kontraster:

Familjemedlem 1:

Åker bort 5 dagar, varav personen bor på hotell.
Alltså frukost serverad, bäddad säng, renbäddat. Städat varje dag...
Lunch, middag oxå kirrat, komma till dukat bord, tom kvällsfika anordnas..
Kikar på roliga filmer i bussen, lattjar o har skoj, kan köpa sig en bra tidning o läsa den i sträck i fast flera timmar, gör som personen brukar spendera timmar på toaletten om så önskas,  duscha  så länge man känner för tills kroppen börjar se ut som ett russin. Träna o må gott..Sen på kvällen känna sig rätt pigg o kunna kika på rolig match på teve eller vem vet kanske dra av en pokerturnering..

Familjemedelm 2
 
Hemma själv med 2 barn i fem dagar, varav den ena inte ens 1månad gammal (=mkt mat, byte av blöjoer o förvisso oxå rätt mkt sova), barn nummer 2 ca 4 1/2 år, nybliven storasyster (= mkt nytt i världen, vill lbi sedd emmellanåt, hjälpa till med lillebror, jättebra men lite väl mkt ibland)
KAstar i sig frukost om det ens blir nån, styr upp det till stor tjejjen.. Varje måltid äts med andan i halsen o att få äta i lugn o ro eller nån särskilt spec måltid (när man äter hemma) är ju inte direkt nått som det blir, utan fort ska det gå.. Bajsa det får man göra om o när man hinner, likaså duscha. Eller så fårman ha lite sår i öronen o höra när lillis gråter en stund.. SOva ut länge är en lyx som INTE innfinner sig udner dessa dagar.. Att läsa tidningen ordentligt i lugn o ro likaså, kanske man hinner skumma förbi rubrikerna...
medlem nummer 2, tackar o bockar för dagis timmarna om än det är gode stressigt hinna dit. Ännu mer tack o bock till päronen som hjälpt till..

Så kontraster kan man verkligen snacka om. TAck o lov inga fem dar till på ett tag! Har ändå gått bra men visst ska det bli skönt att familjemedelm 1 kommer hem snart..
Och familjemedelm nummer 2 njuter såklart oxå av tiden med sina underbara ungar men  att man inte blir trött vore att ljuga, menst av att allt blir så himla intensvit, familjemedelm miss her lonely time! I need it once and a while... o detta är ju såklart lite ironiskt menat, för det inser ju även familjemdlem nummer 2 att det är så här det är.. men  lite "lustigt" när man tänker på de stora kontrasterna som det faktiskt är..

I nästa liv vill jag nog födas till MAN :-)

"Uppdatering":
Kom på en sak så här är det såklart: F2 vill självfallet inte att F1 inte ska ha det bra o roligt på dessa resor! Då det ju inte är nånslags nöjjesresa som F1 gör titt som tätt utan det ingår i F1's arbete...men hursom går kontrasterna inte att komma ifrån men det är F1 bra på att gottgöra  på hemmaplan o det är F2 ååå tacksam o glad över!!


Kommentarer
Postat av: Cammi

Det är jobbigt att vara ensam med barnen, speciellt med ett spädbarn som verkligen inte kan roa sig själv. Även om de sover mest hela tiden så slår det ju aldrig fel att de vill äta just när man själv satt upp sin mat på tallriken eller när man börjat med något annat. Fast jag tror ändå att jag haft det ganska lätt för Ellen har verkligen varit snäll...eller ja nu har hon blivit mer krävande än vad hon någonsin varit men de första 7 månaderna märkte jag knappt av att vi hade två barn :-)



Fast man prioriterar ju aldrig sig själv...finns ju liksom inte tid för det i vardagen. Tyvärr! Stefan har lite svårt att förstå det där och jag riktigt njuter av de dagar jag åker till jobbet och han får vara hemma med barnen och känna att han lever ;-)

2009-09-12 @ 19:10:08
Postat av: Sussi

du gör ett kanonjobb och jag fösrtår att det kan vara tufft, hoppas att jag ska kunna fixa det lika bra som du!

Kram

2009-09-12 @ 21:02:01
Postat av: Anonym

C: he he lustigt det där att man liksom på nått sätt väcker "hon djävulen" lite i sig själv , jag liksom på nått sätt storler när jag tänker på att få lämna kidzen med johan o hoppas det ska bli fullt ös så som det kan vara.. så han liksom får känna på vardan :-) Så tänker man ju aldrig när man lämnar till sina päron tex utan då vill man ha ´fromma o snälla barn...

Wake up call for daddy ;-)



S: TAck tack, inte meningen låta som en gnällfis, Du du kommer fixa det galant o prima :-) Ja ibland är'e tufft men det är mest gröten i huvvet o tröttheten ibland som gör en galen annars går det rätt bra..



2009-09-13 @ 10:33:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback