Dagens eloge!!

Dagens eloge, dagens stående ovation, dagens stora varma kram går till dessa:

Till alla er som jobbar häcken av er, ni som jobbar för fullt o sliter. Främst tänker jag på er nu som har barn hemma också (självfallet er andra med!) För det ska ju inte stickas under stolen med att dagen är långt ifrån slut när man kanske kommit hem från jobbet då ska ungarna mättas så humöret blir iaf lite bättre igen trots tröttheten som innfunnti sig. sen ska det kanske skjutsas o hämtas till diverse aktiviter, vem vet hunden kanske ska ut. tvätten kanske ropar på en, soporna måste tömmas...sen ska det badas, läsas saga, eller läxor,o så kanske man ska på nån egen aktivitet. o sen till slut tillslut är det kväll. Sen går en lång dag mot sitt slut, för innan man åkte till jobbet på morgonen, skulle ju barnet/nen väckas, kanske bråka lite om vilka strumpor som skulle sättas på, mätta magar, skynda skjutsa till dagis/skola..o efter den långa dagen pustar man kanske ut ett tag, myser en stund. kopplar av för att bli redo för nästa dag. o ser framemot son lediga tid som ska komma.

Alla ni som som jobbar så varje dag o kämpar på. Till er vill jag ge en stor stor eloge. Fiiii fan vad ni är bra!!!
Jag är sååå glad över att jag har möjligheten att förnärvaande jobba 60%, att ha mina 2 extra dagar förutom helgen att vara ledig är guld värt. inte bara för att jag får mer tid för gummz, utan även för att jag får just MIN bara MIN tid. då jag kan smita iväg. För jag är även  sååå glad över att jag just jobbar. jag vill ha mitt eget, min egna sfär att komma till, o att få ha den i den dos som för mig är alldels lagom gör mig så glad! (har flertal gånger tänkt på mig då jag jag i framtiden kommer jag jobba heltid som barnmorska, ja även den tiden ser jag framemot!)

Den störta elogen vill jag ge till alla er som dessutom sköter detta ensamna. Ni gör enligt mig ett alldeles alldeles enastående jobb. O jag hoppas verkligen att ni har nån i er närhet som ofta ger er en stor varm kram o berättar hur sjukt fantastiska ni är!!!! 

Men som sagt , till alla er som sliter o säkerligen känner er lite trötta som jag i novembermörkret.
Oj oj oj vad bra ni är, sträck på er!!


(sen är ju livet med kidz, det bästa som finns, o det kan ju alla föräldrar hålla med om, MEN den här vardagligen stressen med allt som ska fixas kan man ändå inte komma ifrån.. men trots en del gråa hår så är det värt all mödan!, Längtar faktiskt redan till T bli så stor o man får börja skjutsa till aktiviteter, tills man får se hennes första vem vet kanske fotbollsmatch. Det tar mkt tid, men tiden den ger jag gärna. Speciellt så länge jag har denna förmån att även hinna med mig själv lite, få lite andrum och hinna på olika sätt ge energi. För jag kan förstå att en del föräldrar där båda jobbar heltid, kan tycka att de olika kativiteterna tar mkt anspråk på ens tid i form av fikaförsäjlningar etc, spec om man har flera barn. Det handlar sällan om illvilja att hjälpa till utan snarare ork o tidsbrist.)


Så stor eloge, och varma kramar till alla er!!!

Kommentarer
Postat av: Cicci

Men vad lustigt. Jag pratade med min pappa förut i eftermiddags. Då hade han just kommit hem från jobbet och höll på att laga mat. Mamma var på väg hem och de skulle äta. Det slog mig att det måste vara så skönt nu när de inte har några barn som bor kvar hemma. Tänk när vi alla 4 syskon bodde hemma och både mor o far jobbade heltid, och vi hade 3 hundar. Alla syskon höll på med olika idrotter och skulle ha skjuts till och från träningar/matcher osv. Vilket slit. Jag förstår inte hur de hann eller orkade.

Jag håller verkligen med, en stor eloge till alla de som kämpar på och sliter. Vilket lass de får dra.

:)

2008-11-19 @ 20:51:20
Postat av: Sanna

Här sitter jag och fick plötsligt akut Jenny-abstinens! Måste seeeeees.



Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam på dig och de dina!

Postat av: Elin Blom

Det är tufft att båda jobbar heltid när man har småbarn...

2008-11-20 @ 22:01:56
URL: http://alvlos.blogg.se/
Postat av: Anonym

C. ja gudarns skymmning, massa saker, men oj man tycker ändå det är rätt mys...



S: Måååååååsssssssste vi verkligen! fan det här får inte, har kiakt på apoteket men finns inga sannisabstinens plåster...



E: ja det kan jag tänka mig!



Kramen på er

2008-11-24 @ 19:47:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback