bloggilogg..

Bloggenkät

1 - Hur länge har du bloggat?
Svår fråga på en gång för en som har minne som en goldfish.. Lets see... fan det börjar bli 2 1/2 år..

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? 
Jag  hade typ knappt en aning vad en blogg var faktiskt.. jag tyckte nog det var rätt nördigt ska jag erkänna..

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Den första jag läste, var ju min goda vän C o inte bara för att hon är min vän utan hon kan skriva så fint o tänkvärt ibland. Men även vadagliga, roliga o jobbiga saker..

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
oj måste kika..! Blev en del listor, sorry för det he he.. Men i övrigt blir jag själv nostaligsk, får nästan tårar i ögonen av saknad.Lillan var sååå liten.  Av götet vårt söta radhus, tindras braiga dagis, våra goa vänner. Ja trots att det inte blev som tänkt efter ett tag. Så var det en riktit  fin tid i mitt liv. Som ni vet saknar jag götet på ett sätt. Jag äslkar verkligen stället vi bodde på. Skulle gärna flytta tillbaka just dit. (inget märkvädrdigt så, men så mysigt för barn o grönt o fint)

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Inte så många en 5-6 kanske

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
Nästan alla är nog lite av dagboksbloggar. Jag läser bara mina vänners. (förutom att jag kikar in på nån annan ibland, typ kändis el så..) Men jag följer bara mina vänners..

7 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Kanske... svårt!! Får la ta Lotta. Vi är lika men ändå rätt olika. Hon är f-n så mkt smartare än jag he he...Kan dessutom sånt här med ekonomi o skit.. (själv noll koll liksom) Jag faccineras av hennes tänkvärda inlägg mellan varven, likväl som jag tycker om att se bilder på kidzen. Jag facineras o förundras över hur hon får ihop allt. Hon förstår nog det inte själv men i min ögon är hon en perfekt mamma:  Lotta:
mittsakalladeliv.wordpress.com   (eg fanns inget särskilt bra svar då jag bara som sagt läser vänners bloggar..)

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Skulle nog säga   Cammi , Eller  Sanna. Eller  Cicci... (den första nämnda är väldigt lik mig , på så sätt att vi har 2 döttrar av rätt så lika kaliber, sötast o BUSIGAST.. , De andra 2 är goda vänner som visserligen inte lever samma familjeliv som jag, men som är lik mig på många andra sätt, goda rara o söta tjejer he he.. Dessutom 2 bruttz som jag kan känna igen mig i när det kommer till sambons bransh, o det är skönt ibland!  Länkar inte då 2 är lösenordsskyddade o den 3e vet jag ej om hon skulle vilja det..

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Jag tror dem tycker det är kul. Jag vet iaf att dem är nyfikna på att läsa mina nya tråkiga inlägg.. Många vill se bilder o sånt.. Var ju lite därför man började blogga, för att man bodde så långt bort från familjen så de fick se hur man har det.. Fast host host ibland kan man känna sig begränsad. Jag är rätt frispråkig i mitt tal i vanliga fall, men njjjja när mamsen o papsen läser kanske man inte vill skriva vad som helst he he

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ja då det tror jag. det hoppas jag iaf... O det är mest folk jag känner som läser. Jag har aldrig liksom velat att den ska läsas av många andra.. Jag brukar typ aldrig skriva min bloggadress i kommentarer o sånt just därför . Folk är så nyfikna ändå :-) Fast jag vet ju att den läses av en del iaf o det är ju skoj.. får man la bjussa på..

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Det är en svår balansgång vill jag lova. Vissa saker som verkligen kanske påverkar hur jag mår o känner för stunden är saker som jag absolut inte bör skriva el nämna här.. Det är därför det ibland känns lite meningslöst o liksom tomt bubbel.. Men när jag får skriva om saker så gör jag det gladeligen..

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Jag bloggar aldrig om saker som hänt mina vänner el bekanta el familj som på nått sätt kan kännas obekvämt för dem. Däremot lite skojjiga händelser kan de räkna med att tas upp...

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
hmmm svårt, inte direkt så, eftersom jag som sagt liksom aldirg velat att den ska läsas av för många, snarare känner jag mig obekväm dåMen visst det är ju lite beroendeframkallanade man måste liksom skriva när man börjat men bekräftelse, nej det tror jag. Kan jag ju passa på att ge er en liten känga oxå: För många av er är ju liksom ändå otroligt dåliga på att skriva en liten ynka pyttekommentar... Ett litet ord kan vara ack så trevligt ibland, tänk på det!

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Till viss del, men aldrig fullt ut... Jag skulle då aldrig påstå att jag känner nån för att jag läst det dem skrivit.. Men visst man kanske får ett hum om hur människan är..På gott o ont...

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
nej..

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Skadligt var la lite krafitgt kanske.. Men hmm kanske inte så bra för en del , typ yngre tjejjer som skriver  o får många negativa komentarer, kan säkert ta lite stryk på självkänslan för dem...

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
Kanske inte sårad, men besviken. 3gånger kan jag räkna det till. Jag blev otroligt arg o även lite ledsen då jag spec i det ena fallet kände att det var helt fel, människan hade noll koll liksom. Men kändes skönt med den dåliga kommentaren kom ju även flera andra stärkande kommentarer.. Så det är bara skaka av sig o move on..

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Nej inte det...

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Det är la det här med att vissa liksom bara nöjjer isgm ed att kanske typ läsa hur man har det o sen så är det liksom fine, ja då vet dem ju vad man gör.. Sen att man ibland kan känna sig lite utelämnad (jag vet man väljer själv vad man skriver o så!) Ibland funderat på lösen, men samtidigt så vill jag liksom inte välja bort några sådär.. Men vi får se hur det blir.. För när man verkligen har koll på vilka som läser kan man ju eg skriva fan så mkt roligare..

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?
Säkert...

21 - Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
he he ja vad ska jag säga...Jag är ju själv bloggare men tyckert ännu att vissa är otroligt nördiga he he.. Men visst finns ju dem som tjänar massa på pegnar på detta. Tex modebloggar som unga tjejer apar efter så sure lite på nått sätt..

22 - Avslutningsvis: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Det har varit en plats för mig att få ventilera mig till vis del. Skriva av min frustration men oxå visa min glädje, min stolthet över min familj o jag vad f-n mig själv oxå.. Ett sätt att visa familj o vännerhur vi har det, vad vi gör o mår etc.. Ja en slags öppen dagbok på nått sätt.. de gånger jag inte kan /får skriva om saker så tänker jag ju ofta på dem ändå o de bearbetes lite.. He he.. knasigt svårt att förklara...

23 - Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Jag har fått äran att kiak in mina vänners vardag o en inblick i deras tankar o funderingar. Jag har fått en del tips o ideer exvsi recept el inredning.. Menm est bara mysgit få läsa om hur folk man känner har det..

24- Vilka bloggare vill du ska göra dettta?
dem som känner för det. De som inte vill , lär ju inte göra det ändå..


Kommentarer
Postat av: Elenor

Får väl erkänna att jag är en av dom som är dåliga på att skriva kommentarer :( men jag gör ett försök att bättra mig nu :)

Kul att träffa er hela familjen i lördags!

Kram

2009-03-31 @ 17:36:05
Postat av: Anonym

Det är lugnt vännen :-) men låter bra det he he..



Ja det var roligt täffa dig!! Om än jag ätnkte på dig i bilen hem, tänkte "stackars elenor, det här var nog en kväll som fick henne att tänka, aldrig" :-) Själv ärm na liksom så van vid stojjjet, grinet, buset , ljudnivpn att man liksom inte ens reflekterar över det :-) Man sover gott om nätterna ha ha...



Kram kram

2009-03-31 @ 18:37:16
Postat av: susanne

hej jag mailade dig idag :)

2009-04-01 @ 15:31:21
Postat av: Cicci

Jag kommer ihåg den dagen jag berättade för dig att jag bloggar och jag kommer ihåg alla dina långa listor i början :) På nåt sätt känns du mycket närmare tack vare just bloggen. Även fast vi inte kan ses och prata med varann dagligen, så får jag ändå ta del av allt som händer i ditt/erat liv. Det är mysigt tycker jag. Dessutom tycker jag verkligen om att läsa här inne, man finner alltid något som får en att le.

Keep up the good work hun!

Saknar dig!

2009-04-01 @ 15:54:06
Postat av: Lotta

Haha.. måste dementera det där med att jag är så smart. Jag har faan bara tre hjärnceller just nu. Två slåss med varann och den tredje känner sig som femte hjulet.



Kram på´re!

Postat av: Lotta

Haha.. måste dementera det där med att jag är så smart. Jag har faan bara tre hjärnceller just nu. Två slåss med varann och den tredje känner sig som femte hjulet.



Kram på´re!

2009-04-01 @ 21:35:23
URL: http://mittsakalladeliv.wordpress.com
Postat av: Anonym

S: kikade just, vad kul! Har som väntat men inte velat fråga igensåkalrt :-) Ska genast kika (el ja inte nu för ögonen är för tunga.. men imorrn så..)Tackar



C:Kan bara säga desamma vännen. du är toppen o jag tycker om att få läsa om hur du har det, som sagt närmre på nått sätt :-)



L: he he du är för go! Oj oj oj oj ... innebär det då att jag har ännu mindre än 3 hjärnceller, Not good Lotta..



kram kram på er

2009-04-01 @ 23:15:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback