot att kunna åka på nån weeekend med henne själv när hon blir större... Hon får väl lära morsan då vad som är rätt o jag kanske är så där ubertöntig o inte alls hänger med... men hon får väl visa mig vad som "äger" då. Äger är ett av favvoorden just nu. 
 
Troy gubben han pratar ännu som en gubbe och han babblar om cross o sin skoter han vill ha nästa år... Det är mycket det som är i hans tankar.. Det är mysigt det med, men jag känner liksom inte att jag pga egna intressen har lika mkt att komma med där. Jag tror dessutom inte det är till mig han kommer komma i framtiden om han ska tjata om nån cross.... Nej då mamsen tycker det kan vara farligt medan pappa säkerligen bara tänker på att han själv kan leka lite... Men självfallet är det mysigt hänga själv med han också. Jag vill inte han ska bli stor än men  ska bli kul se hur hans tankar o funderingar går när han är lika gammal som tindra är nu. Jag hoppas han oxå kan tycka att  krypa upp i soffan med mamma en vardagkväll är bland det mysigaste som finns... Nu vill han gärna låna ipaden o se på cross eller skoterfilmer, jag får typ spunk av ljudet hela tiden.. men offrar mig ibland.. Så det blir lite naturligt. Det är ju något som Johan oxå älskar att se medan jag hellre läser om kärlek o ser på fina bilder etc.... :-)
 
opps vad mkt svammel....

..

Alltså jag måste bara få avreagera mig lite snabbt. Jag blir såå sjukt jävla irriterad ibland på en del sk fans...
Jag förstår liksom inte att man först inte ens kan glädjas över att en "egen spelare" i laget man håller på blir uttagen. Nej då är det en jävla massa gnäll på det. Sen när det gick ok för den spelaren i en turnering som visserligen gick kasst så kan man liksom inte ens då vara lite stolt o glad över att "Ja det är ju en spelare i laget jag håller på" nej då ska man såklart fortsätta gnälla. 
Åh vilka jävla bitterfi**or. Ursäkta men jag kräks på såna där människor. 
 
Det spelar eg ingen roll liksom att man tycker så, tanken är ju fri o vissa saker kan jag väl förstå... Även om det ibland är frustrerande för man  tänker så mkt mer o kanske ibland har lite koll på varför vissa saker är som det är etc... Det tråkiga är bara just det där om man hejjar på ett lag kan man väl för fan sträcka på sig o vara lite stolt över att ens egen spelare skötte sig bra i en turnering.  
(Hur matchen gick igår har jag noll koll på, men att lasta en spelare är ju bara nonsens o bullshit!!- Dessutom var han kanske inte allt för fräsch, inte en ledig dag på länge o match 3e dan i rad, Är såklart långt ifrån alla som är så här men jag blir så less på den skaran som alltid ska ha nån att hacka på, vakna upp se er i spegeln o ta tag i era tragiska tankar, det är ju fan vår snart!!)

...

Försöker att inte bli stressad. Blir nämligen vab denna vecka också :-(
Lite frustrerande att jag satt igår eftermiddag o planerade in alla besök o skickade ut kallelser men men what to do. Vaknade av att jag var millimeter ifrån att få en dusch av spya över mig i natt, mycket mysigt....
sen har det iaf inte kommit mer så vi hoppas på en sån där "en gångs magsjuka".
 
Hade redan styrt upp allt annat. Tindra skulle få vara hemma själv med ordentligt papper på vad hon skulle göra o hur hon kunde nå mig etc.. Ja ja det blir inte alltid som man tänkt sig.
 
Just ja i natt efter att allt var klart med tvättmaskin igång o nya lakan. son i säng igen så låg jag i mitten av sängen lite livrädd för att det skulle komma igen o denna gång inte missa mig... Iaf där o då så fick jag riktig kramp i magen flertalet gånger. Jag tänkte NEJ inte nu. Sämsta timingen. Inte direkt så att man vill vara magsjuk o föda... Dessutom inte kul ringa hit barnvakter med magsjuka barn... Nåja det gav sig iaf. Skönt!
 
Har ett litet problem bara. Det är att kylen är absolut tom! Nu verkar Troy rätt pigg men igår kväll kände jag bara att jag kan inte lämna han själv med Tindra i fall han kräks då de är själva. Kaos! Hade en plan B, överföra pengar till mamma o be henne handla det viktigaste när hon slutar. Men nu verkar de rätt pigga ändå så kanske kanske jag vågar stressa iväg en snabbis vid lunch o få handlat det vi behöver. Det är verkligen TOMT!
 
Imorrn kommer ÄNTLIGEN gubben hem, hoppas för hans skull oxå det bara är en engångs. Inte kul bjuda han på det välkomnandet. Vi har iaf saknat han. 8 dagar nu räcker det. Kom hem :-) Hoppas matchen idag går bra. Var rätt kul igår iaf, han var nästan själv lite chockad över en viss kommentators/krönikörs ord till honom när han lämnade över något pris. Det var lite kul höra :-)
 
Det är sjukt härligt att det blivit ljusare och att solen skiner. Nackdelen är allt jävladam o småhänder etc som syns överallt! Får spunk!! Tyvärr kan jag inte städa bort allt nu så jag går liksom redan nu o gör listor över saker jag måste städa när bebis kommit... hmm inte bra men typiskt mig ;)
 
Ja ja nu är det väl bara dags fortsätta med tvättandet o städandet efter natten...
 
 

AJ!!

