om jag fick bestämma...

Kom att tänka på en sak igår när jag kiakde på hockeykväll o såg alla lagen svicha förbi:
Ja om jag fick bestämma o rangornda de olika elitseriestäderna efter staden jag helst skulle vilja bo i.,utan någon som helst tanke på själva lagen egentligen. Utan bara från my point of view så skulle nog tabellen se ut som följer:

Med början från botten:

Plats nummer 12:   Gävle
Motivering: har aldrig varit en stad som tilltalat mig, än mindre sen mannen gick o cuttade upp skinkor på folk på dansgolvet , nej men allvarligt stan verkar trist o J säger att han tycker det är en tråkstad....

Plats nummer 11: Karlstad
Motivering: Nej ni hör bara hur folket pratar, känns so matt det liksom ligger så konstigt till i landet oxå, nej aldrig varit en favorit, visserligen aldirg varit där

Redan här  börjar det bli svårt, för nu börjar liksom tankarna på hur saker man hört om hur roligt de verkar vara i sammanhållning konta förhållande på vart de ligger. Trivs ju rätt bra söderut nu o många  har bättre restider, men hmm vissa städer i norr tycks ha lite roligare ihop..så platserna  här ifrån till topp 3 är rätt osäkra fakitskt

Plats nummer: 10:  Sundsvall
Motivering: hmm tycker om stan, men nja känns liksom lite mitt emellan o då bor jag hellre mer söderut  eller mer hemma. att bo där tar ju tex egentligen längre tid el iaf lika lång tid att ta sig hem som härifrån.

Plats nummer 9:  Södertälje
Motivering:  Nja känns inte som nått vidare roligt. Visserligen nära storstan men njet tilltalar mig inte..(kan kanske eg komma efter sundsvall...)

Plats nummer 8: Ö-vik
Motivering: Väldigt liten stad, som visserligen verkar grym på sommaren o en sommarstuga på höga kusten hade inte varit helt fel...Dessutom verkar folk trivas där. Men hmm nja vintrarna känns inte som så roliga..Åter igen ett alternativ som liksom känns som lite mittemellan o då borj ag hellre rejält borta i en större stad, än lite mittemellan med lång bilväg hem...

Plats nummer 7Jönköping
Motivering: En stad som verkar vara underbart fin, o bara det att man kommer ännu närmre göteborg får den ju att locka. Verkar vara en bra förening, en stad att trivas i.

Plats nummer 6: Skellefteå
Motivering: Skulle egentligen kunna hamna mycket högre upp, typ plats 4, denna stad var svårast att placera ut. Eftersom den är såååå nära hem, men hmm (sorry henrik) kanske inte den roligaste staden att bo i. Fast vinter o mys.

Plats nummer 5:  Ängelholm/Helsingborg
Motivering; (inget fjäsk för F jag lovar!) Jag har varit ruskiigt anti mot denna stad, men nej sen jag såg hockeykväll igår blev jag nästan lite såld, verkar vara en riktigt mysig o trevlig stad, ffa härlig på sommaren. Jo tror man skulle trivas där bara man fick en språkkurs, skånska är ju inte så lätt förstå sig på.

Plats nummer 4: Stockholm
Motivering: Nej inte för att bo mitt i smeten, utan då vill jag ändå bo lite utanför men ändå nära. Jag skulle vilja ha en trygg uppväxtmiljö för gummz o ett slags lugn, men närheten till stordstadpulsen o dess möjligheter tilltalar. Skulle kunna passa för ett tag i livet, inte för att bli bofast.

Plats 3-1 är egentligen utan inbördes ordning, eller hmm ja det finns fakitskt en stad som lockar mest, en stad som jag lätt skulle kunna tänka mig bo i för att liksom bli bofast. De andra städerna  på listan känns lite mera som ett kapitel i livet med en annan slutdestination, men den på plats ett på listan är väl den staden som för närvarande känns som nästan den enda staden för utom ev linkan då som konkurrerar  om en plats att kunna tänka bli bofast i. Förutom det som ännu trots allt känns som hemma så klart, Luleå. Men Linkan är oxå den en stad vi trivs grymt i o ju längre man blir kvar desto mer trofast stan blir man nog..eller tvärtom vem vet..

Plats nummer 3:  Luleå
Motivering: . Luleå är ju det som ligger närmast om hjärtat o det som just nu är staden som kommer bli vårt hem så småningom, när får vi se, det vet man aldrig. kan bli snart kan dröja. Det som lockar är är såklart FAMILJEN o VÄNNER. Det som talar emot är de långa restiderna o hur mkt mera ensam man får vara, fast å andra sidan har man familjen då...sen kan jag få känslan lite av då är "äventyret" lite slut. då har man landat hemma där man kommer bo. O jag är ju en rastlös skäl o trivs ännu så länge rätt bra med att vara på vift. Förutom sakanden av nära o kära o en del praktiska saker Sen finns det en stark sak som talar för stan som egnetlgien placerar stan högre upp än linkan o det är den sammanhållning som blir just därför att stan är mindre o laget svetsas samman mer även  the ladies..

Plats nummer 2: Linköping
Motivering: Hemstaden nu som jag stormtrivs i. Har ett jobb jag tycker om. En bra förening. Träffat flera goda vänner här, både inom o utanför hockeyn värld.  Närhet till så mkt bra. Nära både sthlm o götet. Men mitt nästa misson är köpenhamn här nån helg... En sak är säker blir det att vi är kvar när tiden för kontrakt går ut så står ett hus el radhus högst upp på önskelistan, ja en liten trädgård att ha studsmatta i, kunna spela lite kubb, grilla, avnjuta en öl i solen.. Ja ni då är linkan tipp topp för mig!

Plats nummer 1:  Göteborg
Motivering: Man kan väl säga att staden tog mig med storm.  Ja ha ha på riktigt med, men hur mkt det än blåser så blåser nog götet aldrig bort från mitt hjärta. Älskar stan, trevliga goa människor. Bra shopping, strosa i haga, slottsskogen etc ...underbar sommarstad. Ett hus där, wiihooo. Vet redan vart jag kanske skulle vilja bo. trivdes sååå bra där vi bodde, liksom nära till det mesta. Ja ja kalrt man vill bo i ett hus vid vattnet men ok lets keep om dreaming... En sak som ibland talar till stadens nackdel är kanske just dess storlek, kanske kan vara svårt skapa sig ett socialt umgänge utanför hockeyn, som gick relativt enkelt i linkan...


Där har ni den min lista över hur jag känner för dagen :-)
Sen om man väl kommer till allvarliga stunder o det väl handlar om eventuellt ställningstagande så är ju inte dessa kriterier nått vi går efter ha ha...Då spelar MKT annat in :-) o om man ens skulle få möjligheten att  välja nått av dessa lag igen, det vet man aldrig o inget tas för givet!

Kommentarer
Postat av: Elin Blom

Borta bra men hemma bäst. ;-) Samtidigt så blir ju hemma där ni bor med eran familj. Kram!

Postat av: Sanna

Visst är sköna Göteborg underbart? Jag älskar "min" stad och allt som hör där till... Här finns allt man vill ha men ändå är det en härlig vi-känsla. Vi kommer säkert att snurra i sveriges städer ett par år till men jag VET att det är här vi kommer åldras.

KOM HIT! :-)

2008-11-04 @ 20:56:54
URL: http://duojag.webblogg.se/
Postat av: Cicci

Håller med, Göteborg är underbart! Tiden då vi bodde där var lovely. Hoppas vi nångång får bo i samma stad igen :)

2008-11-05 @ 12:17:50
URL: http://baraben.blogg.se/
Postat av: Anonym

vi åker till skåne!

2008-11-05 @ 18:04:38
Postat av: Anonym

E: ja hemma är på nått sätt alltid hemma, men som sagt min rastlös skäl trivs rätt bra med att vara på vift, har nog med ångest över om livet kommer bli tråkigt o bara mata på på samma sätt år ut o år in :-)



S: ja vi kommer gärna! Kan åldras tillsammans där :-)åka på pensioresor till ullared ha ha

Får allt se till umgås mera då! (vilekt jag är säker på att vi skulle..)



C: ja Gumman den var bra härlig. Har ätnkt på det att trtos det var en rätt jobbig tid, så trivdes vi ändå galant. o mkt var ju tack vare att jag fann en sån fin vän!



Anonyma rögleister: vem vet, we will see.. kommer ni med då?

2008-11-12 @ 11:40:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback