..

Har ni tänkt på hur det hela tiden tenderar sig dyka upp nya måsten och nya saker som måste göras.

Jag blir lätt trött i knoppen i bollen ibland av alla "småsaker" som ska styras med..

några av dessa saker som ska betas av nu är:
* Nytt pass till gubbz
* fixa så våra bank id funkar igen (främst för att komma in på FK's sida)
* försäkringskassan, överföra pappa dar till mig.
* vägverket beställa nytt ägarbevis på kärran
* Ringa posten o be om att få ut visumet till lådan

Saker här framöver:
* ringa eller iaf kolla upp ang sophämtning. Alltså kan man liksom typ säga upp det för ett tag? el måste man ha det  och hur glest är det minsta man kan ha i sånt fall?

Alltså som sagt småsaker, men jag tycker inte om att ha såna här saker "to do" måste som få bort de annars går det liksom på repeat i huvudet: "glöm inte passat, glömt inte vägverket" etc.. Tyvärr är inte min sämre hälft så bra på att minnas saker.. han tänker nog att allt löser sig..
Sen är det ju mera som saker att göra..

ja lillskrutten sover ute i vagnen nu och jag gillar den sköna friska luften som är just nu. Har varit ute på fm o fixat lite i rabbatten (ha ha, japp you heard me. till nästa år ska det bli ordning där. Då ska husmor Jenny plantera lite nytt o fräsht)  Sen har jag börjat bär undan utemöblerna.. Ja det är väl inte annat att göra.

Köpt mig 2 stickade tröjor i veckan som i Lööv men nja ska lämna tillbaka den ena, ev byta mot nån tunnare variant. Ja kanske inte kommer behöva sånt så mkt (el joo i new england så klart! ,men då får ja la kirra det då..)


Måste söka rätt på kameran nu! Börjar vara tomt utan den!!!

Just ja såg ju Remember me igår. Det är nått visst med Robert Pattison. Alltså i twilight så är jag liksom kanske inget större fan av hans bleka kropp el så.. Men i den här filmen. Så vet jag inte vad jag ska säga. Det är som nått grymt magiskt över hans sätt att se på tjejer, hans sätt att se på henne innan han rör vid henne mm mm.. Jooo jag gillade det ;-)
Men hmm jag gillade INTE filmens slut!


..

OK jag ska väl hålla mig!!

Är galet sugen på nya skor!! Finns såååå mkt fint nu, men men men nu kikadej ag in på forever 21's sida och ok. Jag ska hålla mig tils vi flyttar över!

Eller iofs ett par typ biker boots vill jag nog ha innan.. men sen ska jag hålla mig o så ska jag shoppa skor i usa :-) Nu längtar jag dit bara därför ha ha

slöar söndag!

Idag är det en slöar söndag!
Eller ja inte för ungarna såklart de röjjer runt som vanligt. Fast just nu kan jag bara prata om min son. Som sitter och river ut allt ur ett köksskåp. 

Snälla hjärtat får gärna bli trötter snart! Då ska mamma lägga sig i sängen o slå på en film. Tror det får bli Remember me. Den verkar bra! (o johan vill inte se den!, så lika bra passa på nu då)
Johan o tindra hänger nämligen i Kalix. Mysigt för han få egen tid med tindra och för farmor o farfar få träffa henne innan johan (vi) åker.
Däremot hade han nog egentlgien behövt åkt själv med bara Troy. För han är sååå mammig jsut nu att det står mig upp i halsen! (missförstå mig rätt) Han är såkalrt min gooofis. Men klänger i mitt byxben eller ska till mig så fort han ser mig.. Idag när Johan tog han 2 ggr hos morsan började han tokgrina.. Ja mammas kille kan man lugnt säga!

Igår var det iaf årliga grannfesten. Det var riktigt trevligt. Men jösses. Tackar mannen där uppe för att vi inte tog på oss det i år. Hade blitt praktfiasko. Jisses de hade slått på stort i år. 3 rätters o värsta sånghäftet.. Ja ja.. tydligen brukar det inte alltid vara så avvancerat. TACK!
häckpromblemet o snöskottningen verkar iaf lösa sig ;-)

Just nu rasslar dagarna på i en himlade fart... Om än denna dag är lite seg..

Jag måste snart ta tag i att få iordning lite i skåp, förråd o garderober.

oj oj vilka roliga inlägg :-)

Förresten: Lästips!!
Mia Skäringers bok : dyngkåt och hur helig som helst!!
I loved it!!



fullspäckad vecka!

Slutet på veckan har varit fullspäckad!

Jag har saknat en dator (alla har varit trasiga) Då jag känt jag haft mkt att skriva om olika saker!! (Inte bara flytta dravlet ha ha)

Onsdagen varj ag på ambassaden. Fixade visum till resten av da gang! Det gick bra men jösses det var liksom en försmak av att komma in i staterna på riktigt. Värsta säkerhetegrejjen. Ja ja jag gick iaf där ifrån stolt o rakryggad. mer laddad och förväntansdull än nånsin tidigare för flytten. Ja det var skönt få fixa lite grejjer på engelska och surra med den där sköna snubben där. Han har ju rätt i en sak. (kan jag tänka mig)
Att på ett sätt lite synd vi ska till just den staden vi ska till. (om än såklart häftigt) Men det är liksom inte som övriga USA. Hänger ni med. det är liksom lite eget... Dessutom sa även han att Boston och New England överhuvudtaget är grymt vackert på hösten..

Jag tänkte iaf och kan förstå att en del svenskar uppfattas som kalla och snobbiga. Vi är helt enkelt inte lika öppna och bra på att småprata om saker och ting. Fast å andra sidan kanske vi är mera öppna och varma mot våra verkligen vänner och allt kanske inte är lika mkt "vänner på ytan" som där.. hmm ja borde nog egentligen inte skrivit nått om det eftersom jag inte orkar vidareutveckla och förklara hur jag menar... men en del förstår nog..

I torsdags så  brummade  jennybenny till sjukan i Piteå för kontroll av mitt opade öra. Eller ja båda såklart! Det gick bra och det behövdes ingen mera uppföljning för närvarande. Perfekt!

I går var det mkt åkande fram och åter. Sååå struligt med bilen på verkstad. men det löste sig och jag hann både kika lite på stan, luncha ,fixa fransar och sen ha huset fullt på tacogäster. En mkt trevlig dag!

E propsade på att det var bullshit det här med att inte kunna sova när man dricker kaffe försent. MEN han har fel!! Både jag och Johan låg där med klarvakna ögon och kunde inte somna.. Nåja vi tog till mitt knep istället och jajamen det funkade prima efter det slumrade jag in så skönt så skönt :-)

Idag brummar kidzen till gammelmormor, Jag brummar in mot stan och gubben ja han sätter sig väl säkert och tittar på blocket nu när han fått en dator ha ha... Sen ikväll är det dags för den årliga grannfesten. Kan inte påstå jag är sugen. Nåja man har ju nära hem iaf :-)

Jag har blandade känslor inför 7e september . Å ena sidan vill jag det ska bli det bums fort. Så vi oxå får åka snart. Men Å andra sidan vet jag det kommer bli sega ensamma veckor fram tills vi får åka :-(

nåja nu ska jag göra bort att betala räkningarna så är det gjort och förhoppningsvis glömmer jag bort dem under förmiddagen. För de har annars en tendens att förstöra min dag!!

Psst är det nån som vet om Johan kan överlåta sina FP dagar till mig via nätet eller måste man in på försäkringskassan???

Love u all!









23 augusti..

Jag kan knappt fatta att det redan är 23e augusti.

Folk frågar när johan ska åka, när vi ska åka.. Hmm jag kan inte ge nått riktigt bra svar. Jag vet som inte ännu. Det kan fan vara redan i slutet på nästa vecka.. galet nära.. (men som sagt, vet inte, får nog mera klartecken i kväll)

Har iaf knåpat ihop och fixat alla olika delar som behövs till visumet. Så på onsdag står jag där reo att möta bengan på ambassaden ... Liiite läskigt, hade velat ha johan med mig, men nu blire så att jag får åka själv.. ja ja I will fix it!

I lördags hade vi lite inflyttnings/going away ferre hemma. det var trevligt och roligt! När party var på väg att säga go natt så kom nästa gäng och vardagsrumsgolvet förvandlades till rena rama schlager golvet för ett tag :-) Ja ja kul hade vi!
men igår mådde man inte prima...

Torsdag ska jag till Pite, ska äntligen göra mitt återbesök/uppföljning efter öronop. Skönt få kolla upp det igen. Lite lur på att det börjat bli lite sämre igen. Hoppas jag har fel! (men kan vara högra örat som blitt sämre..)

Så onsdag och torsdag försvinner ju i ett nafs bara... fyy det är galet nu.. och ena stunden så vill jag bara packa ner allt medan jag andra stunden står o tittar ut på baksidan o får nästan tårfyllda ögon av lite ångest över vad som komma skall. Men jag vet det är nervositet: Lugano var ju verkligen bara ett kul äventyr som som längst varade 3månader. Detta är oxå ett galet häftigt äventyr. Men det är även lite mer än ett äventyr. Det är liksom lite för lång tid för att bara se det som ett äventyr. men det ska blii sååå kul och jag är så glad att få möjligheten uppleva Usa på "riktigt" i några månader!

ja jag hoppas få klarhet ikväll! Börjar som behöva få veta vad jag ska planera för :-)

Min älskade man vill fixa en god middag till mig ikväll. Så kommer rackaren hem och ska göra: Taaaddaaa: Strömming och potatis... Hmmm kanske inte riktigt vad jag hopppades på. Men det kommer nog bli riktigt gott det med!

Ikväll är det iaf danska hollwood fruarna och celeb rehab :-) Måndags mys a la jennybenny :-)













Grattis älskade unge!

Idag blir lillfisen ett helt år!

Ett år har gått ruskigt fort.. Tyckte det var nyss mamma, pappa och Tindra kom till bb och hälsade på lillskatten för första gången. Jag minna hur försiktigt Tindra strök på sin lillebror.
Kanske inte handskas lika varsamt med honom varje dag nuförtiden :-)

Dagen har svichat fram, fina har varit här.. o grabbarna har busat. Trevligt!! <3
Jag har cyklat till och från dagis med tindra, skakat huvud åt alla som kör så fort till golfbanan (riktiga vuxenpoäng där..gnäll kärring liksom)

Ja allt går ännu fort o jag får egentligen inget vettigt gjort. Finns en del måste saker som bara måste göras nu. Men på dan finns inte tiden och armarna för det.. o på kvällen för seg.. men imorrn så.. eller lördag..

ja ja om man skulle ta sig en dusch nu...

är snart 1a september.. kan vi verkligen åka redan då??.. Galet nära ju.. hmm måste iaf till sthlm nån gång nästa vecka..

Allt är verkligen dubbla känslor just nu. Vi får det mysigare och mysigare hemma. Trivs.. Kände sånt välrus i kroppen av att cykla med min tjej till dagis. Trivs så bra här så mysigt och gemytligt verkligen perfekt för kidzen! Dagis är toppenbra! Så visst känslorna är dubbla! Jag jublar inte av glädje när folk frågar när vi ska åka. MEN jag ser självfallet framemot det. Det blir ett superhäftigt äventyr som ingen i familjen vill vara utan. MEN denna gång är det verkligen stora kontraster: det är det här myysiga hemma lugna kända mot det stora okända häftiga äventyret..Men det som är sååå bra är att VÅRT HEM finns nuförtiden alltid kvar <3 <3 <3

jahapp jag vet iaf att min egentid jag tagit mig lite de sista dagarna varit välbehövlig. Ibland behöver man bara lite luft.. Och det är det här stampande och trampandet och inte riktigt kunna planera sin vardag som gör mig lätt irriterad! Tack min darling fär att du finns, du är min klippa!! <3

Men men hur som, egentligen ville jag ju vara glad o positiv i detta inlägg för så är känslorna mest nu. Men blir lätt så när man skriver att då kommer liksom tankebubblorna som finns där bak fram...


kram kram

tiden springer på i över 120 knyck just nu!

Just nu känns det som att tiden äter upp mig!!
Eller jag egentlgien är det nog inte så.. men jag HATAR när jag har såan här saker över mig som jag inte riktigt vet hur de går till eller hur man ska göra. Jag vill ha en "lista" att bocka så jag tydlige ser vilka moment som är kvar och kan vara säker på att allt går rätt till..

Det som stressar mig nu är alltså visumet för resten av familjen.. f*ck that.. Måste nog ner till sthlm igen .Hoppas det räcker att jag o johan åker utan kidzen men vi får se. Många oklarheter just nu!

Fast ja det är väl inte det som är grundorsaken till att jag för närvarande känner mig liten som en pissemyra på en stor stor jord.. Utan det är att det nog har blivit ändrade planer. familjens avresa blir mkt tidigare än tänkt.. Så ja det är mkt nu!
Men det kommer bli bra i slutändan! Som sagt bara tungt nu, när det är mååånga oklarheter. Eller det handlar nog bara mer om det här att min brain inte hunnit med i omställningen ännu. Det som var sååå långt borta nyss och är helt plötsligt skrämmande nära. Alltså så här är det bara jag sätter mig på flyget eller kanske kommer fram så är det liksom fine. Det är liksom allt innan för närvarnade stressar mig liite..

För övrigt så har jag nyligen varit med om några riktigt jobbiga dagar. Jag blir som lite nedstämd bara av att tänka på dem. Men varför orkar jag inte gå in på här. Det är iaf bra nu. Men hugaligen fy fan vad ledsen man var!


Ja ja allt är inte bara piss och blä som det låter!..
Igår var vi på bvc och till läkaren med skruttis han vägde 10 030gram och var 77cm lång.  Idag är det dags för tandläkaren för min tandlöse lilleman..

Jag velar och funderar... sälja vagnen och byta till en annan eller inte... jäklarns blir som sugen men vette katten mot vad egentligen.. jooo nu kom jag på en hmm ska kika in den...

så gotta go...
see you!

..

 Vädret är kasst.. Och ja idag mår jag fan kasst!

Blää! Vill helst bara dra täcket över huvudet! Men men med två energifulla barn är det bara dra på sig lekstassen och kirra läget. Sagt o gjort familjen har varit till leo's en sväng som miljoner andra..

Kalaset i helgen var trevligt! Egentligen mest innan! sen såå galet mkt folk... Men innan var det kul på båda ställena! surar ännu över att vi blev överkörda i singstar :-( ha ha

Tips på roliga och bra inredningssajter emottas gärna! Alltså där man kan shoppa fina saker till hemmet.. !

På torsdag ska skruttis till doktorn får vi se hur stor han blitt nu och om han går igenom besiktningen denna gången. En spruta är väl oxå på tapeten. På fredag ska min tandlösa  kille till tandhyginisten oxå :-)

ja ja.. see u kram på er


..

Tindra vaknade upp och såg att grannarna hade kommit hem. Lyckan var total. Ville genast ut, men förklarade att de måste ha kommit hem under natten och det var för tidigt gå över. En liiiten stund senare ringde det på dörren..
"Barnlycka" - förklarade hon skulle bort men kunde leka med de i em.. vilket hon gör för fullt nu. Jag hör dem stoja till här ibland. det var en hel drös med ungar. Kul!

Före det har vi iaf hängt på hägnan med Anna & Laura. samt kiddosarna. Emeila och Tindra sprang överallt, de hoppade i höet och kikade in i alla vrår som gick. Agnes var så söt hon hängde på så gott hon kunde. Men verkade var nöjd med att kunna hänga lite iaf. Svårt få upp samma speed som stortjejerna! Självklart fikade vi lite där. Yummie. Sen efteråt brummade jag förbi morsan och tänkte kanske man kunde få sig lite mumsigt i magen och hämta lite småsaker.. Japp middag blev det. Fick även en förklaring till varför Troysan inte riktigt var på sin vanliga upptäckarlusta på hägnan. Ingenting var liksom riktigt bra. Han var inte sugen krypa runt, ville knappt ha fika..(el jo goo bulla såklart, men ratade sin fruktpure det brukar han ej..) Han hade nämligen 39.3 i feber. Jag trodde inte ritkgit han hade det. Eftersom det blev jättevarmt när vi kom dit och jag inte alls klätt han för det vädret så jag trodde det var därför han var lite varm. Kände mig själv väldigt varm... Men men nu sover lillrackarn. JA jag har sagt det förr, men månn tro om det kan vara tänderna nu. För han är ju baske mig snart ett år. (dregglar dessutom mkt o gnuggar sig i munnen)

Lite bilder från hägnan iaf:










För övrigt gillar jag att reklammusiken börjat låta så här på teven: "Det blir en sommar i sverige igen.." Japp snart dags för Ensam mamma söker.  

Imorrn blire väl en soft förmiddag och sen så nära ett som möjligt brumma förbi G-stad droppa av barnen en liten sväng för att fixa fransarna (försökte boka om men var fullt i veckan o hela nästa) så återigen tack till världens bästa päron!!


..

Det är sjukt!!

Jag har helt fastnat i celeb Rehab. Förnärvarande så är det mest intressant att följa Tom S's framfart. Det är lite intressant att se hur han och en kvinna han tidigare varit förlovad med interagerar med varandra på ett sk "Behandlingshem. Hur hans liv kunnat bli så där tragiskt. Ja det är sjukt.

Idag har jag tom tjuvkikat här på nätet för att se hur det går för honom (inte särskitl bra i slutändan skulle jag tro..) såg då att de båda tydligen är med i liksom en ny inspelning. Sober house. Sista episoden som sänts var tydligen väldigt hätsk mellan de båda.. jesus alltså..

Men jag hittade bilder på de från när de var ett par. Riktigt snygg då faktiskt!:



För att jämföra med "dagens" utseende:

Heidi Fleiss


http://gossiplover.com/2010/04/vh1-sober-house-episode-5-tom-sizemore-goes-crazy-on-mike-because-of-heidi/

Och där är nu det sista klippet jag inte kunde låta bli att kika på... Sjuk sjuk värld som man tack o lov inte förstår sig på så mkt!

I dagens avsnitt kom det fram att tom för närvarande är hemlös. shit karln ska ha spelat in bra mkt pengar för en del filmar han varit med i... Sorgligt!!  Och tragiskt!




För övrigt så ska jag snart nanna kudde. Jag isner att mörkret har kommit. Och att jag behöver lampor. 6-7 dar blv först till 10-11 dar men slutade visst med 14 dar. Ja ja jag är van. Det är lugnt, tiden går säkert fort!

Sov gott på er gobitar!


hjälp!

Tindra längtar tills hon blir en stor tjej!

Hon ropar från sitt sovrum om olika datum. Mamma när är femte augusti.
"På torsdag"
Mamma när är 18 september.
Ja på ca två månader.. Och så fortsätter det...

Mamma är jag stor då??
JA lite större, vad tänkte du?

Så där stor så jag kan gå på HM själv och får sminka mig?!?

Nej vännen det är lääänge kvar dit!!

Help me... min lilla tjej längtar efter att bli en stor tjej.. o mamma får panik av tanken.

Fast tack!!
För nu kom frågan:

Mamma när blir det jul så vi kan baka pepparkakor? Jag ska visa vilka formar jag vill göra.

(mamma tänker: vi kommer hinna baka pepparkakor så många jular att det sprutar deg ur öronen på dig, innan du får gå på HM själv o sminka dig!)


..

Idag har varit en skön dag!

Lite strul med telen bara. Johan drog iväg med laddaren så mitt batteri dog o jag hade ingen bil hemma. Men mamma läste mina tankar och kom och hämtade oss <3!

Sen hängde vi på björx med övriga mammalediga mammor och barn, riktigt trevligt!! Såna där liksom dagar som man egentligen inte gör något väsentligt men mår rätt gott som mammaledig! Man bara ÄR! Skönt, varmt var det idag på dan oxå, så var soft vara ute i "lekparken" ett tag.

Johan har ringt typ 50ggr sen han åkte.. hmm lätt rastlös o uttråkad, (hur f-n man nu kan vara det i LA, ja ja han verkar hellre vilja hänga i LÅ med oss..) Fast idag drar allt igång och då blir det nog andra bullar. Blir kul att höra hur allt gått idag! Love u darling <3!!

Inte rotat fram kameran än men ser hur attans booooring bloggen är utan bilder så ni får lie mobilbilder istället..

Det är såna här dagar jag fullkomligt ÄLSKAR bo i hus!! (knäppt i torsdags tror jag..) : solen skiner, jag slappar, tindra leker, troy badar! Johan leker säkert oxå..  :-)

En del av vår gård..


Mammas mini <3!


Nu räcker det INTE med att kladda fram på teven. Nej då man måste BAKOM oxå!:



För övrigt har jag fått ta över johans "kvällsrutin" med Tindra lite laj laj med fotbollen så här vid 19tiden, just när troysan lagt sig. Inte orkat hänga med när de 2 busat, men upptäckt nu att det är riktigt skoj o mysigt! :-)


Lillparveln höll på att somna stående idag, sååå trött.. Ikväll är det tevemys för mig, har börjat se på danska hollywood fruarna o sen celeb rehab så JAA jag måste nörda o se det ikväll oxå. Nice!!


..

Det är väl dags "tööla" lite här nu igen!

Jag har glömt berätta för er om något stort so mahr hänt. Japp i föräldraskapsvärlden så är det en big event! Det är nästa så stort att jag inte vågar säga det högt, för att det då ska brytas. : Lilleman har börjat sova hela nätter (Peppar peppar, ta i trä! .. måste ALLTID säga så efter jag nämnt det ännu så länge, ja det känns bättre då!)
Han somnar vid 19 tiden och sover till ca 7 tiden, så gode du som nu finns där upp, PLEASE låt det vaara så här nu! I need my sleep!!

Idag är man lite trötter.. För igår var det tjejmys på rosévinbalkongen och sen gungade vi båten! Det var kul som vanligt! Avverkade allt från pressmeddelaande via facbook, till lite kök (såklart.. ha ha), till den jobbiga augusti månaden som infaller efter rötmånanden. Att 31år en bra ålder för oss tjejer! Lite Norska prat: "Kan jaaa få en cigggaret" bland annat, trevligt surr helt enkelt!

Gick iaf hemifrån till gammelstad idag, bra sätt sparka igång kroppen på!

Farsan o morsan har varit förbi ikväll så nu är två gardiner på plats iaf, skönt! Lite mera hemtrevligt! Ska fixa lite kuddar o sånt sen. den provisoriska matten är tvättad o är på tork...

Jag vill se filmen Brothers kanske gör det imorrn vi får se..

J är i Usa nu, tanken var han skulle komma hem på lördag men dan innan fick han veta det blev ca 4 dar längre.. Lite dålig framförhållning men nog blir det bra. Han ringde imorse o sa att jag hade verkligen kunnat följaa för han bodde själv i ett stort rum o det var pool alldels utanför. Ja så där som ajg velat ha det. Långa sovmornar o sen slapp vid poolen ,medan johan tränade nåja... Jag softar hemma istället. 

Hoppas på finväder imorrn med! kanske blir en badsväng, vi får se msåte iaf hätma bilen, orkade itne göra det idag..

ähh nu får det vara färdigsurrat för denna gång!