Ikväll har jag så ont i ryggen att jag nästan struntar i om j är hemma el är inte. Jag vill bara ha ut "ungen" o slippa ha ont! inget hjälper ikväll eller jo sova o hoppas på bättre imorgon!
 
Dan har iaf varit trevlig, kul att se hur tjejerna verkligen utvecklas från sammandrag till sammandrag. Idag blev det en oavgjord, en förlust o två vinster. FÅr se om tindra har blåtira imorrn tror inte det, fick bollen på ögat den perre hon var målis o hjälmen liksom tryckte in mot ögat...men i övrigt var hon nöjd med dagen.
 
Gonatt nu pyser jaqg in i drömmarna o hoppas o ber om en bra morgondag!!

...

Tankar inför det som komma skall. Ja det där oundvikliga som man inte kan hoppa över. Som efteråt är en av de häftigaste upplevleserna man är med om. Men som jag just nu bludnar för o helst liksom slår händerna för öronen o ropar "Bingo bingo" . Låtsas inte höra eller förstå: Ni vet förlossningen...
 
Jag känner nog lite som Oksana där. Ingen aning om hennes C han vara med, hoppas det. Han har ju längre restid.  Det som jag känner lite samma är alla dessa jävla förvärkar/sammandragningar. Har ju haft vissa nätter då jag knappt fått sova av dem. Fortsatt vad jag än gjort/inte gjort etc..  Därför känns det lite svårt, tänk om det börjar så när det väl drar igång. Om det skulle börja nu tex skulle jag inte vilja "oroa" Johan förtidigt eftersom det antaglgien bara är falsklarm o livmodern som övar sig lite... MEN är det inte falsklarm så kan det vara svårt hinna hem när det väl drar igång ordentligt. Fast jag tror ändå att jag kommer märka markant skillnad när det är på g på riktigt. Jag hoppas iaf det. Och som sagt hinner han inte hem så gör han inte. Men självfallet vill man dela upplevlesen tillsammans. Jag tycker mest synd om han om han skulle missa jag klarar mig eller vi :-)
 
Troy är iaf frisk nu. Imorgon blir det förskola. Han är mer än redo för det. Ska snart hämta Tindris från skolan. Får se om det blir kompis med hem idag, känner mig inte så pepp på det men har nog i ett svagt ögonblick lovat det så vi får se. 
Imorrn blire iaf köttsoppa till middag hos grannarna o så lite hockey, fredag mys eftermiddag/kväll med gumman och lördag en dag fylld av innebandy, åter dags för sammandrag...
Sen jobb måndag och tisdag, hips vips är papsen hemma igen. Åh tiden går lite sakta, saknar han allt massor!!
 
 

VAB

Det blev vab idag. Troy har inte feber men är(var) iaf i för hostigt, snorigt tillstånd för att gå på dagis. När jag ringde och sa han var sjuk så kändes det rätt skönt ha han hemma. Går tydligen all möjlig skit tom scharlakansfeber. Jag tror han får en till kurerar dag imorgon.
 
Hade dock verkligen velat jobba, känner det finns saker jag vill hinna bocka av innan bebis anländer.  Men jag kan inte göra så mkt åt det. Egentligen så vet jag att min rygg mår bäst av att vara hemma men så få pass kvar innan sportlovet så tills dess vill jag försöka bita ihop.Har iaf planerat om dagen och planerat in jobba en dag jag tänkte kompa egentligen så då hinner jag nog som planerat...
 
Sjuka barn o det snöar ute. Japp om så är fallet kan ni nästan räkna med att Johan är borta så även denna gång ha ha.... ja ja inte kommit så mkt än så det löser vi jag o kidsen :-)
 
Mina päron är för snälla. Funderade liksom på det här med värmen o kände att nej det här kan inte stämma. Så de kom hit för att kika upp. Mycket riktigt det var någon spärr som slagit ut pannan på nått sätt.  Skönt iaf nu ska vi väl få varmare inne igen..
 
Ikväll ska Tindra prova på friidrott. Är det iaf tänkt annars får det bli nästa måndag...
Ja ja dags att kika in vad kidsen styr med...
 
so long 

hemmadag..

Idag kör vi nog på en ordentlig hemma dag!!
Troy gubben hade feber igår kväll o klagade på ont i örat. Efter panodil har han dock inte tagit sig mer för örat och jag hoppas de inte blir mer. Feber har vi inte hunnit prova idag. Tindra hade oxå lite på gränsen. Fast att döma av dagens energi på båda barnen så kanske ingen har feber mer ;)
Vi hoppar iaf innebandyträning idag o hänger hemma. 
 
Var länge sen jag/vi sov så gott som i natt, skönt!!
Troy vaknade dock igen och grät. Han är nog inne i en dröm period, det går över bara man går dit säger go natt igen o breder om han.
 
Hockeyn skippar vi oxå ikväll. Eller vi ser väl framför teven men slår nog över när mellon börjar :-)
 
Känns jävligt kallt inne, gjrode så igår oxå men då krirrade vi brasa. Fattar inte varför. Jag har föröskt se så inget fönster etc är slarvigt stängt.. hmm ja ja kyligt är det iaf!
 
FÅr hoppas att barnen gör bort sina sjukor nu i helgen , annars är iofs allt som vanligt. Det är lustigt det där men de brukar ha en tendens bli sjuka när Johan ska iväg på längre grejjer. Nu spelar det iofs ingen roll. Skulle helst vilja kunna jobba måndagen men går det inte så går det inte. Bara vänta o se...