Oro för ens barn

Att känna oro för sitt barns måående är inte kul någonstanns. Man funderar, tänker, oroar sig, blir lite ledsen o även arg ibland! 
 
Älskade Tindris har sen ett tag innan jul ofta ringt hem minst en gång per vecka med magont och illamående. Det har liksom aldrig blivit någon magsjuka av det. Dessutom är hon väldigt pigg när hon väl kommer hem. Så när det återigen började efter jullovet blev faktiskt min mage också rätt ond. Vi låg o pratade i sängen o det kom fram att hon i vissa situationer känner sig utanför men att hon vill berätta för någon. 
Vi låg där i sängen o samtalade. Johan hade egentligen redan åkt men tydligen glömt något så han kom tillbaka. När han kom in i sovrummet och jag skulle börja berätta fick jag inte för TIndra. Han såg lite oroad ut o när jag fick hejdå kramen av honom kom såklart tårarna. Tindra frågade varför mamma är ledsen. Jag minns inte riktigt vad jag sa men något annat iaf.  
 
Tindras fröken är jättebra och vi pratat och mailat med varandra kring det här och det försöker hålla koll o se vad det kan vara. Det är verkligen en av mina största mardrömmar att mitt barn ska må dåligt psykiskt!! Jag kan ta mjölkallergi, brytna ben eller så. (Självklart pratar jag inte här om barn som är riktigt sjuka!!)  men snälla låt mina barn få ha en bra skolgång med kamrater och att det tycker skolan är roligt att gå till. Ja iaf till den här obligatoriska perioden "Jag gillar inte skolan" kommer för ett tag. 
 
Ibland är det svårt att veta också. Det är inne i en känsligare period i livet och det kan räcka med en liten grej som hänt och kanske något nej på rasten för att man ska vilja ringa mamma o komma hem. Samtidigt har hon lärt sig har man lite tråkigt o är sjuk får man komma hem. Vem vet det kanske även har att göra med ett ytterligare syskon på väg. Kanske tankar kring om hon "bara blir stor då" etc.. Det kanske även är en liten blandning av allt.
 
Det är iaf inte roligt, jag kommer på mig själv  titta på klockan när den närmar sig ett och fundera på. Kommer de ringa idag eller inte.  Men jag dock tilltro till fröken o skolan. Jag hoppas att de som sagt inte ska vara någon allavarligare grej på g, utan att det varit en period. För ensam kan jag inte riktigt tycka eller se att hon varit. Oftast är hon o leker med kompisar etc när man kommer! Det kan vara så att det är jobbigt ibland när många tjejer i klassen redan har sin bästis. Tindra är sån o har alltid varit att hon liksom leker lite med alla. Den som det passar med för dagen. Vilket jag tycker är bra. 
 
Ja jag ska försöka att inte titta på min klocka idag vid ett. Sen blir det att prata lite ikväll om hur dagen varit. 
 
Till alla föräldrar som varit med om att deras barn blivit utstötta eller mobbade  vill jag ge en stor kram o eloge. Det är inte lätt o man kan känna sig maktlös men sluta aldrig kämpa, sluta aldrig tro. Det är liksom vi som måste finnas där o se och reagera!! Till alla föräldrar som INTE bryr sig vill jag ge ett stort ris!!  Vad kan vara viktigare än ens eget barns måående, påvekar det inte ditt eget måående också så stanna upp ,tänk till och gör en förändring, framför allt reagera och agera!!!
 

Kommentarer
Postat av: Cicci

Kram till dig och KRAM till finaste Tindra ❤

2013-01-23 @ 20:03:16
Postat av: Cammi

Det är jättemånga i Thildes klass som haft detta magont även Thilde....pratade med Thilde och jag tog upp det med fröken...detta handlade om att en kille hade kastat en boll i en vattenpöl och det hade stänkt på Thilde och han kallade henne för lortgris :-) Visst inget illamenat från hans sida mer än att han retades lite...men för Thilde var det en stor grej! Men det löste sig just för att vi pratade om det och tog tag i det :-) Nu skyller hon ofta på ont i magen på morgonen men det är nog för att hon vet att om man har "magsjuka" måste man vara hemma från skolan....och hon är morgontrött!!! Det onda i lillmagen är bortglömt innan hon går ut genom dörren :-) Men man blir orolig....och tänk hur det ska vara när de är större!!!!! Och våra tjejer är ju likadana, leker bra med alla vilket är jättebra....och visst kanske är det lite "svartsjuka" mot dem som kanske hittat en bästis?! Tur busfröna T har varandra synd att de inte går i samma klass....eller kanske tur ;-))

2013-01-24 @ 00:35:19
Postat av: Anonym

C: Tack desamma fina!! <3

C: jo det var hur bra som hest igår o idag tjatade hon bara om att Hampus skulle få följa med hem. Hon frågade när jag väckte henne hur många dagar det är kvar till helgen. Så jag tror verkligen på en kombination av trötthet, förstått det här med att man får vara hemma om man är sjuk. Samt att något "litet" har hänt. För det var ju en situation med en tjej som hänt dan innan el samma dag (dock samma tjej som följde med hem igår så nu var det iaf bra...)

Det är bara inte kul när det upprepas så där! Man blir orolig o känner man måste gör nått. Skönt att fröknarna är så bra!

ha ha vette sjutton om de gått att ha de i samma klass ;) he he. Men det är roligt att de har varandra! Som sagt ganska lika busfrön har vi.

Kramen damen!

2013-01-24 @ 11:43:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback